Dessertvine

Der er 31 varer.

Viser 1-24 af 31 element(er)

Aktive filtre

White Port, Andresen

Årgang:
Slot: Andresen
91 pts Wine Enthusiast  "This White Port has slightly floral, well balanced aromas. It has a sweet, silky and complex flavour and is best served chilled." Sød hvid portvin, der efter to års lagring på træfade fremstår let krydret, med en smag og en duft af lyse rosiner. Flot vin til lettere desserter med is og frugt. Alkohol: 20%
Pris119,00 kr.

Tawny Port, Andresen

Årgang:
Slot: Andresen
5 Stjerner udaf 5 mulige på vinavisen.dk Sød og velsmagende portvin med dejlig smag af moden frugt og kandiserede svesker. Alkoholen fornemmes slet ikke.   Alkohol: 20%
Pris119,00 kr.

2017 Moscato d´Asti, La Bioca

Årgang:
Slot: La Bioca
  Let perlende, frisk og sødmefuld på samme tid, - blomsterduftende som en sommeraften. Man kan kun knuselske den. Lækker vin til frugt eller desserter med is. Alkohol: 5,5% 
Pris119,00 kr.

BYO Gros Manseng

Årgang:
Slot: Domaine Uby
Let dessertvin produceret på druen Gros Manseng, som trives godt i det sydvestlige Frankrig. Lækker duft af passionsfrugt og mango, cremet sødmefuld smag, hvor citrus og frisk syre letter de søde indtryk. Vinen kan med fordel anvendes til et ostebord eller en frugttærte. Alkohol: 11% Restsukker: 45 gr/ltr Syre: 5 gr/ltr 
Pris119,00 kr.

    50 cl flaske: 2015...

    Årgang: 2015
    Slot: Pajzos
    6 stjerner på Flaskehalsen.nu Morten Wamsler skriver: "Enestående ungarsk bekendtskab." Harslevelü er en druesort, der primært anvendes til at tilføje en parfumeret og krydret note til de berømte dessertvine fra Tokaji, der primært produceres på Furmint. Her er druen på egen hånd i en sent høstet udgave. Vinen er udelukkende produceret på Hárslevelű. Den dufter som var det friskpresset passionsfrugt man havde i glasset. Vanvittigt flot duft. Smagen er cremet og koncentreret med stor sødme, tørrede figner og blomstrede, krydrede noter der pirrer og prikker. Vinen virker ikke tung, på trods af højt sukker-indhold. En fortræffelig ledsager til lettere desserter og ost. syre 8,4 g/l sukker 116,8 g/l alkohol 11% vol.
    Pris129,00 kr.

    Rutherglen Muscat, Chambers...

    Årgang:
    Slot: Chambers Rosewood Vineyards
    90 point af Robert Parker 90 point af James Halliday 90 point af Stephen Tanzer 90 point af Wine Enthusiast 90 point af Wine Spectator 6 stjerner og TESTVINDER på Finansbureauet.dk Claus Forrai skriver: "Temaet for denne uges test var vin til ris a la mande. En kamp som, ikke overraskende, udviklede sig til en kamp mellem Portvin og Recioto. Mere overraskende var det måske derfor, at sejren gik til en australsk hedvin i form af Chambers Rosewood Vineyards Rutherglen Muscat, som forhandles af Propperiet til en pris af 119,20 kr. ved 3 stk. ”Livet er for kort til ikke at have smagt hedvinene fra Chambers”, skulle Robert Parker have udtalt. Og det kan man kun give ham ret i, når man har smagt vindervinen, som er en herlig sag med 8-10 års lagring på bagen, og som byder på en helt fantastisk næse med intensive noter af tørrede frugter, Amaretto og kaffegrums og en super cremet mund med en symfoni af smagsindtryk i retning af marcipan, rosiner, ristede nødder og mokka. Vinen er i sig selv en meget stor oplevelse, men særligt til Ris a la mande går det hele op i en højere symbiose." Hedvin med 8-10 års lagring på bagen. Flot gylden orange farve. I næsen mødes man af tørret abrikos, rosin, chokolade og lidt friskmalet kaffe, – ren og skær gammeldags købmandsbutik! Smagen besidder en delikat cremet sødme, med et godt alkoholisk bid som modspil. Man tygger på tørrede frugter længe efter en slurk af denne himmerigs mundfuld. Vil være en fantastisk ledsager til frugttærter eller chokolade-desserter. Alkohol: 18,0%
    Pris149,00 kr.

