Danske vine

Testvindere.png

Danske vine med nordisk elegance

Danske vine har i mange år gennemlevet en udvikling, og de er nu kommet til et punkt, hvor vi kan stå inde for smagsoplevelsen. Vi har smagt en del up-coming, og vores målsætning har hele tiden været, at vinene ikke kom på Propperiet´s hylder kun fordi det var dansk - men fordi vinene kunne konkurrerer med deres kollegaer fra udlandet. Smagen skal simpelthen være der før vinen har en berettigelse hos os. 

DET HAR DET NU .. og derfor er vi glade for, at kunne byde velkommen til en ny kategori af dansk vin, som jo også
tit er lavet på andre og spændende druer fra den nordiske natur. 

SKÆRSØGAARD VINE:
Skærsågaard lidt nord for Kolding og laver fortræffelige vine - specielt deres mousserende vin er helt igennem fantastisk.
Det er Sven Moesgaard, der er manden bag vingården og den eneste der har kvalitetsstemplet BOB i Danmark. Hans filosofi er, at hvis planten har det for godt, bliver den doven, og da hans jord består af sten, sand og grus, så må hans vinstokke på overarbejde, for at finde de mineraler, der giver hans vin karakter og dybde. 

Skærsøgaards jorde ligger i smeltevandsdalen omkring Almind Å. Dalen er nærmest lidt "ørkenagtig" for vinstokkene og det giver virkelig gode vine på højt niveau. 

Der er 7 varer.

Viser 1-7 af 7 element(er)

Aktive filtre

Solaris Classic, Skærsøgaard

Årgang: 2021
Slot: Skærsøgaard
5 stjerner af 5 Vinavisen.dk 2022: “Denne hvidvin dufter lifligt som en hel blomstereng og har en fyldig smag med en frisk syre, modne grønne druer, citrusfrugt og en lille honningnote  ud i den lange eftersmag. Den kan Skærsøgaard Vin og Danmark godt være stolt af. Nyd vinen godt afkølet til fx retter med fede fisk.” Enkeltdruevin af den lovende danske hvidvins-druesort Solaris med en dominerende smag af hyldeblomst, som en Sauvignon. Dufter af hyld og nyslåede nælder og i smagen er det lime og syltet pærer, hyldeblomstsaft og syrlige drops der dominerer. Den er frisk og fyldig med en rank syre der afrundes blidt af 5 gram restsukker. Den er indbegrebet af dansk sommer.  Restsødme: 5 g/l
Pris 230 kr.

Aronia Likør, Skærsøgaard

Årgang: 2015
Slot: Skærsøgaard
Aronia likør – tilsmagt med æblelikør, slåen, kirsebær og vanille Skærsøgaard’s Aronia Likør er fremstillet af 2015’s høst af 243 kg af friske danske aronia-bær, som har været gæret og fadlagret indtil 2021, hvor den er tappet i 684 nummererede flasker. Likøren konserverer aronia-bærrets friskhed og høje indhold af anthocyaniner og flavonoider, og alkohol, som giver en lang holdbarhed – selv efter åbning. Alkohol: 18% Vol Sødme 110 g/L
Pris 260 kr.

