Økologisk & biodynamisk vin

Økologisk & biodynamisk vin

Økologi vinder frem indenfor vinproduktion som indenfor alle andre landbrug. For få år siden var det sådan, at de producenter der lagde om til økologisk drift, blev hånet og hængt ud som fanatiske hippier. De konventionelle vinbønder mente, at de anvendte sprøjtegifte var meget miljørigtige og milde i brug, så det kunne da ikke skade og samtidig var de uundværlige.
Sådan er det ikke længere. I dag er det mere et spørgsmål om, om man vil have muligheden for at redde sine druer i tilfælde af uforudset sygdom, eller man går planken ud og lægger om. Der er sket en holdningsændring over en ret kort periode til stor glæde for os der elsker god vin, og som gerne vil købe økologi. For bare 20 år siden var det utroligt svært at finde god økologisk vin, – I dag er det utroligt nemt at finde god økologisk vin – og kvaliteten er i absolut verdensklasse.

Der er 38 varer.

Viser 1-24 af 38 element(er)

Aktive filtre

  • -25%

2019 BYO...

Årgang:
Slot: Domaine Uby
5 stjerner Den Korte Avis: Det giver en række begrænsninger i brugen af kemikalier at dyrke vin, når markerne ligger i et område, hvor den truede europæiske knoldskildpadde lever og yngler. Derfor er druerne – Colombard, Sauvignon Blanc og Ugni Blanc – til Byo No. 21 produceret økologisk. I glasset fornemmes duft af hyld, og den cremede smag domineres af citrus og lime parret med fersken. 5 stjerner fra Flaskehalsen: "Der er citrus-friskhed og sprødhed – og alligevel masser af fyldige og runde noter. Det gør den til en af de vine, der på samme tid formår at være interessant og nuanceret – men også let at drikke, let at forstå og nem at nyde." Domaine Uby er kontraktligt bundet til at benytte et minimum af kemikalier på sine marker, idet ejendommen ligger i et område, hvor den truede europæiske knoldskildpadde lever og yngler. Af samme grund er skildpadden afbilledet på vinens etiket. Derfor er denne vin produceret af økologisk dyrkede druer. Den besidder en herlig sommerlig duft af hyldeblomst, nyslået græs og lidt fersken. Lækker cremet smag, hvor citrus dominerer smagsindtrykkene. Tør, dvælende finish. Meget ren og lækker vin til lette retter med fisk eller skaldyr. Alkohol: 11 % Restsukker: 5 gr./ltr. Syre: 5 gr./ltr.
Normalpris99,00 kr. -25%Pris74,25 kr.
2019 BYO Cabernet Franc/Merlot, Domaine Uby
  • -20%

2019 BYO Cabernet...

Årgang: 2019
Slot: Domaine Uby
5 stjerner fra Den Korte Avis:  "Lækker rosé" 5 stjerner Vinavisen Domaine Uby er kontraktligt bundet til at benytte et minimum af kemikalier på sine marker, idet ejendommen ligger i et område, hvor den truede europæiske knoldskildpadde lever og yngler. Af samme grund er skildpadden afbilledet på vinens etiket. Derfor er denne vin produceret af økologisk dyrkede druer. 60% Cabernet Franc og 40% Merlot. Lækker cremet smag med jordbær og hindbær og fint syrligt modspil til sødmen. En dejlig vin til en varm sommerdag på terrasse, strand eller skovtur. Også velegnet til det asiatiske køkken. Alkohol: 11,5% Restsukker: 7 gr/ltr Syre: 5 gr/ltr
Normalpris99,00 kr. -20%Pris79,20 kr.

    2017 Cabirol, Azul y...

    Årgang: 2017
    Slot: Bodegas Azul y Garanza
    Montsant ligger i det nordøstlige Spanien og er opkaldt efter bjergene af samme navn. De bjerge, der ligger som en hestesko og omkranser det berømmede Priorat område. Vinen fra bjergene har en lidt køligere og mere elegant stil end vinene fra lavlandet. I bjergene er køligere nætter med til at bevare syre og friskhed i vinene, og den mere grusede, stenede og veldrænede jordbund giver vinene en lettere struktur.  Denne vin er produceret på 70% Garnacha og 30% Syrah. Druerne er dyrket økologisk, gæret på naturgær og har lagret 5 måneder på nye franske egetræsfade. Vinen er opkaldt efter den store bestand af råvildt der lever i Montsant bjergene. Vinen dufter af mørke bær, skovbund og lidt sød lakrids. I munden fornemmes vinen kølig og frisk, med saftig kødfuld frugt og pirrende krydderi. Fornem syre og let alkoholbid. Vinen er, som etiketten antyder, velegnet til vildt. Alkohol: 14,5%
    Pris139,00 kr.
    2018 Domaine Soleyrade, Côtes du Rhône
    • -20%

