Michelin-vine

Propperiet leverer vin til flere Michelin-restauranter. Det er restauranter på et ufatteligt højt niveau, som har vores dybeste respekt her i Propperiet, og vi er meget beæret over at have kunder i den liga. 

Her kan du se hvilke vine Michelin restauranterne har på deres vinkort, som er nøje afstemt med køkkenet valg af sæsonen råvarer.   

Der er 18 varer.

Viser 1-18 af 18 element(er)

Aktive filtre

Halvflaske: 2017 Erdener...

Årgang: 2017
Slot: Weingut Schmitges
5 kokkeknive i Gastromand Skøn næse af syltet citrusskal og jasmin. Fremragende harmonisk mund med perfekt balance mellem syre og sødme. Herlig vin med et langt liv foran sig. Mosten har gennemgået en 12 timers macerering sammen med skindet, inden den er sendt til gæring. Gæret 100% på natur-gær. Diskret næse med mango, citrus og smør. Cremet og sødmefuld smag, med masser af kompleksitet. Svælget pirres med mineraler, krydderier og tørret abrikos. Her er masser af sødme, men flot citrus som modspil. Virkeligt flot dessertvin. Restsukker: 91,2 gram Syre: 9,7 gram Alkohol 8%
Pris169,00 kr.

2016 Damn Good Shit,...

Årgang: 2016
Slot: Chateau Maris
Favorit hos vores kunder 5 stjerner fra Gastromand - BEDSTE RØDVIN I TEST "Dejligt krydret næse af friske bær. Skøn, saftig og krydret mund, der afslutter læskende og spicy. Kraftfuld og elegant syrah." 5 stjerner Extra Bladet "Fra Minerois en seriøs flot intens vin med masser af sorte kirsebær, violer, sort peber i smagen. Koncentreret men samtidig elegant og ren i udtrykket. Ganske flot vin med en lang krydret eftersmag" 90 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Moden duft, blåbær, mørke kirsebær, mineralsk, flæsket og krydret med nuancer fra fad. Fyldig smag, stor frugt der dækker over garvesyre. Lang eftersmag, mineralsk med modne, mørke bær med nuancer fra fad." 5 stjerner på Flaskehalsen.nu "Det mineralske præg, der kendetegner Minervois-området er med til at give en fin friskhed, selvom den altoverskyggende er oplevelse er en vin med en dyb frugtig smag med modne frugter og bær. Friskheden er med til at skabe en balance, der hæver vinen op til noget særligt." DGS står for Damn Good Shit - og det kan ikke siges mere tydeligt, for den her rødvin har sin helt egen fanklub i Propperiet. Vinen har fulgt os, som en signatur vin siden vi startede for snart 20 år sien - og det er en vin kunderne ALTID vender tilbage til, for det er bare Damn Good Shit.  Vinen kommer fra Chateau Maris, som drives biodynamisk.  2016 var et varmt år i Minervois. Vinteren havde ikke givet meget regn, så vandreserverne i jordbunden var små, og sommeren var både varm og tør, eller sagt på anden vis, - den var bedre for turister end for druer. Druerne der blev høstet i 2016 var derfor små og med meget lidt most. Det er mørke og intense vine der er blevet skabt. Vinen er stadig i sin ungdoms vår. Det er er kirsebær, der dominerer næsen, med et hint af fad og krydderier som mynte, sort peber, lavendel og rosmarin. Vinen forekommer på en måde let på tungen, med sin friske frugt og sin syrlighed, men intensiteten sætter ind i eftersmagen. Her kommer krydderierne væltende og med dem kommer lakridsrod. Nyd den nu - gem den 5-10 år - den bliver kun bedre med årene. Druerne er høstet fra nogle af husets bedste parceller, med en minimums-alder på 30 år. Druerne er gæret på åbne trækar, og dernæst lagret 12 måneder på en kombination af egetræsfade og "æg-formede" tanke af cement. Her er primært brugt fade fra Radoux og Allier og 15% af dem var nye. Alkohol: 14,5%
Pris229,00 kr.

2017 Chablis "Les deux...

Årgang: 2017
Slot: Olivier Leflaive
Chablis Deux Rives er en af de få vine fra Olivier Leflaive, der aldrig har været på egetræ. Allerede i næsen bjergtages man af blomst, en anelse eksotisk frugt, renhed og mineralitet. Vinen har en elegant cremet frugt, med en næsten salt mineralsk karakter, og en hvinende frisk lime-agtig syre.   Alkohol: 12%
Pris229,00 kr.

