Spiritus

Spiritus

Propperiet har et lille - men meget spetakulært udvalg af spiritus. Vi har både det lidt traditionelle - men det vi er mest stolte af er vores specialiteter som fx armagnac lavet på et lille charteau af kvasset fra vinproduktionen. Specialiteter, som får englene til at synge, og det fåes kun hos os. 

Der er 22 varer.

Viser 1-12 af 22 element(er)

Aktive filtre

Thylandia Gin

Thylandia Gin

Årgang:
Slot:
Lækker dansk gin fra Thylandia. Den er lavet på 11 nordiske urter, rødder og bær, og destilleret på rent dansk kildevand. Smagen er fløjlsblød med noter af enebær, koriander, citrus og ingefær. Den kan nydes som den er ”on the rocks” eller som den perfekte ledsager i G&T …. Eller du kan serverer den til julefrokosten i stedet for snaps.
Pris 220 kr.
Rochenac Cognac VS

Rochenac Cognac VS

Årgang:
Slot:
Denne Rochenac VS Cognac er lillebror til VSOP, og er en fin og fyldig cognac med en intens smag. Den har en smuk lys gylden farve og smagen af vanilje, kandiserede frugter og karamel præger den. Cognacen har ligget mindst 3 år på fad. Nyd den efter afslutningen på et godt måltid mad.
Pris 249 kr.
Herbie Gin - Original

Herbie Gin - Original

Årgang:
Slot:
Dansk gin fra Nordjylland - Herbie Gin - her i original udgaven. Den nordjyske krystal klarer flaske er det seneste stjerneskud i en række af nye gins fra producenten. I smagen finder du enebær, fennikelfrø, rosmarin, lakridsrod, appelsin og æbler – og mange af krydderurterne er fundet inden for landets grænser fx de sprøde danske æbler. Herbie Gin har vundet dobbelt guld ved konkurrencen "Fiftybestgin" i New York, der kårer verdens 50 bedste Gin. Er du til gin – så må du bare prøve denne danske version med det store nordiske islæt.
Pris 269 kr.

2015 Wermut, JCs´ own,...

Årgang: 2015
Slot: JC´s Own
Young gun of wine: "Et unikt bud på vermouth. Den gyldne farve og søde noter snyder drikken til at tro, at dette vil være en utrolig sød vermouth og en vermut der skal nydes med måde. Men efter den indledende smag af tranebær og æble, kommer de sande farver af vermouth frem. Bitter timian, australsk flodmynte og fennikel er med til at give bitterhed, hvor malurt og (strand-)kvan holder den fløjlsbløde mundfornemmelse på det helt rigtige niveau, så den ikke bliver for kridtagtig …Denne vermouth er næsten som at nyde et måltid baglæns, hvor man begynder med desserten og slutte af med en lys og forfriskende forret. Den komplette smag er legende og udført med utrolig præcision. Det kunne så let have være for sødt eller for tørt, men er i perfekt harmoni og giver en virkelig kreativ og fantasifuld vermouth som bare skinner" Jaysen Collins har produceret vinene fra Massena i over 20 år. Han er bestemt ikke blevet træt af at producere Massena, for hver årgang har sine egne udfordringer. Men han føler sig lidt fastlåst på en bestemt stil. Han er nødt til at producere det kunderne forventer. Derfor har han nu startet sit eget projekt op. En legeplads hvor han kan gøre hvad han har lyst til. Målet med denne Wermut er at lave basis vine på det bedste Marsanne, den hviler 12 måneder på bærmen for at give struktur samt fylde. Herefter tilsættes urter der ligger i basis vinen i 14 dage for at trække aromaer og smag til den færdige Wermut. Til sidst tilsætte det fineste neutrale druesprit fra Barossa Valley. Vinen lagrer 6 måneder før den frigives til salg. Urter der er brugt ved fremstilling: Malurt, enebær, hyben, citronskal, citronmyrteblad, kamilleblomster, mælkebøtteblad, Angelica rod, hibiskus blomster, ingefærrod, vaniljestang, jasminblomster, tjørnbær, allehåndebær Alkohol: 16,4% 
Pris 299 kr.
Rochenac Cognac VSOP

Rochenac Cognac VSOP

Årgang:
Slot:
Kender du den her ??? Nej vel...Producenten af Rochenac besluttede sig for ikke at bruge så meget, som en euro i markedsføring af sine produkter. Med det resultat, at denne VSOP-cognac er relativt ukendt. Men den tid man ikke brugte på marketing, har man til gengæld brugt i destilleriet – og det kan smages.  Rochenac VSOP er produceret på traditionel måde. Ved at modne i tønder med egetræ har De Rochenac VSOP aromaer af vanilje og kandiseret frugt. Rochenac VSOP kan drikkes både rent, men også i blandinger. Kender du den ikke - har du en oplevelse tilgode. 
Pris 299 kr.
Diplomatico rom - 12 år

Diplomatico rom - 12 år

Årgang:
Slot:
"Double Gold Medal" fra "International RUM Conference" Test vinder "BEDSTE ROM" - EktraBladet Diplomatico skiller sig elegant ud fra sine andre rom-kollegaer ved ikke at have det meget stærke sprittede spiritus-bid. Den lækker sig til gengæld blødt i munden, og alkoholen opleves som en god og behagelig balance til rommens dybe smag og sødme. Diplomatico laves i grønne omgivelser ved foden af Andesbjergene i Venezuela af lokalt høstede sukkerrør. Sukkerrørsmelassen destilleres i nærmest antikt maskineri, og rommen lagres efterfølgende i 12 år på egetræsfade. En skøn rom som alle kan finde stor glæde i - kompleks og krydret smag med noter af orangeskal, mørk chokolade og lidt lakrids. Smagen er fyldig, cremet og har behagelige nuancer af karamel og vanilje.  
Pris 299 kr.