    2018 Domaine Soleyrade,...

    Årgang: 2018
    Slot: Domaine Soleyrade
    5 stjerner UGENS BEDSTE KØB i Extra Bladet: Pæn intensitet i duften med masser af bærnoter. Balanceret, enkel men meget vellavet vin. Saftig og imødekommende med en lang krydret afslutning. 90 5 stjerner i vinavisen: En meget dejlig rødvin, på alle måder lige tilpas - harmonisk, kompleks, med god druesmag, mørke bær, blommer, fin krydring, peber, læder, tobak, bløde tanniner og en lang eftersmag. Vinen er lavet på lige dele Grenache og Syrah. Domaine Souleyrade er beliggende i byen Serignan-du-Comtat. Husets vinmarker ligger omkring byerne Cairanne, Travaillan, Camaret og Sainte Cécile Les Vignes. Alle byer, der ligger grænsende op til det berømte vinområde Gigondas. Det beskriver meget godt, at vi har fat i en Côtes du Rhône med saft og kraft. Druesammensætningen består af lige dele Grenache fra 50 år gamle vinstokke og Syrah fra 30 år gamle stokke. Domaine Souleyrade er ejet af Pascal Valadier og er certificeret økologisk. Han producerer vine på højt niveau. Dybe og komplekse. Klassiske og tro mod regionen, med et stænk af moderne saftig frugt. Alkohol 13,5%
    Normalpris129,00 kr. -20%Pris103,20 kr.
    2018 Chicken Shit Chardonnay, Frankland Estate
    • -25%

    2018 Chicken Shit...

    Årgang: 2018
    Slot: Frankland Estate
    5 stjerner i Vinavisen: En meget lækker - og økologisk - hvidvin, der fremtræder med en blød og delikat smag af druen Chardonnay. Vinens navn er umiddelbart lidt mystisk: Chiken Shit - Kyllingelort. Men det hentyder til, at vinstokkene kun er blevet gødet med "shit" fra perlehøns. Flasken har skruelåg. 4,5 stjerner på Houlbergs Vinblog Smagen er egentlig meget blid, stille … lidt cremet, men bestemt ikke fed på nogen måder. Det er en virkelig smagfuld vin med fersken, melon, nogle røgede elementer, svag sødme og rank syre. 4 stjerner Winelab.dk Duft af gule blommer og lidt våd sten. Kompleks og elegant. I smagen er der friske gule æbler, ferskner og honningmelon med lidt bagvedliggende modenhed. Frisk og afdæmpet syre og en diskret gul frugt med et diskret fadaftryk. Fin og ukompliceret Chardonnay Frankland Estate dyrker deres marker efter økologiske principper og vingårdens perlehøns spiller en ikke uvæsentlig rolle i den sammenhæng. De spiser utøj og ukrudt, og laver det om til gødning til gavn for vinplanterne. Så smart er naturen indrettet. Tingene passer faktisk sammen hvis vi lader dem passe sig selv - det kaldes øko-system. Denne hvidvin er en hyldest til perlehønsene på Frankland Estate. Små flittige, lidt nervøse - grænsende til kujon (chicken shit)-agtige fjerkræ, der indirekte er med til at skabe en skøn drik. Vinen kommer fra yngre stokke på firmaets Isolation Ridge Vineyard. Vinen fadgæres og hviler på fadet i 11 måneder inden den klargøres til aftapning. Det er en læskende lækker Chardonnay, med flot cremet frugt, fine nuancer fra fad og spændstig syre og mineralitet. Alkohol: 13%
    Normalpris149,00 kr. -25%Pris111,75 kr.

    BYO Gros Manseng

    Årgang:
    Slot: Domaine Uby
    Let dessertvin produceret på druen Gros Manseng, som trives godt i det sydvestlige Frankrig. Lækker duft af passionsfrugt og mango, cremet sødmefuld smag, hvor citrus og frisk syre letter de søde indtryk. Vinen kan med fordel anvendes til et ostebord eller en frugttærte. Alkohol: 11% Restsukker: 45 gr/ltr Syre: 5 gr/ltr 
    Pris119,00 kr.

