Rødvine

Der er 149 varer.

Viser 1-12 af 149 element(er)

Aktive filtre

  • -35%

2018 Argaray Tinto,...

Årgang: 2018
Slot: Bodegas Artajona
En lækker Navarra, der kombinerer fuldmoden sødmefuld frugt med køligt krydderi. Vinen er produceret på Tempranillo og Garnacha. Det vælter op af glasset med friske sødmefulde bær. Blåbær, blomme og brombær. Samgen er delikat og sødmefuld med fint syrligt bid i enden. En helt og aldeles fremragende vin til meget små penge. Alkohol: 13,5%
Normalpris 71,20 kr. -35% Pris 46,28 kr.
  • -30%

2017 Motorosso, Colli...

Årgang: 2017
Slot:
6 stjerner på Flaskehalsen.nu "Smagsmæssigt er gashåndtaget i bund, og der er på samme tid en ukompliceret og ubekymret stil, der samtidig bider fra sig med en høj oktan fylde og masser af velsmag. Det er forrygende lækkert og stadig til en latterligt lav pris." 5 stjerner og titlen "Godt Køb" i Ekstra Bladet Thomas Rydberg skriver: "Frugtig og imødekommende. Ikke den store kompleksitet men er saftig med masser af røde bær og krydderier i smagen. En vin man ikke bør tænke for meget over men som bare glider ned." Historien fortæller, at en ung smuk kvinde i tidernes morgen forlangte af sin tilbeder, at han skulle male et bjerg rødt for at være berettiget til hendes hånd. Musikken på dansebaren var dog så høj, da hun sagde ”Monte rosso” til ham, at han hørte det som ”Moto rosso”. Derfor tog han hjem og malede sin scooter. Han kørte ud til den unge kvinde på den røde scooter og viste den stolt frem – men hun blev naturligvis skuffet, da det jo slet ikke var det hun havde bedt om. Da han så hendes skuffelse, tog han hende med på scooteren og de kørte til hans vingård, hvor han viste hende hans nye vin – en rødvin med et billede af hende kørende på en rød scooter. Hun kastede sig i armene på ham og de blev gift og levede lykkeligt i al tid efter… Vinen er produceret på Merlot, Cabernet Sauvignon og Sangiovese og er som italienere gerne vil have den. Frugtrig, let drikkelig, charmerende, medium fyldig – en vin der passer perfekt til hverdagens pizza, lasagne og pasta udfordringer, og prisen er særdeles hverdagsvenlig. Server den gerne let afkølet, som en Beaujolais. Alkohol: 12,5%
Normalpris 71,20 kr. -30% Pris 49,84 kr.

2018 Ylirum, Tempranillo,...

Årgang: 2018
Slot: Haciendo de los Suenos Vino
GULD Japan Women´s Wine Awards 2020 GULD Mundus Vini GULD Gilbert Gaillard I steghede La Mancha syd for Madrid er kunsten at modne druer lige så let som at klø sig i nakken. Tempranillo er normalt en syrerig og voldsom oplevelse, når den kommer fra køligere regioner, men denne udgave er så kælen og saftig, at man får tømt en flaske alt for hurtigt. Familien Mateos de la Higuera har arbejdet med vin i over 60 år, de besidder i dag 85 hektar i La Mancha og Tierra de Castilla. Det er primært klassiske spanske druer som Tempranillo, Airen og Macabeo der dyrkes på firmaets marker. Gennem de seneste år har familien investeret i moderne produktionsudstyr, så de nu kan styre gæringstemperaturer og arbejde med en renhed og hygiejne, som i den grad har givet vinene et kvalitetsløft. Alle husets vine er produceret med minimalt brug af kunstgødning og sprøjtemidler. Denne vin er frugtrig, besidder middel fylde og kan med fordel serveres let afkølet. En vin der er særdeles velegnet til hverdagens udfordringer, såsom en pastaret eller en salat. Alkohol: 13%
Pris 79,20 kr.

2019 Merlot, Venezia, Vigna...

Årgang: 2019
Slot: Vigna Dogarina
Vinen er produceret af Merlot druer høstet på Vigna Dogarina´s marker omkring Trieste i Norditalien. Det er en flot og saftig rødvin med tobak, læder og let bærsødme i duften, og pirrende krydderi i eftersmagen. Fin vin til pasta eller fjerkræ. Alkohol: 12,5%
Pris 79,20 kr.
  • -30%

2019 Nero d´Avola, Rosso,...

Årgang: 2019
Slot: Viticola Tola
Rigtig syditaliener fra den varme vulkanø. Nero d´Avola har en særlig evne til at bevare syre i den stegende hede. I denne udgave er en fin frugt med blomme og kirsebær, - vulkanen viser sig med røgede noter og varme krydderier. Smagen er frisk og frugtrig med flot krydderi og medium fylde. Dejlig afbalanceret eftersmag. Flot vin til pataretter med fjerkræ og/eller svinekød. Alkohol: 13,5%
Normalpris 79,20 kr. -30% Pris 55,44 kr.

