Alto Adige

Muri gries.jpgGries
 
I 1845 flyttede benediktinerne fra Muri i Schweiz til Gries i Sydtyrol, hvor ordenen overtog augustinerklosteret (se klostret til højre). Derved arvede de en lang tradition for vindyrkning, som i dag er en passion for vin, lang historie, optimeret af kvalitet i druesorterne, traditioner fra klosteret og selvfølgelig kombineret med nye tekniker, produktudvikling og innovation.

Resultatet er en række topkvalitetsvine fra Muri-Gries, som er baseret på udvalgte druer fra de allerbedste vinmarker siden 1989. Muri-Gries anvender moderne rustfri ståltanke og store træfade og barriques – altså en kombination af skånsomme vinfremstillingsteknikker og topmoderne udstyr. 

Har man sagt Muri-Gries har man også sagt Lagrein, som er deres foretrukne druesort. 
Klostret arbejder ud fra en bæredygtigt vinkel og netop den gamle Lagrein sort trives godt i klostrets vinmarker, som er beskyttet af en gamle klostermur og de gamle vinstokke fra 1930 giver år efter år bedre udbytte.
Sorten Lagrein giver en elegant rødvin med en stærk identitet, både meget kompleks og samtidig med tydelige noter fra jordforholdene – og det er kendetegnet ved Muri-Gries.
 

Der er 8 varer.

Viser 1-8 af 8 element(er)

Aktive filtre

2023 Sauvignon Blanc,...

Årgang: 2023
Slot: Muri-Gries
Lækker strågul Sauvignon Blanc. Duften er frugtagtig og med strejf af frisk fersken, modne stikkelsbær, brændenælde og citronmelisse. Særdeles flot og saftig Sauvignon med lidt salt og mineralsk islæt, cremet og fyldig, ekstremt elegant med sprød syre.   Flot ledsager til salater, skaldyr/fisk og dejlige hyggestunder på terrassen.  Alkohol: 13 %
Pris 239 kr.

2023 Blauburgunder Pinot...

Årgang: 2023
Slot: Muri-Gries
Blauburgunder - Pinot Nero (Pinot Noir) Klassisk Pinot Nero med en intens lys rubinfarve i glasset. Pinot Nero imponerer din næse med en overflod af modne frugter.    I smagen finder du sprøde modne kirsebær, solbær, brombær og hindbær – alt sammen delikat krydret med lidt laurbær og estragon. Frisk med udtalte tanniner og afstemt syre. Ungdommelig og elegant.  Det er en vin med medium struktur, der passer godt til retter med braiseret oksekød, grillede lammekoteletter og retter med masser af krydderier.  14 % vol.
Pris 239 kr.
  • Ny

2023 Lagrein Rosé, Muri-Gries

Årgang: 2023
Slot: Muri-Gries
Frugtig bouquet med klare noter af kirsebær, hindbær og ribs, frisk og legende i smagen. Farven er kirsebær rød og vinen har en fyldig struktur, fin syre, attraktiv friskhed og ungdommelig vinagtig karakter. En vin, der afspejler sin oprindelse og har en skøn velholdende lang afslutning. En kompleks vin med finesse og karakter - til fisk, grill eller på terassen en varm sommerdag. 5.20 g/l syre 2.5 g/l restsukker 13,50 % vol.
Pris 229 kr.

2023 Pinot Grigio, Muri-Gries

Årgang: 2023
Slot: Muri-Gries
Pinot Grigio er den hyppigst dyrkede sort i Alto Adige. En kompetent allrounder, der har en god balance mellem det friske og mere søde, så den er ideel til både gode stunder på terrassen og som vin til mad.   Farven er gul, som en moden dansk kornmark suppleret med dansende grønne reflekser. Den dufter af frisk frugt, modne Williams-pærer, te og urter som mynte og citronmelisse - afrundes af smør og nødder. Herligt.  Smagen er fyldig og velstruktureret med modne grønne frugter, lidt sødme fra pærer og en frisk elegance fra urter. Lang og let bitter afslutning – ideel til retter med grønsager og fisk – en hyggesnak på terrassen eller som ledsager til desserter med frisk flødeost.  13,50 % vol.
Pris 229 kr.
  • -25%
  • Ny