    2018 Grüner Veltliner,...

    Årgang: 2018
    Slot: Zuschmann & Schöfmann
    Druerne til denne vin kommer fra 3 forskellige parceller. To meget sandede parceller og en parcel med jordtypen Löss, der er en ler-art bestående af blandt andet kvarts og kalk. Löss er særdeles velegnet til Grüner Veltliner. Mosten har gennemgået en 2 timers macerering sammen med skallerne, for at udvinde ekstrakt. Vinen er gæret ved lav temperatur og har dernæst hvilet 6 uger på gæren. Vinen er sart og fin med noter af urter, grape, citrus og æble. Let cremet i munden, klar citrus dominans, let urtet, frisk, og med stor mineralitet. En vin til lettere fiskeretter. Alkohol: 12,5% Restsukker: 1,5 gr/ltr  Syre: 6,3 gr/ltr 
    Pris149,00 kr.

      Funambul Cava Brut, Bodegas...

      Årgang:
      Slot: Bodegas Vinyes
      6 stjerner Den Korte Avis 90 point i DinVinguide Thilde Maarbjerg skriver: "Mineralsk, kalket duft, grønne æbler, lidt blomster. God duft. Ren smag, god frugt med dybde. Vital, intens og forfriskende. Meget drikbar."  5 Stjerner i Politiken Velafbalanceret, præcis vin. Modne citrustoner, floralt præg og pæn dybde. Hverken sødmefuld eller knastør. Ganske elegante bobler. God allrounder og fin pris. På Bodegas Entre Vinyes dyrkes økologisk og de buskvoksende vinstokke er ofte omgivet af græs, som lokker dyreliv til, der sørger for biodiversitet, som Maria Barrena mener er vigtigt for at opnå naturlig balance både i mark og vin. Alle disse faktorer resulterer i meget lille udbytte med stor intensitet. Tanken om det naturlige fortsætter i kælderen. Alle vine gæres på naturgær og tappes ufiltreret.  Denne økologiske Cava er produceret på druerne 60% Xarello, 35% Macabeo og 15% Parellada. Vinen er produceret på den traditionelle Champagnemetode med flaskegæring og i dette tilfælde 15 måneders lagring på flasken med gæren for at tilføje kompleksitet. Vinen er Brut, det vil sige tør, og tilsat under 0,5 gram dosage pr. flaske. Alkohol: 11,5%
      Pris149,00 kr.
      2018 Muschelkalk Grüner Veltliner, Weinviertel, Zuschmann-Schöfmann
      • -25%

      2018 Muschelkalk Grüner...

      Årgang: 2018
      Slot: Zuschmann & Schöfmann
      6 stjerner på Houlbergs Vinblog "Det er saftigt og smager freaking, fucking, forbandet godt. Drukket på 0 komma 0 fem." Druerne til denne vin stammer fra en parcel med muslingekalk, også kaldet limsten. Jordbunden er flintholdig og fossilrig og der er ikke meget næring at hente for vinstokkene. Derfor er udbyttet fra marken lavt, men til gengæld med højt ekstrakt-indhold.  Mosten har gennemgået 4 timers macerering med drueskallerne. Gæringen har fået lov at starte spontant, altså på naturgær. Lang kølig gæring på mellem 16 og 22 grader, og dernæst 6 måneders lagring på gærrresterne. Det er der kommet en rig og kompleks Grüner Veltliner ud af. Duft af krystalklar ferskvandssø, vådt græs og akacie-blomst. Cremet og rig i munden med blomsterkrydret tone og citrus. Flot mineralitet. Kompleks og elegant på samme tid. En vin til de lidt kraftigere fiskeretter.  Alkohol: 13% Restsukker: 1,6 gr/ltr Syre: 6,0 gr/ltr   
      Normalpris179,00 kr. -25%Pris134,25 kr.

