Languedoc/Rousillon

Der kan efterhånden findes rigtig mange små perler i denne Sydfranske region, som for bare 20-25 år siden var berygtet for at være største leverandør til en vinsø som ingen gad drikke. Der er sket et generations-skifte. De unge sætter fokus på kvalitet og ikke kvantitet. Kvantitet var det eneste der kunne holde deres forældre i live. Jo flere druer de leverede til det lokale kooperativ, jo mere tjente de. I dag ved de unge, at fokus på kvalitet, kan øge indtjeningen pr. flaske markant, og man kan faktisk leve af at producere kvalitet med begrænset udbytte. Omvendt, så er der en øvre grænse for, hvad man kan sælge kvalitetsvin fra Languedoc til. Derfor er forholdet mellem pris og kvalitet ofte meget fornuftigt. 

Der er 26 varer.

Viser 1-12 af 26 element(er)

Aktive filtre

2018 Pinot Noir, Domaine la...

Årgang: 2018
Slot: Domaine la Grange
Domaine La Grange ejes af Pierre Degroote der oprindeligt er fra Belgien. Hans forældre solgte landbrugsmaskiner af mærket John Deere, så landbrug havde han på en eller anden måde under huden da han på en sommerferie i Midi, i en alder af 20 år forelskede sig i en lokal pige. Han besluttede sig for at flytte til Sydfrankrig. I 1989 blev Domaine la Grange sat til salg og Pierre tøvede ikke. Han var overbevist om, at vinområdet Languedoc havde et kæmpe potentiale rent kvalitetsmæssigt. Man må sige, at han fik ret. Hans egne vine er ingen undtagelse. Du får helt fantastiske kvaliteter, til meget små penge. At dyrke Pinot Noir i varme Languedoc er ikke det nemmeste. Det kræver omhyggeligt beskæringsarbejde i vinmarken for at danne en store tæt løvkrone, der kan kaste svalende skygge over druerne. Hos Domaine la Grange siger man, at 90% af succesen med Pinot Noir ligger i arbejdet vinmarken. Vinifikationen er meget traditionel. Druerne er afstilket og sendt til gæring. Under gæringen er der foretaget daglige ”pump overs” for at udvinde farve og aroma af skallerne. Halvdelen af vinen har dernæst lagret på nye egetræsfade i 4 måneder inden den er blandet med den resterende halvdel, som har lagret på ståltank. Vinen besidder en flot frugtrig næse af kirsebær og blomme, samt en god fyldig smag med et frisk bid i enden. Vinen vil være en fortræffelig ledsager til lettere kødretter eller afkølet til fisk. Alkohol: 12,5%
Pris 79,20 kr.

2020 Grande Crevette,...

Årgang: 2020
Slot:
5 Stjerner i den Den korte Avis Grande Crevette betyder oversat til dansk ”Den store reje”, og i dette ligger, at vinen, som er fremstillet på druesorten Sauvignon Blanc, er yderst velegnet til et stykke smørrebrød med rejer. Druerne vokser på marker omkring den smukke middelalderby Carcassonne. Her skifter vejret mellem stegende hede om dagen til køligt om natten – forhold som druen takker for med en flot duft af hyld og solbær og en cremet fylde i munden. 5/5 stjerner fra Vinavisen "Frisk og dejlig hvidvin med en let cremet og meget aromatisk smag af den gode drue Sauvignon Blanc. Der er en hel sommerhave i den med blomster, æbler, græs, stikkelsbær, hyldeblomster." Du får intet mindre end vanvittig kvalitet for pengene i denne sydfranske Sauvignon Blanc. Druerne til vinen er høstet på Domaine Lalande´s marker omkring den historiske by Carcassonne. Her er steghede dage, men kølige nætter. Det giver Sauvignon druer med stor aroma, der bevarer sin friske syre. Det er meget svært at undgå at sammenligne denne vin med vine på samme druer til langt højere priser fra for eksempel New Zealand. Vinen har en lækker duft af hyld, solbærblade og citrus. Cremet og vedholdende mundfylde, der slutter i et frisk syrligt bid. Flot vin til skaldyr - f. eks. store rejer (Grande Crevettes) og salater. Alkohol: 12%
Pris 79,20 kr.

