Standish Wine Company

Standish Wine Company
 
Dan StandishDan Standish var oprindeligt en del af Massena Vineyards, men fik så bragende succes med sine egne vine, at han var nødt til at rette fokus mod sit eget projekt: Standish Wine Company.
 
”The Standish” er produceret 100% på 96 år gamle Shiraz vinstokke. Da forældrenes marker stort set aldrig har set en giftsprøjte, og derfor ville kunne gå under betegnelsen ”økologisk dyrket”, er mosten gæret på vildgær. Vildgæren er meget sart, og kan slås ihjel blot ved at bruge svovl-sprøjten lidt for heftigt, men fra familien Standish´ marker er gæren sprællevende og er med til at give vinen langt flere nuancer end hvis den var gæret på rendyrket gær. Efter endt gæring i åbne cementkar er skallerne blevet presset med en gammel ”Basket Press”, der er den mest skånsomme måde at presse på, når man ikke lige har råd til en hydraulisk presse. Den malolaktiske gæring er forløbet naturligt i træfadene og efterfølgende har vinen lagret på fransk eg i 2½ år inden aftapning. Det har kort og godt været Dan´s mål, at påvirke naturen så lidt som muligt i ”The Standish”.
Vinen er et brag af en Barossa. Blomme, vanille, chokolade og solbær bare vælter op af glasset.

“The Relic” er Dan´s “Côte Rotie”. Vinen er produceret på Shiraz og Viognier vinstokke på hans forældres ejendom. Vinen er produceret med Rhône som forbillede på en blanding der hedder 93% Shiraz og 7% Viognier. Vinifikationen er foregået på samme måde som ”The Standish”, men med blot 20 måneders fadlagring. Vinstokkenes unge alder og Viognier´s tilstedeværelse gør at vinen har et klart mere europæisk snit over sig. Mere stringent og mindre kompleks, men med masser af rafinerede aromaer.
 
 
 

Der er 2 varer.

Viser 1-2 af 2 element(er)

Aktive filtre

  • -20%

2018 The Relic, Standish...

Årgang: 2018
Slot: Standish Wine Company
97 Point Nick`s Wine 97 Point Wine Advocate (Robert Parker) 96-99 Point Joe Czerwinski 98% Shiraz og 2% Viognier fra gamle vinstokke.  Enorm dybde og intensitet i både farve og næse. Man fornemmer en oversøisk varme, men med kølige nuancer. Viognier´s hvide blomster anes under blomme, sød lakrids og varme grillkul. Olieret mundfyldene frugtsmag. Her er blåbær-, blomme-sødme, perfekt afstemt med syre og alkoholintensitet. Vinen besidder en sådan balance, at man tænker; "Jamen, - naturligvis!" I eftersmagen pirrer lakridsnoter tungen i det uendelige.     Vinen er naturligvis kraftig, men rank og spændstig som en europæisk Syrah. Her i huset er vi ikke i tvivl, - dette er noget af det bedste vi nogensinde har smagt fra Australien!   Alkohol: 16%
Normalpris 508,00 kr. -20% Pris 406,40 kr.

2017 The Standish, Standish...

Årgang: 2017
Slot: Standish Wine Company
96 point The Wine Advocate ”The Standish” er produceret af Shiraz fra over 100 år gamle vinstokke. Da Dans´s forældres marker stort set aldrig har set en giftsprøjte, og derfor ville kunne gå under betegnelsen ”økologisk dyrket”, er mosten gæret på vildgær. Vildgæren er meget sart, og kan slås ihjel blot ved at bruge svovl-sprøjten lidt for heftigt, men fra familien Standish´ marker er gæren sprællevende og er med til at give vinen langt flere nuancer end hvis den var gæret på rendyrket gær. Efter endt gæring i åbne cementkar er skallerne blevet presset med en gammel ”Basket Press”, der er den mest skånsomme måde at presse på, når man ikke lige har råd til en hydraulisk presse. Bombastisk næse med solbær, friskkværnet peber, dieselolie og røgede toner. Smagen byder på enorm fylde og intensitet, med en nærmest olieret frugtsødme, der balsamerer tunge og svælg. Eftersmagen byder på solbær, spidskommen, lakridsrod og lejrbål. 2½ år inden aftapning. Det har kort og godt været Dan´s mål, at påvirke naturen så lidt som muligt i ”The Standish”.    Alkohol: 14,5%
Pris 479,20 kr.