        2016 Volalto, Azul y...

        Årgang: 2016
        Slot: Bodegas Azul y Garanza
        5 stjerner fra Flaskehalsen " Superflot og rar oplevelse" Maria Barrena, der oprinder fra Navarra, producerer nu også vin i Jumilla i det sydøstlige Spanien. Og det gør hun på højt niveau. Højt niveau i mere end en forstand, idet Monastrell druerne til denne vin dyrkes på nogle af de højest beliggende marker i Jumilla. Men også fordi denne Monastrell besidder en dybde og en kompleksitet som løfter den op i en klasse, som er svær at finde i området. Det hører med til historien, at den sandede jord i området gør, at vinstokkene der skabte denne vin vokser på egne rødder. Phylloxera kan ikke overleve i den varme, tørre sandjord. Druerne er dyrket økologisk, gæret på naturgær og dernæst lagret 6 måneder på 300 liters franske egetræsfade. Vinen fremstår dyb og mørk i glasset. Duften bidrager med samme indtryk, her er mørke blommer, brombær, mokka-noter, sød lakrids og en anelse sveske. I munden er vinen delikat og sødmefuld, med flot syre og alkoholbid, der efterlader tungen med noter af lakrids og sitrende krydderi. En flot vin til de lidt kraftigere retter. Alkohol: 14,5%
        Pris139,00 kr.

        2017 BYO Rouge Cabernet...

        Årgang: 2017
        Slot: Domaine Uby
        6 stjerner - Den korte Avis: 100% Cabernet Franc - blød og elegant. Smag og duft er kendetegnet ved hindbær, ribs, blåbær, kirsebær og lidt cigarrøg. 5 stjerner vinavisen: Vellavet rødvin med et bredt smagsbillede og en god struktur, der udvikler sig i munden med tanniner og en krydret eftersmag. 4 stjerner på Flaskehalsen.dk: "Udmærket Cabernet Franc. Den er kraftig, saftig og kødfuld på en måde, der både er rund og alligevel krydret" Domaine Uby er kontraktligt bundet til at benytte et minimum af kemikalier på sine marker, idet ejendommen ligger i et område, hvor den truede europæiske knoldskildpadde lever og yngler. Som en hyldest til skildpadden er den afbilledet på vinens etiket. Derfor er denne vin produceret af økologisk dyrkede druer. 100% Cabernet Franc. I Smagen er der aromaer af modne frugter (brombær og solbær). En dejlig vin til en varm sommerdag på terrassen, strand eller skovtur. Går godt til grillet kød og kan evt. serveres afkølet ved 16 grader. Alkohol: 12,5%
        Pris140,00 kr.
        • -25%

        2013 Las Combes, Grenache,...

        Årgang: 2013
        Slot: Chateau Maris
        6 stjerner på Finansbureauet.dk Claus Fledelius skriver: "En super muskuløs sag med vibrerende pebernoter som river i næsen, og en ganske voluminøs og opulent mund med stor dybde og righoldige mængder tjære, tobak, vanilje, peber og læder. En virkelig flot intensiv sag, som råber på en t-bone steak. " "Châteauneuf-du-Pape wanna be". En helt igennem fantastisk vin, hvor Chateau Maris endnu engang har kælet for at bevare det naturlige hele vejen til flasken. Druerne er hentet fra en parcel med 60 år gamle vinstokke. Gæret på naturgær, bundfældet naturligt i fadet og tappet uden filtrering. Årgang 2013 producerede noget af det mest enestående Grenache der længe er set i Languedoc. Det var en tør, varm og usædvanligt blæsende sommer. Det har skabt en Grenache der er enormt mørk og intens. Der er som at stikke næsen ned til en morder, der lige har kværnet peberkorn og urter at dufte til vinen. Intensiteten er faktisk så stor, at det er svær at associere til et bær eller en frugt. Måske brændt brombær? Her er masser af kul, tjære og peber, samt en anelse vanille fra fad i den lange saftige eftersmag. Vinen skal drikkes til en solid bøf, eller gemmes 10 år. Alkohol: 15%
        Normalpris199,00 kr. -25%Pris149,25 kr.

        2012 "La Touge", Minervois...

        Årgang: 2012
        Slot: Chateau Maris
        Minervois la Livinière, Château Maris BIO 5 stjerner på Finansbureauet.dk "Sydfransk charmetrold med moden mørk frugt i næsen og let støvet mund med dominans af røg, lakridsrod og mørk chokolade. Høj klasse." 5 af 5 stjerner på Vinavisen.dk 6 af 6 stjerner i Den Korte Avis 89 point på Vinforum.dk 85% Syrah og 15% Grenache fra marken "La Touge", som består af en dyb brun og rødlig jordbund, der er mindre stenet end mange af de øvrige marker i La Livinière. 30% af vinen har lagret på nye efetræsfade. Man mødes af mørk frugt, lidt jordbærkompot og knust peber i næsen, pirrende intens frugt i smagen, og peber og lidt røget præg i eftersmagen. Gør dig selv en tjeneste: Hæld denne vin på karaffel, giv den en ordentlig luftetur og server den til en gryderet, så bliver alle lykkelige. Alkohol: 14,5%
        Pris175,00 kr.

