Vinkælderen

Vinkælderen

Propperiet er eksperter i at finde gode flasker og i alle prisklasser. Her i vinkælderen fokuser vi på de lidt dyrere flasker, som ikke bare smager fantastisk men, som også giver dig en stor oplevelse. Som Mads Langer engang sagde i Mads & Monopolet: "Man skal ikke være nærig med sig selv" ... og engang imellem må man gerne give sig selv en stor oplevelse - det har du fortjent.

Server flasken til rigtig god weekendmad - eller bare i sofaen på en skøn aften. Drik den selv eller byd dine gæster på en vinoplevelse.

Gå på opdagelse her mellem de lidt mere sjældne flasker....

Der er 37 varer.

Viser 1-24 af 37 element(er)

Aktive filtre

  • -50%

2005 Brunello di...

Årgang: 2005
Slot: Donna Nera
  100% Sangiovese Grosso med 36 måneders fadlagring, samt 12 måneder på flaske inden den frigøres til salg.   Vinen besidder en utroligt kompakt duft af kirsebær, varme krydderier, chokolade og læder. Munden fyldes med krydderier og sødmefuld tørret frugt, der afsluttes i et fast bid med lidt peber og kanel. En vin der kalder på meditation.   Alkohol: 13,5%
Normalpris499,00 kr. -50%Pris249,50 kr.

2013 Château Giscours,...

Årgang: 2013
Slot: Chateau Giscours
93 point i Wine Enthusiast 91 point af James Suckling Vinen er sammensat af 75% Cabernet Sauvignon, 21% Merlot and 4% Cabernet Franc. Druerne er gæret i temperaturregulerede ståltanke og dernæst overført til egetræsfade hvoraf 1/3 fornys hvert år. Her hviler vinen 18 måneder før den endelige udvælgelse til førstevinen foretages. Alkohol: 13%
Pris399,00 kr.

    2016 Tianna Negre,...

    Årgang: 2015
    Slot: Tianna Negre
    6 stjerner på Flaskehalsen.nu "Det er blødt og krydret med fine lyse frugter – men også med et klart twist af noget solmodent, mørkt og fyldigt. Det er diskret og powerfuldt med fine finesser i både den syrlige retning og i mere fyldigt friske urte-agtige kendetegn. Det er fyldt med modsætninger, og det er en vin, der efterlader en pirrende og næsten irriterende trang til, at man gerne ville have endnu mere af det hele." 92 Point - Din VinGuide "Krydret og elegant vin med masser af røde skovbær, krydderier svampe, tobak og vanilje i smagen. Velafbalanceret med en virkelig flot syre til at binde vinen sammen. Lang afslutning" 92 Point -  Extra Bladet Manto negro, callet, cabernet sauvignon og syrah. Krydret og elegant vin med masser af røde skovbær, krydderier, svampe, tobak og vanilje i smagen. Velbalanceret med en virkelig flot syre til at binde vinen sammen. Lang afslutning.  Vinen er produceret på druerne 56.5% Manto Negro, 15.3% Callet, 14.5% Cabernet Sauvignon og 13.7% Syrah høstet fra gårdens absolut bedste parceller og med optimal modenhed. Druerne er gæret og lagret hver for sig, og først stukket sammen efter 10 måneder på nye franske egetræsfade. Vinen dufter af mørke saftige kirsebær, chokolade og vanille. Flot intens og velsmagende frugt, der får fint modspil af frisk syre. Lang dvælende eftersmag med lakridsrod og mokka. Skøn vin, der giver mindelser om god Crozes-Hermitage. Serveres til et godt stykke kalv- eller okse. Alkohol 14,5%
    Pris399,00 kr.