2019 Les Hauts de Lalande...

Årgang: 2019
Slot: Domaine Lalande
Gold Medal Catavinum 6 stjerner på Den Korte Avis: En velafbalanceret og frugtfyldt vin med noter af lakrids og peber i en lang finish. God til en gang flæskesteg. Druerne til vinen kommer fra området omkring den historiske by Carcassonne i Sydfrankrig. Her har Domaine Lalande sine besiddelser. Vinen er produceret fra gårdens bedste parceller og består af 50% Syrah, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Petit-Verdot og 10% Merlot. 40% af vinen har lagret 6 måneder på fade, hvoraf en tredjedel fornys hvert år. Duften byder på varme krydderier, blåbær, sød lakrids og knust peber. Smagen er delikat og sødmefuld og ender i et krydret bid med lidt kardemomme og lakrids. Fin ledsager til svine- eller kalve-kød. Domaine Lalande blev grundlagt i det 18. århundrede, i samme tidsrum som Canal du Midi blev anlagt. Canal du Midi gjorde der muligt at sejle fra Middelhavet til Atlanterhavet. Det var en af arkitekterne bag Canal du Midi, Paul Riquet, der byggede og bosatte sig på Domaine Lalande. På daværende tidspunkt omfattede domainet 2000 hektar jordbrug, men efter revolutionen blev det inddelt i mindre parceller. De nuværende ejere Pierre Degroote og Bernard Montariol købte ejendommen i 1996, på daværende tidspunkt var jordbesiddelserne mere beherskede 125 hektarer. Nogle af firmaets bedste marker ligger tæt op ad middelalderbyen Carcassonne, det er fra disse marker denne vin er skabt. Alkohol: 12,5%
Pris 79,20 kr.

2020 Les Hauts de Lalande...

Årgang: 2020
Slot: Domaine Lalande
Druerne til denne vin består af et blend af 50% Chardonnay, 30% Viognier og 20% Chasan. Druerne er høstet manuelt, gæret ved lav temperatur og en del af vinen er lagret på nye franske egetræsfade i 6 måneder. Vinen fremstår som en skøn blanding af kølig frisk blomst og så på den anden side noget dybde og kompleksitet i den let krydrede eftersmag. Den kan med fordel anvendes som aperitif eller til salater og lette retter med kylling. Domaine Lalande blev grundlagt i det 18. århundrede, i samme tidsrum som Canal du Midi blev anlagt. Canal du Midi gjorde der muligt at sejle fra Middelhavet til Atlanterhavet. Det var en af arkitekterne bag Canal du Midi, Paul Riquet, der byggede og bosatte sig på Domaine Lalande. På daværende tidspunkt omfattede domainet 2000 hektar jordbrug, men efter revolutionen blev det inddelt i mindre parceller. De nuværende ejere Pierre Degroote og Bernard Montariol købte ejendommen i 1996, på daværende tidspunkt var jordbesiddelserne mere beherskede 125 hektarer. Nogle af firmaets bedste marker ligger tæt op ad middelalderbyen Carcassonne, det er fra disse marker denne vin er skabt. Alkohol: 12,5%
Pris 87,20 kr.

