Sydafrika

 
   

Der er 21 varer.

Viser 1-12 af 21 element(er)

Aktive filtre

2022 Sauvignon Blanc, David...

Årgang: 2022
Slot: David Finlayson
Druerne til denne vin er plukket tidligt om morgenen og holdt kolde på deres rejse til vingården, hvor der er taget den største omhu i produktionsprocessen for at bibeholde vinens friske grønne karakter og saftige syre. I duften finder du grønne æbler, flint og tropisk frugt. I smagen mødes du af syrlighed samt en cremet smag. En blødere og rundere version af Sauvignon Blanc end de fleste moderne eksempler med mere end et nik til den franske stil i Loire. En tør hvidvin med passende syre og mineraler - passer perfekt til lette retter - fisk - lyst kød - ost - salat 13,5 %
Pris 129 kr.

2021 Pepper Pot, David...

Årgang: 2021
Slot: David Finlayson
90 Points Tim Atkins 2 x Platinium Winner ved NWC (National Wine Challenge) En sydafrikansk "Rhône Wanna be" produceret på 57% Syrah, 24% Mourvedre og 19% Tannat, Cinsaut, Grenache og Carignan.   I næsen mødes man af mørke kirsebær, en lidt animalsk tone og naturligvis; friskkværnet peber. Flot afbalanceret smag med kirsebær/solbær-fylde og fint krydderi. Langt dvælende bid i enden, som igen byder på peber og lidt lakrids. Dette er endnu en perle fra vinmager David Finlayson på Edgebaston.
Pris 129 kr.
  • -40 kr.

2023 Chicken Shit...

Årgang: 2023
Slot: David Finlayson
På David Finlayson´s vingård spiller de små perlehøns en ikke uvæsentlig rolle. De spiser utøj og ukrudt, og laver det om til gødning til gavn for vinstokkene. Så smart er naturen indrettet. Tingene passer faktisk sammen, hvis vi lader dem passe sig selv. Så denne hvidvin er en hyldest til perlehønsene på David Finlayson marker. Små flittige, lidt nervøse - grænsende til kujon (chicken shit)-agtige fjerkræ, der indirekte er med til at skabe en skøn drik. Vinen kommer fra 4 parceller på vingårdens marker. Vinen fadgæres og 30% af mosten gennemgår malolaktisk gæring. Det er en læskende lækker Chardonnay, med flot cremet frugt, fine nuancer fra fad og spændstig syre og mineralitet. Passer fortrinligt til kylling, lyst kød, salater, skaldyr og fisk.  Restsukker 2,5 g/l Syre 5,7 g/l Alkohol: 13,5 %
Normalpris 169 kr. -40 kr. Pris 129 kr.
  • -20%

2023 Secateurs Red Blend,...

Årgang: 2023
Slot: A.A. Badenhorst
Vi er overbevist om, at Adi Badenhorst er den mest spændende vinmager i Sydafrika. Han er også den mest frustrerende. Hans tilbagelænede, selvironiske, legende måde får dig til at gætte og får dig til at spekulere på, om han har nogen idé om, hvad han rent faktisk laver, om han bare smider nogle druer i en kar og håber på det bedste, men vi ved godt, at der er en enorm mængde ekspertise, der foregår bag lukkede døre, når ingen er i nærheden for at se hans dygtighed og flid. Dette blend er lavet på Cinsault, Grenache og Syrah. Når druerne ankommer til vingården køles de ned og gæres uden knusning af druerne. Vinen gærer ca. 4 måneder for herefter at hældes på 4000 liters træfade.  Vinen er saftig med lækre aromaer af moden rød frugt ledsaget af lidt sødelige krydderier. På ganen er den let, glat og meget fleksibel med fine tanniner og en forfriskende finish. Nyd denne vin til lette sommerretter, fjerkræ og ost.  14% alkohal
Normalpris 159 kr. -20% Pris 127 kr.

2023 Secateurs Chenin...

Årgang: 2023
Slot: A.A. Badenhorst
Swartland ligger ca. 65 km nord for Cape Town i Western Cape. Klimaet er varmt og tørt, hvilket har været en fordel i forhold til at undgå forskellige sygdomme i vinstokkene samtidig med at vinstokkene sætter færre, men mere koncentrerede druer som følge af den knappe vandtilførsel. Vinstokkene står typisk som ”bushwines” som stikker deres rødder særligt dybt for at suge til sig af evt. vandreserver i jordbunden. Vinene er dyrket, lavet på Kalmoesfonstein gården i Swartland. Vingården er cirka 30 ha. med gamle bushvine vinstokke. Vingården er ejet af Hein og Adi Badenhorst, der oprindeligt kommer fra Constantia. Adi Badenhorst lavede sin første vin som 13-årig sammen med Jean Daneel fra Buitenverwachting og er uddannet i Elsenbourg med efterfølgende erfaring fra Château Angelus i Saint Emilion og Alain Graillot i Rhône. De købte vingården i 2008 og istandsatte bygningerne med henblik på at producere vine på traditionel maner. Vinene laves efter økologiske principper med gæring på cementkar og åbne træfade med efterfølgende lagring på store 4000 liters træfade. Druerne kommer fra Badenhorst egne og en lille smule fra naboens marker, der ligger på den nordlige side af Paardeberg bjerget. Vinstokkene er plantet i 60'erne og 70'erne. Efter endt gæring lagres vinen 7 måneder i store egetræsfoudres. Vinen er rank, mineralsk og frugtrig med god fylde, cremet og med noter af honning, citrus og hvide stenfrugter. Vinen er særdeles velegnet til fisk, lyst kød som kylling, og passer også godt til mere spicy retter.  12,5%
Pris 159 kr.

