Spiritus

Propperiet har et lille - men meget spetakulært udvalg af spiritus. Vi har både det lidt traditionelle - men det vi er mest stolte af er vores specialiteter som fx armagnac lavet på et lille charteau af kvasset fra vinproduktionen. Specialiteter, som får englene til at synge, og det fåes kun hos os. 

Der er 18 varer.

Viser 1-18 af 18 element(er)

Aktive filtre

Thylandia Gin

  Thylandia Gin

  Årgang:
  Slot:
  Lækker dansk gin fra Thylandia. Den er lavet på 11 nordiske urter, rødder og bær, og destilleret på rent dansk kildevand. Smagen er fløjlsblød med noter af enebær, koriander, citrus og ingefær. Den kan nydes som den er ”on the rocks” eller som den perfekte ledsager i G&T …. Eller du kan serverer den til julefrokosten i stedet for snaps.
  Pris220,00 kr.
  Rochenac Cognac VS

   Rochenac Cognac VS

   Årgang:
   Slot:
   Denne Rochenac VS Cognac er lillebror til VSOP, og er en fin og fyldig cognac med en intens smag. Den har en smuk lys gylden farve og smagen af vanilje, kandiserede frugter og karamel præger den. Cognacen har ligget mindst 3 år på fad. Nyd den efter afslutningen på et godt måltid mad.
   Pris249,00 kr.
   Rochenac Cognac VSOP

    Rochenac Cognac VSOP

    Årgang:
    Slot:
    Kender du den her ??? Nej vel...Producenten af Rochenac besluttede sig for ikke at bruge så meget, som en euro i markedsføring af sine produkter. Med det resultat, at denne VSOP-cognac er relativt ukendt. Men den tid man ikke brugte på marketing, har man til gengæld brugt i destilleriet – og det kan smages.  Rochenac VSOP er produceret på traditionel måde. Ved at modne i tønder med egetræ har De Rochenac VSOP aromaer af vanilje og kandiseret frugt. Rochenac VSOP kan drikkes både rent, men også i blandinger. Kender du den ikke - har du en oplevelse tilgode. 
    Pris299,00 kr.
    Presidente Marti 15 år

     Presidente Marti 15 år

     Årgang:
     Slot:
     Presidente Marti rom 15 år - er Solera rom fra dominikanske Oliver & Oliver. Presidente Martí rom er lagret iht. den såkaldte Solera-metode, hvor yngre rom blandes med ældre rom. I denne flaske er der i blandet 15 år gammel rom til den yngre rom. Opskriften er hemmelig, men oftest er der i blandet flere forskellige rom, som giver den fløjlsbløde smag. Presidente Marti er en suveræn rom, af høj cubansk kvalitet, skabt af pasionerede cubanske rom enthusiaster i Santo Domingo i 1995, for at ære mindet om José Martí og 100 årsdagen for hans død. Duften er vanilje, abrikos marmelade, brunfarin – og i smagen finder du vanilje, abrikos og appelsin alt sammen med stor sødme. Laaaaang og krydret eftersmag. Alkohol: 40%
     Pris299,00 kr.
     Uby Armagnac - 3 årgange

      Uby Armagnac - 3 årgange

      Årgang:
      Slot:
      Armagnac sættet består af 3 årgange med hver deres unikkesmag.  5 års: Duften er elegant og delikat med et mix af citrusfrugter i fin harmoni med blide toner af røg. Ung sprød smag med kandiseret frugt og en lang delikat krydret finish 12 års: Skøn duft – dyb og kompleks med ristede mandler, tørrede frugter og rosiner Smagen er blød og rund med en fin harmoni af valnød og bivoks, som ender i en lang og sød eftersmag af chokolade 20 års: Man kan sige det kort: Lang og fløjlsblød smag I duften finder du kanel, figner og kandiseret appelsin og mandarin Smagen er skønt afrundet med figner, appelsin og kanel i stor harmoni. Eftersmag med en lang og dejlig finish med afrundet smag af træ og ristet hasselnødder. Hver flaske indeholder 200 ml.
      Pris399,00 kr.
      Dalwhinnie Single Malt 15 år - whisky

       Dalwhinnie Single Malt 15...