2019 Hauteval, Carignan...

Årgang: 2019
Slot:
Vinanmelderne skriver om årgang 2018:  5 stjerner i Extra Bladet GODT KØB   Vinanmelderne skrev om årgang 2017:  6 stjerner i Politiken 5 stjerner og titlen "Godt køb" i Ekstra Bladet 5 stjerner på Flaskehalsen.nu 5 stjerner på Vinavisen   Vinanmelderne skriver om årgang 2019: 4,5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog: "Druerne er høstet med håndkraft, derefter afstilket og har så gennemgået en 4 dages maceration med skallerne inden gæringen er sat i gang. Bruno Raymond vælger at macerere før gæring, da det trækker færrest mulige bitterstoffer og mindst mulig garvesyre ud af skaller og kerner. Vinen har ligget 4 måneder på egetræ inden aftapning på flaske. I næsen er det en tør, mørk og vin ... krydret og mørk med lidt grannåle, røg, nelliker, brombær, solbær, blæk, grafit med godt med power. Der fornemmes svagt en brøkdel af sødme, men mest af alt er det bare krydret og tørt. Smagsmæssigt kommer sødmen klart mere frem ... måske ikke helt så dominerende som i 2017'eren, men det er fortsat en blød, fed og sødkrydret vin. Syren er der ... men gør ikke så meget væsen af sig og i stedet holder den tørre bitterhed vinen ret godt oppe sammen med søde kirsebær, brombær, hindbær, en plade mørk chokolade, vanilje og lakridspiber. Den er langt bedre, lidt køligere og i bedre balance end 2017'eren, så Thumbs Up. 6 stjerner i Den korte Avis: Vinen er lavet af Carignan-druer, som gror på 40 år gamle vinstokke i det nærmest ukendte vinområde Saint Guilhem nordvest for Montpellier i Sydfrankrig. Før gæringen fjernes stilke og kerner fra druerne, som derefter modner i 4 måneder i egetræsfade. Resultatet er en saftig og krydret rødvin, som performer med stor kompleksitet. Saint Guilhem le Désert er et relativt ukendt vin-område beliggende lidt nordvest for Montpeller. Området er bakket og bjergrigt og ligger en smule i læ for kølende vinde fra Middelhavet. Så her er varmt, - og tørt. I dette område stortrives Carignan, og har gjort det i århundreder. Det er derfor ikke svært at finde parceller med gamle stokke, som sætter færre druer, og som øger druernes koncentration. Derfor har Hauteval haft gode muligheder for at skabe en saftig, krydret rødvin, som overrasker med sin kompleksitet til en meget lille pris. Vinmager på vingården Saint Saturnin, Bruno Raymond, er en ung og initiativrig mand, der konstant søger nye veje. Således får han hvert år i høstperioden besøg af vinmagere fra hele verden, for at udveklse erfaringer og søge input. Hans produktionsmetoder bærer præg af dette, han anvender en god blanding af moderne og gammeldags teknikker. Denne Carignan er høstet manuelt og mosten har gennemgået en 4 dages macerering med skallerne inden gæringen er sat igang. Bruno vælger at macerere før gæring, da det trækker færrest mulige bitterstoffer og mindst mulig garvesyre ud af skaller og kerner. Vinen har ligget 4 måneder på egetræ og stokkene er ca. 40 år gamle. Alkohol: 13%
Pris 95,20 kr.

2020 Chardonnay, Domaine la...

Årgang: 2020
Slot: Domaine la Grange
Domaine La Grange ejes af Pierre Degroote der oprindeligt er fra Belgien. Hans forældre solgte landbrugsmaskiner af mærket John Deere, så landbrug havde han på en eller anden måde under huden da han på en sommerferie i Midi, i en alder af 20 år forelskede sig i en lokal pige. Han besluttede sig for at flytte til Sydfrankrig. I 1989 blev Domaine la Grange sat til salg og Pierre tøvede ikke. Han var overbevist om, at vinområdet Languedoc havde et kæmpe potentiale rent kvalitetsmæssigt. Man må sige, at han fik ret. Hans egne vine er ingen undtagelse. Du får helt fantastiske kvaliteter, til meget små penge. Druerne til denne vin er afstilket og sendt direkte i pressen uden skindkontakt. Dernæst er mosten klaret ved en nedkøling til 10 grader i 24 timer. Herved bundfældes de rester der måtte være af drueskind eller kød i mosten. Den rene most er dernæst pumpet i gæringskarret og har gennemgået en kølig med en specielt udvalgt gær, som er meget anvendt i Bourgogne. Efter endt gæring har 60% af vinen lagret på nye egetræsfade.  Alkohol: 12,5%
Pris 95,20 kr.

2020 Chardonnay Reserve...

Årgang: 2020
Slot: Vignerons du Narbonnais
89/100 i Vinexpressen: Sikke dog en bedårende duft af ananas, strejf af smør og lidt nye egefade. Bred og cremet i munden med en lille opstrammende syre i eftersmagen. God bourgogne-look-a-like fra Sydfrankrig. Anbefalet.  6 stjerner i Den korte Avis: Smag og moder skifter, og hvad der var en god historie for 25 år siden er i dag helt yt. Den cremede, smørsmagende og træduftende Chardonnay drue fik dengang et helt nyt image i USA og Australien. Den blev gæret på nye eget ræsfade og fik en udpræget smag af vanilje. Det var lige sagen. Nu bliver druen hovedsageligt vinificeret på cement- eller ståltanke for at få så meget frugtsmag som muligt. Men der er undtagelser, nemlig vinbønderne i Narbonne. De foretrækker cremet, fed druesaft med masser af fad, og den er absolut værd at smage på. 4,5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog: Som sidst jeg smagte vinen i årgang 2017 er der sgu skrald på … smørfedme, blomster, masser af tropisk frugt, men også en lidt kølig, kalket aroma, som giver lidt rygrad. Frugten er abrikos, dåsepærer, fersken og honningmelon. Derudover fanger jeg letbrunet smør, nødder, toast, søde krydderier samt estragon. Smagen af denne vin er som et strejf af en svunden tid. Vi er tilbage til dengang al Chardonnay skulle gæres på træfad og have krydret vanille-karakter. Den gang skulle alt være på træ, i dag skal al vin helst produceres uden. Hos Vignerons du Narbonnais deler man ikke helt den moderne opfattelse. Her elsker man en cremet, fed Chadronnay med masser af fad, - så det er det du får! Druerne til vinen hentes på kalkholdige skråninger lige nord for Narbonne, både den karakteristiske jordbund, samt de steghede dage i Sydfrankrig kan smages i den færdige vin. Vinen vil være en perfekt ledsager til kylling eller fiske retter med fedme. Alkohol: 13%
Pris 103,20 kr.