    2015 Originale, Old Vine...

    Årgang: 2015
    Slot: JC´s Own
    93 point på The Wine Front "Quite a wine. Dances around in its way. Smells of sweet earth, briar, coal, tobacco, black currants and ripe, dark plums. Palate is lighter than expected, licked with green herbs and peppery spice, squeaky and cool in texture. Slips around the palate well, dark fruits yet feels refreshing, shows spice, cola, herbs then firms up on fine, skinsy, sappy tannins. Lively and lots going on. Satisfying drink; hard not to love. Get in early"  93 point i Din Vinguide "Yderst saftig og kølig i stilen. Jordbær, røde kirsebær, krydderier og vaniljestrejf. Yderst spændende vin med mange lag og kompleksitet. Meget europæisk i stilen, med en lang krydret afslutning." Jaysen Collins har produceret vinene fra Massena i over 15 år. Han er bestemt ikke blevet træt af at producere Massena, for hver årgang har sine egne udfordringer. Men han føler sig lidt fastlåst på en bestemt stil. Han er nødt til at producere det kunderne forventer. Derfor har han nu startet sit eget projekt op. En legeplads hvor han kan gøre hvad han har lyst til. Til denne vin har Jaysen fundet en parcel med 150 år gamle Grenache stokke i bakkerne lidt uden for Angaston. Parcellen ligger i 350 meters højde og her blæser ofte en kølig brise. Dette, kombineret med en relativt kølig sommer i Barossa i 2015, hvor temperaturen sjældent var over 40 grader, har givet en ret enestående vin. Grenache kan ofte eksplodere i sukker omkring modning, og alkohol-procenter på 15-16% er ikke usædvanligt, men her på bakketoppen styres sukkeret flot på plads af vind og vejr, samt i 2015 en uhørt lav frugtsætning. De få druer der blev sat modnede hurtigt, og uden at eksplodere i sukker. Hvad alkohol angår er det en afdæmpet vin, men alligevel med kompleksitet og dybde. Vinen har gennemgået en kølig gæring med hele klaser. Stilke er altså gæret med. Gæret på naturgær og er dernæst lagret på 2-3 år gamle franske egtræsfade i 12 måneder og modnet på flaske i 6 måneder. Vinen er ikke blevet filtreret før aftapning. Vinene er endt ud med at dufte af hybenblomster, hø, sødmefulde blommer og kirsebær, knust peber, tørret abrikos og rosmarin. Saftig og mundfyldende frugtsmag, med en nærmest sur-sød-agtig kirsebær i eftersmagen. Smuk, let og raffineret med fin syre og tannin, der får sluttet de sødmefulde indtryk af med et let urtet udtryk. En meget usædvanlig Grenache. Og en meget smuk Grenache. Jaysen kalder den sin Beaujolais Grand Cru. Den er ganske vist lettere end en traditionel Barossa Grenache, men Beaujolais er det ikke. Vi er nærmere i det sydlige Rhône. En vin til grillet svinekød eller kalv. Vinen kan virke lidt lukket til at starte med, men hæld den en tur på karaffel, så åbner den op og bliver vanvids smuk. 1404 flasker produceret. Alkohol: 12,5% 
    Pris449,00 kr.

    2013 Heimesheimer...

    Årgang: 2013
    Slot: Weingut Burggarten
    TESTVINDER - BEDSTE TYSKE PINOT NOIR i Extra Bladet 93 Point - Din VinGuide "Flot vin med bløde tanniner og en lækker, cremet struktur på paletten. Lang finish" Vinmarken Burggarten ligger på en stejl sydvendt skråning lige overfor vingården, deraf navnet på vingården. Her er jordbunden vulkansk og stenet og består i særdeleshed af basalt. Vinen har tilbragt 18 måneder på barriques af fransk eg, hvoraf 2/3 fornys hvert år. Dyb, kompleks, saftig Pinot Noir. Masser af blomme i duft og smag. Klart den mest komplekse af Burggartens topmarker. På niveau med Kräuterberg, men uden dennes krydrede mineralitet. Faktisk er Heimesheimer Burggarten nok den mest burgundiske, stilmæssigt, af de to. Alkohol: 13,5% Restsukker: 3,0 gr/ltr Syre: 5,2 gr/ltr
    Pris499,00 kr.