    10 Years Old White Port, 50 cl

    Årgang:
    Slot: Andresen
    91 point i Wine Enthusiast " It shows the typical characteristics of 10 year old tawny, but with the delicacy which comes with white Porto. Ripe quince, a hint of honey and wild flower aromas spring to mind." Herlig hvid portvin, der er sød, men ikke for sød. Sødmen får fint syrligt og alkoholisk modspil. Det vælter op af glasset med indtryk. Næsen bliver pirret af fine krydderier og karamel, søde druer, rosiner, valnødder samt vanille fra fad. En meget varm anbefaling herfra. Bemærk vinen er i 50 cl flaske
    Pris149,00 kr.

    Halvflaske: 2017 Erdener...

    Årgang: 2017
    Slot: Weingut Schmitges
    5 kokkeknive i Gastromand Skøn næse af syltet citrusskal og jasmin. Fremragende harmonisk mund med perfekt balance mellem syre og sødme. Herlig vin med et langt liv foran sig. Mosten har gennemgået en 12 timers macerering sammen med skindet, inden den er sendt til gæring. Gæret 100% på natur-gær. Diskret næse med mango, citrus og smør. Cremet og sødmefuld smag, med masser af kompleksitet. Svælget pirres med mineraler, krydderier og tørret abrikos. Her er masser af sødme, men flot citrus som modspil. Virkeligt flot dessertvin. Restsukker: 91,2 gram Syre: 9,7 gram Alkohol 8%
    Pris169,00 kr.

    Palmer Rosé porto

    Årgang:
    Slot:
    GULD 2018 ved Women´s Wine & Spirits Awards  Palmer Pink Port er en lækkerbidsken en dejlig sommerdag, serveret kølig på terrassen. Den ultraflotte lyserøde farve er et forfriskende syn for øjet og smagen er ligeså læskende for ganen. Den flotte farve frembringes ved, at de blå Touriga Nacional-druer ( hele 90 % af mosten udgøres af Touriga Nacional og 10 % af Tinto Cao) har en begrænset kontakt med drueskindet i første del af gæringsfasen. Vinifikationen sker i Santa Comba da Vilarica i Douro Superior, hvorfra de håndhøstede druer hentes ind til det lille, men top-udstyrede vineri. Vinen spiller tilpas godt mellem det lettere sødmefulde og det læskende indtryk. Den har noter af røde sommerbær med milde toner af hindbær og jordbær. Opskrift på en skøn velkomstdrink - eller bare til grillaften med gode venner: 1 del Palmer Rosé portvin 2 dele Tonic m/hyldeblomst Nydes afkølet med masser isterninger, lidt frosne blåbær eller en kvist timian som pynt..... Alkohol: 19,5% Volume: 500 ml. 
    Pris139,00 kr.

    2016 Old Hayshed Vintage...

    Årgang: 2016
    Slot: Chambers Rosewood Vineyards
    Vi stod over for et kæmpe problem, da Epsilon Wines ikke længere kunne levere den australske port i den lille buttede flaske, som vores kunder stod i kø for at få fat på hvert år før jul. Men Stephen Chambers har løst problemet. Han var i Danmark i efteråret 2017 og blev konfronteret med vores problem, og sagde, at han havde et fad liggende, med en vintage port der mindede lidt om det vi søgte. Det VAR det vi søgte, og nu er den hjemme. Vinen er produceret på druerne tempranillo, durif og touriga, gæret til cirka 6% alkohol, hvorefter den er tilsat druesprit for at nå op på 18,8% alkohol og dernæst lagret i 15 måneder på et stort træfad af ældre dato. I næsen bombarderes man af storladen solmoden frugt, syltede blommer, mørke rosiner, chokolade, mokka og tørrede figner. Smagen besidder en tæt og kompleks sødme, der afbalanceres godt af syre og alkohol. Meget "smooth" og velsmagende uden generende tannin af nogen art. En flot port til et ostebord eller en dessert med islæt af mørk chokolade. Alkohol: 18,8% Restsukker: 97,1 gr/ltr
    Pris199,00 kr.

    Palmer Colheita Porto 2004

    Årgang:
    Slot:
    92 points Vinhulen  De fadlagrede portvines svar på en vintage. Colheita 2004 er overstrålende lækker. Dens ældede farve understøtter for alvor den power, man oplever, når vinen udfolder sig i glasset. Kældermesteren har virkelig tryllet med denne vin, som fylder munden fuldstændigt ud med de lækre ældede nuancer af træ, abrikos og appelsinskal. Uhyre potent og alligevel så velkomponeret, at det næsten gør ondt. En stor oplevelse til langt de fleste desserter. Alkohol: 20% Volume: 500 ml. 
    Pris199,00 kr.