Halvflaske: 2018...

Årgang: 2018
Slot: Monte del Fra
Druerne (80% Corvina og 20% Rondinella og Molinara.) er hentet på skråningerne over byen Fumane. Her dyrkes efter Pergola systemet, hvor vinplanterne danner et skyggende tag over druerne. Det giver noget nær perfekte betingelser for en lang og modningsfase og dermed flot aroma-opbygning i druerne. I kælderen er druerne behandlet skånsomt og konstant køligt, også gæringen holdes afkølet, for at bevare druernes friske aromatiske karakter hele vejen til flasken.  Vinen fremstår aromatisk og delikat i glasset. Flot frisk blåbær/kirsebær-næse, og en frisk delikat frugtsmag. Vinen besidder på en gang friskhed og fornemmes let, men fylder alligevel munden med sødmefuld frugt og slutter i et frisk bid med tørrede krydderier. Flot vin til lette retter med fjerkræ. Alkohol: 12,5%
Pris 63,20 kr.

2018 Pinot Noir, Domaine la...

Årgang: 2018
Slot: Domaine la Grange
Domaine La Grange ejes af Pierre Degroote der oprindeligt er fra Belgien. Hans forældre solgte landbrugsmaskiner af mærket John Deere, så landbrug havde han på en eller anden måde under huden da han på en sommerferie i Midi, i en alder af 20 år forelskede sig i en lokal pige. Han besluttede sig for at flytte til Sydfrankrig. I 1989 blev Domaine la Grange sat til salg og Pierre tøvede ikke. Han var overbevist om, at vinområdet Languedoc havde et kæmpe potentiale rent kvalitetsmæssigt. Man må sige, at han fik ret. Hans egne vine er ingen undtagelse. Du får helt fantastiske kvaliteter, til meget små penge. At dyrke Pinot Noir i varme Languedoc er ikke det nemmeste. Det kræver omhyggeligt beskæringsarbejde i vinmarken for at danne en store tæt løvkrone, der kan kaste svalende skygge over druerne. Hos Domaine la Grange siger man, at 90% af succesen med Pinot Noir ligger i arbejdet vinmarken. Vinifikationen er meget traditionel. Druerne er afstilket og sendt til gæring. Under gæringen er der foretaget daglige ”pump overs” for at udvinde farve og aroma af skallerne. Halvdelen af vinen har dernæst lagret på nye egetræsfade i 4 måneder inden den er blandet med den resterende halvdel, som har lagret på ståltank. Vinen besidder en flot frugtrig næse af kirsebær og blomme, samt en god fyldig smag med et frisk bid i enden. Vinen vil være en fortræffelig ledsager til lettere kødretter eller afkølet til fisk. Alkohol: 12,5%
Pris 79,20 kr.

2019 Les Hauts de Lalande...

Årgang: 2019
Slot: Domaine Lalande
Gold Medal Catavinum 6 stjerner på Den Korte Avis: En velafbalanceret og frugtfyldt vin med noter af lakrids og peber i en lang finish. God til en gang flæskesteg. Druerne til vinen kommer fra området omkring den historiske by Carcassonne i Sydfrankrig. Her har Domaine Lalande sine besiddelser. Vinen er produceret fra gårdens bedste parceller og består af 50% Syrah, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Petit-Verdot og 10% Merlot. 40% af vinen har lagret 6 måneder på fade, hvoraf en tredjedel fornys hvert år. Duften byder på varme krydderier, blåbær, sød lakrids og knust peber. Smagen er delikat og sødmefuld og ender i et krydret bid med lidt kardemomme og lakrids. Fin ledsager til svine- eller kalve-kød. Domaine Lalande blev grundlagt i det 18. århundrede, i samme tidsrum som Canal du Midi blev anlagt. Canal du Midi gjorde der muligt at sejle fra Middelhavet til Atlanterhavet. Det var en af arkitekterne bag Canal du Midi, Paul Riquet, der byggede og bosatte sig på Domaine Lalande. På daværende tidspunkt omfattede domainet 2000 hektar jordbrug, men efter revolutionen blev det inddelt i mindre parceller. De nuværende ejere Pierre Degroote og Bernard Montariol købte ejendommen i 1996, på daværende tidspunkt var jordbesiddelserne mere beherskede 125 hektarer. Nogle af firmaets bedste marker ligger tæt op ad middelalderbyen Carcassonne, det er fra disse marker denne vin er skabt. Alkohol: 12,5%
Pris 79,20 kr.