2018 Viognier, Domaine la...

Årgang: 2018
Slot: Domaine la Grange
5 stjerner på Flaskehalsen.nu Morten Wamsler skriver: "Det er bestemt ikke en metervare-hvidvin, men derimod en velafbalanceret én, der rummer masser af kvalitet og nuancer, uden at den bliver kompliceret eller svær at gå til." 6 stjerner af Erik Mortensen 5 kokkeknive i Gastromand: Fed, cremet næse med masser af florale noter.  Intens og fyldig, nærmest olieret mund. Kraftig bandit til fisk eller hønsefugl i flødesovs. Der er sket en revolution i Midi/Languedoc i de seneste 20 år. Et generationsskifte er blevet gennemført. Før i tiden var det kooperativer der stod for produktionen i området. Vinbønderne fik flere penge, hvis de leverede flere druer. I dag består området mest af selvstændige vinbønder, der kun tænker i kvalitet. Domaine la Grange er en af disse kvalitetsbevidste vingårde. Gården ligger i et kuperet terræn, med en meget varieret jordbund, som gør det muligt at dyrke flere forskellige sorter, med hver deres særlige præferencer for undergrund. Rent klimatisk byder området på steghede dage, med kølige brise fra havet om natten. Det giver druer med stor aroma, der bevarer sin friske syre. Druerne til denne Viognier er afstilket og sendt direkte i pressen uden skindkontakt. Dernæst er mosten klaret ved en nedkøling til 10 grader i 24 timer. Herved bundfældes de rester der måtte være af drueskind eller kød i mosten. Den rene most er dernæst pumpet i gæringskarret og har gennemgået en kølig gæring. Efter endt gæring har 25% af vinen lagret på nye egetræsfade. Alkohol: 12,5%
Pris 95,20 kr.
  • -35%

2017 Zulu, Languedoc,...

Årgang: 2017
Slot: Chateau Maris
  91 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Moden duft, blåbær, mørke kirsebær, mineralsk. Fyldig smag, fin nerve, samtidig luftig, lang eftersmag med modne mørke, friske bær." Denne vin er produceret uden tilsætning af svovl. Vinen er gæret på natur.gær og har efter endt gæring tilbragt 5 måneder på "æggeskaller", - tanke af beton, som er støbt uden brug af metal. Denne vins eneste forsvar mod alder/iltning er den naturlige garvesyre. Derfor vil vi anbefale, at den bliver drukket indenfor 2-4 år. Vinen er blevet tildelt navnet "Zulu" fordi en Zulu er vild og naturlig - ligesom denne. Vinen er sammensat af et blend af Syrah og Grenache. Den er mørk i glasset som var det flydende lakrids. Dufter af blåbær, solbær, karamel og salmiak pulver. Saftig, tæt og lækker struktur, hvor der er et ganske let tanninbid, men det er svøbt i sødmefuld frugtfylde. Dette er en helt anden vin end Zulu 2016, som var mere letbenet. Her får du den tyngde og fylde, som Maris er mestre i. Alkohol: 14%      
Normalpris 143,20 kr. -35% Pris 93,08 kr.
2017 Corbières A tire d´Aile, Abbotts & Delaunay