    2015 Amarone della...

    Årgang: 2015
    Slot: Ottella
    90 point i Wine Spectator Der var engang. Engang hvor producenterne i Valpolicella Classico kunne hævde, at alt hvad der lå udenfor deres område var ligegyldigt. Betingelserne for at producere stor vin i Valpolicella var kun til stede i "Classico" området - det oprindelige Valpolicella. Men uha, de skal stå tidligt op og sadle hesten i Classico-området hvis de skal følge med det der foregår i "det nye" Valpolicella. Et af de seneste bud på hvordan top Valpolicella skal smage finder vi nær byen Romagnano, i dalen nord for Verona. Her ligger vingården Ripa della Volta, som i 2013 blev erhvervet af huset Ottella, der normalt hører til i Lugana. Dette er således husets første årgang, og det lover godt for fremtiden. Vinen er produceret på druerne Corvina 70%, Corvinone 20%, samt de sidste 10% bestående af Oseleta,Spigamonte, Corbina, Turchetta. De særligt udvalgte druer har tørret fra høst i Oktober til Januar, for at koncentrere sukker og aroma i dem. Efter endt gæring har vinen tilbragt tre år dels på store slovenske egetræsfade og små franske egetræsfade. Dyb sødmefuld blomme/kirsebær-næse. Meget ren i sit udtryk. Forbavsende lidt tørret frugt. Lidt marcipan og vanille i næsen. Fed flæsket, kompleks og lækker i munden. Insisterende kirsebær og sund tannin. De søde elementer holdes fuldstændig i skak af den friske syre. Vinen er stadig meget ung, men en dekantering kan gøre meget ved den. Et vanvittigt produkt! Absolut top Amarone. Alkohol: 16% Restsukker: 7 gr/ltr Ekstrakt: 44 gr/ltr Syre 7 gr/ltr
    Pris499,00 kr.

    2014 Les Amandiers,...

    Årgang: 2014
    Slot: Chateau Maris
    94 POINT I ROBERT PARKERS WINE ADVOCATE "A head turner that does everything right ." Kun de ældste Syrah vinstokke har fået lov at levere druer til denne vin. Vinen er gæret på natur-gær og har lagret på nye egetræsfade fra Radoux og Allier - nogle af de bedste og dyreste fade der kan skaffes. Fadlagret i 18 måneder og dernæst modnet i "ler-æggene" i 8 måneder. Den trykker alle de rigtige steder. Det er vildt og intenst, men på samme tid kælent og sødmefuldt. Vinen dufter af solbær, blomme, lavendel og chokolade. Sødmefuld og prirrende krydret oppulent mundfylde. Saftigt så mundvandet driver. Flot eftersmag med lakrids og finurligt krydderi. Drikkes med stor fornøjelse til kvalitets-steak nu, eller gemmes 5-10 år. Alkohol 14,5%.      
    Pris499,00 kr.

    Valentin Leflaive Brut...

    Årgang:
    Slot: Valentin Leflaive
    Nyt projekt i Champagne, startet af Olivier Leflaive med assistance fra Erick de Souza.  Brut Rosé er produceret udelukkende på Pinot Noir. 70% af basisvinen har lagret 7 måneder på ståltank og 30% på brugte egetræsfade fra Olivier Leflaive´s Bourgogne-produktion. Andengæringen er foregået på flaske og vinen har tilbragt 20 måneder "sur lie", inden den er blevet degorgeret. Detter er et glas Champagne rosé på meget højt niveau. Lækker næse med kirsebær, marcipan/mazarinbund og lidt tørret appelsin. Flot afbalanceret smag. Den lette sødme klæder virkelig de lidt røgede, kirsebæragtige noter. Lang pirrende eftersmag med orangeskal. En super vin som aperitif eller til en snack. Alkohol: 12,5% Restsukker: 7 gr/ltr 
    Pris499,00 kr.

    2016 Ürziger Würzgarten...

    Årgang: 2016
    Slot: Karl Erbes
    94 point i Mosel Fine Wines "This Eiswein was harvested at 138° Oechsle on December 5, 2017. It offers a hugely aromatic and very pure nose of fruit salad, mint, fine herbs and a hint of slate. The wine proves driven by the fruity side on the palate, but the Eiswein acidity bite does not come through on the palate, it is rather the fruity side enhanced by a zesty acidity. The finish of this “Auslese GK Eiswein” styled wine is juicy and elegant." 93 point i Robert Parkers Wine Advocate "The 2016 Ürziger Würzgarten Riesling Eiswein is concentrated and ripe on the nose, though not as precise and clear as the perfect Eiswein should be. On the palate, however, this is a very fine and elegant, wellbalanced and delicate Riesling with vegetal flavors in the aftertaste. It is dense and velvety textured and shows nice, ripe and vital acidity. 215 grams per liter of residual sugar. A total of 180 liters were produced. 375-ml bottles. Tasted February 2018."
    Pris539,00 kr.
    2014 Barolo "Ravera", La Bioca, Italien

