100-200 kroner

Bemærk, der er flere sider!

Der er 54 varer.

Viser 1-12 af 54 element(er)

Aktive filtre

2020 Hauteval, GSM Vieilles...

Årgang: 2020
Slot:
4,0 Vivino Vinen er lavet af Grenache, Syrah, Mourvedre og Carignan, som gror på 40 år gamle vinstokke i det nærmest ukendte vinområde Saint Guilhem nordvest for Montpellier i Sydfrankrig. Før gæringen fjernes stilke og kerner fra druerne, som derefter modner i 4 måneder i egetræsfade. Resultatet er en saftig og krydret rødvin, som performer med stor kompleksitet. Saint Guilhem le Désert er et relativt ukendt vin-område beliggende lidt nordvest for Montpeller. Området er bakket og bjergrigt og ligger en smule i læ for kølende vinde fra Middelhavet. Så her er varmt, - og tørt. I dette område stortrives druerne, og har gjort det i århundreder. Det er derfor ikke svært at finde parceller med gamle stokke, som sætter færre druer, og som øger druernes koncentration. Derfor har Hauteval haft gode muligheder for at skabe en saftig, krydret rødvin, som overrasker med sin kompleksitet til en meget lille pris. Vinmager på vingården Saint Saturnin, Bruno Raymond, er en ung og initiativrig mand, der konstant søger nye veje. Således får han hvert år i høstperioden besøg af vinmagere fra hele verden, for at udveklse erfaringer og søge input. Hans produktionsmetoder bærer præg af dette, han anvender en god blanding af moderne og gammeldags teknikker. Carignan er høstet manuelt og mosten har gennemgået en 4 dages macerering med skallerne inden gæringen er sat igang. Bruno vælger at macerere før gæring, da det trækker færrest mulige bitterstoffer og mindst mulig garvesyre ud af skaller og kerner. Vinen har ligget 4 måneder på egetræ og stokkene er ca. 40 år gamle. Alkohol: 13%
Pris 95,00 kr.

2020 Cabernet Sauvignon,...

Årgang: 2020
Slot: Domaine la Grange
Domaine La Grange ejes af Pierre Degroote der oprindeligt er fra Belgien. Hans forældre solgte landbrugsmaskiner af mærket John Deere, så landbrug havde han på en eller anden måde under huden da han på en sommerferie i Midi, i en alder af 20 år forelskede sig i en lokal pige. Han besluttede sig for at flytte til Sydfrankrig. I 1989 blev Domaine la Grange sat til salg og Pierre tøvede ikke. Han var overbevist om, at vinområdet Languedoc havde et kæmpe potentiale rent kvalitetsmæssigt. Man må sige, at han fik ret. Hans egne vine er ingen undtagelse. Du får helt fantastiske kvaliteter, til meget små penge. Ved ankomst til vingården afstilkes druerne for herefter at macererer i 2 dage. Vinen får 1 til 2 daglige overpumpninger under gæringen og gennemgår en malolaktisk gæring. 65% af cuvéen lagres på fade i 5 måneder. Vinen er dyb og har en smuk kirsebærrød farve. Intens rød og sort frugtnæse, søde krydderier samt smag af lakrids. Alkohol: 12%
Pris 87,00 kr.

2020 Pepper Pot, David...

Årgang: 2020
Slot: David Finlayson
90 Points Tim Atkins 2 x Platinium Winner ved NWC (National Wine Challenge) En sydafrikansk "Rhône Wanna be" produceret på 57% Syrah, 24% Mourvedre og 19% Tannat, Cinsaut, Grenache og Carignan.   I næsen mødes man af mørke kirsebær, en lidt animalsk tone og naturligvis; friskkværnet peber. Flot afbalanceret smag med kirsebær/solbær-fylde og fint krydderi. Langt dvælende bid i enden, som igen byder på peber og lidt lakrids. Dette er endnu en perle fra vinmager David Finlayson på Edgebaston.
Pris 103,00 kr.

2018 Maison Rouge, Blankenhorn

Årgang: 2018
Slot: Weingut Blankenhorn
4 stjerner fra Houlberg´s Vinblog: "Vinen er lavet på 60% Merlot, mens resten er Spätburgunder og Cabernet Sauvignon. I næsen har vinen en umiddelbar, dejlig, solrig, varm og rund frugt, masser af kirsebær og lidt mørkere frugt, grønne blade og grønne urter ... ikke så kompliceret, men dyb og kraftig med nogen tørhed. Smagsmæssigt er det en ukompliceret, blød og frugtrig vin, godt med kirsebærsaft, meget saftig og glider lige gennem halsen med fylde, bløde tanniner og comfortness" Druerne til denne VDP. Gutwein  gæres i åbne træfade i op til 4 uger, inden vinen bliver hældt på barrique for til sidst at lagre i 12-14 måneder. I næsen finder man røde bær, urter og masser af frisk frugt I smagen mødes man af friske bær noter og bløde tanniner. Vinen er lavet på Merlot og Spätburgunder. Alkohol: 13,1% Restsukker: 0,8 gr/ltr Syre: 5,1gr/ltr
Pris 95,00 kr.

