Årgangstabel
 
Vores kunder spørger os tit, om en årgang er bedre end en anden. Det er et godt spørgsmål, for der kan være store forskel på de enkelte årgange fra vores producenter. Til gengæld så er det ikke altid, at årgangstabellen, som er gengivet nedenfor giver svar på om en bestemt vin er bedre i 2007 end i 2008, for det er jo en smagssag. Årgangenes forskellighed skal findes i lokale vejr og jordforhold. 
 
Et glimrende eksempel er vores leverandør fra Tyskland: "Von Othegraven". I de fleste årgangstabeller er 2007 et middel år i tysk vindyrkning, men ikke hos Othegraven, her spillede man højt spil i september/oktober 2007. Regnen væltede ned over Nordeuropa - og de fleste tyske vinbønder, så ingen anden udvej end at få høstet hurtigst muligt. Othegraven ventede og ventede, og sidst i oktober kom belønningen. Varmen kom tilbage og høsten kunne foregå i tørvejr. Dermed skiller Othergraven sig ud i forhold til tabellen.  
 
Et andet eksempel er årgangene 2012 og 2013 i Languedoc. To årgange, som ikke går over i historien hvad angår kvaliteten på Syrah, men tilgengæld vil de to årgange blive husket for deres afsindigt smukke Grenache. Aldrig har druen fremstået så saftig og lækker. Alligevel vurderes årgangen samlet kun til 4 stjerner.
 
En årgangstabel er en guide og en vejledning til dig. Husk at smage dig frem - og du er selvfølgelig altid velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål.