JC´s Own

JC´s Own, Barossa Valley

Interessen for at gære ting begyndte i et vaskehus på universitetet. Jaysen Collins eksperimenterede på livet løs, og frembragte bedre og bedre øl, som gjorde, at vaskehuset blev samlingssted for med-studerende. Øllet blev døbt “JC´s Own”.

Det var jo egentlig handel Jaysen studerede, men fascinationen af gæringsprocessen, det skabende, og velsmagen forfulgte ham. Det var derfor ikke noget stort skridt for ham at tage, da hans mangeårige ven Dan Standish foreslog at de skulle starte vinproduktion sammen. Dette blev starten på en fremtidig levevej, da Jaysen og Dan Standish startede Massena Vineyards.

Siden er Jaysen blevet eneansvarlig for vinene fra Massena. Han har ført stilen i vinene videre, i et forsøg på ikke at skræmme de trofaste kunder væk. Det har dog efterladt Jaysen med lysten til at udfordre sig selv, og at eksperimentere noget mere end han følte Massena-navnet tillod. Derfor startede han sin egen legeplads, som naturligvis skulle opkaldes efter de øl han var så berygtet for i sin studietid: “JC´s Own”.

Der er 4 varer.

Viser 1-4 af 4 element(er)

Aktive filtre

2015 Originale, Old Vine...

Årgang: 2015
Slot: JC´s Own
93 point på The Wine Front "Quite a wine. Dances around in its way. Smells of sweet earth, briar, coal, tobacco, black currants and ripe, dark plums. Palate is lighter than expected, licked with green herbs and peppery spice, squeaky and cool in texture. Slips around the palate well, dark fruits yet feels refreshing, shows spice, cola, herbs then firms up on fine, skinsy, sappy tannins. Lively and lots going on. Satisfying drink; hard not to love. Get in early"  93 point i Din Vinguide "Yderst saftig og kølig i stilen. Jordbær, røde kirsebær, krydderier og vaniljestrejf. Yderst spændende vin med mange lag og kompleksitet. Meget europæisk i stilen, med en lang krydret afslutning." Jaysen Collins har produceret vinene fra Massena i over 15 år. Han er bestemt ikke blevet træt af at producere Massena, for hver årgang har sine egne udfordringer. Men han føler sig lidt fastlåst på en bestemt stil. Han er nødt til at producere det kunderne forventer. Derfor har han nu startet sit eget projekt op. En legeplads hvor han kan gøre hvad han har lyst til. Til denne vin har Jaysen fundet en parcel med 150 år gamle Grenache stokke i bakkerne lidt uden for Angaston. Parcellen ligger i 350 meters højde og her blæser ofte en kølig brise. Dette, kombineret med en relativt kølig sommer i Barossa i 2015, hvor temperaturen sjældent var over 40 grader, har givet en ret enestående vin. Grenache kan ofte eksplodere i sukker omkring modning, og alkohol-procenter på 15-16% er ikke usædvanligt, men her på bakketoppen styres sukkeret flot på plads af vind og vejr, samt i 2015 en uhørt lav frugtsætning. De få druer der blev sat modnede hurtigt, og uden at eksplodere i sukker. Hvad alkohol angår er det en afdæmpet vin, men alligevel med kompleksitet og dybde. Vinen har gennemgået en kølig gæring med hele klaser. Stilke er altså gæret med. Gæret på naturgær og er dernæst lagret på 2-3 år gamle franske egtræsfade i 12 måneder og modnet på flaske i 6 måneder. Vinen er ikke blevet filtreret før aftapning. Vinene er endt ud med at dufte af hybenblomster, hø, sødmefulde blommer og kirsebær, knust peber, tørret abrikos og rosmarin. Saftig og mundfyldende frugtsmag, med en nærmest sur-sød-agtig kirsebær i eftersmagen. Smuk, let og raffineret med fin syre og tannin, der får sluttet de sødmefulde indtryk af med et let urtet udtryk. En meget usædvanlig Grenache. Og en meget smuk Grenache. Jaysen kalder den sin Beaujolais Grand Cru. Den er ganske vist lettere end en traditionel Barossa Grenache, men Beaujolais er det ikke. Vi er nærmere i det sydlige Rhône. En vin til grillet svinekød eller kalv. Vinen kan virke lidt lukket til at starte med, men hæld den en tur på karaffel, så åbner den op og bliver vanvids smuk. 1404 flasker produceret. Alkohol: 12,5% 
Pris449,00 kr.

