Testvindere

Testvindere.png

Testvindere & andre blærerøvs-titler... 

Er du til testvindere og max point hos vinanmelderne, så er du landet det helt rigtige sted.

For vi har samlet alle vores "Testvinder", "Ugens fund", "Godt køb" og vinanmeldernes favoritter osv. Så her er du garanteret en vin, som ikke kun er kommet igennem nåleøjet til Propperiet´s
hylder - men også vin som andre har fundet bedre end sammenlignelige på marked.... 

Der er 14 varer.

Viser 1-12 af 14 element(er)

Aktive filtre

Halvflaske: 2018 Ripasso,...

Årgang: 2018
Slot: Tenuta Lena di Mezzo/Monte del Fra
  92 point af James Suckling 91 point af Luca Maroni 90 point i Wine Spectator "Generous crushed black cherry and raspberry fruit is laced with ground ginger, orange zest and licorice notes in this medium-bodied red, framed by light, taut tannins and fresh acidity. Elegant." 90 point på Ekstra Bladet og titlen "Godt køb" Thomas Rydberg skriver: "Saftig og krydret med tydeligt ripasso præg. Bitre sorte kirsebær, tørrede krydderier, sød lakrids og vanilje i smagen. Vellavet med en lang krydret afslutning. Vellykket vin!" 5 stjerner på Vinavisen.dk "Flot rødvin i stil som en Amarone, men lettere og mere tilgængelig. En blød og indtagende vin med noter af mørke bær, rosiner, tobak, kaffe og læder." 5 stjerner og titlen "Godt Køb" på Finansbureauet.dk Claus Fledelius skriver: "Lækker Ripasso med balsamisk næse tilsat noter af læder og fyldig og opulent mund med toner af kirsebær og blommer komplementeret af  pæne mængder kaffe og pibetobak. Godt køb" Produceret af den friske Valpolicella tilsat gærresterne fra Amarone-produktionen. Herved startes en anden gæring, som koncentrerer vinens aroma og glycerol-indhold (= større fedme).   Efter endt gæring lagrer vinen 18 måneder på 3000 liters egetræsfade for at modnes.   I næsen finder man tørret frugt, kaffe, og peber. Saftig og delikat frugtsmag med tørrede noter og samtidig frisk frugt, flot smagsintensitet, og en eftersmag der pirrer med fine krydderier. Bør matches med kalvekød som for eksempel Vitello Tonato.   Alkohol: 14%
Pris 79,00 kr.

2020 Passo dopo Passo,...

Årgang: 2020
Slot:
6 stjerner i Den korte Avis: Vingården er aldersmæssig ung og blev først startet i 1986. Ejerne er den apuliske vinbonde Umberto Notarnicola og den piemontiske vinekspert Bruno Viola. De fandt sammen med det formål for øje at lave klassisk vin fra den italienske støvlehæl, som var kommet under kommercielt pres fra internationale producenter, som omdøbte den lokale Primitivo-drues navn til det amerikanske Zinfandel. Deres projekt er lykkedes perfekt, og den oprindelig stil er bevaret. Det er en lækker ledsager til andefugl. 5 stjerner i Vinavisen: En lækker og meget harmonisk rødvin, hvor den dominerende note i både duft og smag er syltede kirsebær. Det er en varm, fyldig og koncentreret vin, der holder længe i munden, og som vil være en perfekt ledsager til tørre italienske oste. 86/100 i Vinexpressen: Meget solmoden næse med indslag af rosiner og andet tørret frugt. Ganske blød i munden, hvor man finder en del frugtsødme, der giver noget fylde i munden.  Passo Dopo Passo bliver lavet af San Marco, som er ejet af Umberto Notarnicola vinbonde med rødder langt tilbage i Puglien samt Bruno Violo vinexpert fra Piemonte. Vingården fik sin start i 1986, hvor man fra starten ønskede at lave klassiske vine for området. Arbejdsgrundlaget bag San Marco`s vine er lokale druer, og lysten til på en gang at drive en stolt tradition videre, men samtidig forsøge at gå nye veje og indføre ny teknologi. Firmaets vine hentes fra vinstokke der vokser fritstående, fra vinstokke der dyrkes efter det klassiske syditalienske pergola-princip, samt mere moderne anlagte vinmarker. I Manduria, den sydlige del af Puglia hentes druen Primitivo. Sorten menes at være forfader til Californiens Zinfandel, – de to druesorter har identisk DNA. Produktionen af Primitivo foregår hos San Marco efter en antik opskrift. Vinen skal have en let oxyderet tone, af den slags hvor vinen begynder at dufte af læder og tobak. Flot duft af kirsebær, chokolade, tobak og læder. Smagen er mundfyldende og saftig, med let struktur, hvor der alligevel gemmer sig en masse smagskomponenter. Flot eftersmag der pirrer tungen længe med varme krydderier. En fremragende vin til and. Alkohol: 14,5%
Pris 95,00 kr.