    2014 Barolo "Ravera", La...

    Årgang: 2014
    Slot: La Bioca
    93 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Frisk og moden bærduft, kølig tone, lyse bær, lakrids, læder, fin syrlig tone. Frisk smag, fyldig med herligt bid med syre og tannin, fyldig smag, rank, med lang eftersmag med modne bær." 90 point - James Suckling De fleste af cru-vinene fra La Bioca er produceret fra markbesiddelser som er lejet. Men dette er første årgang fra La Bioca´s helt egen markbesiddelse på Ravera. Ravera ligger i den sydlige del af Barolo, syd for Barolo by. Marken er beplantet i 1972. Vinen har tilbragt 18 måneder på fad, 18 måneder på tank og et halvt år på flaske før den er blevet frigivet i Januar 2018. Transparent og klar i glasset. Dufter af blomme i madeira, boysenbær, mokka, eucaluptus og sød lakrids. Klart mørkere og dybere aromaer end i Monvigliero. Rank og frisk i munden med mørke bær og lakridsrod. Flot intensitet. Fast tannin. En vin der bør gemmes 2-5 år, og har potentiale til meget længere tids lagring. Alkohol: 13,8%
    Pris575,00 kr.

    2015 Meursault "Narvaux",...

    Årgang: 2015
    Slot: Olivier Leflaive
    Druerne til denne vin kommer fra marker, der ligger på et gruset højdedrag i den sydlige del af Meursault, på grænsen til Puligny-Montrachet. Jordbundsforholdene minder derfor også meget om nabokommunens, hvilket vil sige mere stenet og ikke så dyb og leret som omkring byen Meursault. Det giver en lettere og mere blomsteragtig struktur end typisk for Meursault. Rank og elegant, og biddet i eftersmagen sidder lige i skabet. En drøm af en vin til et bord fyldt med skalddyr. Alkohol: 13%
    Pris599,00 kr.

    2016 Walporzheimer...

    Årgang: 2016
    Slot: Weingut Burggarten
    93 point af Gault-Millau 6,5 af 7 stjerner på Houlbergs Vinblog " Det er kirurgisk præcisionsarbejde. Vi hoster fluks op med 6½ fede tommelfingre med en overbevisning om, at lidt alder vil bidrage med den sidste halve fingerspids. Amen." Ubetinget en af de bedste marker i Ahr dalen. På stejle terrasser, rejser Kraüterbergs vinplanter sig majestætisk mod himlen. Den rødbrune skifer giver en spændstighed og et krydderi til Spätburgunder som er enestående. Burggarten producerer 500 liter om året fra marken, og de er solgt inden vinen er tappet, så vi er meget taknemmelige for, at have lidt på lager. Vinen har tilbragt 18 måneder på barriques af fransk eg, hvoraf 2/3 fornys hvert år.  Vinen dufter af kirsebær, mørke blommer, kærnemælk og nybagt rugbrød. Det er lag på lag-vin det her. Det pirrer og prikker med frisk kirsebær i smagen og tannin med godt bid. Masser af pirrende krydderi og peber i eftersmagen. Kæmpe potentiale. Bør gemmes 5-10 år minimum. Alkohol: 13,5% 
    Pris599,00 kr.

    2017 The Standish, Standish...

    Årgang: 2017
    Slot: Standish Wine Company
    96 point The Wine Advocate ”The Standish” er produceret af Shiraz fra over 100 år gamle vinstokke. Da Dans´s forældres marker stort set aldrig har set en giftsprøjte, og derfor ville kunne gå under betegnelsen ”økologisk dyrket”, er mosten gæret på vildgær. Vildgæren er meget sart, og kan slås ihjel blot ved at bruge svovl-sprøjten lidt for heftigt, men fra familien Standish´ marker er gæren sprællevende og er med til at give vinen langt flere nuancer end hvis den var gæret på rendyrket gær. Efter endt gæring i åbne cementkar er skallerne blevet presset med en gammel ”Basket Press”, der er den mest skånsomme måde at presse på, når man ikke lige har råd til en hydraulisk presse. Bombastisk næse med solbær, friskkværnet peber, dieselolie og røgede toner. Smagen byder på enorm fylde og intensitet, med en nærmest olieret frugtsødme, der balsamerer tunge og svælg. Eftersmagen byder på solbær, spidskommen, lakridsrod og lejrbål. 2½ år inden aftapning. Det har kort og godt været Dan´s mål, at påvirke naturen så lidt som muligt i ”The Standish”.    Alkohol: 14,5%
    Pris599,00 kr.