2016 Originale, Old vine...

Årgang: 2016
Slot: JC´s Own
94 point på The Winefront "Strong perfume of dark cherries, plum with whiffs off green herbs, brambles and faint sarsaparilla. The palate has the moody slouch to it, with dark fruit, wishes of chewy tannin, flicks of pepper and sage with a chomp of salt bush to close. It’s a sexed up grenache in weight, texture, complexity, far away from fruity, ‘pinot of South Australia’-styling. Really like it." 92 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Tæt duft mættet med mørke, modne bær, mørk chokolade, lakrids, fine nuancer fra fad. Meget fyldig smag, stor frisk, let krydret, kølig med friske bær, kirsebær, stikkelsbær, fine nuancer fra fad? Rank struktur, frisk med moden tannin, cremet og samtidig slank med en eftersmag med frisk frugt. Meget atypisk Grenache fra Australien.frugt der dækker over tanninen, lang, cremet eftersmag mættet med moden frugt. Rigtig Barossavin i den mere elegante stil. " 5 stjerner på Winelab.dk Mads Jordansen skriver: " Ekstremt dyb og kompleks frugt med modne skovbær og duften af komposterede bøgeblade. Intenst og elegant. Røde og sorte kirsebær og lidt vanilje i smagen. Integreret fadlagring og fine, afrundede tanniner. Seriøs Grenache fra gamle australske stokke. Eksklusiv lille produktion fra Jaysen Collins’ sideprojekt." 5 stjerner og Bedst i test på Gastromand.dk "Så er vi i Barossa med en vin lavet af Jaysen Collins, der også laver Massena. Hans egen grenache leverer elegant næse af druestilk og pibetobak på toppen af fed blommefrugt. Munden er knivskarp, kompleks frugt, balsamisk sursødme og saliverende elegance. Smuk vin, der giver troen på grenache som enkeltdruevin igen." Jaysen Collins har produceret vinene fra Massena i over 15 år. Han er bestemt ikke blevet træt af at producere Massena, for hver årgang har sine egne udfordringer. Men han føler sig lidt fastlåst på en bestemt stil. Han er nødt til at producere det kunderne forventer. Derfor har han nu startet sit eget projekt op. En legeplads hvor han kan gøre hvad han har lyst til. Til denne vin har Jaysen fundet en parcel med 150 år gamle Grenache stokke i bakkerne lidt uden for Angaston. Parcellen ligger i 350 meters højde og her blæser ofte en kølig brise. Vinen har gennemgået en kølig gæring på hele klaser. Gæret på naturgær og er dernæst lagret på 2-3 år gamle franske egtræsfade i 12 måneder og modnet på flaske i 6 måneder. Vinen er ikke blevet filtreret før aftapning. Årgang 2016 topper 2015, som var enestående. Dette er Grenache-guf fra allerøverste hylde! Vinen er mere imødekommende og powerfuld end 2015, nogen vil måske sige knap så elegant, men en vin behøver ikke altid være elegant. Sommeren var markant varmere og mindre blæsende, så den lille bakketop i Angaston modnede druer som aldrig før. En Grenache på 14,5% er dog stadig ikke i den høje ende af skalaen. Det dufter af hyben, røde søde kirsebær, blomme, mokka, lakrids og varm støvet rød jord. Flot intensitet i munden, hvor den sødmefulde, friske frugt pirrer smagsløgende, ledsaget af et sandt fyrværkeri af krydderier, kardemmomme, peber og lakridsrod. Kælen sødmefuld eftersmag med sitrende bid. Det er kort og godt velkonstrueret, smukt arbejde af Jaysen. 1476 flasker produceret. Alkohol: 14,5% 
Pris449,00 kr.

