Beaujolais

Laura Lardy
 
Ikke langt fra Lyon ligger Le Vivier i Fleurie cru, som er en del af Beaujolais. Her har Laura Lardy drevet sin vingård økologisk siden 2017 (ikke certificeret) på 5,5 hektar, hvor jorden hovedsaglig består af granit, skifer og sand. Både Laura og hendes bror er 4. generation i vin-familien, hvor også Lauras far fortsat er aktiv vinbonde. Deres forfædre startede vingården i 1870. 
 
“Jeg forsøgte at undslippe min skæbne som vinbonde ligesom mine forfædre, men uden held – efter et par år i en anden virksomhed, vendte jeg tilbage til familiens vingård i 2015. Og i 2017, da jeg var 27 år, kunne jeg stolt fremvise min egen første årgang« Laura Lardy smiler og trækker på skuldrene, da hun genkalder sig sine tilsyneladende uundgåelige rødder. 
 
Laura driver dog vingården meget anderledes end sine forfædre i det hun tænker i økologi og dyrker med respekt for jorden og naturens ressourcer. Hun tænker økologi og bæredygtighed ind alle steder i hendes produktion, hvilket betyder meget få kemikalier i fremstillingen og håndkraft i marken og genbrug af emballage i produktionen.
 
Stokkene Laura anvender er gamle og med en overvægt af sorterne Gamay og Chardonnay, og hun producerer årligt ca. 15.000 flasker. Hun anvender et absolut minimum af svovl (ved aftapningen) for, at bevarer stokkenes terroir-kompleksititet og frugtighed, og dermed bevarer de små smagsforskelle som ligger i druerne fra de gamle stokke. Laura tror på den naturlige gær og mikrokultur på druernes overflade, og det er udfra den hun lader sine vine gære.  
 
"Jeg elsker Gamay druen, den er så alsidig og kan tage så mange forskellige smagsprofiler afhængigt af jordbunden, hældningen, og mikroklimaet..."siger Laura begejstret, og hendes vine viser, at hun har ret.  Hendes 4 vine er meget forskellige og alligevel med samme DNA og kvalitet. 
 
  • Fleurie er flot violet og blomsteragtig, ligesom navnet antyder
  • Moulin á Vent er silkeagtig - lette tanniner og frugtrig
  • Beaujolais Villages er let og frugtig med et typisk strejf af Beaujolais Villages karakter og med tydelig syre og tanniner 
  • Morgon, er lavet i skiferjord på gamle stokke, hvilket giver den mere krydderi, kompleksitet og mange forskellige noter.  
Udover de 4 rødvine laver Laura også en smule hvid Beaujolais Villages af unge Chardonnay-druer på granit.
 
 

Der er 3 varer.

Viser 1-3 af 3 element(er)

Aktive filtre

2021 Beaujolais Villages,...

Årgang: 2021
Slot: Laura Lardy
5 Thumbs up på Houlbergs vinblog: I glasset er det en lys, let og nærmest feminin Beaujolais ... og sådan er duften faktisk også. Den har en frugtrig, jordbæragtig samt svag bondsk note med let og småsyrlig frugt, jordbær, hindbær, moreller og ribs, en lille anelse banan og tulipanblade. Smagen passer totalt til duften ... frisk, syrlig og saftig vin med lys frugt, en lille lemon bitterhed, hindbær, ribs og moreller, fine, sarte tanniner ... hvor er det ud af landevejen, ungdommelig, friskt og med denne ubekymrede lethed. Mums. Laura Lardy er et nyt ansigt i Beaujolais-verdenen - men hvilket et !! I 2017 kom hendes første årgang og det lover godt for fremtiden. Dejlig vin lavet på Gamay-druer på ca. 60 år gamle stokke. Vingården er økologisk drevet siden 2017, men ikke certificeret.  Druer høstes i hånden og sorteres, og gærer derefter spontant i hele klaser i betontanke. Lagringen sker på egetræsfade. Ingen filtrering og absolut minimum svovl ved aftapning. Laura har drevet vingården økologisk siden 2017 (ikke certificeret), og hun tror på synergien mellem jordens ressourcer og den måde vi behandler jorden på. Så hendes vine er naturligt gærede, og de små smagsnuancer du oplever i hendes forskelige vine tilskriver hun stokkenes og terroirs forskellighed.     "Jeg elsker Gamay druen, den er så alsidig og kan tage så mange forskellige smagsprofiler afhængigt af jordbunden, hældningen, og mikroklimaet..."siger Laura begejstret, og hendes vine viser, at hun har ret.  Hendes 4 vine er meget forskellige og alligevel med samme DNA og kvalitet. Beaujolais Village er let og frugtig med et typisk strejf af Beaujolais Villages karakter og med tydelig syre og tanniner. 
Pris 199 kr.

