Frankrig

Der er 98 varer.

Viser 1-12 af 98 element(er)

Aktive filtre

  • -30%
  • Ny

2020 Grande Réserve Syrah,...

Årgang: 2020
Slot: Dumanet
Vinen besidder, på trods af sydfrankrigs kvælende varme, en friskhed og en kølig frugt, som var den høstet på noget nordligere breddegrader. Vinen er gæret og lagret på rustfri ståltanke for at bevare druernes fine karakter. Storladen næse med hyben, blomme, blåbær, friskkværnet peber og lakrids. Delikat og sødmefuld frugtsmag, der får fint modspil af let syrligt bid. Her er masser af duft og smag, der lige frister til, at man kan tage et glas mere. Rent, friskt, dybt, poleret og pænt. Lækker vin til grillet kød. Alkohol: 13,5%
Normalpris 79,20 kr. -30% Pris 55,00 kr.

2018 Pinot Noir, Domaine la...

Årgang: 2018
Slot: Domaine la Grange
Domaine La Grange ejes af Pierre Degroote der oprindeligt er fra Belgien. Hans forældre solgte landbrugsmaskiner af mærket John Deere, så landbrug havde han på en eller anden måde under huden da han på en sommerferie i Midi, i en alder af 20 år forelskede sig i en lokal pige. Han besluttede sig for at flytte til Sydfrankrig. I 1989 blev Domaine la Grange sat til salg og Pierre tøvede ikke. Han var overbevist om, at vinområdet Languedoc havde et kæmpe potentiale rent kvalitetsmæssigt. Man må sige, at han fik ret. Hans egne vine er ingen undtagelse. Du får helt fantastiske kvaliteter, til meget små penge. At dyrke Pinot Noir i varme Languedoc er ikke det nemmeste. Det kræver omhyggeligt beskæringsarbejde i vinmarken for at danne en store tæt løvkrone, der kan kaste svalende skygge over druerne. Hos Domaine la Grange siger man, at 90% af succesen med Pinot Noir ligger i arbejdet vinmarken. Vinifikationen er meget traditionel. Druerne er afstilket og sendt til gæring. Under gæringen er der foretaget daglige ”pump overs” for at udvinde farve og aroma af skallerne. Halvdelen af vinen har dernæst lagret på nye egetræsfade i 4 måneder inden den er blandet med den resterende halvdel, som har lagret på ståltank. Vinen besidder en flot frugtrig næse af kirsebær og blomme, samt en god fyldig smag med et frisk bid i enden. Vinen vil være en fortræffelig ledsager til lettere kødretter eller afkølet til fisk. Alkohol: 12,5%
Pris 79,00 kr.

2019 BYO...

Årgang: 2019
Slot: Domaine Uby
5 stjerner Den Korte Avis: Det giver en række begrænsninger i brugen af kemikalier at dyrke vin, når markerne ligger i et område, hvor den truede europæiske knoldskildpadde lever og yngler. Derfor er druerne – Colombard, Sauvignon Blanc og Ugni Blanc – til Byo No. 21 produceret økologisk. I glasset fornemmes duft af hyld, og den cremede smag domineres af citrus og lime parret med fersken. 5 stjerner fra Flaskehalsen: "Der er citrus-friskhed og sprødhed – og alligevel masser af fyldige og runde noter. Det gør den til en af de vine, der på samme tid formår at være interessant og nuanceret – men også let at drikke, let at forstå og nem at nyde." Domaine Uby er kontraktligt bundet til at benytte et minimum af kemikalier på sine marker, idet ejendommen ligger i et område, hvor den truede europæiske knoldskildpadde lever og yngler. Af samme grund er skildpadden afbilledet på vinens etiket. Derfor er denne vin produceret af økologisk dyrkede druer. Den besidder en herlig sommerlig duft af hyldeblomst, nyslået græs og lidt fersken. Lækker cremet smag, hvor citrus dominerer smagsindtrykkene. Tør, dvælende finish. Meget ren og lækker vin til lette retter med fisk eller skaldyr. Alkohol: 11 % Restsukker: 5 gr./ltr. Syre: 5 gr./ltr.
Pris 79,00 kr.
  • -35%

BYO Gros Manseng

Årgang:
Slot: Domaine Uby
Let dessertvin produceret på druen Gros Manseng, som trives godt i det sydvestlige Frankrig. Lækker duft af passionsfrugt og mango, cremet sødmefuld smag, hvor citrus og frisk syre letter de søde indtryk. Vinen kan med fordel anvendes til et ostebord eller en frugttærte. Alkohol: 11% Restsukker: 45 gr/ltr Syre: 5 gr/ltr 
Normalpris 95,20 kr. -35% Pris 62,00 kr.

