Vinkælderen

Vinkælderen

Propperiet er eksperter i at finde gode flasker og i alle prisklasser. Her i vinkælderen fokuser vi på de lidt dyrere flasker, som ikke bare smager fantastisk men, som også giver dig en stor oplevelse. Som Mads Langer engang sagde i Mads & Monopolet: "Man skal ikke være nærig med sig selv" ... og engang imellem må man gerne give sig selv en stor oplevelse - det har du fortjent.

Server flasken til rigtig god weekendmad - eller bare i sofaen på en skøn aften. Drik den selv eller byd dine gæster på en vinoplevelse.

Gå på opdagelse her mellem de lidt mere sjældne flasker....

Der er 40 varer.

Viser 1-12 af 40 element(er)

Aktive filtre

2013 Château Giscours,...

Årgang: 2013
Slot: Chateau Giscours
93 point i Wine Enthusiast 91 point af James Suckling Vinen er sammensat af 75% Cabernet Sauvignon, 21% Merlot and 4% Cabernet Franc. Druerne er gæret i temperaturregulerede ståltanke og dernæst overført til egetræsfade hvoraf 1/3 fornys hvert år. Her hviler vinen 18 måneder før den endelige udvælgelse til førstevinen foretages. Alkohol: 13%
Pris 319,20 kr.

2016 Tianna Negre,...

Årgang: 2015
Slot: Tianna Negre
6 stjerner på Flaskehalsen.nu "Det er blødt og krydret med fine lyse frugter – men også med et klart twist af noget solmodent, mørkt og fyldigt. Det er diskret og powerfuldt med fine finesser i både den syrlige retning og i mere fyldigt friske urte-agtige kendetegn. Det er fyldt med modsætninger, og det er en vin, der efterlader en pirrende og næsten irriterende trang til, at man gerne ville have endnu mere af det hele." 92 Point - Din VinGuide "Krydret og elegant vin med masser af røde skovbær, krydderier svampe, tobak og vanilje i smagen. Velafbalanceret med en virkelig flot syre til at binde vinen sammen. Lang afslutning" 92 Point -  Extra Bladet Manto negro, callet, cabernet sauvignon og syrah. Krydret og elegant vin med masser af røde skovbær, krydderier, svampe, tobak og vanilje i smagen. Velbalanceret med en virkelig flot syre til at binde vinen sammen. Lang afslutning.  Vinen er produceret på druerne 56.5% Manto Negro, 15.3% Callet, 14.5% Cabernet Sauvignon og 13.7% Syrah høstet fra gårdens absolut bedste parceller og med optimal modenhed. Druerne er gæret og lagret hver for sig, og først stukket sammen efter 10 måneder på nye franske egetræsfade. Vinen dufter af mørke saftige kirsebær, chokolade og vanille. Flot intens og velsmagende frugt, der får fint modspil af frisk syre. Lang dvælende eftersmag med lakridsrod og mokka. Skøn vin, der giver mindelser om god Crozes-Hermitage. Serveres til et godt stykke kalv- eller okse. Alkohol 14,5%
Pris 319,20 kr.