        2017 Zulu, Languedoc,...

        Årgang: 2017
        Slot: Chateau Maris
          91 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Moden duft, blåbær, mørke kirsebær, mineralsk. Fyldig smag, fin nerve, samtidig luftig, lang eftersmag med modne mørke, friske bær." Denne vin er produceret uden tilsætning af svovl. Vinen er gæret på natur.gær og har efter endt gæring tilbragt 5 måneder på "æggeskaller", - tanke af beton, som er støbt uden brug af metal. Denne vins eneste forsvar mod alder/iltning er den naturlige garvesyre. Derfor vil vi anbefale, at den bliver drukket indenfor 2-4 år. Vinen er blevet tildelt navnet "Zulu" fordi en Zulu er vild og naturlig - ligesom denne. Vinen er sammensat af et blend af Syrah og Grenache. Den er mørk i glasset som var det flydende lakrids. Dufter af blåbær, solbær, karamel og salmiak pulver. Saftig, tæt og lækker struktur, hvor der er et ganske let tanninbid, men det er svøbt i sødmefuld frugtfylde. Dette er en helt anden vin end Zulu 2016, som var mere letbenet. Her får du den tyngde og fylde, som Maris er mestre i. Alkohol: 14%      
        Pris179,00 kr.

        2016 Zweigelt Hölle,...

        Årgang: 2016
        Slot: Zuschmann & Schöfmann
        Rødvin på den lokale sort Zweigelt, der er en krydsning af Blaufränkisch og St. Laurent. Druerne er hentet fra en vinmark hvor der efter sigende er varmt som i "hölle" - eller helvede på dansk. Vinen har tilbragt 6 måneder på 2-3 år gamle egetræsfade. Frugten er varm, men syren er flot og rank. Mørke modne kirsebær, kaffelikør og sød lakrids i næsen. Delikat frugtsmag, hvor frisk syre giver godt modspil. Lav tannin. Medium intensitet. Fin til grillet fjerkræ. Alkohol: 13% Restsukker: 1,5 gr/ltr Syre: 5,9 gr/ltr 
        Pris179,00 kr.

        2017 Spätburgunder Trocken,...

        Årgang: 2017
        Slot: Weingut Wöhrle
        5 stjerner på Houlbergs Vinblog "Det er virkelig flot balanceret med tryk på drikkeglæde. Skræmmende højt niveau for en Gutswein. Og så er den lige et hak bedre end den foregående årgang." 5 stjerner på Winelab.dk "Saftig duft af modne friske hindbær, jord og efterårsskov. Fyldig mundfornemmelse med røde hindbær, kirsebær og lidt ribs. Omsluttende og integreret fadpræg. God og lang eftersmag. Saftig og ukompliceret tysk øko Pinot Noir til mad – eller som et glas alene." 5 stjerner på Flaskehalsen.nu "Det er friskt, let og charmerende, men også med en frugtrig bund, der giver en flot sammenhæng i tingene. Det er sjældent at finde så mange nuancer i kroppen af en let og lys vin, men her finder vi et omfattende arsenal af små fine lyse krydderier og bær, der giver en smuk helhed." Pinot Noir druer høstet fra markerne omkring byen Lahr. Druerne har gennemgået 10 dages macerering inden gæring og vinen har lagret 10 måneder på store gamle træfade. Vinen dufter udpræget af mørke kirsebær, med lidt jordbær og flæsket spicy tone underneden. Saftig blommet, kirsebær-agtig smag. Den delikate frugt holdes fint i skak af frisk syre, og slutter i en lækker spicy, urtet eftersmag. Frisk, sitrende og lækker. Alkohol: 13% Restsukker: 2,7 gr/ltr Syre: 5,4 gr/ltr
        Pris179,00 kr.

