Naturvin

I en tid hvor stort set alle vinområder i denne verden har mulighed for at benytte moderne teknikker og kan producere friske og rent smagende vine til næsten ingen penge, så er der en undergrund der udfordrer og går i modsat retning. Flere og flere vender ryggen til teknologi og producerer vin efter "hands off" princippet - et princip hvor man skal manipulere så lidt som muligt med produktet og lade naturen gå sin gang, - et produkt der også kaldes naturvin. Og nej, de fylder ikke meget i det samlede billede endnu. Men i modsætning til mange andre, så tror vi at bølgen vil fortsætte. Herunder ser du hvorfor. Fantastiske vine, som du bør smage før du bortdømmer kategorien.

Der er 7 varer.

Viser 1-7 af 7 element(er)

Aktive filtre

2017 Zulu, Languedoc,...

Årgang: 2017
Slot: Chateau Maris
  91 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Moden duft, blåbær, mørke kirsebær, mineralsk. Fyldig smag, fin nerve, samtidig luftig, lang eftersmag med modne mørke, friske bær." Denne vin er produceret uden tilsætning af svovl. Vinen er gæret på natur.gær og har efter endt gæring tilbragt 5 måneder på "æggeskaller", - tanke af beton, som er støbt uden brug af metal. Denne vins eneste forsvar mod alder/iltning er den naturlige garvesyre. Derfor vil vi anbefale, at den bliver drukket indenfor 2-4 år. Vinen er blevet tildelt navnet "Zulu" fordi en Zulu er vild og naturlig - ligesom denne. Vinen er sammensat af et blend af Syrah og Grenache. Den er mørk i glasset som var det flydende lakrids. Dufter af blåbær, solbær, karamel og salmiak pulver. Saftig, tæt og lækker struktur, hvor der er et ganske let tanninbid, men det er svøbt i sødmefuld frugtfylde. Dette er en helt anden vin end Zulu 2016, som var mere letbenet. Her får du den tyngde og fylde, som Maris er mestre i. Alkohol: 14%      
Pris179,00 kr.

    2017 Garnacha, Naturaleza...

    Årgang: 2017
    Slot: Azul y Garanza
    5 stjerner Gastromand.dk Afdæmpet næse med sødmefuld frugt. Meget saftig og behagelig mund med engleblide tanniner. Elegant og vellavet vin til fjerkræ og kalv . 5 stjerner i Vinavisen En elegant og meget lækker rødvin på økologisk dyrkede druer. Vinen har en tæt og dyb farve og en harmonisk smag med bløde tanniner, mørke bær, fin krydring og strejf af lakrids - samt en indtagende sødme. Rødvin produceret så naturligt som muligt. Druerne anvendt til vinen er naturligvis økologiske. Gæringen er startet spontant og er foregået i store ler-amphoraer, hvor vinen også har trukket farve og tannin ud af skallerne. Resultatet er blevet  en saftig og delikat rødvin, med masser af røde bær, røg, lakrids og fine krydderier. Flot intensitet i smagen, med medium tannin. Vinen er i kategorien naturvin, men smager på ingen måde som en naturvin. Den smager rent og frugtrigt. Der er tilsat en anelse svovl ved aftapning.  Alkohol: 13%
    Pris199,00 kr.

      2018 Naturaleza Salvaje,...

      Årgang: 2018
      Slot: Azul y Garanza
      René Langdahl skriver på sin blog: " Et highlight fra bordene på Winemarket var bl.a. denne vin. Flydende mineralitet, pæresaft, mere sten, mere metal, moderat syre, men forbavsende trodsig friskhed. " 5 stjerner Gastromand (BEDSTE HVIDVINSKØB): Spansk orangevin fra amfora kan godt provokere adskillige naturvinsfordomme, men de kommer alle til skamme her. Der er ikke meget næse på den ravgule og uklare vin, men munden er til gengæld meget gavmild med lige dele parfumeret frugt og stålsat syre, der niver behageligt. En nærmest insisterende saftig vin med et diskret afsluttende tannisk bid. Maria Barrena er indædt tilhænger af økologi og biodiversitet. Ikke kun i vinmarken, men så sandelig også i produktionslokalet. Derfor er hun begyndt at eksperimentere med vinproduktion uden brug af svovl. Svovl dræber en del af de mikroorganismer, som er med til at omdanne druemost til vin, og er dermed med til at påvirke vinens smag. Når man smager denne Garnacha Blanc, så forstår man hvor hun vil hen. Vinen har en helt anden karakter end konventionel vin. Her er pære, overmoden banan og en spicy let støvet karakter. Vinen smager behageligt, meget rent, med let bitterhed fra macereringen på skaller. Vinen holder blot 11,5% alkohol grundet tidlig høst. Druerne er fyldt i en amphora af ler, hvor most har macereret på skaller i 7-8 dage. Dette gøres for at trække smag og tannin ud af skallerne. Tannin er vigtig i en vintype som denne, da tanninen er eneste "konserverings-middel". Dernæst har mosten gæret udelukkende ved hjælp af den naturlige gær der sidder på druerne. Alkohol 11,5%
      Pris199,00 kr.

