JC´s Own

JC´s Own, Barossa Valley

Interessen for at gære ting begyndte i et vaskehus på universitetet. Jaysen Collins eksperimenterede på livet løs, og frembragte bedre og bedre øl, som gjorde, at vaskehuset blev samlingssted for med-studerende. Øllet blev døbt “JC´s Own”.

Det var jo egentlig handel Jaysen studerede, men fascinationen af gæringsprocessen, det skabende, og velsmagen forfulgte ham. Det var derfor ikke noget stort skridt for ham at tage, da hans mangeårige ven Dan Standish foreslog at de skulle starte vinproduktion sammen. Dette blev starten på en fremtidig levevej, da Jaysen og Dan Standish startede Massena Vineyards.

Siden er Jaysen blevet eneansvarlig for vinene fra Massena. Han har ført stilen i vinene videre, i et forsøg på ikke at skræmme de trofaste kunder væk. Det har dog efterladt Jaysen med lysten til at udfordre sig selv, og at eksperimentere noget mere end han følte Massena-navnet tillod. Derfor startede han sin egen legeplads, som naturligvis skulle opkaldes efter de øl han var så berygtet for i sin studietid: “JC´s Own”.

Der er 7 varer.

Viser 1-7 af 7 element(er)

Aktive filtre

2015 Wermut, JCs´ own,...

Årgang: 2015
Slot: JC´s Own
Young gun of wine: "Et unikt bud på vermouth. Den gyldne farve og søde noter snyder drikken til at tro, at dette vil være en utrolig sød vermouth og en vermut der skal nydes med måde. Men efter den indledende smag af tranebær og æble, kommer de sande farver af vermouth frem. Bitter timian, australsk flodmynte og fennikel er med til at give bitterhed, hvor malurt og (strand-)kvan holder den fløjlsbløde mundfornemmelse på det helt rigtige niveau, så den ikke bliver for kridtagtig …Denne vermouth er næsten som at nyde et måltid baglæns, hvor man begynder med desserten og slutte af med en lys og forfriskende forret. Den komplette smag er legende og udført med utrolig præcision. Det kunne så let have være for sødt eller for tørt, men er i perfekt harmoni og giver en virkelig kreativ og fantasifuld vermouth som bare skinner" Jaysen Collins har produceret vinene fra Massena i over 20 år. Han er bestemt ikke blevet træt af at producere Massena, for hver årgang har sine egne udfordringer. Men han føler sig lidt fastlåst på en bestemt stil. Han er nødt til at producere det kunderne forventer. Derfor har han nu startet sit eget projekt op. En legeplads hvor han kan gøre hvad han har lyst til. Målet med denne Wermut er at lave basis vine på det bedste Marsanne, den hviler 12 måneder på bærmen for at give struktur samt fylde. Herefter tilsættes urter der ligger i basis vinen i 14 dage for at trække aromaer og smag til den færdige Wermut. Til sidst tilsætte det fineste neutrale druesprit fra Barossa Valley. Vinen lagrer 6 måneder før den frigives til salg. Urter der er brugt ved fremstilling: Malurt, enebær, hyben, citronskal, citronmyrteblad, kamilleblomster, mælkebøtteblad, Angelica rod, hibiskus blomster, ingefærrod, vaniljestang, jasminblomster, tjørnbær, allehåndebær Alkohol: 16,4% 
Pris 239,00 kr.

2018 JC´s Own Adelaide...

Årgang: 2018
Slot: JC´s Own
5,5 Thumbs up Houlbergs Vinblog: Han har lavet vinen ved, at alle klaserne er anbragt i åbne gæringskar, hvor de så er fodtrampet på god, gammeldags facon, hvilket er efterfulgt af spontangæring over 15 dage med druerne naturlige gærceller. Efter endt fermentering er vinen lagret på en kombination af 500 liter egefade og 225 liter barriques, heraf 50% nye fade. Der er kun lavet 1.398 flasker af vinen. Virkelig dejlig og kølig næse ... lidt frisk frugt med hindbær, kirsebær og måske endda også jordbærafsmitning fra den røde nabomark, lidt peanutbutter og samtidig lidt mælkede noter, røget bacon, kalk og er bare så fin og indbydende med et nærmest europæisk snit. I munden er det også vanedannende lækkert ... slet ikke varm og oversøisk i stilen, men meget ligetil, direkte og rank i frugten, der har lidt bitterhed og småvrissen syre, men på en fin måde. Der er tørre tranebær, umodne kirsebær, røg, lette tanniner, peber samt grønne blade og grønne urter. Efter 20 års arbejde i Barossa Valley ville Jayson gerne prøve at lave lettere og mere elegante vine derfor denne fantastiske Pinot Noir dyrket i 560 meters højde. Vinestokkene står ved side af en jordbær mark som man ikke ser i Barossa`s flade stykke og det er ikke tilfældigt for højere oppe bliver frugten ikke brændt så hårdt grundet de stejle skråninger der dræner varmen væk. Vinen gærer køligt over flere uger og lagrer på let ristet fransk puncheon. Den ligger 12 måneder på bærmen. Vinen har silkebløde tanniner, dufter af jordbær og en anelse kirsebær, dejligt oversøisk Pinot Noir. Samlet produktion: 1398 flasker Alkohol: 14%
Pris 279,00 kr.