        2017 Pinot Noir "Le...

        Årgang: 2017
        Slot: Domaine de la Metairie d´Alon
        Laurent Delaunay har Bourgogne-rødder - og han har bestemt ikke vendt sine rødder ryggen, selvom hans vinproduktion i dag koncentrerer sig om Languedoc. Drømmen om, at producere Bourgogne-vin har han stadig. Og nu er det faktisk lykkedes ham at få drømmen opfyldt, - men i Languedoc. Med købet af Domaine de la Métairie d´Alon i Limoux, samt marker i højlandet omkring Limoux, så har han nu mulighed for at producere Chardonnay og Pinot Noir med en kølighed og en nerve som var det produceret længere mod nord. Druerne er knust og afstilket inden de kommer i store, åbne rustfrie stålkar, hvor de undergår en maceration i 2 uger efterfulgt af fermentering ved op til 23 grader. Omkring 60% af vinen er lagret i rustfrie ståltanke ved lave temperaturer i 9 måneder, mens de sidste 40% er lagret 6 måneder i brugte egefade. Lækker kølig Pinot-næse med masser af røde bær. Ribs, jordbær, kirsebær og let viol. Delikat og saftig mundfyldende frugtsmag, med finurligt krydderi og let pirrende bid i eftersmagen. Især i eftersmagen kommer der lidt fadnoter, - mokka og peber. Let struktur, men alligevel kødfuld vin. Kan fint ledsage et stykke vildt. Alkohol: 13,5%
        Pris199,00 kr.
        • -25%

        2016 Grüner Veltliner Brut...

        Årgang: 2016
        Slot: Zuschmann & Schöfmann
        Det skrev vinanmelderne om årgang 2014: 6 stjerner på Gastromand.dk "Denne er fra Østrig og overraskede helt vildt – faktisk var folk tæt på at flå papiret af flasken i en blanding af frustration og begejstring – men det satte jeg naturligvis en stopper for! Jeg vil lige nøjes med det fedeste citat af dem alle “Det smager jo som en 20 år gammel champagne det her! – hold da op!”. Denne champagne er helt anderledes, men på den gode måde. Den har det hele og noget mere sødme en flere i feltet!  Propperiet  er i øvrigt også ny i vores kåring! Velkommen til!" 6 stjerner og TESTVINDER på Finansbureauet.dk Claus Fledelius skriver: "Testen blev vundet af en østrigsk Grüner Veltliner i form af Zuschmann-Schöfmann Grüner Veltliner Brut Nature 2014, som forhandles af Propperiet til en pris af 224,10 kr. ved køb af tre flasker. Det er første gang at undertegnede smager en mousserende vin lavet på Grüner Veltliner, som stort set kun benyttes i Østrig, men forhåbentlig ikke sidste. For vindervinen var en ganske fornøjelig sag, som bød på pirrende og aromatisk næse med floralt præg, sprød mund med delikat underspillet sødme og toner af pære, fersken og ristede mandler og let stålsat og mineralsk eftersmag pakket ind i sarte bobler." Flaskegæret Grüner Veltliner med 32 måneders flaske-lagring. Basisvinen er gæret på naturgær på ståltank. Og det er faktisk nødvendigt at nævne ståltanken, for vinen er så dyb og kompleks, at man skulle tro den havde været på egetræ. Smuk gylden farve. Duft af fersken, tørret abrikos og friske blomster. Cremet og lækker i munden, den fornemmes på ingen måde knastør. God kompleksitet i smagen, lidt rugbrød. Frisk, velsmagende og fornøjeligt. Alkohol 12,5%  Restsukker 1,8 g/l Syre 6,8 g/l
        Normalpris249,00 kr. -25%Pris186,75 kr.

          Gran Funambul Cava Brut...

          Årgang: 2014
          Slot:
          På Bodegas Entre Vinyes dyrkes økologisk og de buskvoksende vinstokke er ofte omgivet af græs, som lokker dyreliv til, der sørger for biodiversitet, som Maria Barrena mener er vigtigt for at opnå naturlig balance både i mark og vin. Alle disse faktorer resulterer i meget lille udbytte med stor intensitet. Tanken om det naturlige fortsætter i kælderen. Alle vine gæres på naturgær og tappes ufiltreret.  Denne økologiske Cava er produceret på druerne 50% Xarello, 30% Macabeo og 20% Parellada. Vinen er produceret på den traditionelle Champagnemetode med flaskegæring og i dette tilfælde 48 måneders lagring på flasken med gæren for at tilføje kompleksitet. Trods det er cavaen super fin og let og bliver ved med at udtrykke sin florale karakter i glasset. Vinen er Brut Natura, det vil sige knastør og der er ikke tilsat dosage ved degorcieringen. Alkohol: 11,5%
          Pris249,00 kr.

