Økologisk & biodynamisk vin

Økologisk & biodynamisk vin

Økologi vinder frem indenfor vinproduktion som indenfor alle andre landbrug. For få år siden var det sådan, at de producenter der lagde om til økologisk drift, blev hånet og hængt ud som fanatiske hippier. De konventionelle vinbønder mente, at de anvendte sprøjtegifte var meget miljørigtige og milde i brug, så det kunne da ikke skade og samtidig var de uundværlige. 

Sådan er det ikke længere. I dag er det mere et spørgsmål om, om man vil have muligheden for at redde sine druer i tilfælde af uforudset sygdom, eller man går planken ud og lægger om. Der er sket en holdningsændring over en ret kort periode til stor glæde for os der elsker god vin, og som gerne vil købe økologi. For bare 20 år siden var det utroligt svært at finde god økologisk vin, – I dag er det utroligt nemt at finde god økologisk vin – og kvaliteten er i absolut verdensklasse.

Der er 49 varer.

Viser 1-12 af 49 element(er)

Aktive filtre

2019 BYO...

Årgang: 2019
Slot: Domaine Uby
5 stjerner Den Korte Avis: Det giver en række begrænsninger i brugen af kemikalier at dyrke vin, når markerne ligger i et område, hvor den truede europæiske knoldskildpadde lever og yngler. Derfor er druerne – Colombard, Sauvignon Blanc og Ugni Blanc – til Byo No. 21 produceret økologisk. I glasset fornemmes duft af hyld, og den cremede smag domineres af citrus og lime parret med fersken. 5 stjerner fra Flaskehalsen: "Der er citrus-friskhed og sprødhed – og alligevel masser af fyldige og runde noter. Det gør den til en af de vine, der på samme tid formår at være interessant og nuanceret – men også let at drikke, let at forstå og nem at nyde." Domaine Uby er kontraktligt bundet til at benytte et minimum af kemikalier på sine marker, idet ejendommen ligger i et område, hvor den truede europæiske knoldskildpadde lever og yngler. Af samme grund er skildpadden afbilledet på vinens etiket. Derfor er denne vin produceret af økologisk dyrkede druer. Den besidder en herlig sommerlig duft af hyldeblomst, nyslået græs og lidt fersken. Lækker cremet smag, hvor citrus dominerer smagsindtrykkene. Tør, dvælende finish. Meget ren og lækker vin til lette retter med fisk eller skaldyr. Alkohol: 11 % Restsukker: 5 gr./ltr. Syre: 5 gr./ltr.
Pris 79,00 kr.

BYO Gros Manseng

Årgang:
Slot: Domaine Uby
Let dessertvin produceret på druen Gros Manseng, som trives godt i det sydvestlige Frankrig. Lækker duft af passionsfrugt og mango, cremet sødmefuld smag, hvor citrus og frisk syre letter de søde indtryk. Vinen kan med fordel anvendes til et ostebord eller en frugttærte. Alkohol: 11% Restsukker: 45 gr/ltr Syre: 5 gr/ltr 
Pris 95,00 kr.

2021 BYO Cabernet...

Årgang: 2021
Slot: Domaine Uby
Domaine Uby er kontraktligt bundet til at benytte et minimum af kemikalier på sine marker, idet ejendommen ligger i et område, hvor den truede europæiske knoldskildpadde lever og yngler. Af samme grund er skildpadden afbilledet på vinens etiket. Derfor er denne vin produceret af økologisk dyrkede druer. 60% Cabernet Franc og 40% Merlot. Lækker cremet smag med jordbær og hindbær og fint syrligt modspil til sødmen. En dejlig vin til en varm sommerdag på terrasse, strand eller skovtur. Også velegnet til det asiatiske køkken. Alkohol: 11,5% Restsukker: 7 gr/ltr Syre: 5 gr/ltr
Pris 79,00 kr.