      2018 Back to silence,...

      Årgang: 2018
      Slot: Ottella
      Ottella´s vinmager vil også være med på "naturvins-dillen". Denne vin er produceret uden brug af tekniske hjælpemidler og tilsætnings-stoffer, - deraf navnet "Back to Silence". Der er ingen larm fra presse eller pumper når den produceres. Vinen er produceret uden brug af svovl, gæret på naturgær i en ler-amphora. De hvide Turbiana-druer har macereret både før og efter gæring, hvilket vil sige, at mosten/vinen har trukket farve og garvesyre af drueskindet. Garvesyren er denne vins eneste våben mod iltning, da den jo ikke er konserveret med svovl. Vinen dufter af fuldmodne røde æbler, kvæde, ovemoden banan og har en let røget karakter. Smagen er cremet og sødmefuld, igen er det røde æbler der dominerer. Vinen fornemmes utroligt behagelig på tungen. Man mærker hverken den lidt bitre tannin eller de 13,5% alkohol. Den er blid, blød og sødmefuld. En flot vin til en tærte eller et ostebord. Alkohol: 13,5% 
      Pris225,00 kr.

      2016 SRC Etna Rosso

      Årgang: 2016
      Slot: SRC
      93+ på The Wine Front "Sniffs of ash, smoke, coffee grounds, red cherry and clove, wild alpine herbs, fresh cherry juice and pomegranate. Tannins are thunderous yet succulent, the wine is medium weight, ash-hewn and volcanic, set from the start in a web of dustiness, finishes with a licking-pumice like finish. Brooding fruit, yet lift with wild fennel and wild mint in detail. Fantastic."  92 point i Din Vinguide 5 stjerner på Gastromand.dk " Nerello dufter som en blanding af pinot noir og messinglysestage, der gør den her også, iblandet lidt Blue Jeans lakridser og lavendelsæbe. I like. Munden er juicy ”som fan” med lige dele herlig tannisk tørhed og syre." Naturvin fra Etna produceret i samarbejde med belgieren Frank Cornelissen, der er lidt af en kult-figur indenfor naturvin. Vinen er produceret på druen Nerello Mascalese i 600 meters højde i den mineralholdige vulkanske jord. Naturligvis gæret på naturgær, lagring på ler amporaer, ingen filtrering og uden tilsætning af svovl. Alt er foregået med så lille indgriben i naturens gang som muligt. Højdemeterne på Etna gør, at druerne får masser af sol og varme i dagtimerne, men her bliver koldt om natten. Det er med til at bevare en fantastisk flot syre, som giver flot modspil til sødmen i vinen. Når man stikker næsen i glasset er man ikke i tvivl om, at vinen er dyrket et varmt sted, men den sprællevende syre i munden gør, at oplevelsen bliver let og lækker. Her er søde kirsebær i overflod, kardemomme og kanel. Munden smøres i sødmefuld frugt og sund frisk tannin, som bløder op i glasset. Fast bid i eftersmagen med køligt vulkansk krydderi. Alkohol: 14% 
      Pris249,00 kr.

      2014 SRC Alberello, Etna Rosso

      Årgang: 2014
      Slot: SRC
      6 stjerner på Winelab.dk "Dyb, parfumeret duft af fugtig skovbund, brombær og kanelstænger. Fløjlsblød mundfornemmelse. Afsindigt godt struktureret og balanceret. Dyb, mørk frugt med engelsk lakrids. Også eftersmagen er pakket med lakrids og blå violer. Jeg er forført, big time…det er stor vin, som vil være taknemmelig for lidt luft inden servering."  94 point i Din Vinguide 93 point på The Wine Front Naturvin fra Etna produceret i samarbejde med belgieren Frank Cornelissen, der er lidt af en kult-figur indenfor naturvin. Vinen er produceret på druen Nerello Mascalese i 600 meters højde i den mineralholdige vulkanske jord. Naturligvis gæret på naturgær, lagring på ler amporaer, ingen filtrering og uden tilsætning af svovl. Alt er foregået med så lille indgriben i naturens gang som muligt. Højdemeterne på Etna gør, at druerne får masser af sol og varme i dagtimerne, men her bliver koldt om natten. Det er med til at bevare en fantastisk flot syre, som giver flot modspil til sødmen i vinen. Når man stikker næsen i glasset er man ikke i tvivl om, at vinen er dyrket et varmt sted, men den sprællevende syre i munden gør, at oplevelsen bliver let og lækker.  Storladen saftig kirsebærnæse, med varme krydderier, læder og lakrids. Saftig og sødmefuld i munden, med tørt tanninbid, der bidrager til flot balance. Finish med prirrende krydderi. Vinen er nærmest Grenache-agtig. Lys og let der den ud, men byder ind med fantastisk smagsintensitet.  Alkohol: 14%
      Pris349,00 kr.

      2014 SRC Rivaggi, Etna Rosso

      Årgang: 2014
      Slot: SRC
      95 point på The Wine Front 91 point i Din Vinguide Naturvin fra Etna produceret i samarbejde med belgieren Frank Cornelissen, der er lidt af en kult-figur indenfor naturvin. Vinen er produceret på druen 80% Nerello Mascalese og 20% Grenache i hele 970 meters højde i den mineralholdige vulkanske jord. Naturligvis gæret på naturgær, lagring på ler amporaer, ingen filtrering og uden tilsætning af svovl. Alt er foregået med så lille indgriben i naturens gang som muligt. Højdemeterne på Etna gør, at druerne får masser af sol og varme i dagtimerne, men her bliver koldt om natten. Det er med til at bevare en fantastisk flot syre, som giver flot modspil til sødmen i vinen. Når man stikker næsen i glasset er man ikke i tvivl om, at vinen er dyrket et varmt sted, men den sprællevende syre i munden gør, at oplevelsen bliver let og lækker.  Et sandt bombardement af indtryk møder en når man stikker næsen i glasset. Her er jordbærkompot, kirsebær, læder, jord, støv, chokolade og sød lakrids. Delikat og sødmefuld i munden med fast tanninbid. Smuk balance der forener frugtig balsamisk sødme med frisk syre. Saftige kirsebær dvæler på tungen i eftersmagen.  Alkohol: 14%
      Pris349,00 kr.