Testvindere

Testvindere.png

Testvindere & andre blærerøvs-titler... 

Er du til testvindere og max point hos vinanmelderne, så er du landet det helt rigtige sted.

For vi har samlet alle vores "Testvinder", "Ugens fund", "Godt køb" og vinanmeldernes favoritter osv. Så her er du garanteret en vin, som ikke kun er kommet igennem nåleøjet til Propperiet´s
hylder - men også vin som andre har fundet bedre end sammenlignelige på marked.... 

Der er 19 varer.

Viser 1-12 af 19 element(er)

Aktive filtre

2019 Les Hauts de Lalande...

Årgang: 2019
Slot: Domaine Lalande
Gold Medal Catavinum 6 stjerner på Den Korte Avis: En velafbalanceret og frugtfyldt vin med noter af lakrids og peber i en lang finish. God til en gang flæskesteg. Druerne til vinen kommer fra området omkring den historiske by Carcassonne i Sydfrankrig. Her har Domaine Lalande sine besiddelser. Vinen er produceret fra gårdens bedste parceller og består af 50% Syrah, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Petit-Verdot og 10% Merlot. 40% af vinen har lagret 6 måneder på fade, hvoraf en tredjedel fornys hvert år. Duften byder på varme krydderier, blåbær, sød lakrids og knust peber. Smagen er delikat og sødmefuld og ender i et krydret bid med lidt kardemomme og lakrids. Fin ledsager til svine- eller kalve-kød. Domaine Lalande blev grundlagt i det 18. århundrede, i samme tidsrum som Canal du Midi blev anlagt. Canal du Midi gjorde der muligt at sejle fra Middelhavet til Atlanterhavet. Det var en af arkitekterne bag Canal du Midi, Paul Riquet, der byggede og bosatte sig på Domaine Lalande. På daværende tidspunkt omfattede domainet 2000 hektar jordbrug, men efter revolutionen blev det inddelt i mindre parceller. De nuværende ejere Pierre Degroote og Bernard Montariol købte ejendommen i 1996, på daværende tidspunkt var jordbesiddelserne mere beherskede 125 hektarer. Nogle af firmaets bedste marker ligger tæt op ad middelalderbyen Carcassonne, det er fra disse marker denne vin er skabt. Alkohol: 12,5%
Pris 79,20 kr.

Halvflaske: 2018 Ripasso,...

Årgang: 2018
Slot: Tenuta Lena di Mezzo/Monte del Fra
  92 point af James Suckling 91 point af Luca Maroni 90 point i Wine Spectator "Generous crushed black cherry and raspberry fruit is laced with ground ginger, orange zest and licorice notes in this medium-bodied red, framed by light, taut tannins and fresh acidity. Elegant." 90 point på Ekstra Bladet og titlen "Godt køb" Thomas Rydberg skriver: "Saftig og krydret med tydeligt ripasso præg. Bitre sorte kirsebær, tørrede krydderier, sød lakrids og vanilje i smagen. Vellavet med en lang krydret afslutning. Vellykket vin!" 5 stjerner på Vinavisen.dk "Flot rødvin i stil som en Amarone, men lettere og mere tilgængelig. En blød og indtagende vin med noter af mørke bær, rosiner, tobak, kaffe og læder." 5 stjerner og titlen "Godt Køb" på Finansbureauet.dk Claus Fledelius skriver: "Lækker Ripasso med balsamisk næse tilsat noter af læder og fyldig og opulent mund med toner af kirsebær og blommer komplementeret af  pæne mængder kaffe og pibetobak. Godt køb" Produceret af den friske Valpolicella tilsat gærresterne fra Amarone-produktionen. Herved startes en anden gæring, som koncentrerer vinens aroma og glycerol-indhold (= større fedme).   Efter endt gæring lagrer vinen 18 måneder på 3000 liters egetræsfade for at modnes.   I næsen finder man tørret frugt, kaffe, og peber. Saftig og delikat frugtsmag med tørrede noter og samtidig frisk frugt, flot smagsintensitet, og en eftersmag der pirrer med fine krydderier. Bør matches med kalvekød som for eksempel Vitello Tonato.   Alkohol: 14%
Pris 79,20 kr.