2020 Frau Else zu Brynn,...

Årgang: 2018
Slot: Zuschmann & Schöfmann
Druerne til denne vin kommer fra ældre stokke der står på 2 parceller nær Brünnerstrasse som tidligere hed Kaiserstraße - den blev bygget under k & k-monarkiet for at forbinde vigtige byer med Wiens centrum. Den ene parcel er meget sandet og en parcel med jordtypen Löss, der er en ler-art bestående af blandt andet kvarts og kalk. Löss er særdeles velegnet til Grüner Veltliner.  Vinen er enorm frugtagtig, sprød og frisk, en ægte Weinviertel-klassiker. Citrus og æble noter, grapefrugt, let, forfriskende og med medie fylde. Læskende på terrassen en varm sommer dag. Alkohol: 11,5% Restsukker: 1,5 gr/ltr  Syre: 6,5 gr/ltr 
Pris 103,00 kr.

2020 Cabirol, Azul y...

Årgang: 2020
Slot: Bodegas Azul y Garanza
Montsant ligger i det nordøstlige Spanien og er opkaldt efter bjergene af samme navn. De bjerge, der ligger som en hestesko og omkranser det berømmede Priorat område. Vinen fra bjergene har en lidt køligere og mere elegant stil end vinene fra lavlandet. I bjergene er køligere nætter med til at bevare syre og friskhed i vinene, og den mere grusede, stenede og veldrænede jordbund giver vinene en lettere struktur.  Denne vin er produceret på 70% Garnacha og 30% Syrah. Druerne er dyrket økologisk, gæret på naturgær og har lagret 5 måneder på nye franske egetræsfade. Vinen er opkaldt efter den store bestand af råvildt der lever i Montsant bjergene. Vinen dufter af mørke bær, skovbund og lidt sød lakrids. I munden fornemmes vinen kølig og frisk, med saftig kødfuld frugt og pirrende krydderi. Fornem syre og let alkoholbid. Vinen er, som etiketten antyder, velegnet til vildt. Alkohol: 14,5%
Pris 111,00 kr.

2020 Grüner Veltliner,...

Årgang: 2020
Slot: Zuschmann & Schöfmann
Druerne til denne vin kommer fra 3 forskellige parceller. To meget sandede parceller og en parcel med jordtypen Löss, der er en ler-art bestående af blandt andet kvarts og kalk. Löss er særdeles velegnet til Grüner Veltliner. Mosten har gennemgået en 2 timers macerering sammen med skallerne, for at udvinde ekstrakt. Vinen er gæret ved lav temperatur og har dernæst hvilet 6 uger på gæren. Vinen er sart og fin med noter af urter, grape, citrus og æble. Let cremet i munden, klar citrus dominans, let urtet, frisk, og med stor mineralitet. En vin til lettere fiskeretter. Alkohol: 12,5% Restsukker: 1,5 gr/ltr  Syre: 6,3 gr/ltr 
Pris 119,00 kr.

Funambul Cava Brut, Bodegas...

Årgang:
Slot: Bodegas Vinyes
6 stjerner Den Korte Avis 90 point i DinVinguide Thilde Maarbjerg skriver: "Mineralsk, kalket duft, grønne æbler, lidt blomster. God duft. Ren smag, god frugt med dybde. Vital, intens og forfriskende. Meget drikbar."  5 Stjerner i Politiken Velafbalanceret, præcis vin. Modne citrustoner, floralt præg og pæn dybde. Hverken sødmefuld eller knastør. Ganske elegante bobler. God allrounder og fin pris. På Bodegas Entre Vinyes dyrkes økologisk og de buskvoksende vinstokke er ofte omgivet af græs, som lokker dyreliv til, der sørger for biodiversitet, som Maria Barrena mener er vigtigt for at opnå naturlig balance både i mark og vin. Alle disse faktorer resulterer i meget lille udbytte med stor intensitet. Tanken om det naturlige fortsætter i kælderen. Alle vine gæres på naturgær og tappes ufiltreret.  Denne økologiske Cava er produceret på druerne 60% Xarello, 35% Macabeo og 15% Parellada. Vinen er produceret på den traditionelle Champagnemetode med flaskegæring og i dette tilfælde 15 måneders lagring på flasken med gæren for at tilføje kompleksitet. Vinen er Brut, det vil sige tør, og tilsat under 0,5 gram dosage pr. flaske. Alkohol: 11,5%
Pris 119,00 kr.
2018 Chicken Shit Chardonnay, Frankland Estate