2020 Grande Crevette,...

Årgang: 2020
Slot:
5 Stjerner i den Den korte Avis Grande Crevette betyder oversat til dansk ”Den store reje”, og i dette ligger, at vinen, som er fremstillet på druesorten Sauvignon Blanc, er yderst velegnet til et stykke smørrebrød med rejer. Druerne vokser på marker omkring den smukke middelalderby Carcassonne. Her skifter vejret mellem stegende hede om dagen til køligt om natten – forhold som druen takker for med en flot duft af hyld og solbær og en cremet fylde i munden. 5/5 stjerner fra Vinavisen "Frisk og dejlig hvidvin med en let cremet og meget aromatisk smag af den gode drue Sauvignon Blanc. Der er en hel sommerhave i den med blomster, æbler, græs, stikkelsbær, hyldeblomster." Du får intet mindre end vanvittig kvalitet for pengene i denne sydfranske Sauvignon Blanc. Druerne til vinen er høstet på Domaine Lalande´s marker omkring den historiske by Carcassonne. Her er steghede dage, men kølige nætter. Det giver Sauvignon druer med stor aroma, der bevarer sin friske syre. Det er meget svært at undgå at sammenligne denne vin med vine på samme druer til langt højere priser fra for eksempel New Zealand. Vinen har en lækker duft af hyld, solbærblade og citrus. Cremet og vedholdende mundfylde, der slutter i et frisk syrligt bid. Flot vin til skaldyr - f. eks. store rejer (Grande Crevettes) og salater. Alkohol: 12%
Pris 79,00 kr.

2019 Les Hauts de Lalande...

Årgang: 2019
Slot: Domaine Lalande
Gold Medal Catavinum 6 stjerner på Den Korte Avis: En velafbalanceret og frugtfyldt vin med noter af lakrids og peber i en lang finish. God til en gang flæskesteg. Druerne til vinen kommer fra området omkring den historiske by Carcassonne i Sydfrankrig. Her har Domaine Lalande sine besiddelser. Vinen er produceret fra gårdens bedste parceller og består af 50% Syrah, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Petit-Verdot og 10% Merlot. 40% af vinen har lagret 6 måneder på fade, hvoraf en tredjedel fornys hvert år. Duften byder på varme krydderier, blåbær, sød lakrids og knust peber. Smagen er delikat og sødmefuld og ender i et krydret bid med lidt kardemomme og lakrids. Fin ledsager til svine- eller kalve-kød. Domaine Lalande blev grundlagt i det 18. århundrede, i samme tidsrum som Canal du Midi blev anlagt. Canal du Midi gjorde der muligt at sejle fra Middelhavet til Atlanterhavet. Det var en af arkitekterne bag Canal du Midi, Paul Riquet, der byggede og bosatte sig på Domaine Lalande. På daværende tidspunkt omfattede domainet 2000 hektar jordbrug, men efter revolutionen blev det inddelt i mindre parceller. De nuværende ejere Pierre Degroote og Bernard Montariol købte ejendommen i 1996, på daværende tidspunkt var jordbesiddelserne mere beherskede 125 hektarer. Nogle af firmaets bedste marker ligger tæt op ad middelalderbyen Carcassonne, det er fra disse marker denne vin er skabt. Alkohol: 12,5%
Pris 79,00 kr.
  • -30%

UBY 002

Årgang:
Slot: Domaine Uby
Ny skøn sommer vin fra Domaine Uby. Det er faktisk Colombard/Ugni Blanc tilsat lidt diskrete bobler for at friske den lidt op. Her er hyldeblomst og fersken i duften, sødmefuld og blomstret smag. Ikke mousserende som en Champagne, men blot let perlende. Kan sagtens drikkes med en isterning i glasset på en varm sommerdag. Alkohol: 11,5% Restsukker: 15 gr/ltr Syre: 5 gr/ltr 
Normalpris 95,20 kr. -30% Pris 67,00 kr.
2018 Domaine Soleyrade, Côtes du Rhône
  • -35%

