Château Maris

Château Maris

Robert Eden er en modig mand, og en symbolikkens mester. Han ved, at hvis man vil gøre en forskel, så skal man gøre en forskel. En ting er at sige man er økolog, noget andet er, at føre det ud i livet, at gøre det til en livsstil. Derfor har Robert opført et vineri, der lever op til hans egen opfattelse af, hvordan verden burde se ud. Et selvforsynende vineri, der er i total harmoni med naturen omkring det, og som krævede mindst mulig CO2 at opføre, samt mindst mulig CO2 at drive i hverdagen. 
 
Byen ligger omgivet af stenede bakker, hvor bønderne i århundreder, har måttet slæbe sten væk fra det, der i dag fremstår som små parceller med vinstokke, med stengærder omkring og små stenhuse hvor man kan søge skygge. Mellem vinmarkerne vokser lavendel, blomster og buske, og giver det hele et næsten park-lignende snit. Det er ikke videnskabeligt bevist, men Robert Eden er ikke i tvivl om, at man kan smage den omkringliggende vegetation i hans vine. Når man ser omgivelserne, så forstår man. Dette er ”terroir” i ordets mest vægtige forstand og Liviniere burde gøre meget mere ud af at fortælle folk om det unikke ved netop dette scenarie. 

Se video fra opførelsen af det nye Château Maris: del 1 - del 2
 
Se video fra det færdigbyggede Château Maris HER

Der er 7 varer.

Viser 1-7 af 7 element(er)

Aktive filtre

  • -35%

2017 Zulu, Languedoc,...

Årgang: 2017
Slot: Chateau Maris
  91 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Moden duft, blåbær, mørke kirsebær, mineralsk. Fyldig smag, fin nerve, samtidig luftig, lang eftersmag med modne mørke, friske bær." Denne vin er produceret uden tilsætning af svovl. Vinen er gæret på natur.gær og har efter endt gæring tilbragt 5 måneder på "æggeskaller", - tanke af beton, som er støbt uden brug af metal. Denne vins eneste forsvar mod alder/iltning er den naturlige garvesyre. Derfor vil vi anbefale, at den bliver drukket indenfor 2-4 år. Vinen er blevet tildelt navnet "Zulu" fordi en Zulu er vild og naturlig - ligesom denne. Vinen er sammensat af et blend af Syrah og Grenache. Den er mørk i glasset som var det flydende lakrids. Dufter af blåbær, solbær, karamel og salmiak pulver. Saftig, tæt og lækker struktur, hvor der er et ganske let tanninbid, men det er svøbt i sødmefuld frugtfylde. Dette er en helt anden vin end Zulu 2016, som var mere letbenet. Her får du den tyngde og fylde, som Maris er mestre i. Alkohol: 14%      
Normalpris179,00 kr. -35%Pris116,35 kr.
  • -25%

2013 Las Combes, Grenache,...

Årgang: 2013
Slot: Chateau Maris
6 stjerner på Finansbureauet.dk Claus Fledelius skriver: "En super muskuløs sag med vibrerende pebernoter som river i næsen, og en ganske voluminøs og opulent mund med stor dybde og righoldige mængder tjære, tobak, vanilje, peber og læder. En virkelig flot intensiv sag, som råber på en t-bone steak. " "Châteauneuf-du-Pape wanna be". En helt igennem fantastisk vin, hvor Chateau Maris endnu engang har kælet for at bevare det naturlige hele vejen til flasken. Druerne er hentet fra en parcel med 60 år gamle vinstokke. Gæret på naturgær, bundfældet naturligt i fadet og tappet uden filtrering. Årgang 2013 producerede noget af det mest enestående Grenache der længe er set i Languedoc. Det var en tør, varm og usædvanligt blæsende sommer. Det har skabt en Grenache der er enormt mørk og intens. Der er som at stikke næsen ned til en morder, der lige har kværnet peberkorn og urter at dufte til vinen. Intensiteten er faktisk så stor, at det er svær at associere til et bær eller en frugt. Måske brændt brombær? Her er masser af kul, tjære og peber, samt en anelse vanille fra fad i den lange saftige eftersmag. Vinen skal drikkes til en solid bøf, eller gemmes 10 år. Alkohol: 15%
Normalpris199,00 kr. -25%Pris149,25 kr.

