Michelin vine

Michelin.png

Michelin Vine

Propperiet leverer vin til flere Michelin-restauranter. Det er restauranter på et ufatteligt højt niveau, som har vores dybeste respekt her i Propperiet, og vi er meget beæret over at have kunder i den liga. 

Her kan du se hvilke vine Michelin restauranterne har på deres vinkort. Vine som er nøje afstemt og udvalgt med køkkenets valg af sæsonens bedste råvarer.   

Der er 36 varer.

Viser 1-12 af 36 element(er)

Aktive filtre

  • -10%

2016 Ducru Beaucaillou,...

Årgang: 2016
Slot: Ducru-Beaucaillou
100 point Wine Enthusiast 97/100 point JebDunnuck.com  99 point James Suckling  2. cru classé fra Saint-Julien, som holder konstant høj kvalitet. Vinen er produceret på 65 % Cabernet Sauvignon, 25 % Merlot, 5 % Cabernet Franc og 5 % Petit Verdot. Vinstokkene har en gennemsnits-alder på 40 år. Vinene fra de forskellige parceller gærer hver for sig, og efter endt gæring hviler vinene 18 måneder på egetræsfade fra 7 forskellige bødkere. 60-80% af fadene fornys hvert år. Undervejs smages der på fadene og de enkelte vine der skal udgøre førstevinen udvælges, der til sidst sammenstikkes. Alkohol: 13%
Normalpris 1.950 kr. -10% Pris 1.755 kr.

2012 Château Giscours,...

Årgang: 2012
Slot: Chateau Giscours
94 point i Wine Enthusiast 91 point Gilbert & Gaillard Vinen er sammensat af 75% Cabernet Sauvignon, 21% Merlot and 4% Cabernet Franc. Druerne er gæret i temperaturregulerede ståltanke og dernæst overført til egetræsfade hvoraf 1/3 fornys hvert år. Her hviler vinen 18 måneder før den endelige udvælgelse til førstevinen foretages. Alkohol: 13%
Pris 599 kr.

Halvflaske: 2018 Erdener...

Årgang: 2018
Slot: Weingut Schmitges
5 kokkeknive i Gastromand Skøn næse af syltet citrusskal og jasmin. Fremragende harmonisk mund med perfekt balance mellem syre og sødme. Herlig vin med et langt liv foran sig. Mosten har gennemgået en 12 timers macerering sammen med skindet, inden den er sendt til gæring. Gæret 100% på natur-gær. Diskret næse med mango, citrus og smør. Cremet og sødmefuld smag, med masser af kompleksitet. Svælget pirres med mineraler, krydderier og tørret abrikos. Her er masser af sødme, men flot citrus som modspil. Virkeligt flot dessertvin. Restsukker: 91,2 gram Syre: 9,7 gram Alkohol 8%
Pris 169 kr.

2016 Ürziger Würzgarten...

Årgang: 2016
Slot: Karl Erbes
94 point i Mosel Fine Wines "This Eiswein was harvested at 138° Oechsle on December 5, 2016. It offers a hugely aromatic and very pure nose of fruit salad, mint, fine herbs and a hint of slate. The wine proves driven by the fruity side on the palate, but the Eiswein acidity bite does not come through on the palate, it is rather the fruity side enhanced by a zesty acidity. The finish of this “Auslese GK Eiswein” styled wine is juicy and elegant." 93 point i Robert Parkers Wine Advocate "The 2016 Ürziger Würzgarten Riesling Eiswein is concentrated and ripe on the nose, though not as precise and clear as the perfect Eiswein should be. On the palate, however, this is a very fine and elegant, wellbalanced and delicate Riesling with vegetal flavors in the aftertaste. It is dense and velvety textured and shows nice, ripe and vital acidity. 215 grams per liter of residual sugar. A total of 180 liters were produced. 375-ml bottles. Tasted February 2018."
Pris 749 kr.
1968 Colheita, Andresen, 50 cl

1968 Colheita, Andresen, 50 cl

Årgang: 1968
Slot: Andresen
95 point af Mark Squire (Robert Parker 2015)  "The 1968 Colheita Port is a typical Douro blend bottled in 2015 and coming in at 160 grams per liter of residual sugar. It was easily the best of the mini-vertical this issue. True, I tend to be biased in favor of the oldies, but who isn't? This opens with some delicacy, but it is also remarkably viscous in the mid-palate. It fleshes out, demonstrating some concentration of fruit as well as intense aromatics and a long finish, but, most of all, it is always impeccably well balanced. Supple, yet finishing with some intensity, this covers all the bases. Did I mention that it is quite delicious, too? The price is pretty reasonable for the age and quality." Mørk kobber farve i glasset. Dybe aromaer af rosiner, ristede kaffebønner, cigarkasse og eksotisk træ. I munden er det en stærk og kompleks Colheita med noter af abrikoser, blomme og tobak. En dejlig og lang eftersmag. Alkohol: 20% Vinen er i 50 cl. flaske
Pris 1.000 kr.