2018 Rock-it, JC´s Own,...

Årgang: 2018
Slot: JC´s Own
De fleste af Jaysen´s vine bliver blended efter gæring, men her har han gjort det omvendt. Fundet parceller med druerne Grenache, Shiraz, Mataro og Cinsault, som modner inden for tre dage af hinanden, lavet det han kalder en "frugt-salat" ud af de håndplukkede druer og smidt dem i et åbent gæringskar. Druerne er gæret på naturgær og under gæringen er skallerne blevet bearbejdet, så de har afgivet godt med farve og tannin. Presset i "Basket press" og har dernæst tilbragt 12 måneder i 2-3 år gamle træfade. Vinen dufter af mørke blommer, hængt kød, tørrede tranebær og finsk lakrids. Smagen er saftig, med røde bær og ledsages af mundvandsdrivende tørt tannin-bid og myriader af krydderier, der går i retning af tørret orangeskal og tranebær. Eftersmag med godt bid. Ungdommelig vin, der godt kan ligge 5-10 år, eller serveres til en god sammenkogt ret. 1002 flasker produceret. Alkohol: 14,5%
Pris499,00 kr.

2016 JC´s Own Stonewell...

Årgang: 2016
Slot: JC´s Own
94 point på The Winefront "Lush kind of shiraz, hearty, slippery, creamy, dense and dark. All brooding berries and supple, sweet spice with plush tannins and a seemingly never-ending roll of flavour. Though generous, everything is neatly tucked in, captured in a balloon of readily identifiable ‘essence of Barossa shiraz’. The great thing is the wine feels relatively unadorned, assertive in fruit character all the nuance found within. Ample, done well, with balance, and personality, and some freshness. Ideal." 93 point i VinGuiden "Nærmest likøragtig næse med veldefinerede toner mørke kirsebær og brombær, violer og salvie. Flot anslag med overraskende luftighed, elegant struktur" 93 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Tæt duft mættet med mørke, modne bær, mørk chokolade, lakrids, fine nuancer fra fad. Meget fyldig smag, stor frugt der dækker over tanninen, lang, cremet eftersmag mættet med moden frugt. Rigtig Barossavin i den mere elegante stil. " Druerne til denne vildbasse er hentet i Stonewell området i Barossa.  Jaysen har ikke brugt så meget tid på at analysere for sukker eller syre inden høst, han har smagt efter bitterstoffer i skind og kerner, for det er skind og kerner der er hovedrolleindehavere her. Klaserne er blevet afstilket og druerne dumpet i et åbent gæringskar. Gæringen er startet naturligt og har varet cirka 6 uger. En del af gæringen foregik i karret, men inden gæringen var afsluttet blev den overført til træfade. Den vin der kunne løbe fra gæringskarret af sig selv "free run" blev fyldt på gamle egetræsfade. Den vin der kom ud af at presse skallerne blev overført til nye franske egetræsfade med medium toast. Sidstnævnte er vinens rygrad, den tanninholdige og krydrede basis-vin. Efter 19 måneders modning på træfadene er den færdige vin sat sammen - "free run" vinen er brugt i det omfang det var nødvendigt at blødgøre "basis-vinen" og overført til tank for at bundfælde. Vinen er tappet uden filtrering. 2016 er mere tæmmet end 2015. Vildbassen er knap så vild. Til gengæld så er balancen bedre, vinen mere sammenhængende og drikkeklar. Den er stadig sort som tjære, har samme karakter af mørke solbær, chokolade, sød lakrids og marcipan. Smagen er domineret af solbær og bålrøg. Har flot frisk sødme og behageligt bid. Flot, afbalanceret Barossa Shiraz. Især flot, fordi årgangen har produceret mange virkeligt tunge og sødmefulde vine, men her er friskheden i højsædet, og endda 1% lavere alkohol end i 2015. Samlet produktion: 1014 flasker Alkohol: 14,5%
Pris549,00 kr.