Halvflaske: 2017 Ripasso,...

Årgang: 2017
Slot: Tenuta Lena di Mezzo/Monte del Fra
  92 point af James Suckling 91 point af Luca Maroni 90 point i Wine Spectator "Generous crushed black cherry and raspberry fruit is laced with ground ginger, orange zest and licorice notes in this medium-bodied red, framed by light, taut tannins and fresh acidity. Elegant." 90 point på Ekstra Bladet og titlen "Godt køb" Thomas Rydberg skriver: "Saftig og krydret med tydeligt ripasso præg. Bitre sorte kirsebær, tørrede krydderier, sød lakrids og vanilje i smagen. Vellavet med en lang krydret afslutning. Vellykket vin!" 5 stjerner på Vinavisen.dk "Flot rødvin i stil som en Amarone, men lettere og mere tilgængelig. En blød og indtagende vin med noter af mørke bær, rosiner, tobak, kaffe og læder." 5 stjerner og titlen "Godt Køb" på Finansbureauet.dk Claus Fledelius skriver: "Lækker Ripasso med balsamisk næse tilsat noter af læder og fyldig og opulent mund med toner af kirsebær og blommer komplementeret af  pæne mængder kaffe og pibetobak. Godt køb" Produceret af den friske Valpolicella tilsat gærresterne fra Amarone-produktionen. Herved startes en anden gæring, som koncentrerer vinens aroma og glycerol-indhold (= større fedme).   Efter endt gæring lagrer vinen 18 måneder på 3000 liters egetræsfade for at modnes.   I næsen finder man tørret frugt, kaffe, og peber. Saftig og delikat frugtsmag med tørrede noter og samtidig frisk frugt, flot smagsintensitet, og en eftersmag der pirrer med fine krydderier. Bør matches med kalvekød som for eksempel Vitello Tonato.   Alkohol: 14%
Pris 79,20 kr.
  • -10%

2019 Cabernet Sauvignon,...

Årgang: 2019
Slot: Abbotts & Delaunay
Flot Cabernet fra det sydfranske. Fuldmodne druer, suppleret med en dygtig vinmager, er nu en gang en god cocktail. 10% af vinen har lagret på egtræsfade hvoraf en trediedel er nye. De resterende 90% har lagret på rustfrit stål for at bevare sin frugt. Blomme, blåbær, knust peber og en salig duft af rosenbed møder en i næsen. Smagen er velstruktureret, med medium fylde, frisk frugt og pirrende krydderi. Eftersmagen byder igen på let krydderi og lidt lakrids. Til prisen er det et absolut scoop. Alkohol: 13%
Normalpris 79,20 kr. -10% Pris 71,28 kr.
  • -25%

2020 Passo dopo Passo,...

Årgang: 2020
Slot:
6 stjerner i Den korte Avis: Vingården er aldersmæssig ung og blev først startet i 1986. Ejerne er den apuliske vinbonde Umberto Notarnicola og den piemontiske vinekspert Bruno Viola. De fandt sammen med det formål for øje at lave klassisk vin fra den italienske støvlehæl, som var kommet under kommercielt pres fra internationale producenter, som omdøbte den lokale Primitivo-drues navn til det amerikanske Zinfandel. Deres projekt er lykkedes perfekt, og den oprindelig stil er bevaret. Det er en lækker ledsager til andefugl. 5 stjerner i Vinavisen: En lækker og meget harmonisk rødvin, hvor den dominerende note i både duft og smag er syltede kirsebær. Det er en varm, fyldig og koncentreret vin, der holder længe i munden, og som vil være en perfekt ledsager til tørre italienske oste. 86/100 i Vinexpressen: Meget solmoden næse med indslag af rosiner og andet tørret frugt. Ganske blød i munden, hvor man finder en del frugtsødme, der giver noget fylde i munden.  Passo Dopo Passo bliver lavet af San Marco, som er ejet af Umberto Notarnicola vinbonde med rødder langt tilbage i Puglien samt Bruno Violo vinexpert fra Piemonte. Vingården fik sin start i 1986, hvor man fra starten ønskede at lave klassiske vine for området. Arbejdsgrundlaget bag San Marco`s vine er lokale druer, og lysten til på en gang at drive en stolt tradition videre, men samtidig forsøge at gå nye veje og indføre ny teknologi. Firmaets vine hentes fra vinstokke der vokser fritstående, fra vinstokke der dyrkes efter det klassiske syditalienske pergola-princip, samt mere moderne anlagte vinmarker. I Manduria, den sydlige del af Puglia hentes druen Primitivo. Sorten menes at være forfader til Californiens Zinfandel, – de to druesorter har identisk DNA. Produktionen af Primitivo foregår hos San Marco efter en antik opskrift. Vinen skal have en let oxyderet tone, af den slags hvor vinen begynder at dufte af læder og tobak. Flot duft af kirsebær, chokolade, tobak og læder. Smagen er mundfyldende og saftig, med let struktur, hvor der alligevel gemmer sig en masse smagskomponenter. Flot eftersmag der pirrer tungen længe med varme krydderier. En fremragende vin til and. Alkohol: 14,5%
Normalpris 95,20 kr. -25% Pris 71,40 kr.