1982 Colheita, Andresen, 50 cl

Årgang: 1982
Slot: Andresen
93 point af Jamie Goode Guld ved International Wine Challenge Fantastisk portvin der viser, hvad man får ud af sin store tålmodighed hos Andresen. 34 års lagring har gjort vinen lys og forsynet den med et univers af duftindtryk. Dufter og smager af abrikos, mokka og chokolade. Den prikker og trykker alle de rigtige steder. Laaang dvælende eftersmag med sødmefuldt og syrligt spil på tunge og i svælg. Server den uden noget som helst, eller til en mandelkage, en moccacreme eller en crème caramel. Serveres i store glas så man får den fulde duftoplevelse. Efter åbning holder vinen sig omtrentligt 2-5 uger – længst på køl. Alkohol: 20%. Vinen er i 50 cl. flaske.
Pris 599 kr.

Rare Muscadelle,...

Årgang:
Slot: Chambers Rosewood Vineyards
99 point af Robert Parker 100 point i Wine Enthusiast 98 point i Wine Spectator 98 point af James Halliday 6 stjerner fra Houlberg: "I næsen en koncenteret, tæt, tyktflydende og tjærefed aroma, tør samt moden, kokos, espresso og i det hele taget mere aromatisk end Rare Muscat, mere pågående. Der er et tydeligt fadpræg, vanilje, en omgang tørrede figner samt sød tobak. Smagsmæssigt er det en vildt koncentreret magiterning med forkælelse af din søde tand. Det er nektarsødme i 4. potens, som sætter sig rundt i din mund … har chokolade, rosiner, tørret frugt, figner, nøddeekstrakt, kaffe, karamel, voldsom og sød. Jeg er nok mere til Muskat vinene, men for pokker denne smager godt og dermed 96 point" Helt vild intensitet i næsen. Mokka og karamel gange to i forhold til Grand Muscadelle. Spicy og urtet, masser af rugbrød. Sød lakrids, hø og røg er stadig med. Det er så ufatteligt, at en sådan velsmag kan skabes på et træfad i en stål-lade. Det er himmelsk. Personligt er det min absolutte favorit fra Chambers. Fordi det er en kende mere elegant, en kende mere dybt og udfordrende end Muscat. Men det er og bliver en smagssag. Det er to utroligt smukke kompetenter.
Pris 2.295 kr.

Rare Muscat, Chambers...

Årgang:
Slot: Chambers Rosewood Vineyards
98 point af James Halliday 98 point af Robert Parker The Wine Advocate  98 point af Wine Enthusiast  98 point af Wine Spectator  95 point af Stephen Tanzer 94 point af Wine & Spirits Magazine 6,5 stjerne fra Houlberg:  "Allerede i glasset er det som en fed, overbrugt tyktflydende spildolie med lav viskositet, tjæretyk og koncentreret nøddesaft, tørret frugt i form af tørrede blommer, tørret abrikos, figner, dadler, appelsinlikør, lidt udblødte rosiner, chokolade, sød tobak, karamel og flydende hasselnøddecreme samt sød lakrids. I munden smelter vinen nærmest bogstaveligt … en maggiterning af indestængt, tørret frugtnektar, der bare lige eksploderer i din mund, men man får alligevel en fin syre, som medfører, at vinen ikke bliver alt for fed. Der er tørret abrikos, flydende nødder, så sukkerlækker, at man bare sukker og slikker sig om munden, selvom vinen hænger på tungen med forelsket fedme. Det er en stor og voldsom historie, men er ganske enkelt imponerende. 97 point" Hedvin med op til 100 års lagring på bagen. Vi har aldrig helt forstået fænomenet 100 point! Hvad vil det sige? Hvordan kan nogen vide at der aldrig vil blive produceret noget der er bedre, og hvis det skulle ske, hvilken skala vil man så bruge. Men her må vi bøje os i støvet. Chambers får 100 point af os. En sådan smagsmæssig koncentration og balance har vi aldrig mødt før. Det er på højde med god sex det her, hvis ikke det er sex...
Pris 2.295 kr.