2020 Bardolino Chiaretto,...

Årgang: 2020
Slot: Monte del Fra
91 point Wines Critic 91 points James Suckling 90 points Wine Enthusiast Editors’ Choice "BEDST TIL PRISEN" - Gastromand: Tæt, krydret og dejlig næse. Saftig, spicy og velbalanceret mund. Skøn rosé-vin produceret på 65% Corvina, 30% Rondinella og 5% Sangiovese. Når druerne ankommer til vingården bliver de udsat for en kold-macerering på 24 timer. Efter macerering ledes cirka 20% af mosten fra, det der også kaldes "free-run juice" - denne del af mosten anvendes til denne rosé, de resterende 80% most bearbejdes videre og anvendes til husets røde Bardolino. Den specielle og meget skånsomme produktionsmetode giver en lys laksefarvet rosévin. Meget sart smag og duft, som er forfinet og frisk på samme tid. Duften byder på friske røde bær, lidt orangeskal og akacieblomst. Smagen er delikat og mundfyldende. Dejlig frisk frugt med citrus-bid i enden. Et virkeligt dejligt glas vin, som frisker og læsker.   Alkohol: 12,5%
Pris 95,00 kr.

Rutherglen Muscat, Chambers...

Årgang:
Slot: Chambers Rosewood Vineyards
90 point af Robert Parker 90 point af James Halliday 90 point af Stephen Tanzer 90 point af Wine Enthusiast 90 point af Wine Spectator 6 stjerner og TESTVINDER på Finansbureauet.dk Claus Forrai skriver: "Temaet for denne uges test var vin til ris a la mande. En kamp som, ikke overraskende, udviklede sig til en kamp mellem Portvin og Recioto. Mere overraskende var det måske derfor, at sejren gik til en australsk hedvin i form af Chambers Rosewood Vineyards Rutherglen Muscat, som forhandles af Propperiet til en pris af 119,20 kr. ved 3 stk. ”Livet er for kort til ikke at have smagt hedvinene fra Chambers”, skulle Robert Parker have udtalt. Og det kan man kun give ham ret i, når man har smagt vindervinen, som er en herlig sag med 8-10 års lagring på bagen, og som byder på en helt fantastisk næse med intensive noter af tørrede frugter, Amaretto og kaffegrums og en super cremet mund med en symfoni af smagsindtryk i retning af marcipan, rosiner, ristede nødder og mokka. Vinen er i sig selv en meget stor oplevelse, men særligt til Ris a la mande går det hele op i en højere symbiose." Hedvin med 8-10 års lagring på bagen. Flot gylden orange farve. I næsen mødes man af tørret abrikos, rosin, chokolade og lidt friskmalet kaffe, – ren og skær gammeldags købmandsbutik! Smagen besidder en delikat cremet sødme, med et godt alkoholisk bid som modspil. Man tygger på tørrede frugter længe efter en slurk af denne himmerigs mundfuld. Vil være en fantastisk ledsager til frugttærter eller chokolade-desserter. Alkohol: 18,0%
Pris 119,00 kr.