2022 Old Vine Reserve...

Årgang: 2022
Slot: Ken Forrester
Gilbert & Galliard – Dobbelt guld (91 point) Gylden nuanceret og fyldig, med melon og krydrede bagte æblearomaer. Vinen har mineralske noter forstærket af honning og en smule karamelsmag fra bærmkontakten. Den har en harmoniske ballance imellem frugt syre og den delikate ege/vanilje smag fra fadet. Vinen er fyldig og har en tilstrækkelig krop til krydret og fyldige måltider. Vinen er gæret på egetræsfade og ligget efterfølgende 8 måneder på gærresterne. 20% af fadene er nye fade. 13,5% 2,7 gr. restsukker
Pris 189 kr.

2018 Edgebaston David...

Årgang: 2018
Slot: Finlayson
93 Point Winemag.co.za Top 100 National NWC Champion   Tre specielt udvalgte kloner af Cabernet Sauvignon har lagt druer til denne bombe af en Cabernet. David er virkelig på hjemmebane i Bordeaux-druer, det viser han også i denne udgave.  Den dufter af solbær, blomme i madeira, mørk chokolade og let urtet mynte-agtigt præg. Smagen er bundsolid med mørk intens frugt og noter af peber og røg. Frugtsødmen får modspil af tannin og alkohol, som gør vinen særdeles velegnet til et stykke oksekød.  70% af vinen har lagret 18 måneder på nye egetræsfade, den sidste andel på 1-2 år gamle fade.  Alkohol 14,5 %
Pris 169 kr.

2022 Pinot Noir, David...

Årgang: 2022
Slot: David Finlayson
En frisk, moderne New World-stil med et hint af Bourgognes kompleksitet. Denne Pinot Noir viser modne, friske hindbær, jordbær og vanilje noter i bouqueten. Smagen har et strejf af mineralitet og jordighed lagt under den friske, rene frugt. Alkohol 13,5%
Pris 149 kr.

2019 Syrah, Stellenbosch,...

Årgang: 2019
Slot: Finlayson
En fuldstændig hysterisk fantastisk udgave af Shiraz! Vinen har tilbragt 14 måneder på fad.  50% af vinen på ny fransk eg fra Nevers og Allier - med medium toast. 50% på 2 og 3 år gamle franske egetræsfade - Medium Toast. Selvom fadet har spillet en vigtig rolle i produktionen, så er det ikke det man fanger når man stikker næsen i glasset. Det er lidt som at stå i mormors krydderhave en dugfrisk morgen når man dufter til vinen første gang. Her er dild, kørvel, oregano - hvilende på en bund af solbær og en anelse chokolade. Men det er især i munden at vidunderet rigtig folder sig ud. Her er insisterende frugt og syre, i en helt fantastisk balance, som bare bringer smil og glæde. En ret enestående vinoplevelse. Du er hverken i Australien eller Rhône her - du er i Sydafrika, hos en sindssygt dygtig vinmager.   14,5 % Alkohol
Pris 169 kr.

2023 Lismore Barrel...

Årgang: 2023
Slot: Lismore
Lismore Cape South Coast Barrel Fermented Sauvignon Blanc er en fyldig, elegant og smukt afbalanceret vin. Vinen er lavet i en 'oxidativ' stil. Mosten bliver fadgæret på ældre 300 liters fade for at bringe rigdom og yderligere kompleksitet frem. Vinen fik udvidet bærmekontakt med lejlighedsvis bâtonnage, for yderligere at bidrage til den rundere mundfølelse og cremethed af denne elegant teksturerede vin. Vinen modnes i ni måneder på fade, hvilket skaber en fyldig og afbalanceret vin. Den har noter af passionsblomst, stikkelsbær og pære sammen med en underliggende mineralitet, der bibringer dens signaturstil. Et sandt udtryk for dette unikke terroir og dets lige så unikke vinmager.
Pris 219 kr.

2020 The Pepper Pot Magnum,...

Årgang: 2020
Slot: David Finlayson
90 Points Tim Atkins En sydafrikansk "Rhône Wanna be" produceret på 57% Syrah, 24% Mourvedre og 19% Tannat, Cinsaut, Grenache og Carignan.   I næsen mødes man af mørke kirsebær, en lidt animalsk tone og naturligvis; friskkværnet peber. Flot afbalanceret smag med kirsebær/solbær-fylde og fint krydderi. Langt dvælende bid i enden, som igen byder på peber og lidt lakrids. Dette er endnu en perle fra vinmager David Finlayson på Edgebaston. Alkohol 14%
Pris 199 kr.

2023 Pinot Noir, Peter Max,...

Årgang: 2023
Slot: Crystallum
91 Point Winemag En frisk, moderne New World-stil med et hint af Bourgognes kompleksitet. Denne Pinot Noir viser modne, friske hindbær, jordbær og vanilje noter i bouqueten. Smagen har et strejf af mineralitet og jordighed lagt under den friske, rene frugt. Peter og Max er fornavnene på de avlere, der leverede frugten til den første årgang af denne vin. Frugtkilderne har siden ændret sig, men navnet er det samme for at ære begyndelsen af deres multi-vingårds Pinot Noir blanding. Filosofien her er at bruge de forskellige batches til at danne en blend, der er mere end summen af ​​dens dele. 50% af druerne er afstilket mens resten er gæret hele. Alkohol 13,5% Syre 4.8 g/l Sulfitter 75 mg/l Restsukker 2.0 g/l
Pris 249 kr.