    2017 The Relic, Standish...

    Årgang: 2017
    Slot: Standish Wine Company
    6 stjerner i Extra Bladet og bedste vin: Koncentreret vin fra enkeltmark i Barossa lavet på shiraz og 2% viognier. Sorte bær. animalske noter, mocca, tobak og vanilje i smagen. Flot intensitet og en stor kraftig vin, dog yderst velbalanceret. Lang afslutning. Power vin og uden tvivl en af de flotteste australske vine jeg har smagt! 97 97 point The Wine Advocate 98% Shiraz og 2% Viognier fra gamle vinstokke.  Enorm dybde og intensitet i både farve og næse. Man fornemmer en oversøisk varme, men med kølige nuancer. Viognier´s hvide blomster anes under blomme, sød lakrids og varme grillkul. Olieret mundfyldene frugtsmag. Her er blåbær-, blomme-sødme, perfekt afstemt med syre og alkoholintensitet. Vinen besidder en sådan balance, at man tænker; "Jamen, - naturligvis!" I eftersmagen pirrer lakridsnoter tungen i det uendelige.     Vinen er naturligvis kraftig, men rank og spændstig som en europæisk Syrah. Her i huset er vi ikke i tvivl, - dette er noget af det bedste vi nogensinde har smagt fra Australien!   Alkohol: 16%
    Pris599,00 kr.
    2016 Ch. Kirwan, 3ème Cru Classé

    2016 Ch. Kirwan, 3ème Cru...

    Årgang: 2013
    Slot:
    Château Kirwan ligger midt i Margaux-distriktet i den lille kommune Cantenac, og har en lille smule danske aner, idet den danske konsul bor på det klassificerede 3. Cru slot. Årgang 2016 består af 40% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 20% Cabernet Franc, 10% Petit Verdot. I 2016 var slottets kælder igennem en større renovation, hvor bl.a. de gamle ståltanke blev udskiftet med tulipanformede keramik beholdere. Både den malolaktiske og alkoholiske proces foregår i disse tanke. Efterfølgende lagres vinen i 18-20 måneder på barriques. Château Kirwan er kendt for at lave elegante vine med en bemærkelsesværdig fylde og smidighed. En flot vin med en lækker sødmefuld bouquet af modne skovbær og fine noter af trøffel og cigarkasse. Smagen er solid og dog feminin med en fin dybde. Modne tanniner og masser af moden rød frugt med blommer, solbær, brombær og følges op af kaffe, chokolade og cedertræ - en imponerende lang eftersmag.
    Pris480,00 kr.
    2003 Chateau Suduiraut, 1éme Cru Classé

    2003 Chateau Suduiraut,...

    Årgang: 2003
    Slot:
    96 point James Suckling Chateau Suduiraut en af de ypperste producenter i Sauternes, og vinen bliver ofte sammenlignet og til tider forvekslet med naboen Château d'Yquem. Fransk dessertvin fra Bordeaux når det er aller bedst. Lavet på 20% Sauvignon Blanc og 80% Sémillion En fantastisk og fasinerende vin med en fin balance mellem det tørrer og det søde. kompleks med masser af lag i smagen, som domineres af tørrede citrusfrugter, og en underliggende smag af orangeskal. Skøn balance og med en lang eftersmag. Passer fortrineligt til søde desserter og kraftige oste.
    Pris625,00 kr.