2019 Domaine Soleyrade,...

Årgang: 2019
Slot: Domaine Soleyrade
Vinanmeldernes bedømmelse af årgang 2018: 5 stjerner UGENS BEDSTE KØB i EkstraBladet 5 stjerner i VinAvisen Det skrev de om 2015: 6 stjerner og TESTVINDER på Finansbureauet.dk 90 point i Ekstra Bladet og titlen "Godt Køb" 5 stjerner på Vinavisen.dk 6 stjerner af Erik Mortensen 90/100 i Vinexpressen: Meget åben og fast-forward-udover-scenekanten-frugt med indslag af kirsebærsten, blå blommer, hindbær, spejderhagl og en bagkant af sorte oliven, yoghurt og peber. Dejlig ung, læskende og letløbende saft i beaujolais-genren med en elegant luftighed, en lille frugtsødme og en saftig garvesyre, der omkranser frugten fint. Jeg er fan! Høj Genkøbsfaktor .  Domaine Souleyrade er beliggende i byen Serignan-du-Comtat. Husets vinmarker ligger omkring byerne Cairanne, Travaillan, Camaret og Sainte Cécile Les Vignes. Alle byer, der ligger grænsende op til det berømte vinområde Gigondas. Det beskriver meget godt, at vi har fat i en Côtes du Rhône med saft og kraft. Druesammensætningen består af lige dele Grenache fra 50 år gamle vinstokke og Syrah fra 30 år gamle stokke. Domaine Souleyrade er ejet af Pascal Valadier og er certificeret økologisk. Han producerer vine på højt niveau. Dybe og komplekse. Klassiske og tro mod regionen, med et stænk af moderne saftig frugt. Alkohol 14 %
Normalpris 103,20 kr. -35% Pris 67,00 kr.

2019 Colombard/Sauvignon...

Årgang: 2019
Slot: Domaine Uby
Vinen er produceret på 80% Colombard og 20% Sauvignon Blanc. Druerne er presset skånsomt, gæret ved lav temperatur og har hvilet på gæren efter gæring for at tilføje vinen dybde og kompleksitet. Vinen fremstår med forfriskende hyldeblomst og lime-næse. Smagen har god fedme, et lidt nødde-agtigt præg og et forfriskende citrus-bid i enden. Vinen er i det hele taget let drikkelig, rank, sprød og frisk. Storartet ledsager til lette fiskeretter. Alkohol: 11% Restsukker 5 gr./ltr. Syre: 5 gr./ltr.
Pris 79,00 kr.

2020 Les Hauts de Lalande...

Årgang: 2020
Slot: Domaine Lalande
Druerne til denne vin består af et blend af 50% Chardonnay, 30% Viognier og 20% Chasan. Druerne er høstet manuelt, gæret ved lav temperatur og en del af vinen er lagret på nye franske egetræsfade i 6 måneder. Vinen fremstår som en skøn blanding af kølig frisk blomst og så på den anden side noget dybde og kompleksitet i den let krydrede eftersmag. Den kan med fordel anvendes som aperitif eller til salater og lette retter med kylling. Domaine Lalande blev grundlagt i det 18. århundrede, i samme tidsrum som Canal du Midi blev anlagt. Canal du Midi gjorde der muligt at sejle fra Middelhavet til Atlanterhavet. Det var en af arkitekterne bag Canal du Midi, Paul Riquet, der byggede og bosatte sig på Domaine Lalande. På daværende tidspunkt omfattede domainet 2000 hektar jordbrug, men efter revolutionen blev det inddelt i mindre parceller. De nuværende ejere Pierre Degroote og Bernard Montariol købte ejendommen i 1996, på daværende tidspunkt var jordbesiddelserne mere beherskede 125 hektarer. Nogle af firmaets bedste marker ligger tæt op ad middelalderbyen Carcassonne, det er fra disse marker denne vin er skabt. Alkohol: 12,5%
Pris 87,00 kr.