2013 Château Giscours,...

Årgang: 2013
Slot: Chateau Giscours
93 point i Wine Enthusiast 91 point af James Suckling Vinen er sammensat af 75% Cabernet Sauvignon, 21% Merlot and 4% Cabernet Franc. Druerne er gæret i temperaturregulerede ståltanke og dernæst overført til egetræsfade hvoraf 1/3 fornys hvert år. Her hviler vinen 18 måneder før den endelige udvælgelse til førstevinen foretages. Alkohol: 13%
Pris399,00 kr.

1982 Colheita, Andresen, 50 cl

Årgang: 1982
Slot: Andresen
93 point af Jamie Goode Guld ved International Wine Challenge Fantastisk portvin der viser, hvad man får ud af sin store tålmodighed hos Andresen. 34 års lagring har gjort vinen lys og forsynet den med et univers af duftindtryk. Dufter og smager af abrikos, mokka og chokolade. Den prikker og trykker alle de rigtige steder. Laaang dvælende eftersmag med sødmefuldt og syrligt spil på tunge og i svælg. Server den uden noget som helst, eller til en mandelkage, en moccacreme eller en crème caramel. Serveres i store glas så man får den fulde duftoplevelse. Efter åbning holder vinen sig omtrentligt 2-5 uger – længst på køl. Alkohol: 20%. Vinen er i 50 cl. flaske.
Pris425,00 kr.

Valentin Leflaive,...

Årgang:
Slot: Valentin Leflaive
92 point i Ekstra Bladet Thomas Rydberg skriver: " Nedfaldspærer i duften. Flot cremet mousse og masser af smag af pærer, tørret frugt, nødder, blomster og lette krydderier. Flot konsistente bobler. En mad champagne i den absolut pæne ende af feltet. Lang afslutning."  5 stjerner på Finansbureauet.dk Claus Forrai skriver: "Fantastisk velstruktureret Champagne med udpræget rugbrødsnæse og cremet mund med stor diversitet med dominans af nødder, toast og smørristede kantareller indhyllet i forfinet syre. Højt niveau. " Nyt projekt i Champagne, startet af Olivier Leflaive med assistance fra Erick de Souza. Extra Brut er produceret udelukkende på Chardonnay. Masser af rugbrød, let tørret frugt og valnødder i næsen. Dyb og kompleks i munden, med syltet citron, surdejsrugbrød og vitmaminpille. Lang dvælende eftersmag med let urtet udtryk. En vin der sagtens kan tackle de lidt tungere fiskeretter. Alkohol: 12,5% Dosage: 4,5 gram/liter 
Pris449,00 kr.

2015 Amarone della...

Årgang: 2015
Slot: Ottella
90 point i Wine Spectator Der var engang. Engang hvor producenterne i Valpolicella Classico kunne hævde, at alt hvad der lå udenfor deres område var ligegyldigt. Betingelserne for at producere stor vin i Valpolicella var kun til stede i "Classico" området - det oprindelige Valpolicella. Men uha, de skal stå tidligt op og sadle hesten i Classico-området hvis de skal følge med det der foregår i "det nye" Valpolicella. Et af de seneste bud på hvordan top Valpolicella skal smage finder vi nær byen Romagnano, i dalen nord for Verona. Her ligger vingården Ripa della Volta, som i 2013 blev erhvervet af huset Ottella, der normalt hører til i Lugana. Dette er således husets første årgang, og det lover godt for fremtiden. Vinen er produceret på druerne Corvina 70%, Corvinone 20%, samt de sidste 10% bestående af Oseleta,Spigamonte, Corbina, Turchetta. De særligt udvalgte druer har tørret fra høst i Oktober til Januar, for at koncentrere sukker og aroma i dem. Efter endt gæring har vinen tilbragt tre år dels på store slovenske egetræsfade og små franske egetræsfade. Dyb sødmefuld blomme/kirsebær-næse. Meget ren i sit udtryk. Forbavsende lidt tørret frugt. Lidt marcipan og vanille i næsen. Fed flæsket, kompleks og lækker i munden. Insisterende kirsebær og sund tannin. De søde elementer holdes fuldstændig i skak af den friske syre. Vinen er stadig meget ung, men en dekantering kan gøre meget ved den. Et vanvittigt produkt! Absolut top Amarone. Alkohol: 16% Restsukker: 7 gr/ltr Ekstrakt: 44 gr/ltr Syre 7 gr/ltr
Pris499,00 kr.