2018 Fleurie "Les Côtes",...

Årgang: 2018
Slot: Laura Lardy
5,5 Thumbs up på Houlbergs vinblog: Duftmæssigt en herlig let aroma, hvor der både er blæk, ler og så blomster ... masser af violer. Frugten er måske ikke helt så lys som forventet, men det er mere kirsebær, rabarber og brombær, grøn peber, rå champignon, let banan samt kandiseret appelsinskal. Hvor smager det godt ... let, silkeblidt, feminint, kvindagtig og forførende med en saftig, læskende smag. Igen er frugten ikke helt lys, men der er lidt bid i smagen med nogen syre, lidt peber, urter og mørk chokolade med svag bitterhed og sødme. Det smager rasende godt, så vild saftig og alligevel med kant og bid. 6 stjerner i Den korte Avis: Vinmageren Laura Lardy på billedet er ny i vindistriktet Beaujolais. Hendes første vin så lyset i 2017 og blev en kæmpesucces, men det må dog indrømmes, at druer fra 60 år gamle Gamay-vinstokke næsten er født til at give en pragtfuld vin. Det har vi også her i glasset, som udsender duft af vild natur, kirsebær, mynte og appelsin. Smagen har touch af viol, som kombinerer sig effektfuldt med jordbær og kirsebær samt fersken med strejf af lakrids og et grøn peber. Super.   Laura Lardy er et nyt ansigt i Beaujolais-verdenen - men hvilket et !! I 2017 kom hendes første årgang og det lover godt for fremtiden. Dejlig vin lavet på Gamay-druer på ca. 60 år gamle stokke. Vingården er økologisk drevet siden 2017, men ikke certificeret.  Druer høstes i hånden og sorteres, og gærer derefter spontant i hele klaser i betontanke. Lagringen sker på egetræsfade. Ingen filtrering og absolut minimum svovl ved aftapning. Laura har drevet vingården økologisk siden 2017 (ikke certificeret), og hun tror på synergien mellem jordens ressourcer og den måde vi behandler jorden på. Så hendes vine er naturligt gærede, og de små smagsnuancer du oplever i hendes forskelige vine tilskriver hun stokkenes og terroirs forskellighed.     "Jeg elsker Gamay druen, den er så alsidig og kan tage så mange forskellige smagsprofiler afhængigt af jordbunden, hældningen, og mikroklimaet..."siger Laura begejstret, og hendes vine viser, at hun har ret.  Hendes 4 vine er meget forskellige og alligevel med samme DNA og kvalitet.  Denne fleurie er lækker og meget velfortjent hedder den Fleurie, som betyder blomster. Fantastisk balance mellem syre, sødme og frugt. I næsen rammes du af blomsterende gårdhave, vild natur, kirsebær, mynte og et strejf af kandiseret appelsin. I smagen finder du violer og mørk frugt kombineret med jordbær og kirsebær. Skønne blomster og fersken med strejf af peber og lakrids - lækker urtet. Forbandet saftig og fløjlsblød. Fantastisk til svinekød. 
Pris 249 kr.

2019 Morgon "Côte du Py",...

Årgang: 2019
Slot:
93/100 på WineSearcher Dejlig krydret vin med en meget klassiske Beaujolais-karakter. 5,5 Thumbs up på Houlbergs vinblog: I munden er Morgon Côte du Py også kraftigere, mere fyldig og så tættere med en større sødme end de 3 forrige vine fra Lardy. Det er tørt, intenst og fyldigt på den lette måde. Der er mørke kirsebær og brombær, lakrids, rund og omfavnende med et imødekommende, høfligt, rart og venligt ansigt. Morgon Côte du Py er nok mere let elskelig end de øvrige vine fra Lardy og alligevel får man noget ekstra, så dermed igen 5,5 store tomler, men nu med pil op. 6 stjerner i Den korte Avis: Laura Lardy er en ny vinmagerstjerne i vinområdet Beaujolais. Hun er yngste medlem af en traditionel vinfamilie, og hun debuterede med sin første vin i 2017 og høstede straks international ros. Den aktuelle Morgon er som andre rødvine fra området fremstillet af 100% Gamay-drue, der alt efter dyrkningsmark giver et interessant og vidt forskelligt ansigt. Denne udgave har masser af mørke bær, sydlandske urter og lakrids i sin fyldige smag. Laura Lardy er et nyt ansigt i Beaujolais-verdenen - men hvilket et !! I 2017 kom hendes første årgang og det lover godt for fremtiden. Dejlig vin lavet på 100% på Gamay fra ca. 60 år gamle stokke. Vingården er økologisk drevet siden 2017, men ikke certificeret.  Druer høstes i hånden og sorteres, og gærer derefter spontant i hele klaser i betontanke. Lagring sker på egetræsfade. Ingen filtrering og absolut minimum svovl ved aftapning. Laura har drevet vingården økologisk siden 2017 (ikke certificeret), og hun tror på synergien mellem jordens ressourcer og den måde vi behandler jorden på. Så hendes vine er naturligt gæret, og de små smagsnuancer du oplever i hendes forskelige vine tilskriver hun stokkenes og terroirs forskellighed.     "Jeg elsker Gamay druen, den er så alsidig og kan tage så mange forskellige smagsprofiler afhængigt af jordbunden, hældningen, og mikroklimaet..."siger Laura begejstret, og hendes vine viser, at hun har ret.  Hendes 4 vine er meget forskellige og alligevel med samme DNA og kvalitet.  Denne top Morgon har masser af mørke bær, lidt krydderurter samt lækker friskhed i duften. Smagen er fyldig med fine elegante smagsnoter af mørke bær, urter og lakrids.
Pris 329 kr.