2012 "La Touge", Minervois...

Årgang: 2012
Slot: Chateau Maris
Minervois la Livinière, Château Maris BIO 5 stjerner på Finansbureauet.dk "Sydfransk charmetrold med moden mørk frugt i næsen og let støvet mund med dominans af røg, lakridsrod og mørk chokolade. Høj klasse." 5 af 5 stjerner på Vinavisen.dk 6 af 6 stjerner i Den Korte Avis 89 point på Vinforum.dk 85% Syrah og 15% Grenache fra marken "La Touge", som består af en dyb brun og rødlig jordbund, der er mindre stenet end mange af de øvrige marker i La Livinière. 30% af vinen har lagret på nye efetræsfade. Man mødes af mørk frugt, lidt jordbærkompot og knust peber i næsen, pirrende intens frugt i smagen, og peber og lidt røget præg i eftersmagen. Gør dig selv en tjeneste: Hæld denne vin på karaffel, giv den en ordentlig luftetur og server den til en gryderet, så bliver alle lykkelige. Alkohol: 14,5%
Pris175,00 kr.

2016 Damn Good Shit,...

Årgang: 2016
Slot: Chateau Maris
Favorit hos vores kunder 5 stjerner fra Gastromand - BEDSTE RØDVIN I TEST "Dejligt krydret næse af friske bær. Skøn, saftig og krydret mund, der afslutter læskende og spicy. Kraftfuld og elegant syrah." 5 stjerner Extra Bladet "Fra Minerois en seriøs flot intens vin med masser af sorte kirsebær, violer, sort peber i smagen. Koncentreret men samtidig elegant og ren i udtrykket. Ganske flot vin med en lang krydret eftersmag" 90 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Moden duft, blåbær, mørke kirsebær, mineralsk, flæsket og krydret med nuancer fra fad. Fyldig smag, stor frugt der dækker over garvesyre. Lang eftersmag, mineralsk med modne, mørke bær med nuancer fra fad." 5 stjerner på Flaskehalsen.nu "Det mineralske præg, der kendetegner Minervois-området er med til at give en fin friskhed, selvom den altoverskyggende er oplevelse er en vin med en dyb frugtig smag med modne frugter og bær. Friskheden er med til at skabe en balance, der hæver vinen op til noget særligt." DGS står for Damn Good Shit - og det kan ikke siges mere tydeligt, for den her rødvin har sin helt egen fanklub i Propperiet. Vinen har fulgt os, som en signatur vin siden vi startede for snart 20 år sien - og det er en vin kunderne ALTID vender tilbage til, for det er bare Damn Good Shit.  Vinen kommer fra Chateau Maris, som drives biodynamisk.  2016 var et varmt år i Minervois. Vinteren havde ikke givet meget regn, så vandreserverne i jordbunden var små, og sommeren var både varm og tør, eller sagt på anden vis, - den var bedre for turister end for druer. Druerne der blev høstet i 2016 var derfor små og med meget lidt most. Det er mørke og intense vine der er blevet skabt. Vinen er stadig i sin ungdoms vår. Det er er kirsebær, der dominerer næsen, med et hint af fad og krydderier som mynte, sort peber, lavendel og rosmarin. Vinen forekommer på en måde let på tungen, med sin friske frugt og sin syrlighed, men intensiteten sætter ind i eftersmagen. Her kommer krydderierne væltende og med dem kommer lakridsrod. Nyd den nu - gem den 5-10 år - den bliver kun bedre med årene. Druerne er høstet fra nogle af husets bedste parceller, med en minimums-alder på 30 år. Druerne er gæret på åbne trækar, og dernæst lagret 12 måneder på en kombination af egetræsfade og "æg-formede" tanke af cement. Her er primært brugt fade fra Radoux og Allier og 15% af dem var nye. Alkohol: 14,5%
Pris229,00 kr.
2011 Brama, Grenache Gris, Vin de France