2016 Ürziger Würzgarten...

Årgang: 2016
Slot: Karl Erbes
94 point i Mosel Fine Wines "This Eiswein was harvested at 138° Oechsle on December 5, 2017. It offers a hugely aromatic and very pure nose of fruit salad, mint, fine herbs and a hint of slate. The wine proves driven by the fruity side on the palate, but the Eiswein acidity bite does not come through on the palate, it is rather the fruity side enhanced by a zesty acidity. The finish of this “Auslese GK Eiswein” styled wine is juicy and elegant." 93 point i Robert Parkers Wine Advocate "The 2016 Ürziger Würzgarten Riesling Eiswein is concentrated and ripe on the nose, though not as precise and clear as the perfect Eiswein should be. On the palate, however, this is a very fine and elegant, wellbalanced and delicate Riesling with vegetal flavors in the aftertaste. It is dense and velvety textured and shows nice, ripe and vital acidity. 215 grams per liter of residual sugar. A total of 180 liters were produced. 375-ml bottles. Tasted February 2018."
Pris539,00 kr.

2016 JC´s Own Stonewell...

Årgang: 2016
Slot: JC´s Own
94 point på The Winefront "Lush kind of shiraz, hearty, slippery, creamy, dense and dark. All brooding berries and supple, sweet spice with plush tannins and a seemingly never-ending roll of flavour. Though generous, everything is neatly tucked in, captured in a balloon of readily identifiable ‘essence of Barossa shiraz’. The great thing is the wine feels relatively unadorned, assertive in fruit character all the nuance found within. Ample, done well, with balance, and personality, and some freshness. Ideal." 93 point i VinGuiden "Nærmest likøragtig næse med veldefinerede toner mørke kirsebær og brombær, violer og salvie. Flot anslag med overraskende luftighed, elegant struktur" 93 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Tæt duft mættet med mørke, modne bær, mørk chokolade, lakrids, fine nuancer fra fad. Meget fyldig smag, stor frugt der dækker over tanninen, lang, cremet eftersmag mættet med moden frugt. Rigtig Barossavin i den mere elegante stil. " Druerne til denne vildbasse er hentet i Stonewell området i Barossa.  Jaysen har ikke brugt så meget tid på at analysere for sukker eller syre inden høst, han har smagt efter bitterstoffer i skind og kerner, for det er skind og kerner der er hovedrolleindehavere her. Klaserne er blevet afstilket og druerne dumpet i et åbent gæringskar. Gæringen er startet naturligt og har varet cirka 6 uger. En del af gæringen foregik i karret, men inden gæringen var afsluttet blev den overført til træfade. Den vin der kunne løbe fra gæringskarret af sig selv "free run" blev fyldt på gamle egetræsfade. Den vin der kom ud af at presse skallerne blev overført til nye franske egetræsfade med medium toast. Sidstnævnte er vinens rygrad, den tanninholdige og krydrede basis-vin. Efter 19 måneders modning på træfadene er den færdige vin sat sammen - "free run" vinen er brugt i det omfang det var nødvendigt at blødgøre "basis-vinen" og overført til tank for at bundfælde. Vinen er tappet uden filtrering. 2016 er mere tæmmet end 2015. Vildbassen er knap så vild. Til gengæld så er balancen bedre, vinen mere sammenhængende og drikkeklar. Den er stadig sort som tjære, har samme karakter af mørke solbær, chokolade, sød lakrids og marcipan. Smagen er domineret af solbær og bålrøg. Har flot frisk sødme og behageligt bid. Flot, afbalanceret Barossa Shiraz. Især flot, fordi årgangen har produceret mange virkeligt tunge og sødmefulde vine, men her er friskheden i højsædet, og endda 1% lavere alkohol end i 2015. Samlet produktion: 1014 flasker Alkohol: 14,5%
Pris549,00 kr.