2020 JC´s Own Freestyler,...

Årgang: 2020
Slot: JC´s Own
5,5 Thumbs up Houlbergs Vinblog: Vinen skal drikkes af et stort bourgogneglas ... jeg prøvede først et mere slank hvidvinsglas og det fungerede ikke rigtigt. Men i rigtigt glas byder vinen på en duft af svag røg, kvæde, bergamotte, fersken, pærer, marcipan, mandler, lidt salt, kalk og måske endda med en fin,  lille og svag oxidering. Samtidig fornemmer man, at vinen er blød, rund, afbalanceret, lidt reserveret og tilbagetrukket. I munden går denne saltede og lidt kalkede smag igen. Der er krydderier, lidt fersken, abrikos og måske endda flere eksotiske frugter, tørret appelsinskal, en lille sødbitter tone og røg: Selvom vinen måske i duften er stille og reserveret ... og smagen starter på samme måde, så kommer der nærmest en lille smagseksplosion i din mund. Måske er en eksplosion ikke det rigtige ord, men det er som om, at kraften mere kommer som en rullende bølge og efterlader smagen utrolig lang tid munden. 94 point Wine Front "Citat Jaysen Collins"  "Jeg har altid været fan af bredere, mere teksturerede hvidvine. Fyldig, lidt voksagtig, en smule oxideret. Det får mig til at drømme, at jeg er på stranden i Sydfrankrig et eller andet sted, med sand mellem tæerne og ser langt mere flot ud, end jeg er i det virkelige liv. Så jeg har samlet et udvalg af hvide druesorter fra gamle vinstokke på tværs af Barossa og lavet en vin virkelig til min smag. så ligesom en freestyler, ingen form, intet manuskript - jeg tænkte, at jeg kunne lade druerne ligge lidt i tønden, måske sove på den en dag eller to for at se, hvordan den vil blive. Jeg anvendte den samme teori efter fermentering, lad den freestyle på bærme indtil den er aftappet. For at opbygge tekstur kørte jeg bare lejlighedsvis lidt rundt i fadene for at blande den med bærmen. Så når jeg har brug for en lille flugt fra virkeligheden, vil et lille glas af dette få mig til at svæve væk i min egen lille verden."  Druer: Gamle stokke med Chenin Blanc og Crouchen Angaston; Sauvignon Blanc, Adelaide Hills; Chardonnay, Krondorf Adelaide Hills Pinot Gris Alkohol: 13,5%
Pris 279,00 kr.

2020 JC´s Own Adelaide...

Årgang: 2020
Slot: JC´s Own
Jaysen Collins har altid arbejdet med hvide druer der passer ind i landskabet så som Viognier, Marsanne, Riesling, Semillon. I 2018 besluttede han sig for at lave en hvidvin på sur lie metoden og valgte derfor Chardonnay som har en fantastisk balance mellem syrlighed og struktur og kan tåle længre lagring på fad. Den rigtige Chardonnay til opgaven fandt han i Adelaide Hills under 1 times kørsel fra vingården. Vinen er super sprød, toasted i karakter og en drøm af en Chardonnay. Den er produceret af druer fra 420 meters højde. Druerne er håndplukket og presset i hele bunder. Vinen er gæret på egetræsfade og lagret 18 måneder surlie. 1162 flasker produceret. Alkohol 13%
Pris 279,00 kr.

2019 Rock-it, JC´s Own,...

Årgang: 2019
Slot: JC´s Own
De fleste af Jaysen´s vine bliver blended efter gæring, men her har han gjort det omvendt. Fundet parceller med druerne Grenache, Shiraz, Mataro og Cinsault, som modner inden for tre dage af hinanden, lavet det han kalder en "frugt-salat" ud af de håndplukkede druer og smidt dem i et åbent gæringskar. Druerne er gæret på naturgær og under gæringen er skallerne blevet bearbejdet, så de har afgivet godt med farve og tannin. Presset i "Basket press" og har dernæst tilbragt 19 måneder i 2-3 år gamle træfade. Vinen dufter af mørke blommer, hængt kød, tørrede tranebær og finsk lakrids. Smagen er saftig, med røde bær og ledsages af mundvandsdrivende tørt tannin-bid og myriader af krydderier, der går i retning af tørret orangeskal og tranebær. Eftersmag med godt bid. Ungdommelig vin, der godt kan ligge 5-10 år, eller serveres til en god sammenkogt ret. 1202 flasker produceret. Alkohol: 15%
Pris 399,00 kr.