          2018 Chardonnay "Le...

          Årgang: 2018
          Slot: Domaine de la Metairie d´Alon
          Challenge Elu Prix Plaisir Bettane Desseauve Gold Medal + Organic Medal IWSC Bronze Medal Decanter Bronze Medal 91 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Meget elegant duft, kalkholdig, let eksotisk frugt, dyb. Fyldig, cremet smag, meget elegant og lang, cremet eftersmag med fin syre. Meget elegant chardonnay." Laurent Delaunay har Bourgogne-rødder - og han har bestemt ikke vendt sine rødder ryggen, selvom hans vinproduktion i dag koncentrerer sig om Languedoc. Drømmen om, at producere Bourgogne-vin har han stadig. Og nu er det faktisk lykkedes ham at få drømmen opfyldt, - men i Languedoc. Med købet af Domaine de la Métairie d´Alon i Limoux, samt marker i højlandet omkring Limoux, så har han nu mulighed for at producere Chardonnay og Pinot Noir med en kølighed og en nerve som var det produceret længere mod nord.  Denne Chardonnay er for 75% vedkommende gæret på egetræsfad og har dernæst hvilet 8 måneder på gærresterne. De resterende 25% er gæret og lagret i rustfrit stål.  Strågul farve, der vidner om modenhed og intensitet. Nærmest champagne-agtig rugbrødsnæse, lidt brunet smør og fersken og mango underneden. Cremet smag med nøddeagtigt præg. Sublim sprød syre, der prikker og sitrer med mineralitet - Burgundy style. Måske et par grader varmere i sin stil end en klassisk Bourgogne, men det er høj, høj klasse, til en meget, meget rimelig pris. Alkohol: 13,5%
          Pris189,00 kr.

          2016 Pinot Noir Rosé "Le...

          Årgang: 2016
          Slot: Domaine de la Metairie d´Alon
          Laurent Delaunay har Bourgogne-rødder - og han har bestemt ikke vendt sine rødder ryggen, selvom hans vinproduktion i dag koncentrerer sig om Languedoc. Drømmen om, at producere Bourgogne-vin har han stadig. Og nu er det faktisk lykkedes ham at få drømmen opfyldt, - men i Languedoc. Med købet af Domaine de la Métairie d´Alon i Limoux, samt marker i højlandet omkring Limoux, så har han nu mulighed for at producere Chardonnay og Pinot Noir med en kølighed og en nerve som var det produceret længere mod nord.  Denne rosé er produceret af Pinot Noir med kort skindkontakt. Efter endt gæring har vinen hvilet 8 måneder på gær-resterne. Produceret uden malolaktisk gæring, for at bevare friskhed og nerve. Lys laksefarvet rosé. Man bliver udsat for et bedrag af sine sanser her. Det ser så lyst ud, men dufter så mørkt. Det dufter udtalt af blåbær, med præg af havvand og røg, som sad man ved et røgeri i Skagen havn. Rank og frisk i munden, igen med et præg af mørke bær, men med stor lethed og en finesse. Frisk og citrus-drevet eftersmag. Lækker vin til en eftermiddag på en solbeskinnet terrasse.  Alkohol: 13,5%
          Pris189,00 kr.

          2016 Damn Good Shit,...

          Årgang: 2016
          Slot: Chateau Maris
          Favorit hos vores kunder 5 stjerner fra Gastromand - BEDSTE RØDVIN I TEST "Dejligt krydret næse af friske bær. Skøn, saftig og krydret mund, der afslutter læskende og spicy. Kraftfuld og elegant syrah." 5 stjerner Extra Bladet "Fra Minerois en seriøs flot intens vin med masser af sorte kirsebær, violer, sort peber i smagen. Koncentreret men samtidig elegant og ren i udtrykket. Ganske flot vin med en lang krydret eftersmag" 90 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Moden duft, blåbær, mørke kirsebær, mineralsk, flæsket og krydret med nuancer fra fad. Fyldig smag, stor frugt der dækker over garvesyre. Lang eftersmag, mineralsk med modne, mørke bær med nuancer fra fad." 5 stjerner på Flaskehalsen.nu "Det mineralske præg, der kendetegner Minervois-området er med til at give en fin friskhed, selvom den altoverskyggende er oplevelse er en vin med en dyb frugtig smag med modne frugter og bær. Friskheden er med til at skabe en balance, der hæver vinen op til noget særligt." DGS står for Damn Good Shit - og det kan ikke siges mere tydeligt, for den her rødvin har sin helt egen fanklub i Propperiet. Vinen har fulgt os, som en signatur vin siden vi startede for snart 20 år sien - og det er en vin kunderne ALTID vender tilbage til, for det er bare Damn Good Shit.  Vinen kommer fra Chateau Maris, som drives biodynamisk.  2016 var et varmt år i Minervois. Vinteren havde ikke givet meget regn, så vandreserverne i jordbunden var små, og sommeren var både varm og tør, eller sagt på anden vis, - den var bedre for turister end for druer. Druerne der blev høstet i 2016 var derfor små og med meget lidt most. Det er mørke og intense vine der er blevet skabt. Vinen er stadig i sin ungdoms vår. Det er er kirsebær, der dominerer næsen, med et hint af fad og krydderier som mynte, sort peber, lavendel og rosmarin. Vinen forekommer på en måde let på tungen, med sin friske frugt og sin syrlighed, men intensiteten sætter ind i eftersmagen. Her kommer krydderierne væltende og med dem kommer lakridsrod. Nyd den nu - gem den 5-10 år - den bliver kun bedre med årene. Druerne er høstet fra nogle af husets bedste parceller, med en minimums-alder på 30 år. Druerne er gæret på åbne trækar, og dernæst lagret 12 måneder på en kombination af egetræsfade og "æg-formede" tanke af cement. Her er primært brugt fade fra Radoux og Allier og 15% af dem var nye. Alkohol: 14,5%
          Pris229,00 kr.