2023 Lagrein, Muri-Gries

Årgang: 2023
Slot: Muri-Gries
Druerne til Lagrein vokser i to klostervinmarker beliggende i det historiske kvarter Gries-Moritzing. Vinen er et produkt af årtiers levende passion for Lagrein og er uden tvivl en af de mest succesrige og også mest autentiske fortolkninger af denne oprindelige sort. Vinen har fået 10-12 måneder på fad. Farven er intens og mørk granatrød. I næsen mødes du af en overflod af modne røde bær, hvor specielt kirsebær dominerer, og blander sig med tobak, læder og lidt lakrids, eukalyptus og skovjord. Smagen følger godt op på duften og har en overbevisende struktur og finesse - blød og fløjlsagtig karakter med velintegreret syre og faste tanniner. En vin, der afspejler sin oprindelse og har en skøn velholdende lang afslutning. En kompleks vin med finesse og karakter - til krydrede retter, grill og vildt. Syre 4.80 g/l Restsukker 2.40 g/l 13,50 % vol.
Normalpris 239 kr. -25% Pris 179 kr.

2023 Gewürztraminer,...

Årgang: 2023
Slot: Muri-Gries
I modsætning til Alsace laves Gewürztraminer traditionelt til en tør vin i Alto Adige. Farven er bleg guld og vinen dufter skønt af rosenblade, nelliker og en lille smule røg.  Smagen er elegant og fyldig og domineres af modne gule frugter, friske krydderier og rosenblade.  Afrundes med en fin finish.  Det er en meget aromatisk vin - perfekt til aperitif om sommeren, og også fremragende til mad, som fx sushi, wokretter og salater med fx kylling.   14,50 % vol.
Pris 239 kr.

2021 Lagrein Riserva,...

Årgang: 2021
Slot: Muri-Gries
Den autentiske. Druerne til Lagrein Riserva Abtei Muri vokser i to klostervinmarker beliggende i det historiske kvarter Gries-Moritzing. Vinen er et produkt af årtiers levende passion for Lagrein og er uden tvivl en af de mest succesrige og også mest autentiske fortolkninger af denne oprindelige sort. Vinen har fået 14-16 måneder på fad. Farven er intens og mørk granatrød. I næsen mødes du af en overflod af modne røde bær, hvor specielt kirsebær dominerer, og blander sig med tobak, læder og lidt lakrids, eukalyptus og skovjord. Smagen følger godt op på duften og har en overbevisende struktur og finesse - blød og fløjlsagtig karakter med velintegreret syre og faste tanniner. En vin, der afspejler sin oprindelse og har en skøn velholdende lang afslutning. En kompleks vin med finesse og karakter - til krydrede retter, grill og vildt. Hvis du kan så gem vinen i 10 år, den har virkelig potentiale til lagring. ALKOHOL 13,50 % vol.
Pris 449 kr.
  • Ny

2021 Lagrein Riserva...

Årgang: 2021
Slot: Muri-Gries
Den autentiske. Druerne til Lagrein Riserva Abtei Muri vokser i to klostervinmarker beliggende i det historiske kvarter Gries-Moritzing. Vinen er et produkt af årtiers levende passion for Lagrein og er uden tvivl en af de mest succesrige og også mest autentiske fortolkninger af denne oprindelige sort. Vinen har fået 14-16 måneder på fad. Farven er intens og mørk granatrød. I næsen mødes du af en overflod af modne røde bær, hvor specielt kirsebær dominerer, og blander sig med tobak, læder og lidt lakrids, eukalyptus og skovjord. Smagen følger godt op på duften og har en overbevisende struktur og finesse - blød og fløjlsagtig karakter med velintegreret syre og faste tanniner. En vin, der afspejler sin oprindelse og har en skøn velholdende lang afslutning. En kompleks vin med finesse og karakter - til krydrede retter, grill og vildt. Hvis du kan så gem vinen i 10 år, den har virkelig potentiale til lagring. 13,50 % vol.
Pris 829 kr.