2021 Chicken Shit...

Årgang: 2021
Slot: Frankland Estate
6 stjerner i Den Korte Avis: "Vingården dyrker sine marker efter økologiske principper, og her spiller gårdens perlehøns en betydelig rolle. De leverer den eneste gødning – chicken shit – til de Chardonnay-druer, som den aktuelle vin er lavet af. Vinen lagres på brugte fade i 11 måneder, og den beskedne mængde garvesyre giver det færdige produkt en lækker cremet smag af frugt" Frankland Estate dyrker deres marker efter økologiske principper og vingårdens perlehøns spiller en ikke uvæsentlig rolle i den sammenhæng. De spiser utøj og ukrudt, og laver det om til gødning til gavn for vinplanterne. Så smart er naturen indrettet. Tingene passer faktisk sammen hvis vi lader dem passe sig selv - det kaldes øko-system. Denne hvidvin er en hyldest til perlehønsene på Frankland Estate. Små flittige, lidt nervøse - grænsende til kujon (chicken shit)-agtige fjerkræ, der indirekte er med til at skabe en skøn drik. Vinen kommer fra yngre stokke på firmaets Isolation Ridge Vineyard. Vinen fadgæres og hviler på fadet i 11 måneder inden den klargøres til aftapning. Det er en læskende lækker Chardonnay, med flot cremet frugt, fine nuancer fra fad og spændstig syre og mineralitet. Alkohol: 13%
Pris 119,00 kr.
2018 Domaine Soleyrade, Côtes du Rhône

2019 Domaine Soleyrade,...

Årgang: 2019
Slot: Domaine Soleyrade
Vinanmeldernes bedømmelse af årgang 2018: 5 stjerner UGENS BEDSTE KØB i EkstraBladet 5 stjerner i VinAvisen Det skrev de om 2015: 6 stjerner og TESTVINDER på Finansbureauet.dk 90 point i Ekstra Bladet og titlen "Godt Køb" 5 stjerner på Vinavisen.dk 6 stjerner af Erik Mortensen 90/100 i Vinexpressen: Meget åben og fast-forward-udover-scenekanten-frugt med indslag af kirsebærsten, blå blommer, hindbær, spejderhagl og en bagkant af sorte oliven, yoghurt og peber. Dejlig ung, læskende og letløbende saft i beaujolais-genren med en elegant luftighed, en lille frugtsødme og en saftig garvesyre, der omkranser frugten fint. Jeg er fan! Høj Genkøbsfaktor .  Domaine Souleyrade er beliggende i byen Serignan-du-Comtat. Husets vinmarker ligger omkring byerne Cairanne, Travaillan, Camaret og Sainte Cécile Les Vignes. Alle byer, der ligger grænsende op til det berømte vinområde Gigondas. Det beskriver meget godt, at vi har fat i en Côtes du Rhône med saft og kraft. Druesammensætningen består af lige dele Grenache fra 50 år gamle vinstokke og Syrah fra 30 år gamle stokke. Domaine Souleyrade er ejet af Pascal Valadier og er certificeret økologisk. Han producerer vine på højt niveau. Dybe og komplekse. Klassiske og tro mod regionen, med et stænk af moderne saftig frugt. Alkohol 14 %
Pris 103,00 kr.
2018 Muschelkalk Grüner Veltliner, Weinviertel, Zuschmann-Schöfmann