       Årgang:
       Slot:
       Dalwhinnie er en mild classic malt. Smagen er i begyndelsen meget krydret og duftende af urter. Herefter får du en tur rundt i appelsinlunden, med appelsiner, ferskner og noter af krydderkage med kanel, kardemomme og vanilie. Herefter udvikler smagen sig til let røget, meget kompleks og den balancerer hele tiden mellem det søde og det tørrer og krydrede. Den ender ud i en lang skøn eftersmag af urte – og appelsinaromaer og modne frugter. Denne whisky udvikler sig når den får et stænk vand. Smagen bliver mere nuanceret og den får et let strejf af røg.
       Pris329,00 kr.
       Hendrick´s Gin

        Hendrick´s Gin

        Årgang:
        Slot:
        Hendrick’s Gin kommer fra det sydvestlige Skotland, og bliver produceret på gamle antikke destillationsapparater fra 1800-tallet, som fyldes med blandt andet enebær, hyldeblomst, appelsinskal, røllike, kvan og kamilleblomst. Til sidst tilføjes de to signatur-ingredienser der gør, at Hendrick’s Gin er som at spise friske agurker fra drivhuset i en gammel, engelsk rosenhave. Duften er frisk og let med noter af sprød citrus, enebær, rosenblade og agurk. Smagen er frisk og den føles cremet i munden. Enebærsmagen er meget diskret, og i stedet træder roser, agurk, vanilje og citrus frem.
        Pris349,00 kr.
        Uby Oak, Armagnac 70 cl

         Uby Oak, Armagnac 70 cl

         Årgang: 2015
         Slot:
         En frisk, ung og fløjsblød armagnac. Lavet på Uby´s familie destilleri med kvas fra deres økologiske druer, som er en blanding af Baco og Ugni Blanc. Lagret 12 mdr. på nye egtræsfade for at få krop, 18 mdr. på ældre fade for at forfine nuancerne - og endelig 6 mdr. hvor den fløjsbløde smag og vanilie aroma udvikles En dejlig mild og frisk balance med en lang og lækker finish. Overrasker med sit fløjsbløde touch i ganen og i smagen finder du vanilje og brændte krydderier. OAK er bedst on the rock, i cocktails eller som aperitif. Alkohol: 40%
         Pris365,00 kr.
         Herbie Gin - Christmas

          Herbie Gin - Christmas

          Årgang:
          Slot:
          Dansk gin fra Nordjylland - Herbie Gin - her i CHRISTMAS udgaven. Den nordjyske krystal klarer flaske er det seneste stjerneskud i en række af nye gins fra producenten, og denne Christmas produceres kun i en begrænset mængde og periode. I smagen finder du samme noter som den originale version, som indeholder enebær, fennikelfrø, rosmarin, lakridsrod, appelsin og æbler – men i Christmas udgaver er yderligere tilsat kanel, appelsin, kardemomme, allehånde og muskatnød. Prøv denne special edition til en G&T med en kanelstang og lidt revet appelsinskal – eller bare helt ren til frokostbordet i stedet for snaps.
          Pris369,00 kr.
          Zacapa Rom - 23 år

           Zacapa Rom - 23 år

           Årgang:
           Slot:
           Zacapa 23 års er blevet kåret til verdens bedste rom 5 år i træk. Men det slutter ikke her – for efterfølgende er den som den første rom nogensinde kommet i den Internationale Rum Festival’s Hall of Fame. Zacapa er kendt for sin mørke farve og meget dybe og rige smag. Zacapa rom 23 år – har en dyb aroma med en hårfin balance mellem et hav af intense noter af både muskat, tobak, eg og kaffe med mere delikate noter af sød vanilje, kanel og ingefær. Rommens komplekse og kraftige karakter gør den oplagt til at nyde ”on the rock” Serveringstemperatur: 16-18°C
           Pris399,00 kr.
           Presidente Marti 23 år

            Presidente Marti 23 år

            Årgang:
            Slot:
            Presidente Marti rom 23 år - er Solera rom fra dominikanske Oliver & Oliver. Presidente Martí rom er lagret iht. den såkaldte Solera-metode, hvor yngre rom blandes med ældre rom. I denne flaske er der i blandet 23 år gammel rom til den yngre rom. Presidente Marti er en suveræn rom, af høj cubansk kvalitet, skabt af pasionerede cubanske rom enthusiaster i Santo Domingo i 1995, for at ære mindet om José Martí og 100 årsdagen for hans død. Duften er vanilje, abrikos marmelade, brunfarin – og i smagen finder du vanilje, abrikos og appelsin alt sammen med stor sødme. Laaaaang og krydret eftersmag.
            Pris399,00 kr.
            Njord Gin

             Njord Gin

             Årgang:
             Slot:
             Denne gin er en spansk – dansk fusion. Njord er et fællesskab af spansk og danske gin-nørder, og udaf det kom denne skønne gin. Elegant, delikat og med en smag af pastinak, græskarkerner, mælkebøtterod, solbær, rosmarin, timian, citrus, orangeblomst og koriander. Så lækker og nuanceret - prøv den. 
             Pris449,00 kr.
             Bumbu OX, 70 cl