2020 Passo dopo Passo,...

Årgang: 2020
Slot:
6 stjerner i Den korte Avis: Vingården er aldersmæssig ung og blev først startet i 1986. Ejerne er den apuliske vinbonde Umberto Notarnicola og den piemontiske vinekspert Bruno Viola. De fandt sammen med det formål for øje at lave klassisk vin fra den italienske støvlehæl, som var kommet under kommercielt pres fra internationale producenter, som omdøbte den lokale Primitivo-drues navn til det amerikanske Zinfandel. Deres projekt er lykkedes perfekt, og den oprindelig stil er bevaret. Det er en lækker ledsager til andefugl. 5 stjerner i Vinavisen: En lækker og meget harmonisk rødvin, hvor den dominerende note i både duft og smag er syltede kirsebær. Det er en varm, fyldig og koncentreret vin, der holder længe i munden, og som vil være en perfekt ledsager til tørre italienske oste. 86/100 i Vinexpressen: Meget solmoden næse med indslag af rosiner og andet tørret frugt. Ganske blød i munden, hvor man finder en del frugtsødme, der giver noget fylde i munden.  Passo Dopo Passo bliver lavet af San Marco, som er ejet af Umberto Notarnicola vinbonde med rødder langt tilbage i Puglien samt Bruno Violo vinexpert fra Piemonte. Vingården fik sin start i 1986, hvor man fra starten ønskede at lave klassiske vine for området. Arbejdsgrundlaget bag San Marco`s vine er lokale druer, og lysten til på en gang at drive en stolt tradition videre, men samtidig forsøge at gå nye veje og indføre ny teknologi. Firmaets vine hentes fra vinstokke der vokser fritstående, fra vinstokke der dyrkes efter det klassiske syditalienske pergola-princip, samt mere moderne anlagte vinmarker. I Manduria, den sydlige del af Puglia hentes druen Primitivo. Sorten menes at være forfader til Californiens Zinfandel, – de to druesorter har identisk DNA. Produktionen af Primitivo foregår hos San Marco efter en antik opskrift. Vinen skal have en let oxyderet tone, af den slags hvor vinen begynder at dufte af læder og tobak. Flot duft af kirsebær, chokolade, tobak og læder. Smagen er mundfyldende og saftig, med let struktur, hvor der alligevel gemmer sig en masse smagskomponenter. Flot eftersmag der pirrer tungen længe med varme krydderier. En fremragende vin til and. Alkohol: 14,5%
Pris 95,00 kr.

2019 Domaine Galuval,...

Årgang: 2019
Slot: Domaine Galuval
6 stjerner Den Korte Avis: "Caladoc er navnet på en nærmest ukendt druesort i Rhône-dalen, men klonen er en krydsning mellem Malbec og Grenache, og det er nogle, der vil noget.  Farven er næsten blæksort, og smagen er næsten overvældende på grund af sin frugtighed. Hvis du ikke har parkeret grillen, så steg en Ribeye-bøf og  server Caladoc til" 4 stjerner 89 Point i Extr a Bladet: Sydfransk vin på den lokale drue caladoc. Jordbær noter og let perlende i munden med masser af røde bærnoter, sort peber og vilde krydderier. En spændende ung vin med masser af friskhed og saftighed. 4 thumbs up på Houlbergs Vinblog: Duften er tør, urtet og klart med Rhône krydderier, lavendel, tørt træ, blåbær, brombær og sorte kirsebær, sukat, nelliker, blomster, grønne blade samt svage spor af lidt sødme. I munden er der lidt samme tørhed, rustik med lidt sød og krydret frugt, tranebær, brombær, blæk, grafit, jern og egentlig meget ren og klar i smagen. Det er sgu egentlig meget fint og klart 4 tomler med en lille pil op. Denne vin sætter fokus på en druesort, der inkarnerer sydens karakter ... Caladoc. Det er en relativt ukendt sort fra det sydlige Frankrig, en krydsning mellem Malbec og Grenache, med en stærk, flamboyant personlighed, der afspejler dens terroir. Ren og saftig, med fantastisk frugt, Caladoc kan lide ekstremer. Det vigtigste kendetegn ved denne sort er dens tætte, næsten sorte farve. Det er også genkendeligt for sine aromaer af meget moden rød frugt og en let krydret hed. I munden er den koncentreret med en suveræn garvesyre struktur. Denne vin tilbyder det allerbedste, Caladoc kan give.  Prøv den en varm sommer dag med barbecue marineret kød på grillen. Alkohol: 14 % Restsukker 1,4g/l Syre 3,35 g/l
Pris 103,00 kr.
2018 Valpolicella Classico, Lena di Mezzo

