Cignozza

Azienda Agricole Cignozza
 
Roberto del Buono fra Azienda Agricole Cignozza er en af dem, der holder stædigt fast i forfædrenes måde at producere Chianti på. Roberto anvender druerne Sangiovese, Canaiolo og Mammolo til sine vine. Begge sidstnævnte druer er efterhånden sjældne i området, men er altså et levn fra fordums tid, og er helt klart medvirkende til, at gøre Roberto´s vine ærke-klassiske. De smager som god Chianti gjorde for 50 år siden. Nyt fad er heller ikke et tema i Roberto´s kælder. Nye fade griber forstyrrende ind i de nuancer som druerne har med fra marken. Roberto anvender gamle 300 liters træfade idet fadet blot skal medvirke til at ilte og blødgøre vinene, samt tilføje de aromaer som kommer af alder og iltning.
 
Azienda Agricole Cignozza er beliggende i den sydligste del af Chianti-området. Den del som grænser op til Vino Nobile di Montepulciano og det bærer vinene da også præg af. De er dybere både i farve og smagsnuancer end de vine, der produceres længere nordpå i Chianti-distriktet.
 

Vi beklager ulejligheden.

Søg igen efter det, du er ude efter