JC´s Own

JC´s Own, Barossa Valley

Interessen for at gære ting begyndte i et vaskehus på universitetet. Jaysen Collins eksperimenterede på livet løs, og frembragte bedre og bedre øl, som gjorde, at vaskehuset blev samlingssted for med-studerende. Øllet blev døbt “JC´s Own”.

Det var jo egentlig handel Jaysen studerede, men fascinationen af gæringsprocessen, det skabende, og velsmagen forfulgte ham. Det var derfor ikke noget stort skridt for ham at tage, da hans mangeårige ven Dan Standish foreslog at de skulle starte vinproduktion sammen. Dette blev starten på en fremtidig levevej, da Jaysen og Dan Standish startede Massena Vineyards.

Siden er Jaysen blevet eneansvarlig for vinene fra Massena. Han har ført stilen i vinene videre, i et forsøg på ikke at skræmme de trofaste kunder væk. Det har dog efterladt Jaysen med lysten til at udfordre sig selv, og at eksperimentere noget mere end han følte Massena-navnet tillod. Derfor startede han sin egen legeplads, som naturligvis skulle opkaldes efter de øl han var så berygtet for i sin studietid: “JC´s Own”.

Der er 2 varer.

Viser 1-2 af 2 element(er)

Aktive filtre

2018 Rock-it, JC´s Own,...

Årgang: 2018
Slot: JC´s Own
6 Thumbs up på Houlbergs Vinblog: " WTF? Ground Control to Major Tom ... 5 - 4 - 3 - 2 - 1 - ignition and we have a lift-off. Vinen rock:it fra vinhuset JC´s Own er airborn og kan vække både den nordkoreanske raketmand samt den engelsk musiske rocketman med kraften fra dens raketdyser. Duftmæssigt er der spark i raketten ... skrald på aromaerne med dyb, mørk frugt, brombær, blommer, jordbær, læder, lakrids, flæsk, sødme og ganske kødfuld, men aftryk fra egefadene også mærkes med lidt vanilje, våde træbjælker og mælkechokolade ... men der er samtidig en lille frisk og levende og småsyrlig nerve. Men smagen er sgu det absolut bedste ... rocketfuel men af den bløde slags, vildt smagfuld med saftige røde bær, brombær, jordbær, tranebær, tørre og kalkede tanniner, chokolade, lakrids, blomster og en snert parfumeret ...  hvor er det bare kompleks, flot afbalanceret, velkomponeret med dyb, elegance og lang cremet eftersmag. Det er saftsuseme en vin, der omgående har fået en plads i mit hjerte ... and I think my spaceship knows which way to go. Far er glad og raketten rammer stjernerne med astronautisk præcision" De fleste af Jaysen´s vine bliver blended efter gæring, men her har han gjort det omvendt. Fundet parceller med druerne Grenache, Shiraz, Mataro og Cinsault, som modner inden for tre dage af hinanden, lavet det han kalder en "frugt-salat" ud af de håndplukkede druer og smidt dem i et åbent gæringskar. Druerne er gæret på naturgær og under gæringen er skallerne blevet bearbejdet, så de har afgivet godt med farve og tannin. Presset i "Basket press" og har dernæst tilbragt 12 måneder i 2-3 år gamle træfade. Vinen dufter af mørke blommer, hængt kød, tørrede tranebær og finsk lakrids. Smagen er saftig, med røde bær og ledsages af mundvandsdrivende tørt tannin-bid og myriader af krydderier, der går i retning af tørret orangeskal og tranebær. Eftersmag med godt bid. Ungdommelig vin, der godt kan ligge 5-10 år, eller serveres til en god sammenkogt ret. 1002 flasker produceret. Alkohol: 14,5%
Pris 399,20 kr.

2016 Originale, Old vine...

Årgang: 2016
Slot: JC´s Own
94 point på The Winefront "Strong perfume of dark cherries, plum with whiffs off green herbs, brambles and faint sarsaparilla. The palate has the moody slouch to it, with dark fruit, wishes of chewy tannin, flicks of pepper and sage with a chomp of salt bush to close. It’s a sexed up grenache in weight, texture, complexity, far away from fruity, ‘pinot of South Australia’-styling. Really like it." 92 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Tæt duft mættet med mørke, modne bær, mørk chokolade, lakrids, fine nuancer fra fad. Meget fyldig smag, stor frisk, let krydret, kølig med friske bær, kirsebær, stikkelsbær, fine nuancer fra fad? Rank struktur, frisk med moden tannin, cremet og samtidig slank med en eftersmag med frisk frugt. Meget atypisk Grenache fra Australien.frugt der dækker over tanninen, lang, cremet eftersmag mættet med moden frugt. Rigtig Barossavin i den mere elegante stil. " 5 stjerner på Winelab.dk Mads Jordansen skriver: " Ekstremt dyb og kompleks frugt med modne skovbær og duften af komposterede bøgeblade. Intenst og elegant. Røde og sorte kirsebær og lidt vanilje i smagen. Integreret fadlagring og fine, afrundede tanniner. Seriøs Grenache fra gamle australske stokke. Eksklusiv lille produktion fra Jaysen Collins’ sideprojekt." 5 stjerner og Bedst i test på Gastromand.dk "Så er vi i Barossa med en vin lavet af Jaysen Collins, der også laver Massena. Hans egen grenache leverer elegant næse af druestilk og pibetobak på toppen af fed blommefrugt. Munden er knivskarp, kompleks frugt, balsamisk sursødme og saliverende elegance. Smuk vin, der giver troen på grenache som enkeltdruevin igen." Jaysen Collins har produceret vinene fra Massena i over 15 år. Han er bestemt ikke blevet træt af at producere Massena, for hver årgang har sine egne udfordringer. Men han føler sig lidt fastlåst på en bestemt stil. Han er nødt til at producere det kunderne forventer. Derfor har han nu startet sit eget projekt op. En legeplads hvor han kan gøre hvad han har lyst til. Til denne vin har Jaysen fundet en parcel med 150 år gamle Grenache stokke i bakkerne lidt uden for Angaston. Parcellen ligger i 350 meters højde og her blæser ofte en kølig brise. Vinen har gennemgået en kølig gæring på hele klaser. Gæret på naturgær og er dernæst lagret på 2-3 år gamle franske egtræsfade i 12 måneder og modnet på flaske i 6 måneder. Vinen er ikke blevet filtreret før aftapning. Årgang 2016 topper 2015, som var enestående. Dette er Grenache-guf fra allerøverste hylde! Vinen er mere imødekommende og powerfuld end 2015, nogen vil måske sige knap så elegant, men en vin behøver ikke altid være elegant. Sommeren var markant varmere og mindre blæsende, så den lille bakketop i Angaston modnede druer som aldrig før. En Grenache på 14,5% er dog stadig ikke i den høje ende af skalaen. Det dufter af hyben, røde søde kirsebær, blomme, mokka, lakrids og varm støvet rød jord. Flot intensitet i munden, hvor den sødmefulde, friske frugt pirrer smagsløgende, ledsaget af et sandt fyrværkeri af krydderier, kardemmomme, peber og lakridsrod. Kælen sødmefuld eftersmag med sitrende bid. Det er kort og godt velkonstrueret, smukt arbejde af Jaysen. 1476 flasker produceret. Alkohol: 14,5% 
Pris 359,20 kr.