Gold Top, Skærsøgaard

Årgang: 2018
Slot: Skærsøgaard
International Sølvmedalje – Cuvée 2020 Tjekkiet International Guldmedalje – PIWI International 2020, Tyskland Vinbladet.dk 2020: Aromatisk duft, fin sødme, solbær, hyldebær og marcipan. Saftig smag, let sødmefuld frugt, der dækker over de blide tanniner, cremet eftersmag med aromatisk frugt og denne markante syre, der er kendetegnet for Sven Moesgaards vine.  90 | 6 stjerner af 6 – Flaskehalsen.nu 2020 :  " Sommeren 2018. Måske en af de bedste somre længe, for alle der nyder varme, tørvejr og masser af solskin. Ja, tørvejr var i perioder erstattet af tørke, og varme var periodevis afløst af hedebølge. En udfordring for de fleste, der dyrker frugt og planter, men for vinstokkene på Skærsøgaard var udfordringen med til at sikre en fremragende høst. Resultatet er endelig frigivet, og vingårdens Gold Top, der er baseret på Rondo, Leon Millot og Regent-druer smager virkelig af solskin, sommer og masser af blød fylde. Det er så blødt og fløjlsagtigt, at alle med en sund skepsis overfor dansk rødvin, simpelthen er nødt til at overgive sig. Det her smager af rødvin, som de fleste kender det – og på et rigtig højt niveau. For solskin, sommer og hedebølgens modning af druerne, har ikke gjort Gold Top til en sukker-bandit. Et års lagring i franske, amerikanske og ungarske egefade har derimod været med til at give smagen en ekstra kompleksitet, en fint afstemt palette af krydrede noter og en balance, der får den fløjlsbløde smag til at fremstå endnu mere komplet. Ofte må man leve med at betale lidt ekstra for at få en vin fra Danmark, fordi det nu engang er bøvlet, dyrt og små mængder, der kan fremstilles. Men her behøver jeg ikke trække kortet, at man må leve med en høj pris, fordi det er dansk. Gold Top giver velsmag og lækre fornemmelser for hver en krone med sin bløde, fløjlslækre og stadig nuancerede stil. Det er en fremragende dansk rødvin." Et mix af druerne Rondo, Regent og Leon Millot giver denne fremragende topcuvée. Det er Leon Millot og lagring på franske, ungarske og amerikanske fade der giver den smukke mørkerøde farve til vinen. Mørk og cremet vin med moden bærfrugt og røgede kryddernoter, knapt "så højlydt", som en ren Leon Millot, men med mere bredde og dybde. Lækker vin med stor finesse - perfekt til fx kalvekød og kylling.        
Pris 280 kr.

Hedvin, Skærsøgaard

Årgang: 2014
Slot: Skærsøgaard
International Dobbelt Guldmedalje og journalisternes topvin ( FIJEV Prix) – Cuvée 2020, Tjekki International Guldmedalje – Top Gold – PIWI International 2020, Tyskland Meget sød hedvin med hele 79 gram restsukker. Modnet på egetræsfade i 5 år, og lavet på druesorterne Rondo, Cabernet Cortis, Regent og Pinot Noir Précose. Skøn hedvin til ostebordet hvor den giver et flot modspil til det salte. Restsødme 79 g/l. Alkohol: 20,5 % vol.
Pris 290 kr.

DONS Cuveé Brut, Skærsøgaard

Årgang:
Slot: Skærsøgaard
Robert Parker 2019 : 90 point: An outstanding wine of exceptional complexity and character 5 af 5 stjerner: Vinavisen 2016 International Guldmedalje – Cuvée 2019 International Guldmedalje – Cuvée 2019, Tjekkiet Årets bedste mousserende vin – Dansk vinstue 2019 Vinbladet.dk 2019: Lille, ren duft med fine hvide blomster. Knastør, rank, god fylde og knastør eftersmag med ren frugt og fin syre. 90  5 stjerner af 5 Vinavisen 2018:  " Årgang 2016 af denne mousserende vin gav vi fem stjerner – og det fortjener 2017-årgangen bestemt også.  Vinen der er fremstillet på druerne Solaris, Orion og Madeleine Angevine, er elegant, frisk og med god fylde og med dejlige noter af rød grape.  Boblerne er små og stadige. Betegnelsen BOB svarer til franskmændenes AOC. Det er foreløbig Danmarks eneste appelation – og EU´s nordligste" Alkohol: 12% vol. Druesorter – Orion & Solaris. Fremstillet ved flaskegæring i min. 9 mdr. (Méthode traditionelle) Skøn mousserende dansk vin fra Skærsøgaard med mild blomster duft og en livlig lys knitren - flot skum. Ren frugtsmag, modne æbler, lysstenfrugt, citrus, en sprød, rank syre og fine og langvarige bobler. Ganske stilrent. En vin som det utrolig let at holde af - virkelig lækker.  Brug den som aperitif og festvin, men vil også grundet sin smag og kompleksitet fungerer rigtigt som ledsager til de fleste retter. Serverer den ved 8-12 grader (altså lidt varmere end normalt ved mousserende vine), da smagsnoter og kompleksiteten så fremstår meget skarpt.   
Pris 450 kr.