2019 Hauteval, Carignan...

Årgang: 2019
Slot:
Vinanmelderne skriver om årgang 2018:  5 stjerner i Extra Bladet GODT KØB   Vinanmelderne skrev om årgang 2017:  6 stjerner i Politiken 5 stjerner og titlen "Godt køb" i Ekstra Bladet 5 stjerner på Flaskehalsen.nu 5 stjerner på Vinavisen   Vinanmelderne skriver om årgang 2019: 4,5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog: "Druerne er høstet med håndkraft, derefter afstilket og har så gennemgået en 4 dages maceration med skallerne inden gæringen er sat i gang. Bruno Raymond vælger at macerere før gæring, da det trækker færrest mulige bitterstoffer og mindst mulig garvesyre ud af skaller og kerner. Vinen har ligget 4 måneder på egetræ inden aftapning på flaske. I næsen er det en tør, mørk og vin ... krydret og mørk med lidt grannåle, røg, nelliker, brombær, solbær, blæk, grafit med godt med power. Der fornemmes svagt en brøkdel af sødme, men mest af alt er det bare krydret og tørt. Smagsmæssigt kommer sødmen klart mere frem ... måske ikke helt så dominerende som i 2017'eren, men det er fortsat en blød, fed og sødkrydret vin. Syren er der ... men gør ikke så meget væsen af sig og i stedet holder den tørre bitterhed vinen ret godt oppe sammen med søde kirsebær, brombær, hindbær, en plade mørk chokolade, vanilje og lakridspiber. Den er langt bedre, lidt køligere og i bedre balance end 2017'eren, så Thumbs Up. 6 stjerner i Den korte Avis: Vinen er lavet af Carignan-druer, som gror på 40 år gamle vinstokke i det nærmest ukendte vinområde Saint Guilhem nordvest for Montpellier i Sydfrankrig. Før gæringen fjernes stilke og kerner fra druerne, som derefter modner i 4 måneder i egetræsfade. Resultatet er en saftig og krydret rødvin, som performer med stor kompleksitet. Saint Guilhem le Désert er et relativt ukendt vin-område beliggende lidt nordvest for Montpeller. Området er bakket og bjergrigt og ligger en smule i læ for kølende vinde fra Middelhavet. Så her er varmt, - og tørt. I dette område stortrives Carignan, og har gjort det i århundreder. Det er derfor ikke svært at finde parceller med gamle stokke, som sætter færre druer, og som øger druernes koncentration. Derfor har Hauteval haft gode muligheder for at skabe en saftig, krydret rødvin, som overrasker med sin kompleksitet til en meget lille pris. Vinmager på vingården Saint Saturnin, Bruno Raymond, er en ung og initiativrig mand, der konstant søger nye veje. Således får han hvert år i høstperioden besøg af vinmagere fra hele verden, for at udveklse erfaringer og søge input. Hans produktionsmetoder bærer præg af dette, han anvender en god blanding af moderne og gammeldags teknikker. Denne Carignan er høstet manuelt og mosten har gennemgået en 4 dages macerering med skallerne inden gæringen er sat igang. Bruno vælger at macerere før gæring, da det trækker færrest mulige bitterstoffer og mindst mulig garvesyre ud af skaller og kerner. Vinen har ligget 4 måneder på egetræ og stokkene er ca. 40 år gamle. Alkohol: 13%
Pris 95,20 kr.

2020 Passo dopo Passo,...

Årgang: 2020
Slot:
6 stjerner i Den korte Avis: Vingården er aldersmæssig ung og blev først startet i 1986. Ejerne er den apuliske vinbonde Umberto Notarnicola og den piemontiske vinekspert Bruno Viola. De fandt sammen med det formål for øje at lave klassisk vin fra den italienske støvlehæl, som var kommet under kommercielt pres fra internationale producenter, som omdøbte den lokale Primitivo-drues navn til det amerikanske Zinfandel. Deres projekt er lykkedes perfekt, og den oprindelig stil er bevaret. Det er en lækker ledsager til andefugl. 5 stjerner i Vinavisen: En lækker og meget harmonisk rødvin, hvor den dominerende note i både duft og smag er syltede kirsebær. Det er en varm, fyldig og koncentreret vin, der holder længe i munden, og som vil være en perfekt ledsager til tørre italienske oste. 86/100 i Vinexpressen: Meget solmoden næse med indslag af rosiner og andet tørret frugt. Ganske blød i munden, hvor man finder en del frugtsødme, der giver noget fylde i munden.  Passo Dopo Passo bliver lavet af San Marco, som er ejet af Umberto Notarnicola vinbonde med rødder langt tilbage i Puglien samt Bruno Violo vinexpert fra Piemonte. Vingården fik sin start i 1986, hvor man fra starten ønskede at lave klassiske vine for området. Arbejdsgrundlaget bag San Marco`s vine er lokale druer, og lysten til på en gang at drive en stolt tradition videre, men samtidig forsøge at gå nye veje og indføre ny teknologi. Firmaets vine hentes fra vinstokke der vokser fritstående, fra vinstokke der dyrkes efter det klassiske syditalienske pergola-princip, samt mere moderne anlagte vinmarker. I Manduria, den sydlige del af Puglia hentes druen Primitivo. Sorten menes at være forfader til Californiens Zinfandel, – de to druesorter har identisk DNA. Produktionen af Primitivo foregår hos San Marco efter en antik opskrift. Vinen skal have en let oxyderet tone, af den slags hvor vinen begynder at dufte af læder og tobak. Flot duft af kirsebær, chokolade, tobak og læder. Smagen er mundfyldende og saftig, med let struktur, hvor der alligevel gemmer sig en masse smagskomponenter. Flot eftersmag der pirrer tungen længe med varme krydderier. En fremragende vin til and. Alkohol: 14,5%
Pris 95,20 kr.

