Kundernes top 10

Top 10 - salg

Hvad køber propperiets kunder ? Hvad er den fortrukne vin ?
Her kan du se Propperiets TOP 10 over, hvad vi sælger mest af eller med andre ord....ANDRE KUNDERS FAVORITTER
 
1_2.png
 

 

3_2.png
 
4_2.png
 
5_1.png
 
6_1.png
 
7_1.png
 
8_1.png
 
9_1.png
 

Klik på de enkelte vine for at læse mere om dem - og find dem lige her nedenunder. 

Der er 11 varer.

Viser 1-11 af 11 element(er)

Aktive filtre

2020 Colombard/Sauvignon...

Årgang: 2020
Slot: Domaine Uby
Vinen er produceret på 80% Colombard og 20% Sauvignon Blanc. Druerne er presset skånsomt, gæret ved lav temperatur og har hvilet på gæren efter gæring for at tilføje vinen dybde og kompleksitet. Vinen fremstår med forfriskende hyldeblomst og lime-næse. Smagen har god fedme, et lidt nødde-agtigt præg og et forfriskende citrus-bid i enden. Vinen er i det hele taget let drikkelig, rank, sprød og frisk. Storartet ledsager til lette fiskeretter. Alkohol: 11% Restsukker 5 gr./ltr. Syre: 5 gr./ltr.
Pris 84,00 kr.

2020 Riesling "Vom Haus",...

Årgang: 2020
Slot: Weingut Schmitges
6 stjerner Den korte Avis: "Vine fra de stejle bjergsider langs den tyske Mosel-flod er det altid en stor fornøjelse at lægge smagsløg til. Det gælder også denne tørre, sødmefulde og mineralske Riesling fra 1744-årstallets vingård, der ligger i Mittel-Mosel-landsbyen Erden. Vinen er gæret ved lav temperatur, og den lange gæring bevirker, at den færdige vin fremstår med blomst, elegance og mineral i duft og smag. Kvaliteten overgår prisen mange gange" 88/100 i Vinexpressen: "Lille strejf af bolsjer, ananas og gule stenfrugter. Ganske intens i smagen med god ekstraktion, en let markeret frugtsødme, der toppes op af en god fylde og en vedvarende syre i eftersmagen, der får den til at hænge godt i munden" Vinen er lavet på druer fra det flade stykke i Erden og kold gæret på rustfri ståltanke for at beholde lethed og mineralitet. Dejlig aromatisk og let næse, umodne grønne æbler, fersken, melon, clementiner, hvide blomster, meget floral og har derudover et lille sødligt strejf. Alkohol 12,5% Syre 8 gr/ltr Sukker 8,8 gr/ltr
Pris 95,00 kr.

2021 BYO Cabernet...

Årgang: 2021
Slot: Domaine Uby
Domaine Uby er kontraktligt bundet til at benytte et minimum af kemikalier på sine marker, idet ejendommen ligger i et område, hvor den truede europæiske knoldskildpadde lever og yngler. Af samme grund er skildpadden afbilledet på vinens etiket. Derfor er denne vin produceret af økologisk dyrkede druer. 60% Cabernet Franc og 40% Merlot. Lækker cremet smag med jordbær og hindbær og fint syrligt modspil til sødmen. En dejlig vin til en varm sommerdag på terrasse, strand eller skovtur. Også velegnet til det asiatiske køkken. Alkohol: 11,5% Restsukker: 7 gr/ltr Syre: 5 gr/ltr
Pris 79,00 kr.

2019 Hauteval, Carignan...

Årgang: 2019
Slot:
Vinanmelderne skriver om årgang 2019: 4,5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog: "Druerne er høstet med håndkraft, derefter afstilket og har så gennemgået en 4 dages maceration med skallerne inden gæringen er sat i gang. Bruno Raymond vælger at macerere før gæring, da det trækker færrest mulige bitterstoffer og mindst mulig garvesyre ud af skaller og kerner. Vinen har ligget 4 måneder på egetræ inden aftapning på flaske. I næsen er det en tør, mørk og vin ... krydret og mørk med lidt grannåle, røg, nelliker, brombær, solbær, blæk, grafit med godt med power. Der fornemmes svagt en brøkdel af sødme, men mest af alt er det bare krydret og tørt. Smagsmæssigt kommer sødmen klart mere frem ... måske ikke helt så dominerende som i 2017'eren, men det er fortsat en blød, fed og sødkrydret vin. Syren er der ... men gør ikke så meget væsen af sig og i stedet holder den tørre bitterhed vinen ret godt oppe sammen med søde kirsebær, brombær, hindbær, en plade mørk chokolade, vanilje og lakridspiber. Den er langt bedre, lidt køligere og i bedre balance end 2017'eren, så Thumbs Up. 6 stjerner i Den korte Avis: Vinen er lavet af Carignan-druer, som gror på 40 år gamle vinstokke i det nærmest ukendte vinområde Saint Guilhem nordvest for Montpellier i Sydfrankrig. Før gæringen fjernes stilke og kerner fra druerne, som derefter modner i 4 måneder i egetræsfade. Resultatet er en saftig og krydret rødvin, som performer med stor kompleksitet. Saint Guilhem le Désert er et relativt ukendt vin-område beliggende lidt nordvest for Montpeller. Området er bakket og bjergrigt og ligger en smule i læ for kølende vinde fra Middelhavet. Så her er varmt, - og tørt. I dette område stortrives Carignan, og har gjort det i århundreder. Det er derfor ikke svært at finde parceller med gamle stokke, som sætter færre druer, og som øger druernes koncentration. Derfor har Hauteval haft gode muligheder for at skabe en saftig, krydret rødvin, som overrasker med sin kompleksitet til en meget lille pris. Vinmager på vingården Saint Saturnin, Bruno Raymond, er en ung og initiativrig mand, der konstant søger nye veje. Således får han hvert år i høstperioden besøg af vinmagere fra hele verden, for at udveklse erfaringer og søge input. Hans produktionsmetoder bærer præg af dette, han anvender en god blanding af moderne og gammeldags teknikker. Denne Carignan er høstet manuelt og mosten har gennemgået en 4 dages macerering med skallerne inden gæringen er sat igang. Bruno vælger at macerere før gæring, da det trækker færrest mulige bitterstoffer og mindst mulig garvesyre ud af skaller og kerner. Vinen har ligget 4 måneder på egetræ og stokkene er ca. 40 år gamle. Alkohol: 13%
Pris 95,00 kr.