2018 Corbières A tire...

Årgang: 2018
Slot: Abbotts & Delaunay
Sølvmedalje Decanter 90 Point Wine Advocate 90 point Vinen kommer fra 3 forskellige parceller i Corbères. Dels lavland, dels højland. Lavlandet bringer de kødfulde og mørke nuancer i vinen, imens højlandet sikrer mere elegance og spændstighed. Vinen er produceret på Syrah og Grenache. 40% af vinen har tilbragt 9 månder på egetræsfade. Den resterende del har hvilet på ståltank. I duften mødes man af skovbær, lidt røde kirsebær, sart fint middelhavskrydderi med lavendel og eucalyptus. Næsten pinot noir agtig finesse og lethed i smagen. Fint bid i eftersmagen med lidt røg og lakrids, samt fine krydrede nuancer. Super vin til kalvekød, eller lam. Alkohol: 13,5%
Pris 103,20 kr.
  • -25%

2012 "La Touge", Minervois...

Årgang: 2012
Slot: Chateau Maris
Minervois la Livinière, Château Maris BIO 5 stjerner på Finansbureauet.dk "Sydfransk charmetrold med moden mørk frugt i næsen og let støvet mund med dominans af røg, lakridsrod og mørk chokolade. Høj klasse." 5 af 5 stjerner på Vinavisen.dk 6 af 6 stjerner i Den Korte Avis 89 point på Vinforum.dk 85% Syrah og 15% Grenache fra marken "La Touge", som består af en dyb brun og rødlig jordbund, der er mindre stenet end mange af de øvrige marker i La Livinière. 30% af vinen har lagret på nye efetræsfade. Man mødes af mørk frugt, lidt jordbærkompot og knust peber i næsen, pirrende intens frugt i smagen, og peber og lidt røget præg i eftersmagen. Gør dig selv en tjeneste: Hæld denne vin på karaffel, giv den en ordentlig luftetur og server den til en gryderet, så bliver alle lykkelige. Alkohol: 14,5%
Normalpris 140,00 kr. -25% Pris 105,00 kr.

2019 Maris L´Autan,...

Årgang: 2019
Slot: Chateau Maris
6 Stjerner i Den korte Avis: Sydfranske Languedoc-vinregionen huser en del perler, og blandt dem hører distriktet Minervois til blandt de farverigeste. Druerne i denne krydrede symfoni hedder Syrah og Grenache, og de gror ved foden af Montagne Noir på nogle marker, der plages af den djævelske vind Autan. Blandingsforholdet er 85/15%, og i glasset har man en oplevelse af masser af frugt, ung garvesyre og eftersmag af lakrids, peber og trækul. Den rigtige ledsager til vildt eller en sammenkogt ret. 5 stjerner i Vinavisen: En dejlig økologisk rødvin med en fint krydret duft med blandt andet vanille og violer. Smagen er også krydret , men her er det peber-noter, der er mest fremtrædende - men der er også god frugt i den lange eftersmag. En velkomponeret vin, der vil være fin til krydrede kødretter og kraftigt smagende oste. 4,5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog: Duftmæssigt er det en lille krydret bandit ... med frisk frugt, der lige skal åbne sig. Det er mest saftige kirsebær, brombær og boysenbær, røg, lejrbål, lavendel og Provence krydderier samt en lille jernagtig, stram note samt svag landlighed. I munden er vinen overraskende smooth ... cremet, blid og blød, mens frugten næsten er helt saftig. Der er jordbær, kirsebær og lidt brombær, en anelse frugtsødme, nogle tanniner, som dog er føjelige og venlige. Det er sgu godt balanceret, produceret og eksekveret, så vinbloggeren bliver sgu helt glad. Det er en pleaser, men fortsat med karakter og balanceret charme. Houlberg ligger sådan nærmest lige mellem 4,5 og 5 gale fingre. Autan er navnet vores forfædre gav djævelens og de vanvittiges vind, der var i stand til at blæse voldsomt over vinmarkerne på Château Maris, inden de stoppede og derefter startede forfra igen! Denne Syrah/Grenache en vellykket og generøs vin.  Vinen er produceret af biodynamisk dyrkede druer. 85% Syrah og 15% Grenache gæret på store åbne trækar og lagret på en kombination af ægformet cement og ældre træfade. Vinen er mørk og tæt i farven. Den dufter af krudt, kul, røg og mørke kirsebær. Saftig og vedholdende smag. Masser af frugt, ungdommelig tannin og en eftersmag med lakrids, peber og trækul. Det er dybt, det er intenst. En flot vin til en sammenkogt ret, vildt eller hvis du skal holde varmen på en kold dag. Alkohol 14 %
Pris 111,20 kr.