            2017 Garnacha, Naturaleza...

            Årgang: 2017
            Slot: Azul y Garanza
            5 stjerner Gastromand.dk Afdæmpet næse med sødmefuld frugt. Meget saftig og behagelig mund med engleblide tanniner. Elegant og vellavet vin til fjerkræ og kalv . 5 stjerner i Vinavisen En elegant og meget lækker rødvin på økologisk dyrkede druer. Vinen har en tæt og dyb farve og en harmonisk smag med bløde tanniner, mørke bær, fin krydring og strejf af lakrids - samt en indtagende sødme. Rødvin produceret så naturligt som muligt. Druerne anvendt til vinen er naturligvis økologiske. Gæringen er startet spontant og er foregået i store ler-amphoraer, hvor vinen også har trukket farve og tannin ud af skallerne. Resultatet er blevet  en saftig og delikat rødvin, med masser af røde bær, røg, lakrids og fine krydderier. Flot intensitet i smagen, med medium tannin. Vinen er i kategorien naturvin, men smager på ingen måde som en naturvin. Den smager rent og frugtrigt. Der er tilsat en anelse svovl ved aftapning.  Alkohol: 13%
            Pris199,00 kr.

              2018 Naturaleza Salvaje,...

              Årgang: 2018
              Slot: Azul y Garanza
              René Langdahl skriver på sin blog: " Et highlight fra bordene på Winemarket var bl.a. denne vin. Flydende mineralitet, pæresaft, mere sten, mere metal, moderat syre, men forbavsende trodsig friskhed. " 5 stjerner Gastromand (BEDSTE HVIDVINSKØB): Spansk orangevin fra amfora kan godt provokere adskillige naturvinsfordomme, men de kommer alle til skamme her. Der er ikke meget næse på den ravgule og uklare vin, men munden er til gengæld meget gavmild med lige dele parfumeret frugt og stålsat syre, der niver behageligt. En nærmest insisterende saftig vin med et diskret afsluttende tannisk bid. Maria Barrena er indædt tilhænger af økologi og biodiversitet. Ikke kun i vinmarken, men så sandelig også i produktionslokalet. Derfor er hun begyndt at eksperimentere med vinproduktion uden brug af svovl. Svovl dræber en del af de mikroorganismer, som er med til at omdanne druemost til vin, og er dermed med til at påvirke vinens smag. Når man smager denne Garnacha Blanc, så forstår man hvor hun vil hen. Vinen har en helt anden karakter end konventionel vin. Her er pære, overmoden banan og en spicy let støvet karakter. Vinen smager behageligt, meget rent, med let bitterhed fra macereringen på skaller. Vinen holder blot 11,5% alkohol grundet tidlig høst. Druerne er fyldt i en amphora af ler, hvor most har macereret på skaller i 7-8 dage. Dette gøres for at trække smag og tannin ud af skallerne. Tannin er vigtig i en vintype som denne, da tanninen er eneste "konserverings-middel". Dernæst har mosten gæret udelukkende ved hjælp af den naturlige gær der sidder på druerne. Alkohol 11,5%
              Pris199,00 kr.