2015 Meursault "Narvaux",...

Årgang: 2015
Slot: Olivier Leflaive
Druerne til denne vin kommer fra marker, der ligger på et gruset højdedrag i den sydlige del af Meursault, på grænsen til Puligny-Montrachet. Jordbundsforholdene minder derfor også meget om nabokommunens, hvilket vil sige mere stenet og ikke så dyb og leret som omkring byen Meursault. Det giver en lettere og mere blomsteragtig struktur end typisk for Meursault. Rank og elegant, og biddet i eftersmagen sidder lige i skabet. En drøm af en vin til et bord fyldt med skalddyr. Alkohol: 13%
Pris599,00 kr.

2012 Pontet Canet,...

Årgang: 2012
Slot: Pontet Canet
93 point af James Suckling "This shows incredible decadence and opulence for the vintage with dried meat, black berry, blueberries and hints of mushroom. Full body, very polished silky tannins and a chewy finish. Lots of richness for the vintage. Persistent palate. This was aged 35% in cement eggs for 12 months." 92 point af Wine Spectator 93 point af Tim Atkin 92 point af Falstaff Magazine Pontet Canet er ganske enkelt et af vores favorit-huse i Bordeaux. Altid pålidelig, altid rimeligt pris-sat hvis man sammenligner med vanvidspriserne fra Bordeaux-området. Huset er certificeret økologisk. Vinen er produceret på 62% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot og den sidste lille del udgøres af Cabernet Franc og Petit Verdot. Hver parcel vinificeres for sig. Druerne gæres i temperaturkontrollerede ægformede tanke af cement. 1/3 af vinen har dernæst modnet i "æggene" de sidste 2/3 har tilbragt 18 måneder i egetræsfade hvoraf 2/3 var nye. Til sidst udvælges og sammenstikkes førstevinen.  Alkohol: 13,5%
Pris929,00 kr.
1968 Colheita, Andresen, 50 cl

1968 Colheita, Andresen, 50 cl

Årgang: 1968
Slot: Andresen
95 point af Mark Squire (Robert Parker 2015)  "The 1968 Colheita Port is a typical Douro blend bottled in 2015 and coming in at 160 grams per liter of residual sugar. It was easily the best of the mini-vertical this issue. True, I tend to be biased in favor of the oldies, but who isn't? This opens with some delicacy, but it is also remarkably viscous in the mid-palate. It fleshes out, demonstrating some concentration of fruit as well as intense aromatics and a long finish, but, most of all, it is always impeccably well balanced. Supple, yet finishing with some intensity, this covers all the bases. Did I mention that it is quite delicious, too? The price is pretty reasonable for the age and quality." Mørk kobber farve i glasset. Dybe aromaer af rosiner, ristede kaffebønner, cigarkasse og eksotisk træ. I munden er det en stærk og kompleks Colheita med noter af abrikoser, blomme og tobak. En dejlig og lang eftersmag. Alkohol: 20% Vinen er i 50 cl. flaske
Pris1.000,00 kr.

Rare Muscat, Chambers...

Årgang:
Slot: Chambers Rosewood Vineyards
98 point af James Halliday 98 point af Robert Parker The Wine Advocate  98 point af Wine Enthusiast  98 point af Wine Spectator  95 point af Stephen Tanzer 94 point af Wine & Spirits Magazine Hedvin med op til 100 års lagring på bagen. Vi har aldrig helt forstået fænomenet 100 point! Hvad vil det sige? Hvordan kan nogen vide at der aldrig vil blive produceret noget der er bedre, og hvis det skulle ske, hvilken skala vil man så bruge. Men her må vi bøje os i støvet. Chambers får 100 point af os. En sådan smagsmæssig koncentration og balance har vi aldrig mødt før. Det er på højde med god sex det her, hvis ikke det er sex...
Pris2.295,00 kr.

Rare Muscadelle,...

Årgang:
Slot: Chambers Rosewood Vineyards
99 point af Robert Parker 100 point i Wine Enthusiast 98 point i Wine Spectator 98 point af James Halliday Helt vild intensitet i næsen. Mokka og karamel gange to i forhold til Grand Muscadelle. Spicy og urtet, masser af rugbrød. Sød lakrids, hø og røg er stadig med. Det er så ufatteligt, at en sådan velsmag kan skabes på et træfad i en stål-lade. Det er himmelsk. Personligt er det min absolutte favorit fra Chambers. Fordi det er en kende mere elegant, en kende mere dybt og udfordrende end Muscat. Men det er og bliver en smagssag. Det er to utroligt smukke kombettaneter.
Pris2.295,00 kr.
2012 Satèn, Contadi Castaldi, Franciacorta