2019 Hauteval, Carignan...

Årgang: 2019
Slot:
Vinanmelderne skriver om årgang 2018:  5 stjerner i Extra Bladet GODT KØB   Vinanmelderne skrev om årgang 2017:  6 stjerner i Politiken 5 stjerner og titlen "Godt køb" i Ekstra Bladet 5 stjerner på Flaskehalsen.nu 5 stjerner på Vinavisen   Vinanmelderne skriver om årgang 2019: 4,5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog: "Druerne er høstet med håndkraft, derefter afstilket og har så gennemgået en 4 dages maceration med skallerne inden gæringen er sat i gang. Bruno Raymond vælger at macerere før gæring, da det trækker færrest mulige bitterstoffer og mindst mulig garvesyre ud af skaller og kerner. Vinen har ligget 4 måneder på egetræ inden aftapning på flaske. I næsen er det en tør, mørk og vin ... krydret og mørk med lidt grannåle, røg, nelliker, brombær, solbær, blæk, grafit med godt med power. Der fornemmes svagt en brøkdel af sødme, men mest af alt er det bare krydret og tørt. Smagsmæssigt kommer sødmen klart mere frem ... måske ikke helt så dominerende som i 2017'eren, men det er fortsat en blød, fed og sødkrydret vin. Syren er der ... men gør ikke så meget væsen af sig og i stedet holder den tørre bitterhed vinen ret godt oppe sammen med søde kirsebær, brombær, hindbær, en plade mørk chokolade, vanilje og lakridspiber. Den er langt bedre, lidt køligere og i bedre balance end 2017'eren, så Thumbs Up. 6 stjerner i Den korte Avis: Vinen er lavet af Carignan-druer, som gror på 40 år gamle vinstokke i det nærmest ukendte vinområde Saint Guilhem nordvest for Montpellier i Sydfrankrig. Før gæringen fjernes stilke og kerner fra druerne, som derefter modner i 4 måneder i egetræsfade. Resultatet er en saftig og krydret rødvin, som performer med stor kompleksitet. Saint Guilhem le Désert er et relativt ukendt vin-område beliggende lidt nordvest for Montpeller. Området er bakket og bjergrigt og ligger en smule i læ for kølende vinde fra Middelhavet. Så her er varmt, - og tørt. I dette område stortrives Carignan, og har gjort det i århundreder. Det er derfor ikke svært at finde parceller med gamle stokke, som sætter færre druer, og som øger druernes koncentration. Derfor har Hauteval haft gode muligheder for at skabe en saftig, krydret rødvin, som overrasker med sin kompleksitet til en meget lille pris. Vinmager på vingården Saint Saturnin, Bruno Raymond, er en ung og initiativrig mand, der konstant søger nye veje. Således får han hvert år i høstperioden besøg af vinmagere fra hele verden, for at udveklse erfaringer og søge input. Hans produktionsmetoder bærer præg af dette, han anvender en god blanding af moderne og gammeldags teknikker. Denne Carignan er høstet manuelt og mosten har gennemgået en 4 dages macerering med skallerne inden gæringen er sat igang. Bruno vælger at macerere før gæring, da det trækker færrest mulige bitterstoffer og mindst mulig garvesyre ud af skaller og kerner. Vinen har ligget 4 måneder på egetræ og stokkene er ca. 40 år gamle. Alkohol: 13%
Pris 95,00 kr.

2020 Chardonnay, Domaine la...

Årgang: 2020
Slot: Domaine la Grange
Domaine La Grange ejes af Pierre Degroote der oprindeligt er fra Belgien. Hans forældre solgte landbrugsmaskiner af mærket John Deere, så landbrug havde han på en eller anden måde under huden da han på en sommerferie i Midi, i en alder af 20 år forelskede sig i en lokal pige. Han besluttede sig for at flytte til Sydfrankrig. I 1989 blev Domaine la Grange sat til salg og Pierre tøvede ikke. Han var overbevist om, at vinområdet Languedoc havde et kæmpe potentiale rent kvalitetsmæssigt. Man må sige, at han fik ret. Hans egne vine er ingen undtagelse. Du får helt fantastiske kvaliteter, til meget små penge. Druerne til denne vin er afstilket og sendt direkte i pressen uden skindkontakt. Dernæst er mosten klaret ved en nedkøling til 10 grader i 24 timer. Herved bundfældes de rester der måtte være af drueskind eller kød i mosten. Den rene most er dernæst pumpet i gæringskarret og har gennemgået en kølig med en specielt udvalgt gær, som er meget anvendt i Bourgogne. Efter endt gæring har 60% af vinen lagret på nye egetræsfade.  Alkohol: 12,5%
Pris 95,00 kr.