    1998 Colheita, Andresen, 50 cl

    Årgang:
    Slot: Andresen
    Nyeste Colheita i flokken fra Andresen. Efter 18 års lagring på små egefade er vinen nu afrundet og drikkeklar. Vinen besidder stor fylde og sødme, duft af vanille, nødder, puddersukker med en snert af bærfrugt og blid mælkechokolade. Der er smæk for skillingen i form af god power til en meget spiselig pris. Alkohol: 20%
    Pris199,00 kr.

    Halvflaske: 2013 Monastero,...

    Årgang: 2013
    Slot: Monte del Fra
    90 point af Luca Maroni Vinen består af 60% Garganega, 15% Sauvignon, 15% Chardonnay dyrket i Custoza. Druerne høstes i september, tørres i samme lokaler som druerne til Amarone, og presses først når de ligner store rosiner. Efter endt gæring lagres vinen 6 måneder på egetræsfade. Vinen besidder en flot dyb gylden farve. Den dufter af akacieblomster, nødder og lyse rosiner. Besidder stor cremet sødme, men også frisk syre. Lækker sødmefuld eftersmag, der pirrer med sødmefulde krydderier. En fantastisk vin til ikke alt for kraftige desserter. Et islæt med jordbær/rabarber vil være vellykket, men også til en fromage med lidt røde bær - som for eksempel "Kejserinde-ris", der med fordel kan serveres juleaften. Se opskrift her i denne artikel . Alkohol: 13,5%  Restsukker: 110 gr/ltr Syre: 5,3 gr/ltr 
    Pris199,00 kr.

    2003 Colheita, Andresen, 50 cl

    Årgang: 2003
    Slot: Andresen
    15 års fadlagring har været med til at skabe denne smukke portvin. Den dufter og smager af valnødder, dadler, brændte figner, honning og abrikos. Den har stadig lidt ungdommelig frugt på tungen, men i duften er det de oxyderede dufte der dominerer. Brug vinen til desserter med praliné, kaffe, mandler eller indslag af karamel/toffee. Har man syltede nødder og en lagret Comté eller Gruyère på køl, så rist et stykke brød gyldent og prøv denne vin til; det skal nok ende lykkeligt. Serveres i store glas så man får den fulde duftoplevelse. Efter åbning holder vinen sig omtrentligt 4-6 uger – længst på køl.   Alkohol: 20%
    Pris210,00 kr.

    50 cl flaske: 2015 Recioto,...

    Årgang: 2015
    Slot: Monte del Fra
    5 stjerner af Århus Update 6 stjerner i Den korte Avis Druerne (80% Corvina og Corvivnone, samt 20% Rondinella) er hentet fra parcellen "Scarnocchio" på skråningerne over byen Fumane. Her findes nogle af de ældste stokke på firmaets marker (ca. 60 år). Vinen dyrkes efter Pergola systemet, hvor vinplanterne danner et skyggende tag over druerne. Det giver noget nær perfekte betingelser for en lang og modningsfase og dermed flot aroma-opbygning i druerne. Druerne høstes typisk i midten af oktober, når de begynder at vise tegn på indtørring. Tørringen fortsættes så i særligt indrettede lokaler (samme sted som druerne til Amarone tørres). Tørringen slutter i januar, hvor druerne går i gæringskarret. Efter endt gæring har vinen lagret 18 måneder på fade af kirsebærtræ og slovensk eg. Mørk og saftig i duft og smag. Den dufter af jul. Mørke modne kirsebær, kardemomme og cacao-pulver. Smagen besidder en fantastisk balance mellem sødme, krydderier og friskhed. Det er kirsebær der dominerer i smag og eftersmag, med mokka/plumkage-twist. En lækker sag, der er velegnet til lidt tungere desserter. Fin til klassisk Ris a la mande med kirsebær-sovs. Alkohol: 14,5% Restsukker: 90 gr/ltr Syre: 6,3 gr/ltr
    Pris249,00 kr.

    Old Vine Muscat, Chambers...