2021 Riesling Vom Berg,...

Årgang: 2021
Slot: Weingut Schmitges
QbA fra den øverste del af Erdener Treppchen og Erdener Herrenberg. Cremet fersken og ananas med rank syre og flot mineralitet. Vinen har restsødme, men sødmen får meget fint modspil af vinens syrlighed. Perfekt ledsager til krydrede eller stærke retter med fjerkræ eller fisk. Sødmen giver fint modspil til det stærke. Kan også anvendes til sushi hvor soya, wasabi og ingefær får lidt modvægt. Restsukker 25,2 gr./ltr. Syre 8,4 gr./ltr. Alkohol 11%
Pris 103,00 kr.

2020 Shiraz, Epsilon Wines,...

Årgang: 2020
Slot: Epsilon Wines
Det skrev vin-anmelderne om 2019: ”BEDSTE JULEVIN TIL PRISEN” Gastromand 5 stjerner i Den korte Avis: Her oplever vi australsk Shiraz-vin for fuld udblæsning. Op af glasset vælder til overflod en duft af blommer, blåbær, solbær og kirsebær samt et utal af krydderier.  Det skrev vin-anmelderne om 2018: ”BEDSTE JULEVIN TIL PRISEN” Gastromand 5 stjerner af Mads Jordansen på Winelab.dk: 5 stjerner på Flaskehalsen.nu 5 stjerner på Houlbergs Vinblog 5 stjerner i Den korte Avis Vinen har tilbragt 12 måneder i 2-3 år gamle amerikanske og franske egetræsfade. Det dufter af blomme, mørke kirsebær, kamfer, tjære, hængt kød, knust peber og lakrids. Masser af mørk sødmefuld frugt i munden, men vinen virker alligevel rank. Dyb og kompleks vin hvor sort peber og røg dominerer eftersmagen. En vin til en peber-bøf eller en ret med tyngde. Alkohol: 14,8%
Pris 143,00 kr.
2015 Alto Stratus, Carignan
  • -35%

2015 Alto Stratus, Carignan

Årgang: 2015
Slot: Abbotts & Delaunay
BEDST I TEST - Gastromand: Smuk og moden næse med masser af tertiære noter. Cremet mund med fint syrebid og sart moden frugt. Meget flot vin, der drikker virkeligt nydeligt nu. Wine Enthusiast 2018 (USA) : 90/100 Mundus vini 2018 (ALL) : Silver Decanter 2017 (UK) : Silver IWSC 2017(UK) : Silver IWC 2018 (UK) : Silver Anivin de France 2017 : Silver Når Carignan er lavet rigtigt - så er det intet mindre end formidabelt. Denne vin besidder saft og kraft, og så alligevel friskhed og raffinement. Det er så ualmindeligt godt strikket sammen, at man ikke kan blive andet end glad i låget når man drikker det. Druerne til vinen er hentet fra 100 år gamle parceller med Carignan hentet i højlandet rundt omkring i Languedoc-Rousillon. Derfor er vinen kategoriseret som en Vin de France og bærer ikke nogen AOC. 60% af vinen har tilbragt 9 måneder på egetræsfade, hvoraf en trediedel fornys hvert år. De resterende 40% har lagret på ståltank for at bevare sin frugt og friskhed. Det endelige blend er mums. Masser af røde bær, ingefær og lakrids møder en i næsen. Smagen er sødmefuld, fyldig og intens, men friskes gevaldigt op af rank syre og let pirrende krydderi. Eftersmagen er saftig og lækker. Det er en vin du bør prøve. Du har måske aldrig smagt en så god Carignan!
Normalpris 207,20 kr. -35% Pris 135,00 kr.