2020 Bardolino Chiaretto,...

Årgang: 2020
Slot: Monte del Fra
91 point Wines Critic 91 points James Suckling 90 points Wine Enthusiast Editors’ Choice "BEDST TIL PRISEN" - Gastromand: Tæt, krydret og dejlig næse. Saftig, spicy og velbalanceret mund. Skøn rosé-vin produceret på 65% Corvina, 30% Rondinella og 5% Sangiovese. Når druerne ankommer til vingården bliver de udsat for en kold-macerering på 24 timer. Efter macerering ledes cirka 20% af mosten fra, det der også kaldes "free-run juice" - denne del af mosten anvendes til denne rosé, de resterende 80% most bearbejdes videre og anvendes til husets røde Bardolino. Den specielle og meget skånsomme produktionsmetode giver en lys laksefarvet rosévin. Meget sart smag og duft, som er forfinet og frisk på samme tid. Duften byder på friske røde bær, lidt orangeskal og akacieblomst. Smagen er delikat og mundfyldende. Dejlig frisk frugt med citrus-bid i enden. Et virkeligt dejligt glas vin, som frisker og læsker.   Alkohol: 12,5%
Pris 95,20 kr.
2018 Domaine Soleyrade, Côtes du Rhône

2019 Domaine Soleyrade,...

Årgang: 2019
Slot: Domaine Soleyrade
Vinanmeldernes bedømmelse af årgang 2018: 5 stjerner UGENS BEDSTE KØB i EkstraBladet 5 stjerner i VinAvisen Det skrev de om 2015: 6 stjerner og TESTVINDER på Finansbureauet.dk 90 point i Ekstra Bladet og titlen "Godt Køb" 5 stjerner på Vinavisen.dk 6 stjerner af Erik Mortensen 90/100 i Vinexpressen: Meget åben og fast-forward-udover-scenekanten-frugt med indslag af kirsebærsten, blå blommer, hindbær, spejderhagl og en bagkant af sorte oliven, yoghurt og peber. Dejlig ung, læskende og letløbende saft i beaujolais-genren med en elegant luftighed, en lille frugtsødme og en saftig garvesyre, der omkranser frugten fint. Jeg er fan! Høj Genkøbsfaktor .  Domaine Souleyrade er beliggende i byen Serignan-du-Comtat. Husets vinmarker ligger omkring byerne Cairanne, Travaillan, Camaret og Sainte Cécile Les Vignes. Alle byer, der ligger grænsende op til det berømte vinområde Gigondas. Det beskriver meget godt, at vi har fat i en Côtes du Rhône med saft og kraft. Druesammensætningen består af lige dele Grenache fra 50 år gamle vinstokke og Syrah fra 30 år gamle stokke. Domaine Souleyrade er ejet af Pascal Valadier og er certificeret økologisk. Han producerer vine på højt niveau. Dybe og komplekse. Klassiske og tro mod regionen, med et stænk af moderne saftig frugt. Alkohol 14 %
Pris 103,20 kr.

Rutherglen Muscat, Chambers...