    Årgang:
    Slot: Chambers Rosewood Vineyards
    94 point af James Halliday "Is old enough to have lost any red hues, but is still fresh and youthful, with raisins and warm spices illuminating the bouquet and palate alike. It is one of those wines that is so well-balanced and inviting, you might well regret the following morning how much you drank the night before."  6 stjerner på Finansbureauet.dk " En fascinerende Muscat, lavet efter solera metoden, som byder på en helt utrolig intensitet og viskositet og efterlader samtlige dessertvine i samme prisklasse i bakspejlet – i alle tilfælde når disciplinen hedder vin til ris a la mande. Besnærende næse med varme noter af julekrydderier tilsat en snert solbærrom og tørrede abrikoser og super cremet og indbydende mund med righoldige mængder mokka, kirsebærlikør, figner, rosiner, brændte mandler og kandiseret appelsinskal i skøn forening pakket ind i sagte røgnoter. Ren verdensklasse." Da Stephen arbejder efter solera system, så kan det nogle gange være kompliceret at forklare hvad der er blevet blandet med hvilket og hvornår. For pludselig udgøres en bestemt tønde af flere årgange og marker. Men han har altid notaterne i orden. Derfor ved han, at denne Old Vine Muscat primært indeholder Muscat fra en parcel med gamle stokke. Hovedparten af vinen er fra 2001 og 2007. Igennem tiden er tilsat andre soleras med en alder på mellem 15 og 100 år - for at nå frem til den helt rigtige koncentration og aroma.    Old Vine Muscat har større koncentration end den almindelige Muscat. Det er mørkere og mere koncentrerede nuancer man finder i duft og smag. Her er kandiserede blommer, svesker, figner og mokka. Helt enestående sødme, koncentration og krydderi i smagen. Flot vedholdende bid af syre og alkohol i eftersmagen. Super vin til chokolade desserter. Alkohol: 19%  
    Pris249,00 kr.

    Palmer White porto 20 års

    Årgang:
    Slot:
    Palmer 20 Year Old White Port - er en blended "Aged White Port", fremstillet med udgangspunkt i flere lagrede hvide portvine. Det er forskellige fade der er brugt i denne blend og alderen varierer, men gennemsnittet på den aftappede portvin er 20 år. Druernes identitet er i lighed med andre field-blends forbundet med en vis usikkerhed, men har afsæt i en lille håndfuld af de kendte Douro-druer, Malvasia, Côdega, Arinto m.fl.  Àlvaro Van Zeller´s fornemme ry som blender er forlængst slået fast og denne skønhed føjer blot endnu et kapitel til den imponerende serie af spændende lagrede hvide portvine fra Àlvaro´s hånd. Farven er lys ravgylden med lagrede og topaz-grønne nuancer, duften delikat med noter af hvid og gul stenfrugt, citrusfrugt, fri syre og akaciehonning, mens friskheden og smagen imponerer med sødmefuldt og velintegreret fad og lang eftersmag i finalen. Vinen er rigelig iltet, så derfor er holdbarheden rigtigt god i flere uger efter åbning. Bør nydes ved ca. 12 grader til eksempelvis hårde oste eller blot som meditativ hyggevin af pæne hvidvinsglas. Alkohol: 20% Volume: 500 ml. 
    Pris299,00 kr.

    Old Vine Muscadelle,...

    Årgang:
    Slot: Chambers Rosewood Vineyards
    96 point af James Halliday Navnet Muscadelle er synonym for Pinot Gris på disse kanter. Ikke at det gør nogen forskel om denne vin er produceret på noget man kender, for den smager ikke som noget man kender. Hedvinen har lagret ca. 15 år på træfade i et varmt blikskur og er intet mindre end enestående. Farven vidner om stort koncentrationsniveau, og man bliver ikke skuffet over næse og smag. I næsen finder man svesker, friskmalet kaffe, sød lakrids og varm asfalt. Smagen er utroligt intens, den besidder en fed olieret sødme, der aldrig bliver kvalmende fordi syre, alkohol og smagsindtryk bombarderer tungen. Besidder et friskt abrikos-agtigt bid, og en vidunderlig lang eftersmag med sød lakrids og mokka.   Alkohol: 18%  
    Pris299,00 kr.
    1991 Colheita, Andresen, 50 cl

    1991 Colheita, Andresen, 50 cl

    Årgang: 1991
    Slot: Andresen
    25 års fadlagring ligger bag dette lille vidunder af en portvin. Lagringen har gjort vinen  mahognifarvet med stor intensitet og kilometerlang eftersmag.  Masser af chokolade, dadler og figner i næsen. Flot moden og helstøbt. En anelse bitterhed i eftersmagen, som fordufter med iltning og smagsoplevelsen ender i ren nydelse. Anvend vinen til  desserter med karamelliserede elementer og/eller marcipan. Serveres i store glas så man får den fulde duftoplevelse. Efter åbning holder vinen sig omtrentligt 2-5 uger – længst på køl. Alkohol: 20% Vinen er i 50 cl. flaske 
    Pris349,00 kr.