2018 Rock-it, JC´s Own,...

Årgang: 2018
Slot: JC´s Own
6 Thumbs up på Houlbergs Vinblog: " WTF? Ground Control to Major Tom ... 5 - 4 - 3 - 2 - 1 - ignition and we have a lift-off. Vinen rock:it fra vinhuset JC´s Own er airborn og kan vække både den nordkoreanske raketmand samt den engelsk musiske rocketman med kraften fra dens raketdyser. Duftmæssigt er der spark i raketten ... skrald på aromaerne med dyb, mørk frugt, brombær, blommer, jordbær, læder, lakrids, flæsk, sødme og ganske kødfuld, men aftryk fra egefadene også mærkes med lidt vanilje, våde træbjælker og mælkechokolade ... men der er samtidig en lille frisk og levende og småsyrlig nerve. Men smagen er sgu det absolut bedste ... rocketfuel men af den bløde slags, vildt smagfuld med saftige røde bær, brombær, jordbær, tranebær, tørre og kalkede tanniner, chokolade, lakrids, blomster og en snert parfumeret ...  hvor er det bare kompleks, flot afbalanceret, velkomponeret med dyb, elegance og lang cremet eftersmag. Det er saftsuseme en vin, der omgående har fået en plads i mit hjerte ... and I think my spaceship knows which way to go. Far er glad og raketten rammer stjernerne med astronautisk præcision" De fleste af Jaysen´s vine bliver blended efter gæring, men her har han gjort det omvendt. Fundet parceller med druerne Grenache, Shiraz, Mataro og Cinsault, som modner inden for tre dage af hinanden, lavet det han kalder en "frugt-salat" ud af de håndplukkede druer og smidt dem i et åbent gæringskar. Druerne er gæret på naturgær og under gæringen er skallerne blevet bearbejdet, så de har afgivet godt med farve og tannin. Presset i "Basket press" og har dernæst tilbragt 12 måneder i 2-3 år gamle træfade. Vinen dufter af mørke blommer, hængt kød, tørrede tranebær og finsk lakrids. Smagen er saftig, med røde bær og ledsages af mundvandsdrivende tørt tannin-bid og myriader af krydderier, der går i retning af tørret orangeskal og tranebær. Eftersmag med godt bid. Ungdommelig vin, der godt kan ligge 5-10 år, eller serveres til en god sammenkogt ret. 1002 flasker produceret. Alkohol: 14,5%
Pris 399,20 kr.
2016 Ch. Kirwan, 3ème Cru Classé

2016 Ch. Kirwan, 3ème Cru...

Årgang: 2016
Slot:
Château Kirwan ligger midt i Margaux-distriktet i den lille kommune Cantenac, og har en lille smule danske aner, idet den danske konsul bor på det klassificerede 3. Cru slot. Årgang 2016 består af 40% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 20% Cabernet Franc, 10% Petit Verdot. I 2016 var slottets kælder igennem en større renovation, hvor bl.a. de gamle ståltanke blev udskiftet med tulipanformede keramik beholdere. Både den malolaktiske og alkoholiske proces foregår i disse tanke. Efterfølgende lagres vinen i 18-20 måneder på barriques. Château Kirwan er kendt for at lave elegante vine med en bemærkelsesværdig fylde og smidighed. En flot vin med en lækker sødmefuld bouquet af modne skovbær og fine noter af trøffel og cigarkasse. Smagen er solid og dog feminin med en fin dybde. Modne tanniner og masser af moden rød frugt med blommer, solbær, brombær og følges op af kaffe, chokolade og cedertræ - en imponerende lang eftersmag.
Pris 384,00 kr.
2014 Barolo "Ravera", La Bioca, Italien

2014 Barolo "Ravera", La...

Årgang: 2014
Slot: La Bioca
93 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Frisk og moden bærduft, kølig tone, lyse bær, lakrids, læder, fin syrlig tone. Frisk smag, fyldig med herligt bid med syre og tannin, fyldig smag, rank, med lang eftersmag med modne bær." 90 point - James Suckling De fleste af cru-vinene fra La Bioca er produceret fra markbesiddelser som er lejet. Men dette er første årgang fra La Bioca´s helt egen markbesiddelse på Ravera. Ravera ligger i den sydlige del af Barolo, syd for Barolo by. Marken er beplantet i 1972. Vinen har tilbragt 18 måneder på fad, 18 måneder på tank og et halvt år på flaske før den er blevet frigivet i Januar 2018. Transparent og klar i glasset. Dufter af blomme i madeira, boysenbær, mokka, eucaluptus og sød lakrids. Klart mørkere og dybere aromaer end i Monvigliero. Rank og frisk i munden med mørke bær og lakridsrod. Flot intensitet. Fast tannin. En vin der bør gemmes 2-5 år, og har potentiale til meget længere tids lagring. Alkohol: 13,8%
Pris 460,00 kr.