    2011 Brama, Grenache Gris,...

    Årgang:
    Slot:
    93 Point på CellarTracker.com  Når vinmageri er kunst! Dette er et mere end vellykket eksperiment foretaget af Robert Eden og winemaker Benjamin Darnault. Højt i bjergene over Minervois fandt de en mark med ældre Grenache Gris stokke. De fik en aftale i stand med ejeren og erfarede siden, at de havde fat i druer, der var lidt ud over det sædvanlige. Derfor behandler de disse druer med den største omsorg man kan tænke sig. Der produceres små 800 flasker årligt, og man smager kærligheden i hver flaske. Alene duften er i en klasse for sig. Man falder helt til ro - man ved bare at noget stort er på vej. I næsen mødes man af honningmelon, fersken, lime, hvide blomster og et popcorn-agtigt røget præg fra fadlagringen. Smagen er imponerende flot. Fuldendt balance. Den smager som noget, der er dyrket meget længere mod nord - så sprød og mineralsk er den. Frugtsødmen er diskret og overlappes af et mineralsk citrusbid, der ender i en let-krydret, lang og dvælende eftersmag. Denne vin er intet mindre end fremragende.   Alkohol: 14%
    Pris449,00 kr.
    2015 Les Amandiers, Minervois la Livinière, Château Maris

    2016 Les Amandiers,...

    Årgang:
    Slot: Chateau Maris
    93 Point The Wine Advocate Robert Parker 93 Point Wine & Spirits 92 Point Wine Spectator Kun de ældste Syrah vinstokke har fået lov at levere druer til denne vin. Vinen er gæret på natur-gær og har lagret på nye egetræsfade fra Radoux og Allier - nogle af de bedste og dyreste fade der kan skaffes. Fadlagret i 18 måneder og dernæst modnet i "ler-æggene" i 8 måneder. Den trykker alle de rigtige steder. Det er vildt og intenst, men på samme tid kælent og sødmefuldt. Vinen dufter af solbær, blomme, lavendel og chokolade. Sødmefuld og prirrende krydret oppulent mundfylde. Saftigt så mundvandet driver. Flot eftersmag med lakrids og finurligt krydderi. Drikkes med stor fornøjelse til kvalitets-steak nu, eller gemmes 5-10 år. Alkohol 14,5%.      
    Pris499,00 kr.

    2011 Le Parfait, Carignan,...

    Årgang: 2011
    Slot: Chateau Maris
    Vild Carignan! Så er det sagt. Fra ejendommens ældste Carignan vinstokke (92 år gamle i 2011), høstet i fuldmoden tilstand, med et udbytte på 22 hl/ha. Vinen har macereret 5 uger på skindet hvilket har været med til at give en enorm koncentration og solid tannin. Sidstnævnte er blevet blødgjort gennem 12 måneders lagring på egetræsfade fra Radoux og Allier hvoraf 10% var nye. Fra fadet er vinen overført til ægformede tanke i cement hvor den har fået lov at modnes i yderligere 8 måneder. I dag fremstår vinen mørk og solid, men med moden tannin, den nærmer sig det punkt, hvor den simpelthen bare er en nydelse at være i selskab med. I næsen mødes man af sødmefuld tørret frugt, chokolade, tjære og lakrids. Enormt kraftfuld og dyb mørk frugt i munden, der kildrer med krydderi og syre alle de rigtige steder. Peber, lakrids og mokka i eftersmagen. Vinen besidder stor sødmefuldhed, som får fantastisk modspil af frisk syre og en anelse tør tannin. KAPOW! Alkohol: 14,5%
    Pris499,00 kr.