2016 Originale, Old vine...

Årgang: 2016
Slot: JC´s Own
94 point på The Winefront "Strong perfume of dark cherries, plum with whiffs off green herbs, brambles and faint sarsaparilla. The palate has the moody slouch to it, with dark fruit, wishes of chewy tannin, flicks of pepper and sage with a chomp of salt bush to close. It’s a sexed up grenache in weight, texture, complexity, far away from fruity, ‘pinot of South Australia’-styling. Really like it." 92 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Tæt duft mættet med mørke, modne bær, mørk chokolade, lakrids, fine nuancer fra fad. Meget fyldig smag, stor frisk, let krydret, kølig med friske bær, kirsebær, stikkelsbær, fine nuancer fra fad? Rank struktur, frisk med moden tannin, cremet og samtidig slank med en eftersmag med frisk frugt. Meget atypisk Grenache fra Australien.frugt der dækker over tanninen, lang, cremet eftersmag mættet med moden frugt. Rigtig Barossavin i den mere elegante stil. " 5 stjerner på Winelab.dk Mads Jordansen skriver: " Ekstremt dyb og kompleks frugt med modne skovbær og duften af komposterede bøgeblade. Intenst og elegant. Røde og sorte kirsebær og lidt vanilje i smagen. Integreret fadlagring og fine, afrundede tanniner. Seriøs Grenache fra gamle australske stokke. Eksklusiv lille produktion fra Jaysen Collins’ sideprojekt." 5 stjerner og Bedst i test på Gastromand.dk "Så er vi i Barossa med en vin lavet af Jaysen Collins, der også laver Massena. Hans egen grenache leverer elegant næse af druestilk og pibetobak på toppen af fed blommefrugt. Munden er knivskarp, kompleks frugt, balsamisk sursødme og saliverende elegance. Smuk vin, der giver troen på grenache som enkeltdruevin igen." Jaysen Collins har produceret vinene fra Massena i over 15 år. Han er bestemt ikke blevet træt af at producere Massena, for hver årgang har sine egne udfordringer. Men han føler sig lidt fastlåst på en bestemt stil. Han er nødt til at producere det kunderne forventer. Derfor har han nu startet sit eget projekt op. En legeplads hvor han kan gøre hvad han har lyst til. Til denne vin har Jaysen fundet en parcel med 150 år gamle Grenache stokke i bakkerne lidt uden for Angaston. Parcellen ligger i 350 meters højde og her blæser ofte en kølig brise. Vinen har gennemgået en kølig gæring på hele klaser. Gæret på naturgær og er dernæst lagret på 2-3 år gamle franske egtræsfade i 12 måneder og modnet på flaske i 6 måneder. Vinen er ikke blevet filtreret før aftapning. Årgang 2016 topper 2015, som var enestående. Dette er Grenache-guf fra allerøverste hylde! Vinen er mere imødekommende og powerfuld end 2015, nogen vil måske sige knap så elegant, men en vin behøver ikke altid være elegant. Sommeren var markant varmere og mindre blæsende, så den lille bakketop i Angaston modnede druer som aldrig før. En Grenache på 14,5% er dog stadig ikke i den høje ende af skalaen. Det dufter af hyben, røde søde kirsebær, blomme, mokka, lakrids og varm støvet rød jord. Flot intensitet i munden, hvor den sødmefulde, friske frugt pirrer smagsløgende, ledsaget af et sandt fyrværkeri af krydderier, kardemmomme, peber og lakridsrod. Kælen sødmefuld eftersmag med sitrende bid. Det er kort og godt velkonstrueret, smukt arbejde af Jaysen. 1476 flasker produceret. Alkohol: 14,5% 
Pris 359,00 kr.

2019 JC´s Own Greenock...

Årgang: 2019
Slot: JC´s Own
Druerne til denne vildbasse er hentet i Greenock området i Barossa.  Druerne er ikke blevet analyseret for sukker eller syre inden høst. De er simpelthen høstet lige præcis på det tidspunkt hvor Jaysen syntes de smagte bedst. Klaserne er blevet afstilket og druerne dumpet i et åbent gæringskar. Gæringen er startet naturligt og har varet cirka 6 uger. En del af gæringen foregik i karret, men inden gæringen var afsluttet blev den overført til træfade. Den vin der kunne løbe fra gæringskarret af sig selv "free run" blev fyldt på gamle egetræsfade. Den vin der kom ud af at presse skallerne blev overført til nye franske egetræsfade med medium toast. Sidstnævnte er vinens rygrad, den tanninholdige og krydrede basis-vin. Efter 18 måneders modning på træfadene er den færdige vin sat sammen - "free run" vinen er brugt i det omfang det var nødvendigt at blødgøre "basis-vinen" og overført til tank for at bundfælde. Vinen er tappet uden filtrering. Det siger sig selv, at vi har fat i en intens sag her. Den er ikke overraskende sort som blæk. Vildt intens næse med solbær, chokolade, sød lakrids og marcipan. Smagen er vanvittigt, med stor sødme. Solbær dominerer. Røget, flæsket eftersmag, der også byder på et godt bid fra tannin og de 15,5% alkohol. Ikke en vin for tøsedrenge. Samlet produktion: 758 flasker Alkohol: 14,5%
Pris 439,00 kr.