2013 Heimesheimer...

Årgang: 2013
Slot: Weingut Burggarten
TESTVINDER - BEDSTE TYSKE PINOT NOIR i Extra Bladet 93 Point - Din VinGuide "Flot vin med bløde tanniner og en lækker, cremet struktur på paletten. Lang finish" Vinmarken Burggarten ligger på en stejl sydvendt skråning lige overfor vingården, deraf navnet på vingården. Her er jordbunden vulkansk og stenet og består i særdeleshed af basalt. Vinen har tilbragt 18 måneder på barriques af fransk eg, hvoraf 2/3 fornys hvert år. Dyb, kompleks, saftig Pinot Noir. Masser af blomme i duft og smag. Klart den mest komplekse af Burggartens topmarker. På niveau med Kräuterberg, men uden dennes krydrede mineralitet. Faktisk er Heimesheimer Burggarten nok den mest burgundiske, stilmæssigt, af de to. Alkohol: 13,5% Restsukker: 3,0 gr/ltr Syre: 5,2 gr/ltr
Pris 399,20 kr.

Valentin Leflaive Brut...

Årgang:
Slot: Valentin Leflaive
Nyt projekt i Champagne, startet af Olivier Leflaive med assistance fra Erick de Souza.  Brut Rosé er produceret udelukkende på Pinot Noir. 70% af basisvinen har lagret 7 måneder på ståltank og 30% på brugte egetræsfade fra Olivier Leflaive´s Bourgogne-produktion. Andengæringen er foregået på flaske og vinen har tilbragt 20 måneder "sur lie", inden den er blevet degorgeret. Detter er et glas Champagne rosé på meget højt niveau. Lækker næse med kirsebær, marcipan/mazarinbund og lidt tørret appelsin. Flot afbalanceret smag. Den lette sødme klæder virkelig de lidt røgede, kirsebæragtige noter. Lang pirrende eftersmag med orangeskal. En super vin som aperitif eller til en snack. Alkohol: 12,5% Restsukker: 7 gr/ltr 
Pris 399,20 kr.

2016 Amarone della...

Årgang: 2016
Slot: Ottella
90 point i Wine Spectator Der var engang. Engang hvor producenterne i Valpolicella Classico kunne hævde, at alt hvad der lå udenfor deres område var ligegyldigt. Betingelserne for at producere stor vin i Valpolicella var kun til stede i "Classico" området - det oprindelige Valpolicella. Men uha, de skal stå tidligt op og sadle hesten i Classico-området hvis de skal følge med det der foregår i "det nye" Valpolicella. Et af de seneste bud på hvordan top Valpolicella skal smage finder vi nær byen Romagnano, i dalen nord for Verona. Her ligger vingården Ripa della Volta, som i 2013 blev erhvervet af huset Ottella, der normalt hører til i Lugana. Dette er således husets første årgang, og det lover godt for fremtiden. Vinen er produceret på druerne Corvina 70%, Corvinone 20%, samt de sidste 10% bestående af Oseleta,Spigamonte, Corbina, Turchetta. De særligt udvalgte druer har tørret fra høst i Oktober til Januar, for at koncentrere sukker og aroma i dem. Efter endt gæring har vinen tilbragt tre år dels på store slovenske egetræsfade og små franske egetræsfade. Dyb sødmefuld blomme/kirsebær-næse. Meget ren i sit udtryk. Forbavsende lidt tørret frugt. Lidt marcipan og vanille i næsen. Fed flæsket, kompleks og lækker i munden. Insisterende kirsebær og sund tannin. De søde elementer holdes fuldstændig i skak af den friske syre. Vinen er stadig meget ung, men en dekantering kan gøre meget ved den. Et vanvittigt produkt! Absolut top Amarone. Alkohol: 16% Restsukker: 7 gr/ltr Ekstrakt: 44 gr/ltr Syre 7 gr/ltr
Pris 399,20 kr.