              Bumbu OX, 70 cl

              Årgang: 2015
              Slot:
              Dejlig rom med masser smag, sødme og overraskelser. Bumbu XO er destilleret og lagret i Panama, men rommen er kompleks i det den indeholder sukkerrør fra 8 forskellige destinationer: Belize: Mellemfyldig med noter af kaffe og kakao Barbados: Sød og fløjlsblød med vanilje og banan Costa Rica: Meget fyldig med koriander og ingefær Dominikanske Republik: meget fyldig og sød med toffee og vanilje Brasillien: Let og frugtig med noter af tropiske frugter El Salvador: Let og tør med blomsteraromaer Guyana: Fed og tung med umami, chokolade og karamel Honduras: Mellemfyldig med noter af appelsin og kanel. Rommen er lagret i bourbon fade og har efterfølgende fået en fad finish i Sherry fade fra Andalusien. Bumbu OX er en sødlig rom der kan drikkes af alle og har en skøn indbydende duft og en flot gylden farve. I duften, som er sødlig, finder du masser af eksotiske frugter og krydderier. Smagen er sød, men med masser af lag, og med noter af karamel/toffee, kakao, vanilje, citrus, kaffe og rosiner er de mest fremtrædende. De mange smagsnuancer og lag kommer fra de 8 forskellige slags sukkerør, og et gør Bumbu OX til en rigtig fin rom og en skøn oplevelse. Bumbu kan drikkes af alle, og er derfor både velegnet til nybegynderen såvel som den erfarne romentusiast med hang til sød rom. Alkohol: 40%
              Pris499,00 kr.
              Macallan 12 års Fine Oak - Whisky

               Macallan 12 års Fine Oak -...

               Årgang:
               Slot:
               Macallan 12 år Fine Oak Triple Cask er kåret til bedste whisky i kategorien ”11-15 års - multiple casks" af den anerkendte whiskyanmelder Jim Murray. Macallan 12 år Fine Oak er produceret i det skotske højland, og er hurtigt blevet til en moderne klassiker blandt whiskyentusiaster. Whiskyen hedder Triple Cask, fordi den er lagret på tre forskellige fade, så de skønne nuancer fra faddene smages tydeligt.  Macallan behøver ikke den store introduktion for whisky kender – det er kvalitets whisky på højt niveau. Denne skønne whisky dufter af panna cotta, frisk eg, karamel og vanilie. Smagen er blød og sødmefuld med en flot struktur og kompleksitet. I smags noterne finder du honning, citrus og ingefær og det er klart en whisky som bare skal nydes ”on the rock”
               Pris499,00 kr.
               Delamain Cognac XO - Cognac

                Delamain Cognac XO - Cognac

                Årgang: 2015
                Slot:
                Delamain XO Pale & Dry Cognac er en blanding af forskellige langtidsmodnet XO Grande Champagne cognacer. Den hemmelige blanding lager i to år før den aftappes, hvilket resulterer i en smuk, glat og afrundet cognac. Den har en gylden farve, en intens aroma med dejlige tydelige noter af blomster, vanilje og urter. Smagen er afrundet og frugtagtig.
                Pris599,00 kr.
                Herbie Gin - Original

                 Herbie Gin - Original

                 Årgang:
                 Slot:
                 Dansk gin fra Nordjylland - Herbie Gin - her i original udgaven. Den nordjyske krystal klarer flaske er det seneste stjerneskud i en række af nye gins fra producenten. I smagen finder du enebær, fennikelfrø, rosmarin, lakridsrod, appelsin og æbler – og mange af krydderurterne er fundet inden for landets grænser fx de sprøde danske æbler. Herbie Gin har vundet dobbelt guld ved konkurrencen "Fiftybestgin" i New York, der kårer verdens 50 bedste Gin. Er du til gin – så må du bare prøve denne danske version med det store nordiske islæt.
                 Pris269,00 kr.
                 Diplomatico rom - 12 år

                  Diplomatico rom - 12 år

                  Årgang:
                  Slot:
                  "Double Gold Medal" fra "International RUM Conference" Test vinder "BEDSTE ROM" - EktraBladet Diplomatico skiller sig elegant ud fra sine andre rom-kollegaer ved ikke at have det meget stærke sprittede spiritus-bid. Den lækker sig til gengæld blødt i munden, og alkoholen opleves som en god og behagelig balance til rommens dybe smag og sødme. Diplomatico laves i grønne omgivelser ved foden af Andesbjergene i Venezuela af lokalt høstede sukkerrør. Sukkerrørsmelassen destilleres i nærmest antikt maskineri, og rommen lagres efterfølgende i 12 år på egetræsfade. En skøn rom som alle kan finde stor glæde i - kompleks og krydret smag med noter af orangeskal, mørk chokolade og lidt lakrids. Smagen er fyldig, cremet og har behagelige nuancer af karamel og vanilje.  
                  Pris299,00 kr.
                  Andre Renard Cognac XO

                   Andre Renard Cognac XO

                   Årgang:
                   Slot:
                   Dette er det ypperste fra André Renards lange række af kvalitets cognac – præmiehingsten over dem alle. I smagen finder du skønne afrundede smagsnuancer af citrus og tørret frugt ledsaget af fed smør og nybagt brød.
                   Pris349,00 kr.