2019 Gigondas, Domaine Palon

Årgang: 2019
Slot: Domaine Palon
BEDST I TEST hos Ekstrabladet 5 stjerner Ekstrabladet " Flot intens næse med masser af sorte bær. Yderst imødekommende med masser af krydrede bærnoter, lakrids, urter og sort peber. Lang vedvarende afslutning. En powervin men hvilket pragtstykke. Fem kæmpe stjerner" 5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog: WAUW ... dyb, flæsket næse med baconfedt, flæsk, mejeri, ymer, bark, blæk, grafit, solbær, blåbær, blommer og svesker, tør engelsk lakrids, stor tørhed i det hele taget, kakaopulver, bitter chokolade, god med power, lidt estragon og så samtidig en vis kølighed med våde sten, urter og lidt Nordrhône gener. Smagsmæssigt er det også en kraftig vin med mørk frugt, solbær, brombær, måske endda lidt kandiseret i fruften, for der er også lidt sødme, peber og massiv tæthed som en knytnæve lige i solar plexus. Vinen har en vild god balance, et modent udtryk, stor fyldighed, tør jord, mineraler suppleret med kakao og bitter chokolade samt krydderier. Flot rhônevin med svulmende maskulinitet og klart 5 store fingre med pil op. Druerne er høstet med et udbytte på 30 hektoliter pr. hektar og vinen er gæret 30 dage i betontanke med piegage to gange dagligt og efter endt fermentering er 1/3-del af vinen lagret 6 måneder på foudres - resten i betontankene - inden aftapning på flaske. Fantastisk flot Gigondas fra den sydlige del af Rhône med svesker, rosiner og lidt skovbund i næsen. Voluminøs mund med righoldige mængder kakaopulver, mørk chokolade, peber og lakrids som fortsætter ud i den lange intensive eftersmag. Et brag af en vin. Vinen er produceret på 80% Grenache, iblandet Syrah og Mouvedre. Men det er Grenache der dominerer smagspaletten. En fantastisk ledsager til vildt og okse.
Pris 183,00 kr.

2019 Ademàn Carabizal...

Årgang: 2019
Slot: Bodega Y Vinedos Maires
Vinanmeldernes karakter til årgang 2018: Gastromand "BEDST I TEST" Total charmenæse af kaffebønner og søde solbær. Tætvævet mund med blide tanniner og mundvandsdrivende saftighed. Well done. 6 stjerner ud af 6 af Erik Mortensen "Fremragende" 5 stjerner i Extra Bladet Håndtegnet på flasken signaler nydelse, hygge – at man er ok og i balance, ligesom denne skønne vin fra Maires Denne Roble er produceret af 100% Tinta de Toro (tempranillo) der er håndplukket og selekteret. Vinen har lagret 4 måneder på medium toasted fransk egetræ. Smuk violet farve og i smagen finder man røde bær, roser samt et strejf af vanilje fra fadet. Vinen er en fantastisk ledsager til kalvekød eller kylling og bør serveres og nydes ved 16-18 grader. 14,5% Se video om Ademan her:  https://vimeo.com/408081463
Pris 143,00 kr.

2020 Opus de Malijay, Côtes...

Årgang: 2020
Slot: Château Malijay
5,5 Thumbs up Houlbergs Vinblog: Det er i munden, at du mest mærker forskellen til M de Malijay, for den er meget mere cremet, blødere og mælket, men man mærker da virkelig fortsat godt med en klart stærk peber, vildere og mere tørre tanniner, tør engelsk lakrids og en mere voksen, seriøs og strengere frugt af lyse blommer, brombær og lidt umodne kirsebær. 3,9 stjerner på Vivino 6 stjerner på Den Korte Avis: "Denne Côtes du Rhône vin er kreeret af den kvindelige vinmager Aude Deltin. Hun har stukket Grenache som hoveddrue sammen med Syrah og Mourvèdre og lavet  en dejlig ledsager til ande- eller gåsesteg, men vil også være perfekt til flæskesteg eller kalvekød. Fra glasset strømmer en duft af brombær, blomme  og lavendel, og i den lange eftersmag fornemmes både sødme og syrlighed" Slottet Malijay ligger i byen Jonquières nær byen Orange, ikke langt fra Vacqueyras og Gigondas. Det er en ung kvinde der står bag vinproduktionen på stedet. En dygtig ung kvinde. Hun forstår at forene terroir og delikat sødmefuld frugt. Druesammensætningen i denne Côtes du Rhône Villages fra kommunen Plan de Dieu er 50% Syrah og 50% Grenache fra 80 år gamle stokke. Druerne kommer fra en speciel meget stenet parcel, der får den til at ligne en mark der burde ligge i Chateauneuf-du-Pape. Vinen har gennemgået en kølig gæring samt efterfølgende macerering, hvor den færdige vin har fået lov at trække farve og aroma på skindet. Efter endt gæring har vinen tilbragt 12 måneder på franske egetræsfade. Resultatet er blevet en vin, der rent faktisk også smager som en Châteauneuf-du-Pape. Syrah virker mere dominerende i denne årgang. Det er mere mørke noter der dominerer i duften. Mørke blommer, mirabelle og sød lakrids. Til gengæld er alkoholen røget i vejret, hvilket burde betyde højere andel Grenache. Men blandingsforholdet skulle altså være det samme. Smagen er delikat og saftig igen med mørke bær og pirrende krydderier. Vi var på halen over andre årgang, men denne tager lige en halv stjerne mere. Super saftigt, super potent, og helt vildt fantastisk vin til juleanden. Alkohol: 14%
Pris 143,00 kr.