    1982 Colheita, Andresen, 50 cl

    Årgang: 1982
    Slot: Andresen
    93 point af Jamie Goode Guld ved International Wine Challenge Fantastisk portvin der viser, hvad man får ud af sin store tålmodighed hos Andresen. 34 års lagring har gjort vinen lys og forsynet den med et univers af duftindtryk. Dufter og smager af abrikos, mokka og chokolade. Den prikker og trykker alle de rigtige steder. Laaang dvælende eftersmag med sødmefuldt og syrligt spil på tunge og i svælg. Server den uden noget som helst, eller til en mandelkage, en moccacreme eller en crème caramel. Serveres i store glas så man får den fulde duftoplevelse. Efter åbning holder vinen sig omtrentligt 2-5 uger – længst på køl. Alkohol: 20%. Vinen er i 50 cl. flaske.
    Pris425,00 kr.

    Halvflaske: 2015 Erdener...

    Årgang: 2015
    Slot: Weingut Schmitges
    2015 var en helt enestående årgang. Alt passede sig selv ude i naturen, vinbønderne kunne nærmest bare sidde og "høre druerne modne". Druerne var perfekt modne, og med fantastisk flot syreindhold. Smuk sødmefuld og cremet eliksir. Vinen er produceret af druer der har fået lov til at sidde på stokkene til de ligner rosiner. Her viser årgangen virkelig sin storhed, for det er ikke tørrede noter der dominerer, selv i de tørrede druer. Det er frisk ananas og fersken man mødes af i næsen, og først i eftersmagen kommer rosiner, dadler, abrikoser, tørret frugt og pirrende krydderi. Man skal ikke have noget til. Bare have fred og ro til meditation. Alkohol: 6% Restsukker: 193 gr/ltr Syre: 12 gr/ltr Restsukker: 193 gr/ltr Syre: 12 gr/ltr  
    Pris499,00 kr.

    2000 Vintage Port,...

    Årgang: 2000
    Slot: Andresen
    Dybt koncentreret portvin, der dufter af mørke rosiner, moden frugt og let krydderi. Smagen er saftig, blød og rund. Der er stof nok i denne portvin til mange år på langs i kælderen - eller til at blive sat til livs nu - efter en dekantering. Alkohol: 20%
    Pris499,00 kr.

    2016 Ürziger Würzgarten...

    Årgang: 2016
    Slot: Karl Erbes
    94 point i Mosel Fine Wines "This Eiswein was harvested at 138° Oechsle on December 5, 2017. It offers a hugely aromatic and very pure nose of fruit salad, mint, fine herbs and a hint of slate. The wine proves driven by the fruity side on the palate, but the Eiswein acidity bite does not come through on the palate, it is rather the fruity side enhanced by a zesty acidity. The finish of this “Auslese GK Eiswein” styled wine is juicy and elegant." 93 point i Robert Parkers Wine Advocate "The 2016 Ürziger Würzgarten Riesling Eiswein is concentrated and ripe on the nose, though not as precise and clear as the perfect Eiswein should be. On the palate, however, this is a very fine and elegant, wellbalanced and delicate Riesling with vegetal flavors in the aftertaste. It is dense and velvety textured and shows nice, ripe and vital acidity. 215 grams per liter of residual sugar. A total of 180 liters were produced. 375-ml bottles. Tasted February 2018."
    Pris539,00 kr.
    2003 Chateau Suduiraut, 1éme Cru Classé

    2003 Chateau Suduiraut,...

    Årgang: 2003
    Slot:
    96 point James Suckling Chateau Suduiraut en af de ypperste producenter i Sauternes, og vinen bliver ofte sammenlignet og til tider forvekslet med naboen Château d'Yquem. Fransk dessertvin fra Bordeaux når det er aller bedst. Lavet på 20% Sauvignon Blanc og 80% Sémillion En fantastisk og fasinerende vin med en fin balance mellem det tørrer og det søde. kompleks med masser af lag i smagen, som domineres af tørrede citrusfrugter, og en underliggende smag af orangeskal. Skøn balance og med en lang eftersmag. Passer fortrineligt til søde desserter og kraftige oste.
    Pris625,00 kr.