Edgebaston

David Finlayson
 
Der er ingen tvivl om, at man i Sydafrika er beriget med et klima, som er helt unikt til vinproduktion. Tag nu bare Stellenbosch regionen, der ganske vist ligger på en breddegrad hvor man umiddelbart ville sige, at det kun var muligt at skabe røde bulderbasser med høj alkoholprocent og lavt syreindhold. Sådan er det bare ikke. Det nærliggende kolde hav, og bjergene omkring Stellenbosch gør, at middeltemperaturen i sommermånederne ligger på omkring 20 grader – samme temperatur som Bordeaux-området i Frankrig. Til gengæld får Stellenbosch langt mindre regn i vækstsæsonen end Bordeaux. Man har alle muligheder for at skabe sunde, friske, sukker- og syreholdige druer, som er grundlaget for produktion af topvin.
 
David Finlayson blev grundlagt i 2004 af David Finlayson. Familien har været beskæftiget med vinproduktion i Sydafrika igennem 3 generationer og det var derfor ikke fremmed for David, at gøre karriere indenfor faget.
David er uddannet ønolog og har arbejdet med vinproduktion flere steder i verden. Blandt andet New Zealand, Californien, Australien (Peter Lehman) og Bordeaux (Château Margaux) i Frankrig. David fremhæver selv de mange destinationer og forskelligartede forhold at producere vin under, som værende det, der har givet ham idéerne til hvordan han skulle få det bedste ud af vinen fra Stellenbosch.

Der er 10 varer.

Viser 1-10 af 10 element(er)

Aktive filtre

2022 Sauvignon Blanc, David...

Årgang: 2022
Slot: David Finlayson
Druerne til denne vin er plukket tidligt om morgenen og holdt kolde på deres rejse til vingården, hvor der er taget den største omhu i produktionsprocessen for at bibeholde vinens friske grønne karakter og saftige syre. I duften finder du grønne æbler, flint og tropisk frugt. I smagen mødes du af syrlighed samt en cremet smag. En blødere og rundere version af Sauvignon Blanc end de fleste moderne eksempler med mere end et nik til den franske stil i Loire. En tør hvidvin med passende syre og mineraler - passer perfekt til lette retter - fisk - lyst kød - ost - salat 13,5 %
Pris 129 kr.

2021 Pepper Pot, David...

Årgang: 2021
Slot: David Finlayson
90 Points Tim Atkins 2 x Platinium Winner ved NWC (National Wine Challenge) En sydafrikansk "Rhône Wanna be" produceret på 57% Syrah, 24% Mourvedre og 19% Tannat, Cinsaut, Grenache og Carignan.   I næsen mødes man af mørke kirsebær, en lidt animalsk tone og naturligvis; friskkværnet peber. Flot afbalanceret smag med kirsebær/solbær-fylde og fint krydderi. Langt dvælende bid i enden, som igen byder på peber og lidt lakrids. Dette er endnu en perle fra vinmager David Finlayson på Edgebaston.
Pris 129 kr.

2023 Chicken Shit...

Årgang: 2023
Slot: David Finlayson
På David Finlayson´s vingård spiller de små perlehøns en ikke uvæsentlig rolle. De spiser utøj og ukrudt, og laver det om til gødning til gavn for vinstokkene. Så smart er naturen indrettet. Tingene passer faktisk sammen, hvis vi lader dem passe sig selv. Så denne hvidvin er en hyldest til perlehønsene på David Finlayson marker. Små flittige, lidt nervøse - grænsende til kujon (chicken shit)-agtige fjerkræ, der indirekte er med til at skabe en skøn drik. Vinen kommer fra 4 parceller på vingårdens marker. Vinen fadgæres og 30% af mosten gennemgår malolaktisk gæring. Det er en læskende lækker Chardonnay, med flot cremet frugt, fine nuancer fra fad og spændstig syre og mineralitet. Passer fortrinligt til kylling, lyst kød, salater, skaldyr og fisk.  Restsukker 2,5 g/l Syre 5,7 g/l Alkohol: 13,5 %
Pris 169 kr.

2018 Edgebaston David...

Årgang: 2018
Slot: Finlayson
93 Point Winemag.co.za Top 100 National NWC Champion   Tre specielt udvalgte kloner af Cabernet Sauvignon har lagt druer til denne bombe af en Cabernet. David er virkelig på hjemmebane i Bordeaux-druer, det viser han også i denne udgave.  Den dufter af solbær, blomme i madeira, mørk chokolade og let urtet mynte-agtigt præg. Smagen er bundsolid med mørk intens frugt og noter af peber og røg. Frugtsødmen får modspil af tannin og alkohol, som gør vinen særdeles velegnet til et stykke oksekød.  70% af vinen har lagret 18 måneder på nye egetræsfade, den sidste andel på 1-2 år gamle fade.  Alkohol 14,5 %
Pris 169 kr.

2022 Pinot Noir, David...

Årgang: 2022
Slot: David Finlayson
En frisk, moderne New World-stil med et hint af Bourgognes kompleksitet. Denne Pinot Noir viser modne, friske hindbær, jordbær og vanilje noter i bouqueten. Smagen har et strejf af mineralitet og jordighed lagt under den friske, rene frugt. Alkohol 13,5%
Pris 149 kr.