    2013 Barolo "Bussia", La Bioca

    Årgang: 2013
    Slot: La Bioca
    5 stjerner på Winelab.dk Mads Jordansen skriver: "Ekstremt komplekse og dybe, jordede noter og en rig og sofistikeret mørk kirsebærduft med læder og en anelse tobak i kanten. Vi er på den helt store klinge. Smagen har en enestående dybde og rig tekstur, hvor tanniner, frugt og syre danser i takt og er bakket op af en anelse lakrids. Det langvarige fadarbejde er smukt integreret. Pebret pris, men det er en rasende god vin med et moderne udtryk. Giv endelig flasken noget luft på en karaffel, hvis du ikke kan lade den ligge nogle år." 5 stjerner i Extra Bladet Tæt rød farve til kanten af glasset. Duften er åben med masser af sort frugt og animalsk præg. Der kommer noter af brombær, peberfrugt og lakrids. Smagen er blød og styret af en fast men moden tannin. Her er tyngde, men frisk syre. Vellavet. 91 point 91 point i DinVinguide frederik Kreutzer skriver: "Tæt rød farve til kanten af glasset. Duften er åben med masser af sort frugt og animalsk præg. Der kommer noter af brombær, peberfrugt og lakrids. Smagen er blød og styret af en fast men moden tannin. Her er tyngde, men frisk syre. Vellavet."  Det er første og indtil videre eneste årgang af denne vin fra La Bioca - desværre. For hold nu op hvor er det dog bare et helt enestående glas vin. Druerne blev leveret af en nabos, nabo kan man næsten sige. Men naboens nabo døde samme år som han leverede de første druer og den ældre mands familie havde andre planer, så leverancen ophørte. Mosten har gennemgået en kold macerering sammen med skallerne i 2 dage inden gæringen er sat i gang. Gæringen er foregået i åbne trækar og efter endt gæring har vinen hvilet med skallerne i 25 dage. Vinen har dernæst modnet 30 måneder i 300 liters træfade af fransk eg og efterfølgende på flaske indtil sin frigivelse i januar 2017. Der er blot produceret 936 flasker af denne vin. Vinen er, hvad Barolo er, når det er bedst. Tørrede daler, mokka, mynte, læder og jordbærkompot i næsen. Det vælter op med en masse rustikke modne indtryk. Stor harmonisk smag, med mange af de samme elementer. Smuk moden tannin. Ædelt, modent, perfekt.  Alkohol: 14,25%
    Pris699,00 kr.

    2013 Barolo "Borzone", La...

    Årgang: 2013
    Slot: La Bioca
    Fra det aller nord-østligste hjørne af Barolo. Nebbiolo bliver her meget mørk og tannisk i sit udtryk. Her skabes vin der kan ligge mange år i kælderen. Denne vin er ingen undtagelse.  Mosten har gennemgået en kold macerering sammen med skallerne i 2 dage inden gæringen er sat i gang. Gæringen er foregået i åbne trækar og efter endt gæring har vinen hvilet med skallerne i 25 dage. Vinen har dernæst modnet 30 måneder i 300 liters træfade af fransk eg og efterfølgende på flaske indtil sin frigivelse i januar 2017. Der er blot produceret 838 flasker af denne vin. Vinen dufter af mørke bær, tovværk, tjære og kærnemælk. Enorm dybde og kompleksitet i smagen. Masser af saftig mørk frugt, der pakker den stadig ungdommelige tannin flot ind. Eftersmag med lakrids og eucaluptus. Vinen er flot nu, men kan gemmes de næste 5-10 år uden problemer. Alkohol: 13,7%
    Pris699,00 kr.

    2017 Puligny Montrachet,...

    Årgang: 2017
    Slot: Olivier Leflaive
    En drøm af en hvid Bourgogne! Vinen har lagret 12 måneder på eg (25% ny eg). Dette er til stadighed en af vores favoritter fra Olivier Leflaive. Kombinationen mellem Puligny´s blomst og Leflaive vinenes ranke mineralske stil sidder lige i skabet. I næsen mødes man af blomster, moreller, vanille, brunet smør og en anelse fersken-eksotik. Smagen har en flot cremet frugtfylde med nektarin og citrus. Vinen ender i en lang dvælende eftersmag med et flot afstemt syrligt bid, der starter som friskrevet citronskal og ender i et nøddeagtigt krydderi. Uspoleret lækkerhed. Alkohol: 13%
    Pris725,00 kr.

    2012 Barolo "StoLét" Old...

    Årgang: 2012
    Slot: La Bioca
    94 point - Gilbert & Gaillard 91 point - Wine Enthusiast 90 point - James Suckling Vinen er sammensat af Nebbiolo druer fra forskellige parceller i det nord-østlige Barolo. På flere af parcellerne vokser Nebbiolo som er over 100 år gammel. Grundet vinstokkenes alder, så er udbyttet ekstremt lavt, men kvaliteten til gengæld helt i top. Mosten har gennemgået en kold macerering sammen med skallerne i 2 dage inden gæringen er sat i gang. Gæringen er foregået i åbne trækar og efter endt gæring har vinen hvilet med skallerne i 10 dage. Vinen har dernæst hvilet 22 måneder på en blanding af 500 liters og 300 liters træfade fra forskellige bødkere og med forskellig alder. Den samlede produktion beløb sig i 2012 til 1083 flasker af denne vin. Klar transparent teglrød farve. Vinen dufter af mørke blommer, friskmalet kaffe figner og sød lakrids. Dyb mørk frugt i munden hvor tannin-biddet frembringer mindelser om peber og lakrids. Dybt, komplekst og aggressivt. En top-lækker Barolo, der har mange år i sig endnu. "Sto lét" er Piemonte dialekt og betyder "Seng" - for sådan en har man brug for hvis man er over 100 år gammel... Alkohol: 14%
    Pris749,00 kr.