2019 Hauteval, Carignan...

Årgang: 2019
Slot:
Vinanmelderne skriver om årgang 2018:  5 stjerner i Extra Bladet GODT KØB   Vinanmelderne skrev om årgang 2017:  6 stjerner i Politiken 5 stjerner og titlen "Godt køb" i Ekstra Bladet 5 stjerner på Flaskehalsen.nu 5 stjerner på Vinavisen   Vinanmelderne skriver om årgang 2019: 4,5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog: "Druerne er høstet med håndkraft, derefter afstilket og har så gennemgået en 4 dages maceration med skallerne inden gæringen er sat i gang. Bruno Raymond vælger at macerere før gæring, da det trækker færrest mulige bitterstoffer og mindst mulig garvesyre ud af skaller og kerner. Vinen har ligget 4 måneder på egetræ inden aftapning på flaske. I næsen er det en tør, mørk og vin ... krydret og mørk med lidt grannåle, røg, nelliker, brombær, solbær, blæk, grafit med godt med power. Der fornemmes svagt en brøkdel af sødme, men mest af alt er det bare krydret og tørt. Smagsmæssigt kommer sødmen klart mere frem ... måske ikke helt så dominerende som i 2017'eren, men det er fortsat en blød, fed og sødkrydret vin. Syren er der ... men gør ikke så meget væsen af sig og i stedet holder den tørre bitterhed vinen ret godt oppe sammen med søde kirsebær, brombær, hindbær, en plade mørk chokolade, vanilje og lakridspiber. Den er langt bedre, lidt køligere og i bedre balance end 2017'eren, så Thumbs Up. 6 stjerner i Den korte Avis: Vinen er lavet af Carignan-druer, som gror på 40 år gamle vinstokke i det nærmest ukendte vinområde Saint Guilhem nordvest for Montpellier i Sydfrankrig. Før gæringen fjernes stilke og kerner fra druerne, som derefter modner i 4 måneder i egetræsfade. Resultatet er en saftig og krydret rødvin, som performer med stor kompleksitet. Saint Guilhem le Désert er et relativt ukendt vin-område beliggende lidt nordvest for Montpeller. Området er bakket og bjergrigt og ligger en smule i læ for kølende vinde fra Middelhavet. Så her er varmt, - og tørt. I dette område stortrives Carignan, og har gjort det i århundreder. Det er derfor ikke svært at finde parceller med gamle stokke, som sætter færre druer, og som øger druernes koncentration. Derfor har Hauteval haft gode muligheder for at skabe en saftig, krydret rødvin, som overrasker med sin kompleksitet til en meget lille pris. Vinmager på vingården Saint Saturnin, Bruno Raymond, er en ung og initiativrig mand, der konstant søger nye veje. Således får han hvert år i høstperioden besøg af vinmagere fra hele verden, for at udveklse erfaringer og søge input. Hans produktionsmetoder bærer præg af dette, han anvender en god blanding af moderne og gammeldags teknikker. Denne Carignan er høstet manuelt og mosten har gennemgået en 4 dages macerering med skallerne inden gæringen er sat igang. Bruno vælger at macerere før gæring, da det trækker færrest mulige bitterstoffer og mindst mulig garvesyre ud af skaller og kerner. Vinen har ligget 4 måneder på egetræ og stokkene er ca. 40 år gamle. Alkohol: 13%
Pris 95,20 kr.