DONS Rosé Brut, Skærsøgaard

Årgang: 2017
Slot: Skærsøgaard
Guldmedalje – årets bedste vin, Danish International Food Contest 2017 Robert Parker 2019: 88 Point: An excellent wine Guldmedalje – årets bedste vin, dansk vinshow 2016 International Guldmedalje – PIWI International 2016 International Guldmedalje & Trofæ – Wine Expo 2019, Polen Vinbladet.dk 2020: " Elegant hindbærduft. Frisk smag med meget fin sødme, fin mousse og rank, tør frugtagtig eftersmag med markeret syre.  90 5 af 5 stjerner – Vinavisen 2021 : Denne laksefarvede, mousserende vin er fremstillet på de blå druer Rondo og Pinot Noir Precose. Det er en helt igennem elegant vin med en  skummende og vedvarende mousse og en dejlig sommerduft af modne ribs og granatæbler. Smagen er kompleks med noter af mirabeller. Den har en god fylde og tilpas syre og holder  længe i munden. Den vin kan Danmark godt være lidt stolt af" Mousserende kvalitetsvin fra Vinområdet DONS. Fremstillet ved flaskegæring i min. 10 mdr. (Méthode traditionelle) Druesorter: Rondo og Pinot Noir Precose. Roséboblerne fra 2017 er sammensat af Rondo og Pinot Noir Precose, og når skummen har lagt sig bliver vinen flot orangeglødende rosafarvet.  Duften forekommer let bolsjeagtig, men i munden er den behagelig rank og tør men en rødfrugtet fylde af jordbær, hindbær og tyttebær. En mousserende vin som har taget Propperiet med storm - stærkt vanedannende og meget lækker.  Alkohol: 11,5 % vol.
Pris 430 kr.
  • -20%

Smagekasse Skærsøgaard

Årgang:
Slot: Skærsøgaard
I denne smagekasse får du: 1 Dons Brut 1 Gold Top (rødvin) 1 Solaris (hvidvin) Danske vine med nordisk elegance Danske vine har i mange år gennemlevet en udvikling, og de er nu kommet til et punkt, hvor vi kan stå inde for smagsoplevelsen. Vi har smagt en del up-coming, og vores målsætning har hele tiden været, at vinene ikke kom på Propperiet´s hylder kun fordi det var dansk - men fordi vinene kunne konkurrerer med deres kollegaer fra udlandet. Smagen skal simpelthen være der før vinen har en berettigelse hos os.  DET HAR DET NU .. og derfor er vi glade for, at kunne byde velkommen til en ny kategori af dansk vin, som jo også tit er lavet på andre og spændende druer fra den nordiske natur.  SKÆRSØGAARD VINE: Skærsågaard lidt nord for Kolding og laver fortræffelige vine - specielt deres mousserende vin er helt igennem fantastisk. Det er Sven Moesgaard, der er manden bag vingården og den eneste der har kvalitetsstemplet BOB i Danmark. Hans filosofi er, at hvis planten har det for godt, bliver den doven, og da hans jord består af sten, sand og grus, så må hans vinstokke på overarbejde, for at finde de mineraler, der giver hans vin karakter og dybde.  Skærsøgaards jorde ligger i smeltevandsdalen omkring Almind Å. Dalen er nærmest lidt "ørkenagtig" for vinstokkene og det giver virkelig gode vine på højt niveau. 
Normalpris 870 kr. -20% Pris 696 kr.