    Grand Muscat, Chambers...

    Årgang:
    Slot: Chambers Rosewood Vineyards
    96 point af James Halliday 95 point af Bob Campbell  94 point af Wine Spectator 93 point af Stephen Tanzer 92 point af Wine Enthusiast Cirka 75 år har den hygget sig i varmen på træfaddene i Chambers blikskur. Alene farven, – vinen er som tjære i glasset! Man mødes af et bombardement af duft- og smags-indtryk; abrikos, mokka, daddel, chokolade…Smagen besidder på en gang frisk og næsten ungdommelig frugt-sødme og oxydative krydrede aromaer. Syren er spræl-levende. En total-oplevelse for smagsløgene. Utroligt flot vedvarende eftersmag med rosin og tørret abrikos. Alkohol: 19%
    Pris695,00 kr.
    2017 Ch. Gazin, 2ème Cru Classé

    2017 Ch. Gazin, 2ème Cru...

    Årgang: 2013
    Slot:
    93+/100 Parker Pomerol er 749 hektar stort, og det er det eneste område i Bordeaux, som producerer virkelig store vine, uden at have en officiel klassifikation. Landskabet i Pomerol er fladt, og brødrende Nicolas og Christophe de Bailliencourt, som ejer Château Gazin, producer vin på 35 år gamle vinstokke. 92% Merlot, 6% Cabernet Sauvignon og 2% Cabernet Franc Årgang 2017 er en af Pomerol's bedste årgange. De søde modne kirsebær, blander sig med røde skovbær og blomme i en pot-pourri af blomster. En meget defineret vin med bløde tanniner. En fantastisk balancering mellem struktur og friskhed bringer denne skønne vin til live. Den skal smages og ikke mindst opleves.  
    Pris700,00 kr.
    2015 Ch. Talbot, 4ème Cru Classé

    2015 Ch. Talbot, 4ème Cru...

    Årgang: 2015
    Slot:
    95/100 Wine Spectator Her i super-årgang 2015 har vinen scoret flotte ratings hos mange store internationale vinanmeldere. Årgang 2015 har fået 18 måneder på franske fade. Vinen kan sagtens tåle at ligge på langs de næste 10-15 år for at opnå sin fulde udvikling. Smagen er domineret af sorte kirsebær, tobak og let røgede urter. Det er en old-scholl klassisk rødvin, som bare gør alt det rigtige. Skøn velafbalanceret fylde med fin koncentration og kompleksitet. Du kan sagtens drikke den nu - men som med mange andre vintage-vine, så vil den bare blive bedre og bedre. Kan du vente 10-15 år vil du opleve vinens fulde udvikling - en vin i fuldstændig særklasse.
    Pris750,00 kr.
    1968 Colheita, Andresen, 50 cl

    1968 Colheita, Andresen, 50 cl

    Årgang: 1968
    Slot: Andresen
    95 point af Mark Squire (Robert Parker 2015)  "The 1968 Colheita Port is a typical Douro blend bottled in 2015 and coming in at 160 grams per liter of residual sugar. It was easily the best of the mini-vertical this issue. True, I tend to be biased in favor of the oldies, but who isn't? This opens with some delicacy, but it is also remarkably viscous in the mid-palate. It fleshes out, demonstrating some concentration of fruit as well as intense aromatics and a long finish, but, most of all, it is always impeccably well balanced. Supple, yet finishing with some intensity, this covers all the bases. Did I mention that it is quite delicious, too? The price is pretty reasonable for the age and quality." Mørk kobber farve i glasset. Dybe aromaer af rosiner, ristede kaffebønner, cigarkasse og eksotisk træ. I munden er det en stærk og kompleks Colheita med noter af abrikoser, blomme og tobak. En dejlig og lang eftersmag. Alkohol: 20% Vinen er i 50 cl. flaske
    Pris1.000,00 kr.