Valentin Leflaive,...

Årgang:
Slot: Valentin Leflaive
92 point i Ekstra Bladet Thomas Rydberg skriver: " Nedfaldspærer i duften. Flot cremet mousse og masser af smag af pærer, tørret frugt, nødder, blomster og lette krydderier. Flot konsistente bobler. En mad champagne i den absolut pæne ende af feltet. Lang afslutning."  5 stjerner på Finansbureauet.dk Claus Forrai skriver: "Fantastisk velstruktureret Champagne med udpræget rugbrødsnæse og cremet mund med stor diversitet med dominans af nødder, toast og smørristede kantareller indhyllet i forfinet syre. Højt niveau. " Nyt projekt i Champagne, startet af Olivier Leflaive med assistance fra Erick de Souza. Extra Brut er produceret udelukkende på Chardonnay. Masser af rugbrød, let tørret frugt og valnødder i næsen. Dyb og kompleks i munden, med syltet citron, surdejsrugbrød og vitmaminpille. Lang dvælende eftersmag med let urtet udtryk. En vin der sagtens kan tackle de lidt tungere fiskeretter. Alkohol: 12,5% Dosage: 4,5 gram/liter 
Pris 449 kr.

2017 Côte de Beaune...

Årgang: 2017
Slot: Olivier Leflaive
Røde bær, karamel og søde varme krydderier i næsen. Den dufter herligt af Pinot Noir. Smagen er intet mindre end fantastisk. Her er delikat sødmefuld frugt, pirrende krydderi og perfekt afbalanceret syre. Det hele forenes i en herlig symfoni af modsætninger som lethed, kompleksitet og vedholdenhed. Eller sagt på en anden måde; velsmag på meget højt plan!!! Alkohol: 13%
Pris 319 kr.

2021 Meursault, Olivier...

Årgang: 2021
Slot: Olivier Leflaive
Druerne til denne vin kommer fra marker, der ligger på et gruset højdedrag i den sydlige del af Meursault, på grænsen til Puligny-Montrachet. Jordbundsforholdene minder derfor også meget om nabokommunens, hvilket vil sige mere stenet og ikke så dyb og leret som omkring byen Meursault. Det giver en lettere og mere blomsteragtig struktur end typisk for Meursault. Rank og elegant, og biddet i eftersmagen sidder lige i skabet. En drøm af en vin til et bord fyldt med skalddyr. Alkohol: 13%
Pris 925 kr.

2016 Amarone della...

Årgang: 2016
Slot: Ottella
90 point i Wine Spectator Der var engang. Engang hvor producenterne i Valpolicella Classico kunne hævde, at alt hvad der lå udenfor deres område var ligegyldigt. Betingelserne for at producere stor vin i Valpolicella var kun til stede i "Classico" området - det oprindelige Valpolicella. Men uha, de skal stå tidligt op og sadle hesten i Classico-området hvis de skal følge med det der foregår i "det nye" Valpolicella. Et af de seneste bud på hvordan top Valpolicella skal smage finder vi nær byen Romagnano, i dalen nord for Verona. Her ligger vingården Ripa della Volta, som i 2013 blev erhvervet af huset Ottella, der normalt hører til i Lugana. Dette er således husets første årgang, og det lover godt for fremtiden. Vinen er produceret på druerne Corvina 70%, Corvinone 20%, samt de sidste 10% bestående af Oseleta,Spigamonte, Corbina, Turchetta. De særligt udvalgte druer har tørret fra høst i Oktober til Januar, for at koncentrere sukker og aroma i dem. Efter endt gæring har vinen tilbragt tre år dels på store slovenske egetræsfade og små franske egetræsfade. Dyb sødmefuld blomme/kirsebær-næse. Meget ren i sit udtryk. Forbavsende lidt tørret frugt. Lidt marcipan og vanille i næsen. Fed flæsket, kompleks og lækker i munden. Insisterende kirsebær og sund tannin. De søde elementer holdes fuldstændig i skak af den friske syre. Vinen er stadig meget ung, men en dekantering kan gøre meget ved den. Et vanvittigt produkt! Absolut top Amarone. Alkohol: 16% Restsukker: 7 gr/ltr Ekstrakt: 44 gr/ltr Syre 7 gr/ltr
Pris 499 kr.