UBY Armagnac, 6 år

Årgang: 2010
Slot: Domaine Uby
Ravfarve med lyse mahogni highlights I næsen er det duften af citrusfrugter og krydderier der præger denne unge armagnac.   Den er også meget ung i smagen – men en absolut blød armagnac med en delikat krydret finish. Lagret 6 år på egetræsfade.  Brug den som aperitif, on-the-rocks eller som cocktail Alkoholgrad: 40 % vol. Druesorter: Ugni Blanc og Baco Destillation: 57% vol. 
Pris 300 kr.
Presidente Marti 15 år

Presidente Marti 15 år

Årgang:
Slot:
Presidente Marti rom 15 år - er Solera rom fra dominikanske Oliver & Oliver. Presidente Martí rom er lagret iht. den såkaldte Solera-metode, hvor yngre rom blandes med ældre rom. I denne flaske er der i blandet 15 år gammel rom til den yngre rom. Opskriften er hemmelig, men oftest er der i blandet flere forskellige rom, som giver den fløjlsbløde smag. Presidente Marti er en suveræn rom, af høj cubansk kvalitet, skabt af pasionerede cubanske rom enthusiaster i Santo Domingo i 1995, for at ære mindet om José Martí og 100 årsdagen for hans død. Duften er vanilje, abrikos marmelade, brunfarin – og i smagen finder du vanilje, abrikos og appelsin alt sammen med stor sødme. Laaaaang og krydret eftersmag. Alkohol: 40%
Pris 329 kr.
Hendrick´s Gin

Hendrick´s Gin

Årgang:
Slot:
Hendrick’s Gin kommer fra det sydvestlige Skotland, og bliver produceret på gamle antikke destillationsapparater fra 1800-tallet, som fyldes med blandt andet enebær, hyldeblomst, appelsinskal, røllike, kvan og kamilleblomst. Til sidst tilføjes de to signatur-ingredienser der gør, at Hendrick’s Gin er som at spise friske agurker fra drivhuset i en gammel, engelsk rosenhave. Duften er frisk og let med noter af sprød citrus, enebær, rosenblade og agurk. Smagen er frisk og den føles cremet i munden. Enebærsmagen er meget diskret, og i stedet træder roser, agurk, vanilje og citrus frem.
Pris 349 kr.

Highland Park 12 års Whisky

Årgang:
Slot:
Highland Park 12 år - Single Malt Scotch Whisky Destilled Kirkwall Orkney Whisky med masser af lag og skøn smag. I duften finder du appelsin -og citronskal blandet med frisk hav og vamiliecreme. Smagen starter let, mild og nærmest hav-agtig, men udvikler sig gennem hårdt ristet malt, rødebær og rosiner. Lang skøn eftersmag af røget og krydret noter. Alkohol: 40%
Pris 349 kr.
Uby Oak, Armagnac 70 cl

Uby Oak, Armagnac 70 cl

Årgang: 2015
Slot:
En frisk, ung og fløjsblød armagnac. Lavet på Uby´s familie destilleri med kvas fra deres økologiske druer, som er en blanding af Baco og Ugni Blanc. Lagret 12 mdr. på nye egtræsfade for at få krop, 18 mdr. på ældre fade for at forfine nuancerne - og endelig 6 mdr. hvor den fløjsbløde smag og vanilie aroma udvikles En dejlig mild og frisk balance med en lang og lækker finish. Overrasker med sit fløjsbløde touch i ganen og i smagen finder du vanilje og brændte krydderier. OAK er bedst on the rock, i cocktails eller som aperitif. Alkohol: 40%
Pris 365 kr.
Herbie Gin - Christmas

Herbie Gin - Christmas

Årgang:
Slot:
Dansk gin fra Nordjylland - Herbie Gin - her i CHRISTMAS udgaven. Den nordjyske krystal klarer flaske er det seneste stjerneskud i en række af nye gins fra producenten, og denne Christmas produceres kun i en begrænset mængde og periode. I smagen finder du samme noter som den originale version, som indeholder enebær, fennikelfrø, rosmarin, lakridsrod, appelsin og æbler – men i Christmas udgaver er yderligere tilsat kanel, appelsin, kardemomme, allehånde og muskatnød. Prøv denne special edition til en G&T med en kanelstang og lidt revet appelsinskal – eller bare helt ren til frokostbordet i stedet for snaps.
Pris 369 kr.