2020 Valpolicella Classico,...

Årgang: 2020
Slot: Tenuta Lena di Mezzo/Monte del Fra
Druerne (80% Corvina og 20% Rondinella og Molinara.) er hentet på skråningerne over byen Fumane. Her dyrkes efter Pergola systemet, hvor vinplanterne danner et skyggende tag over druerne. Det giver noget nær perfekte betingelser for en lang og modningsfase og dermed flot aroma-opbygning i druerne. I kælderen er druerne behandlet skånsomt og konstant køligt, også gæringen holdes afkølet, for at bevare druernes friske aromatiske karakter hele vejen til flasken. Vinen fremstår aromatisk og delikat i glasset. Flot frisk blåbær/kirsebær-næse, og en frisk delikat frugtsmag. Vinen besidder på en gang friskhed og fornemmes let, men fylder alligevel munden med sødmefuld frugt og slutter i et frisk bid med tørrede krydderier. Flot vin til lette retter med fjerkræ. Alkohol: 12,5%
Pris 111,00 kr.

2020 La Flor Malbec,...

Årgang: 2020
Slot: Pulenta Estate
Druerne til vinen er høstet manuelt og sorteret inden de er gået til gæring. Gæret på naturgær i åbne kar af cement og har dernæst tilbragt 6 måneder på 2-3 år gamle træfade. Vinen dufter af mørke bær, mokka, skovbund og lakrids. Smagen er frisk og frugtrig med blommesødme og fyrigt krydderi - især peber dominerer. Flot eftersmag der slutter i et bid med lidt mokka og bitter chokolade. En fortræffelig vin til svine- eller kalvekød. Alkohol: 14,5%
Pris 111,00 kr.
  • -30%

2015 Ylirum Crianza,...

Årgang: 2015
Slot: Haciendo de los Suenos Vino
GULD Japan Women´s Wine Awards 2020 6 stjerner i Den korte Avis: La Mancha ligger som en højslette i Centralspanien syd for hovedstaden Madrid. Somrene er skoldhede og vintrene iskolde, og umiddelbart tror man ikke, at der er grobund for noget som helst levende. Ikke desto mindre stortrives vindruerne her, og det gælder også Tempranillo’en og Merlot’en, som Ylirum er lavet af. Den første drue giver kraft og frugt, mens den anden tilfører lindrende blødhed. Et godt madvalg vil være et spidstegt eller grillet lam. I steghede La Mancha syd for Madrid er kunsten at modne druer lige så let som at klø sig i nakken. Tempranillo er normalt en syrerig og voldsom oplevelse, når den kommer fra køligere regioner, men denne udgave er så kælen og saftig, at man får tømt en flaske alt for hurtigt. Familien Mateos de la Higuera har arbejdet med vin i over 60 år, de besidder i dag 85 hektar i La Mancha og Tierra de Castilla. Det er primært klassiske spanske druer som Tempranillo, Airen og Macabeo der dyrkes på firmaets marker. Gennem de seneste år har familien investeret i moderne produktionsudstyr, så de nu kan styre gæringstemperaturer og arbejde med en renhed og hygiejne, som i den grad har givet vinene et kvalitetsløft. Alle husets vine er produceret med minimalt brug af kunstgødning og sprøjtemidler. Denne vin er frugtrig, besidder stor fylde og kompleksitet efter 6 måneders fadlagring. En vin der er særdeles velegnet til lam. Alkohol: 13%
Normalpris 119,20 kr. -30% Pris 83,00 kr.
  • -39,00 kr.