Årgang:
Slot: Chambers Rosewood Vineyards
90 point af Robert Parker 90 point af James Halliday 90 point af Stephen Tanzer 90 point af Wine Enthusiast 90 point af Wine Spectator 6 stjerner og TESTVINDER på Finansbureauet.dk Claus Forrai skriver: "Temaet for denne uges test var vin til ris a la mande. En kamp som, ikke overraskende, udviklede sig til en kamp mellem Portvin og Recioto. Mere overraskende var det måske derfor, at sejren gik til en australsk hedvin i form af Chambers Rosewood Vineyards Rutherglen Muscat, som forhandles af Propperiet til en pris af 119,20 kr. ved 3 stk. ”Livet er for kort til ikke at have smagt hedvinene fra Chambers”, skulle Robert Parker have udtalt. Og det kan man kun give ham ret i, når man har smagt vindervinen, som er en herlig sag med 8-10 års lagring på bagen, og som byder på en helt fantastisk næse med intensive noter af tørrede frugter, Amaretto og kaffegrums og en super cremet mund med en symfoni af smagsindtryk i retning af marcipan, rosiner, ristede nødder og mokka. Vinen er i sig selv en meget stor oplevelse, men særligt til Ris a la mande går det hele op i en højere symbiose." Hedvin med 8-10 års lagring på bagen. Flot gylden orange farve. I næsen mødes man af tørret abrikos, rosin, chokolade og lidt friskmalet kaffe, – ren og skær gammeldags købmandsbutik! Smagen besidder en delikat cremet sødme, med et godt alkoholisk bid som modspil. Man tygger på tørrede frugter længe efter en slurk af denne himmerigs mundfuld. Vil være en fantastisk ledsager til frugttærter eller chokolade-desserter. Alkohol: 18,0%
Pris 119,20 kr.

2020 Riesling Vom Berg,...

Årgang: 2020
Slot: Weingut Schmitges
Vinanmeldernes bedømmelse af årgang 2018: 5 stjerner - GODT KØB - Extra Bladet 5 stjerner på Houlbergs Vinblog 5 stjerner på Flaskehalsen 5 stjerner på Vin avisen.dk QbA fra den øverste del af Erdener Treppchen og Erdener Herrenberg. Cremet fersken og ananas med rank syre og flot mineralitet. Vinen har restsødme, men sødmen får meget fint modspil af vinens syrlighed. Perfekt ledsager til krydrede eller stærke retter med fjerkræ eller fisk. Sødmen giver fint modspil til det stærke. Kan også anvendes til sushi hvor soya, wasabi og ingefær får lidt modvægt. Restsukker 25,2 gr./ltr. Syre 8,4 gr./ltr. Alkohol 11%
Pris 103,20 kr.

2018 Opus de Malijay, Côtes...

Årgang: 2018
Slot: Château Malijay
GULD PÅ CONCOURS VIGNERONS INDEPENDENTS 5 stjerner i Extra Bladet: Indbydende intens frugtig næse. Flot balanceret og saftig i udtrykket med masser af røde bær, peber og vilde krydderier. Lang frugtig afslutning. Slottet Malijay ligger i byen Jonquières nær byen Orange, ikke langt fra Vacqueyras og Gigondas. Det er en ung kvinde der står bag vinproduktionen på stedet. En dygtig ung kvinde. Hun forstår at forene terroir og delikat sødmefuld frugt. Druesammensætningen i denne Côtes du Rhône Villages fra kommunen Plan de Dieu er 50% Syrah og 50% Grenache fra 80 år gamle stokke. Druerne kommer fra en speciel meget stenet parcel, der får den til at ligne en mark der burde ligge i Chateauneuf-du-Pape. Vinen har gennemgået en kølig gæring samt efterfølgende macerering, hvor den færdige vin har fået lov at trække farve og aroma på skindet. Efter endt gæring har vinen tilbragt 12 måneder på franske egetræsfade. Resultatet er blevet en vin, der rent faktisk også smager som en Châteauneuf-du-Pape. Syrah virker mere dominerende i denne årgang. Det er mere mørke noter der dominerer i duften. Mørke blommer, mirabelle og sød lakrids. Til gengæld er alkoholen røget i vejret, hvilket burde betyde højere andel Grenache. Men blandingsforholdet skulle altså være det samme. Smagen er delikat og saftig igen med mørke bær og pirrende krydderier. Vi var på halen over andre årgang, men denne tager lige en halv stjerne mere. Super saftigt, super potent, og helt vildt fantastisk vin til juleanden. Alkohol: 14%
Pris 119,20 kr.