2012 Moët & Chandon,...

Årgang: 2012
Slot: Moët & Chandon
Denne vin har ventet 7 år i kælderen hos Moët & Chandon for at opnå den karakter og kvalitet som huset ønsker. Vinen byder på en duft af nektarin, citrus, ristede mandler, friskmalet korn og lidt mokka. Smagen er cremet og mundfyldende og ender i et rank, præcist syrligt bid med lidt rabarber og citrus.   Alkohol: 12,5%  
Pris 399,20 kr.

2016 Walporzheimer...

Årgang: 2016
Slot: Weingut Burggarten
93 point af Gault-Millau 6,5 af 7 stjerner på Houlbergs Vinblog " Det er kirurgisk præcisionsarbejde. Vi hoster fluks op med 6½ fede tommelfingre med en overbevisning om, at lidt alder vil bidrage med den sidste halve fingerspids. Amen." Ubetinget en af de bedste marker i Ahr dalen. På stejle terrasser, rejser Kraüterbergs vinplanter sig majestætisk mod himlen. Den rødbrune skifer giver en spændstighed og et krydderi til Spätburgunder som er enestående. Burggarten producerer 500 liter om året fra marken, og de er solgt inden vinen er tappet, så vi er meget taknemmelige for, at have lidt på lager. Vinen har tilbragt 18 måneder på barriques af fransk eg, hvoraf 2/3 fornys hvert år.  Vinen dufter af kirsebær, mørke blommer, kærnemælk og nybagt rugbrød. Det er lag på lag-vin det her. Det pirrer og prikker med frisk kirsebær i smagen og tannin med godt bid. Masser af pirrende krydderi og peber i eftersmagen. Kæmpe potentiale. Bør gemmes 5-10 år minimum. Alkohol: 13,5% 
Pris 479,20 kr.

2016 Ürziger Würzgarten...

Årgang: 2016
Slot: Karl Erbes
94 point i Mosel Fine Wines "This Eiswein was harvested at 138° Oechsle on December 5, 2017. It offers a hugely aromatic and very pure nose of fruit salad, mint, fine herbs and a hint of slate. The wine proves driven by the fruity side on the palate, but the Eiswein acidity bite does not come through on the palate, it is rather the fruity side enhanced by a zesty acidity. The finish of this “Auslese GK Eiswein” styled wine is juicy and elegant." 93 point i Robert Parkers Wine Advocate "The 2016 Ürziger Würzgarten Riesling Eiswein is concentrated and ripe on the nose, though not as precise and clear as the perfect Eiswein should be. On the palate, however, this is a very fine and elegant, wellbalanced and delicate Riesling with vegetal flavors in the aftertaste. It is dense and velvety textured and shows nice, ripe and vital acidity. 215 grams per liter of residual sugar. A total of 180 liters were produced. 375-ml bottles. Tasted February 2018."
Pris 431,20 kr.

2017 Ch. Talbot, 4ème Cru...

Årgang: 2017
Slot:
91/100 Wine Spectator Årgang 2017 har fået 16 måneder på franske fade. Vinen kan sagtens tåle at ligge på langs de næste 10-15 år for at opnå sin fulde udvikling. Smagen er domineret af sorte kirsebær, tobak og let røgede urter. Det er en old-scholl klassisk rødvin, som bare gør alt det rigtige. Skøn velafbalanceret fylde med fin koncentration og kompleksitet. Du kan sagtens drikke den nu - men som med mange andre vintage-vine, så vil den bare blive bedre og bedre. Kan du vente 10-15 år vil du opleve vinens fulde udvikling - en vin i fuldstændig særklasse.
Pris 439,20 kr.