2019 Muschelkalk Grüner...

Årgang: 2019
Slot: Zuschmann & Schöfmann
5 stjerner i Vinavisen: Löss, Zuschmann Schofmann, Grüner Veltliner, Niederösterreich, Østrig, 2018, lav alkohol (13%). En frugtrig hvidvin med moden aromatisk pære og melon i duften og med en fyldig, cremet smag, der bevarer den komplekse frugt længe i munden. Der er frugtsødme, der dog ikke kammer over, og som får modspil af en stringent syre. Det er Grüner Veltliner i topklasse 5,5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog: I munden er vinen bare smeltende cremet og smørlækker med samtidig med en ren, rank, kalket og mineransk kant. Der er lemon, lemonskal, friske grønne æbler, citroner og en snert grape bitterhed, meget smagfuld, grøn og smager sgu bare rigtigt godt. Selvom vinen er så cremet og fin i smagen, så er det en småtør bandit … virkelig drønlækker Grüner Veltliner. Druerne til denne vin stammer fra en parcel med muslingekalk, også kaldet limsten. Jordbunden er flintholdig og fossilrig og der er ikke meget næring at hente for vinstokkene. Derfor er udbyttet fra marken lavt, men til gengæld med højt ekstrakt-indhold.  Mosten har gennemgået 4 timers macerering med drueskallerne. Gæringen har fået lov at starte spontant, altså på naturgær. Lang kølig gæring på mellem 16 og 22 grader, og dernæst 6 måneders lagring på gærrresterne. Det er der kommet en rig og kompleks Grüner Veltliner ud af. Duft af krystalklar ferskvandssø, vådt græs og akacie-blomst. Cremet og rig i munden med blomsterkrydret tone og citrus. Flot mineralitet. Kompleks og elegant på samme tid. En vin til de lidt kraftigere fiskeretter.  Alkohol: 13% Restsukker: 1,5 gr/ltr Syre: 6,0 gr/ltr   
Pris 143,00 kr.

2020 Volalto, Azul y...

Årgang: 2020
Slot: Bodegas Azul y Garanza
6 stjerner Den Korte Avis: " Vinen er fremstillet af 100% Monastrell, og mester for vinen er Maria Barrena, som også laver fremragende vine i sin hjemby i Navarra. Smagen er delikat og sødmefyldt, og servering til kraftig  føde vil vække anerkendelse" Maria Barrena, der oprinder fra Navarra, producerer nu også vin i Jumilla i det sydøstlige Spanien. Og det gør hun på højt niveau. Højt niveau i mere end en forstand, idet Monastrell druerne til denne vin dyrkes på nogle af de højest beliggende marker i Jumilla. Men også fordi denne Monastrell besidder en dybde og en kompleksitet som løfter den op i en klasse, som er svær at finde i området. Det hører med til historien, at den sandede jord i området gør, at vinstokkene der skabte denne vin vokser på egne rødder. Phylloxera kan ikke overleve i den varme, tørre sandjord. Druerne er dyrket økologisk, gæret på naturgær og dernæst lagret 6 måneder på 300 liters franske egetræsfade. Vinen fremstår dyb og mørk i glasset. Duften bidrager med samme indtryk, her er mørke blommer, brombær, mokka-noter, sød lakrids og en anelse sveske. I munden er vinen delikat og sødmefuld, med flot syre og alkoholbid, der efterlader tungen med noter af lakrids og sitrende krydderi. En flot vin til de lidt kraftigere retter. Alkohol: 14,5%
Pris 111,00 kr.

2019 BYO Rouge Cabernet...

Årgang: 2019
Slot: Domaine Uby
6 stjerner - Den korte Avis: 100% Cabernet Franc - blød og elegant. Smag og duft er kendetegnet ved hindbær, ribs, blåbær, kirsebær og lidt cigarrøg. 5 stjerner vinavisen: Vellavet rødvin med et bredt smagsbillede og en god struktur, der udvikler sig i munden med tanniner og en krydret eftersmag. Domaine Uby er kontraktligt bundet til at benytte et minimum af kemikalier på sine marker, idet ejendommen ligger i et område, hvor den truede europæiske knoldskildpadde lever og yngler. Som en hyldest til skildpadden er den afbilledet på vinens etiket. Derfor er denne vin produceret af økologisk dyrkede druer. 100% Cabernet Franc. I Smagen er der aromaer af modne frugter (brombær og solbær). En dejlig vin til en varm sommerdag på terrassen, strand eller skovtur. Går godt til grillet kød og kan evt. serveres afkølet ved 16 grader. Alkohol: 12,5%
Pris 112,00 kr.