2019 Ademàn Carabizal...

Årgang: 2019
Slot: Bodega Y Vinedos Maires
Vinanmeldernes karakter til årgang 2018: Gastromand "BEDST I TEST" Total charmenæse af kaffebønner og søde solbær. Tætvævet mund med blide tanniner og mundvandsdrivende saftighed. Well done. 6 stjerner ud af 6 af Erik Mortensen "Fremragende" 5 stjerner i Extra Bladet Håndtegnet på flasken signaler nydelse, hygge – at man er ok og i balance, ligesom denne skønne vin fra Maires Denne Roble er produceret af 100% Tinta de Toro (tempranillo) der er håndplukket og selekteret. Vinen har lagret 4 måneder på medium toasted fransk egetræ. Smuk violet farve og i smagen finder man røde bær, roser samt et strejf af vanilje fra fadet. Vinen er en fantastisk ledsager til kalvekød eller kylling og bør serveres og nydes ved 16-18 grader. 14,5% Se video om Ademan her:  https://vimeo.com/408081463
Pris 143,20 kr.

2018 Shiraz, Epsilon Wines,...

Årgang: 2018
Slot: Epsilon Wines
”BEDSTE JULEVIN TIL PRISEN” Gastromand: Overraskende god julevin, der holder hovedet højt og blot bliver lidt strammere i munden efter julemaden. Så hvis du kan lide Barossa, så er din julevin her. Venlig næse med moden, mørk frugt og et touch af røget kød. Cremet pleasermund med god saftighed og stor drinkability.  5 stjerner i Den korte Avis: Her oplever vi australsk Shiraz-vin for fuld udblæsning. Op af glasset vælder til overflod en duft af blommer, blåbær, solbær og kirsebær samt et utal af krydderier. Mundens smagsløg fyldes af sødmefuld druesaft, og peber blandet med cigarkassesmag dominerer i den lange finish. Her får rødkål og fed, brun sovs kamp til stregen. Og med en alkoholprocent på 14,8 er der noget at tygge på. Vinen har tilbragt 12 måneder i 2-3 år gamle amerikanske og franske egetræsfade. Det dufter af blomme, mørke kirsebær, kamfer, tjære, hængt kød, knust peber og lakrids. Masser af mørk sødmefuld frugt i munden, men vinen virker alligevel rank. Dyb og kompleks vin hvor sort peber og røg dominerer eftersmagen. En vin til en peber-bøf eller en ret med tyngde. Alkohol: 14,8%
Pris 143,20 kr.
  • -35%

2015 Cumulo Nimbus,...

Årgang: 2015
Slot: Abbotts & Delaunay
92 point i Ekstra Bladet og titlen "Bedst i test" Thomas Rydberg skriver: "Carignan og syrah fra Minervois i det sydfranske. Intens i duften med masser af sorte bærnoter. Flot koncentration og renhed i smagen med skovbær, lakrids, peber og vaniljetoner. Yderst flot og velbalanceret vin med en lang krydret afslutning." 91 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Tæt duft med mørke bær, krydret med røget tone og vanilje fra fad. Fyldig smag, markeret tannin dækket af mørke bær og lang eftersmag med mørk frugt med fadpræg. Virker mindre voldsom end tidligere årgange, stadig meget ung. " 6 stjerner på Flaskehalsen.dk Morten Wamsler skriver: "Det er en vin, der kan noget helt særligt, og som formår at kombinere de klassiske franske vin-dyder med en blid og blød lethed, der giver et fremragende slut-resultat." 5 stjerner på Vinavisen "Fortræffelig rødvin på druerne Syrah og Grenache, der fylder sanserne med vin, vin, vin. Moden frugt, tilpas syre, noter af tobak, lakrids og mørk chokolade samt egetræ fra fadlagringen. De gode tanniner gør vinen til en udpræget madvin." Druerne til vinen er håndplukket fra to parceller i Minervois. En parcel i det kølige højland med Carignan og Syrah - samt en parcel med Syrah i det steghede lavland omkring Canal du Midi. 60% af vinen har lagret 9 måneder på en blanding af nye og 1-2 år gamle egetræsfade. De sidste 40% har overvintret på ståltank. Resultatet er blevet en vanvittig lækker Minervois med masser af mørke bær (kirsebær og solbær), lidt peber, chokolade og lakrids i næsen. Flot kompleks smag, der er en finurlig blanding af kraft og elegance. Lang eftersmag med fint bid. En vin der skal serveres til et godt stykke oksekød. Alkohol:14%
Normalpris 199,20 kr. -35% Pris 129,48 kr.