2016 La Part des Anges,...

Årgang: 2016
Slot: Château Malijay
GULD Mèdaille D´OR Paris 2016 5 stjener af Århus Update 91 point i Ekstra Bladet " En kølig stil og præcis Cotes du Rhone med sorte kirsebær, lakrids, peber og krydderier i smagen. Flot balanceret med en lang krydret afslutning. Yderst flot glas vin til prisen" 5 stjerner på Gastromand.dk " Her er det hele 80 % syrah så nu snakker vi forretning. Næsen er lavendelkrydret, men ikke helt så gavmild som på Opus. Til gengæld er munden en større charmetrold end din festglade svoger og formentlig også mere elegant. Juicy, rank, mineralsk og yderst drikkevenlig. Steg et par lammeskanke og bliv et gladere menneske. "     Slottet Malijay ligger i byen Jonquières nær byen Orange, ikke langt fra Vacqueyras og Gigondas. Det er en ung kvinde der står bag vinproduktionen på stedet. En dygtig ung kvinde. Hun forstår at forene terroir og delikat sødmefuld frugt. Druesammensætningen i denne prestige Côtes du Rhône er 80% Syrah og 20% Grenache med 12 måneders fadlagring. Vinen har gennemgået en kølig gæring samt efterfølgende macerering, hvor den færdige vin har fået lov at trække farve og aroma på skindet.   Vinen fremstår med en mørk dyb violet farve. Den dufter fortryllende af brombær, blåbær og solbær med et strejf af chokolade og sort peber. Sublim delikat frugtfylde i munden. Her er masser af bær, kærnemælksagtig fylde og syrlighed. Lækker eftersmag med blomme og peber. Helt og aldeles fremragende glas Côtes du Rhône. Flot vin til vildt eller kalvekød.   Alkohol: 14,5%
Normalpris 119,20 kr. -39,00 kr. Pris 80,00 kr.

2018 Château la Roche,...

Årgang: 2018
Slot: Chateau la Roche
6 stjerner af Erik Mortensen "Vinen er, som man typisk gør langs højresiden af Gironde-floden syd for Bordeaux, stukket sammen af druetyperne Merlot (75%), Cabernet Sauvignon (20%) og Cabernet Franc (5%). Det giver et elegant resultat med frugt, der fylder munden og efterfølges af en behagelig lang eftersmag. Et særdeles godt køb til prisen " Chateau Laroche´s bygninger stammer fra det syttende og attende århundrede og er beliggende i Côtes de Bordeaux, som er området langs Garonne-flodens højre bred. Nabo-område til Entre-deux-Mers. Jean Merlaut er nuværende ejer. Slottets marker består af flere små plateauer med en undergrund af ler og kalksten, markerne er perfekt drænet og godt eksponeret. Fundamentet for at producere god vin er til stede. Denne vin er produceret på 75% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon og 5% Cabernet Franc. Druerne er gæret i ståltanke, og vinen derefter lagret 8 måneder på egetræsfade. Saftig kompleks og lækker rødvin med blomme, solbær og kærnemælk i næsen. Mørke dybe smagsnuancer, med mundfyldende frugt, der pakker den klassiske Bordeaux tannin fint ind. Et super køb til prisen. Alkohol: 12,5%
Pris 103,00 kr.

2022 Côtes du Rhône,...

Årgang: 2022
Slot: Château Malijay
5 Thumbs up Houlbergs Vinblog: Mums ... igen arketypisk Rhône, hvor der er brombær, kirsebær og enebær, garvet læder, røget kød, blæk, grafit, garrique, grønne urter, tør engelsk lakrids, peber og så samtidig en sødme, som virkelige lige binder alle duftene godt sammen og gør vinen indtagende. I munden smages sødmen også, men det er sammen med peber, et tørt tannisk bid, lidt bitterhed og en kødfuld frugt af blommer, sorte kirsebær og brombær, sød finsk og tør engelsk lakrids ... hvor er det bare skruet godt sammen og balanceret. 3,9 Vivino Slottet Malijay ligger i byen Jonquières nær byen Orange, ikke langt fra Vacqueyras og Gigondas. Det er en ung kvinde der står bag vinproduktionen på stedet. En dygtig ung kvinde. Hun forstår at forene terroir og delikat sødmefuld frugt. Denne Côtes du Rhône er lavet på 50% Grenache, 45% Syrah og 5% Mourvèdre, høstet med et udbytte på 40 hektoliter pr. hektar og er vinificeret i store betonkar med gæring og maceration i 15 dage og efter en malolaktisk gæring er den lagret i rustfrie ståltanke på bærmen i 6 måneder. Mørkere, dybere og mere kompleks end tidligere årgange. Vinen dufter af brombær, blomme, og lavendel. Flot bærsødme i smagen, men stadig frisk syrlighed. Super intensitet. Eftersmag med varme krydderier og tørt fast peberbid. En perfekt vin til retter med kalv- eller svinekød. Alkohol: 13,5%
Pris 111,00 kr.