2020 Rosé Spätburgunder,...

Årgang: 2020
Slot: Weingut Schmitges
Schmitges har skabt en velsmagende, frisk, sødmefuld, guddommelig saft, som man ikke kan andet end holde af. Eneste problem er, at flaskerne er for små. Vinen er produceret på Spätburgunder, med ganske kort skindkontakt. Nok til, at vinen har fået sin let pinke kulør fra skallerne, og nok til, at vinen dufter og smager af Pinot Noir. Det dufter af jordbær, honningmelon, orangeskal og Kongen af Danmark bolsjer. Sødmefuld og saftig smag, den er sød ja, men med pirrende frisk og let krydret eftersmag. Server den kold og drik den i muntert selskab. Hvis selskabet ikke er muntert, så skal det nok blive det! Alkohol: 12% Syre: 7 gr/ltr Restsødme: 15 gr/ltr
Pris 103,00 kr.

2021 Wine Not? Riesling...

Årgang: 2021
Slot: Weingut Schmitges
Ny vin fra Schmitges Vinen er lavet på druer fra det flade stykke i Erden og kold gæret på rustfri ståltanke for at beholde lethed og mineralitet. Dejlig aromatisk og let næse, umodne grønne æbler, fersken, melon, clementiner, hvide blomster, meget floral og har derudover et lille sødligt strejf. Som Kilian Schmitges siger "Great fruit with a nicely integrated acidity. This is what an uncomplicated everyday Riesling should taste like. So WINE NOT?" Alkohol 12 % Syre 8 gr/ltr Sukker 8 gr/ltr
Pris 103,00 kr.
2016 Ca´ del Magro, Custoza Superiore, Monte del Fra

2019 Ca´ del Magro, Custoza...

Årgang: 2019
Slot: Monte del Fra
11 år i træk har Ca´ del Magro hentet topkarakteren 3 glas i den italienske vinbibel "Gambero Rosso" 6 stjerner på Den Korte Avis: "Denne liflige og intense drik består af en blanding af 3 lokale og 3 internationale druetyper – hhv. Garganega, Trebbiano  Tocai Friulano og Chardonnay,  Riesling og Sauvignon Blanc. Resultatet er en vin med stor syrlighed kombineret med en mangfoldighed af krydderier, som gør den velegnet som ledsager til  grillede ørreder eller som velkomstdrik" 92 point James Suckling 95 point Doctor Wine 94 Wine Critic 92 Falstaff 3 glas Gambero Rosso Cà del Magro er en mark med helt unikke karaktertræk. Den svage hældning mod syd - i ellers flade Custoza - giver en intensitet, som berettiger vinen til at blive kategoriseret Bianco di Custoza Superiore. Vinen består af Garganega, Trebbiano Toscana, Tocai Friulano, Chardonnay, Riesling og Sauvignon Blanc. De tre sidstnævnte druer er blandet allerede ved presningen af druerne og har efterfølgende fået lov til at gære på træfad. De øvrige druer er gæret på rustfrit stål. På denne måde er der opnået en flot balance mellem de lokale druers syrlige friskhed og de tre fadgærede druers fedme og fylde. Den er lige så lifligt blomsterduftende og mundvandsdrivende limeagtig i smagen som den plejer at være. Dertil kommer en dybde, med lidt fadkrydderi og lidt brunet smør, som gør vinen til andet og mere end bare en frisk norditalienere. Det er let og imødekommende, men også komplekst. Alt i alt smukt. Alkohol: 13%
Pris 111,00 kr.
2018 Chicken Shit Chardonnay, Frankland Estate