2019 Syrah, Stellenbosch,...

Årgang: 2019
Slot: Finlayson
En fuldstændig hysterisk fantastisk udgave af Shiraz! Vinen har tilbragt 14 måneder på fad.  50% af vinen på ny fransk eg fra Nevers og Allier - med medium toast. 50% på 2 og 3 år gamle franske egetræsfade - Medium Toast. Selvom fadet har spillet en vigtig rolle i produktionen, så er det ikke det man fanger når man stikker næsen i glasset. Det er lidt som at stå i mormors krydderhave en dugfrisk morgen når man dufter til vinen første gang. Her er dild, kørvel, oregano - hvilende på en bund af solbær og en anelse chokolade. Men det er især i munden at vidunderet rigtig folder sig ud. Her er insisterende frugt og syre, i en helt fantastisk balance, som bare bringer smil og glæde. En ret enestående vinoplevelse. Du er hverken i Australien eller Rhône her - du er i Sydafrika, hos en sindssygt dygtig vinmager.   14,5 % Alkohol
Pris 169 kr.

2020 The Pepper Pot Magnum,...

Årgang: 2020
Slot: David Finlayson
90 Points Tim Atkins En sydafrikansk "Rhône Wanna be" produceret på 57% Syrah, 24% Mourvedre og 19% Tannat, Cinsaut, Grenache og Carignan.   I næsen mødes man af mørke kirsebær, en lidt animalsk tone og naturligvis; friskkværnet peber. Flot afbalanceret smag med kirsebær/solbær-fylde og fint krydderi. Langt dvælende bid i enden, som igen byder på peber og lidt lakrids. Dette er endnu en perle fra vinmager David Finlayson på Edgebaston. Alkohol 14%
Pris 199 kr.

2020 Cape Vintage Port,...

Årgang: 2020
Slot: David Finlayson
Platter’s Wine Guide by Diners Club 2023 - 4 Stars 90 Point Tim Atkin MW Special Report 2022 Fremstillet i den traditionelle "vintage port-stil" af druer, der er specielt dyrket til dette formål i et varmt, tørt mikroklima. "Denne vin betyder noget helt særligt for mig som vinmager og er en del af min rejse i livet og vinen i Sydafrika, deraf navnet, Camino Africana, "The African Way". David Finlayson" I denne skønne hedvin (portvin) finder du en forfinet smag af honning, mineraler, vanilje, mandler og dybde noter af modne røde frugter. Skøn til desserter, oste (både bløde/hårde) eller ved brændeovnen en vinteraften. En lille perle fra Sydafrika.  Alkohol: 19%
Pris 249 kr.

2020 Camino Africana...

Årgang: 2020
Slot: David Finlayson
92 Point Tim Atkins Denne Chardonnay er fra skiferterrasserne som ligger rundt om vingården, det er en intens, voksagtig Stellenbosch Chardonnay, den er gæret i ny fransk eg og man finder pære, æble, appelsinskal og vaniljekrydderi i dyften. Vinen har et frisk syrligt bid og underliggende mineralitet, der er godt integreret med fadet. Vinen får 16 måneder i 100 % ny fransk eg , Dargaud & Jaegle 300 liter tønder En tør hvidvin med passende syre og mineraler - passer perfekt til retter af fisk - lyst kød - ost - salat, Den er dyrket efter økologiske principper  Citat David Finlayson: "Denne vin betyder noget helt særligt for mig som vinmager og er en del af min rejse i livet og vinen i Sydafrika, deraf navnet, Camino Africana, "The African Way" 13,5 % 4,2 gr. Restsukker
Pris 319 kr.

2020 GS Cabernet Sauvignon,...

Årgang: 2020
Slot: David Finlayson
91 Point Wine Spectator 4,4 Vivino George Spies er en legende i Sydafrika. Ingen ved rigtig hvor han fik sine Cabernet Sauvignon-druer fra, ingen ved rigtig hvordan han producerede sin vin. Men alle er enige om, at Cabernet måske aldrig har været produceret bedre i landet. George Spies døde i 1997. David Finlayson er personlig ven af George Spies datter Ronel, og dette venskab har ledt til vinen GS Cabernet Sauvignon, som er en hyldest til manden bag den store vin. David anvender en bestemt klon af Cabernet Sauvignon med navnet CS163-A til vinen. Denne klon giver efter hans mening noget af det mest autentiske Cabernet Sauvignon. Vinen er lagret 18 måneder på nye franske egetræsfade fra Nevers og Allier med medium toast. Dyb kompleks næse med solbær, blåbær, mint og mokka. I smagen fortsætter koncentrationen. Delikat mundfyldende frugt overlappes af fast men trods alt venligt tannin-bid. Eftersmagen er en eksplosion i frugtsødme og pirrende krydderier - et festfyrværkeri af velsmag. Den er stadig ung, men det er ikke noget en dekantering ikke kan råde bod på. Alkohol: 15 %
Pris 349 kr.