    2012 Satèn, Contadi...

    Årgang:
    Slot:
    "Satèn" er Franciacortas betegnelse for Blanc de Blancs. Basis vinen til denne Satèn er produceret på Chardonnay. Druerne er presset ganske let, for at undgå bitterstoffer i den endelige vin. Kun 60% af druernes most-indhold er udnyttet. Vinen gæres på rustfri ståltank og lagrer dernæst dels på rustfrit stål og dels på træfade i 7 måneder. Vinen på træfad gennemgår malolaktisk gæring. Endelig fyldes vinen på flaske og tilsættes gær og dosage. Efter 36 måneder degorgeres vinen og lagrer yderligere 4 måneder inden den frigives til salg. Vinen fremstår med en lidt urtet karakter af dild og asparges, tilsat lidt søde æbler. I munden er vinen  sødmefuld, let krydret og med pirrende og insisterende syre i enden. Det hele ender ud i stor harmoni. Bragende flot vin til skaldyr. Alkohol: 12,5% Restsødme 5 gr/ltr 
    Pris299,00 kr.

    2015 Côte de Beaune...

    Årgang: 2015
    Slot: Olivier Leflaive
    Røde bær, karamel og søde varme krydderier i næsen. Den dufter herligt af Pinot Noir. Smagen er intet mindre end fantastisk. Her er delikat sødmefuld frugt, pirrende krydderi og perfekt afbalanceret syre. Det hele forenes i en herlig symfoni af modsætninger som lethed, kompleksitet og vedholdenhed. Eller sagt på en anden måde; velsmag på meget højt plan!!! Alkohol: 13%
    Pris299,00 kr.
    • -25%

    2016 Barolo "Aculei", La Bioca

    Årgang: 2016
    Slot: La Bioca
    Vinen er sammensat af Nebbiolo druer fra to parceller i Barolo. Halvdelen af druerne kommer fra marken Gastagni nord for byen La Morra, som er en af de højest beliggende vinmarker i Barolo med sine 530 meter over havoverfladen. Nebbiolo herfra er som regel friskere og mere elegant end andre steder. Den anden parcel "La Crosare" ligger lige syd for byen. Mosten har gennemgået en kold macerering sammen med skallerne i 3 dage inden gæringen er sat i gang. Gæringen er foregået på rustfri ståltanke og efter endt gæring har vinen hvilet med skallerne i 20 dage. Vinen har dernæst hvilet 22 måneder på en blanding af 500 liters og 300 liters træfade fra forskellige bødkere og med forskellig alder. Den samlede produktion beløb sig i 2012 til 3573 flasker af denne vin. Vinen dufter af våde roser, kærnemælk, læder, mørke kirsebær, chokolade og lakridsrod. Smagen er på en gang dyb og kompleks og så alligevel sart og fin. Her er velafbalanceret moden tannin. Det er ikke en årgang der vil blive 20 år gammel, men den smager fantastisk nu og vil gøre det de næste 5 år. Vinen kan vel nærmest beskrives som en feminin udgave af Barolo. "Aculei" er i øvrigt italiensk for de spidser/nåle, der dækker pindsvinets ryg og som det bruger til at forsvare sig med. Pindsvinet er en del af La Bioca´s logo. Alkohol: 13,8%
    Normalpris399,00 kr. -25%Pris299,25 kr.

    2014 Ducru Beaucaillou,...

    Årgang: 2014
    Slot: Ducru-Beaucaillou
    99 Point James Suckling 96 Point Robert Parker 96 Point Wine Enthusiast 96 Point Jeb Dunnuck 95 Point Wine Spectator 2. cru classé fra Saint-Julien, som holder konstant høj kvalitet. Vinen er produceret på 65 % Cabernet Sauvignon, 25 % Merlot, 5 % Cabernet Franc og 5 % Petit Verdot. Vinstokkene har en gennemsnits-alder på 40 år. Vinene fra de forskellige parceller gærer hver for sig, og efter endt gæring hviler vinene 18 måneder på egetræsfade fra 7 forskellige bødkere. 60-80% af fadene fornys hvert år. Undervejs smages der på fadene og de enkelte vine der skal udgøre førstevinen udvælges, der til sidst sammenstikkes. Alkohol: 13%
    Pris1.650,00 kr.