2021 Chicken Shit...

Årgang: 2021
Slot: Frankland Estate
6 stjerner i Den Korte Avis: "Vingården dyrker sine marker efter økologiske principper, og her spiller gårdens perlehøns en betydelig rolle. De leverer den eneste gødning – chicken shit – til de Chardonnay-druer, som den aktuelle vin er lavet af. Vinen lagres på brugte fade i 11 måneder, og den beskedne mængde garvesyre giver det færdige produkt en lækker cremet smag af frugt" Frankland Estate dyrker deres marker efter økologiske principper og vingårdens perlehøns spiller en ikke uvæsentlig rolle i den sammenhæng. De spiser utøj og ukrudt, og laver det om til gødning til gavn for vinplanterne. Så smart er naturen indrettet. Tingene passer faktisk sammen hvis vi lader dem passe sig selv - det kaldes øko-system. Denne hvidvin er en hyldest til perlehønsene på Frankland Estate. Små flittige, lidt nervøse - grænsende til kujon (chicken shit)-agtige fjerkræ, der indirekte er med til at skabe en skøn drik. Vinen kommer fra yngre stokke på firmaets Isolation Ridge Vineyard. Vinen fadgæres og hviler på fadet i 11 måneder inden den klargøres til aftapning. Det er en læskende lækker Chardonnay, med flot cremet frugt, fine nuancer fra fad og spændstig syre og mineralitet. Alkohol: 13%
Pris 119,00 kr.

2021 Riesling Vom Berg,...

Årgang: 2021
Slot: Weingut Schmitges
QbA fra den øverste del af Erdener Treppchen og Erdener Herrenberg. Cremet fersken og ananas med rank syre og flot mineralitet. Vinen har restsødme, men sødmen får meget fint modspil af vinens syrlighed. Perfekt ledsager til krydrede eller stærke retter med fjerkræ eller fisk. Sødmen giver fint modspil til det stærke. Kan også anvendes til sushi hvor soya, wasabi og ingefær får lidt modvægt. Restsukker 25,2 gr./ltr. Syre 8,4 gr./ltr. Alkohol 11%
Pris 103,00 kr.

2019 Spätburgunder Classic,...

Årgang: 2019
Slot: Weingut Burggarten
91 point i Jyllandsposten: Klassisk Ahr-signatur her. Frugten er let røget og mineralsk med noter af aske og våde sten ved siden af de røde bær, urtebolsje og et strejf af vanilje. Munden er let og luftig, antrittet animerende og saftspændt med dejlig harmonisk syre, der løfter vinen over i en saftig finale. 5 THUMBS UP på Houlbergs vinblog: Druerne til Spätburgunder Classic kommer fra flere forskellige marker, men er – som alle husets Spätburgunder vine – modnet på træfade, men hvor lang tid fremgår dog ikke, så derfor smager jeg blot på vinen. I glasset en herlig lys og teglstensrød og transparent farve, mens duften byder på animalsk landlighed, masser af lys frugt, jordbær, kirsebær og ribs, lidt nelliker, røg, sødme, brændte elementer samt vanilje, mælkechokolade med god rundhed. Det dufter sgu bare skidegodt. I munden er der en lidt bitterhed og røgede elementer ... frugten mest tranebær, jordbær og saftige kirsebær, masser af hvid peber, delikat sødmefuld og så har den en lys, let og elegant syre, lækker mineralitet, runde tanniner og samlet en kølig stil. For en Gutswein holder Paul Schäfer et vildt højt niveau, så atter 5 store tomler med pil opad Rystende lækker entry level Pinot Noir! Paul Schäfer beviser her, at han er en hamrende dygtig vinmager, der vil tages alvorligt. Her er virkelig kælet for druerne i produktionslokalet, afsluttet med lagring i 12 måneder på store gamle egetræsfade. Harmonisk smagsmæssigt. Her er masser af jordbær, hvid peber og vanille i næsen. Lækker mundfyldende frugt, igen med jordbær. Delikat sødmefuld, men samtidig med kølig frisk syrlighed. Det er som at spise friske danske modne jordbær. Lækker mineralitet og syrlighed i eftersmagen. En flot vin til retter med fjerkræ. Alkohol: 13%
Pris 143,00 kr.

2019 Zulu, Languedoc,...

Årgang: 2019
Slot: Chateau Maris
  Denne vin er produceret uden tilsætning af svovl. Vinen er gæret på natur.gær og har efter endt gæring tilbragt 5 måneder på "æggeskaller", - tanke af beton, som er støbt uden brug af metal. Denne vins eneste forsvar mod alder/iltning er den naturlige garvesyre. Derfor vil vi anbefale, at den bliver drukket indenfor 2-4 år. Vinen er blevet tildelt navnet "Zulu" fordi en Zulu er vild og naturlig - ligesom denne. Vinen er sammensat af et blend af Syrah og Grenache. Den er mørk i glasset som var det flydende lakrids. Dufter af blåbær, solbær, karamel og salmiak pulver. Saftig, tæt og lækker struktur, hvor der er et ganske let tanninbid, men det er svøbt i sødmefuld frugtfylde. Dette er en helt anden vin end Zulu 2016, som var mere letbenet. Her får du den tyngde og fylde, som Maris er mestre i. Alkohol: 13%      
Pris 143,00 kr.