2018 Ripasso, Valpolicella,...

Årgang: 2018
Slot: Ottella
Der var engang. Engang hvor producenterne i Valpolicella Classico kunne hævde, at alt hvad der lå udenfor deres område var ligegyldigt. Betingelserne for at producere stor vin i Valpolicella var kun til stede i "Classico" området - det oprindelige Valpolicella. Men uha, de skal stå tidligt op og sadle hesten i Classico-området hvis de skal følge med det der foregår i "det nye" Valpolicella. Et af de seneste bud på hvordan top Valpolicella skal smage finder vi nær byen Romagnano, i dalen nord for Verona. Her ligger vingården Ripa della Volta, som i 2013 blev erhvervet af huset Ottella, der normalt hører til i Lugana. Dette er således husets første årgang, og det lover godt for fremtiden. Vinen er produceret på druerne Corvina 70%, Corvinone 20%, samt de sidste 10% bestående af Oseleta,Spigamonte, Corbina, Turchetta. Efter endt gæring har vinen tilbragt 10 dage sammen med gærresterne fra Amarone-produktionen, og gennemgået en andengæring, hvor ekstraktindhold og glucoseindhold er øget. Endelig har vinen tilbragt to år på franske egetræsfade. Vinen dufter af mørke kirsebær og brombær, der piftes op af et sandt orgie af krydderier: figner, læder, røde peberkorn og roser - og meget, meget mere. Saftig og kompleks smag, med insisterende kirsebær, flot syre, der er til stede, men er moden og harmonisk. Eftersmag med sitrende krydderier. En af de flotteste Ripasso-vine vi har smagt. Alkohol: 14,5% Restsukker: 6 gr/ltr Ekstrakt: 40 gr/ltr Syre 6,7 gr/ltr
Pris 215,00 kr.
Diplomatico rom - 12 år

Diplomatico rom - 12 år

Årgang:
Slot:
"Double Gold Medal" fra "International RUM Conference" Test vinder "BEDSTE ROM" - EktraBladet Diplomatico skiller sig elegant ud fra sine andre rom-kollegaer ved ikke at have det meget stærke sprittede spiritus-bid. Den lækker sig til gengæld blødt i munden, og alkoholen opleves som en god og behagelig balance til rommens dybe smag og sødme. Diplomatico laves i grønne omgivelser ved foden af Andesbjergene i Venezuela af lokalt høstede sukkerrør. Sukkerrørsmelassen destilleres i nærmest antikt maskineri, og rommen lagres efterfølgende i 12 år på egetræsfade. En skøn rom som alle kan finde stor glæde i - kompleks og krydret smag med noter af orangeskal, mørk chokolade og lidt lakrids. Smagen er fyldig, cremet og har behagelige nuancer af karamel og vanilje.  
Pris 239,00 kr.