Vinkælderen

Vinkælderen

Propperiet er eksperter i at finde gode flasker og i alle prisklasser. Her i vinkælderen fokuser vi på de lidt dyrere flasker, som ikke bare smager fantastisk men, som også giver dig en stor oplevelse. Som Mads Langer engang sagde i Mads & Monopolet: "Man skal ikke være nærig med sig selv" ... og engang imellem må man gerne give sig selv en stor oplevelse - det har du fortjent.

Server flasken til rigtig god weekendmad - eller bare i sofaen på en skøn aften. Drik den selv eller byd dine gæster på en vinoplevelse.

Gå på opdagelse her mellem de lidt mere sjældne flasker....

Der er 40 varer.

Viser 1-12 af 40 element(er)

Aktive filtre

2015 Wermut, JCs´ own,...

Årgang: 2015
Slot: JC´s Own
Young gun of wine: "Et unikt bud på vermouth. Den gyldne farve og søde noter snyder drikken til at tro, at dette vil være en utrolig sød vermouth og en vermut der skal nydes med måde. Men efter den indledende smag af tranebær og æble, kommer de sande farver af vermouth frem. Bitter timian, australsk flodmynte og fennikel er med til at give bitterhed, hvor malurt og (strand-)kvan holder den fløjlsbløde mundfornemmelse på det helt rigtige niveau, så den ikke bliver for kridtagtig …Denne vermouth er næsten som at nyde et måltid baglæns, hvor man begynder med desserten og slutte af med en lys og forfriskende forret. Den komplette smag er legende og udført med utrolig præcision. Det kunne så let have være for sødt eller for tørt, men er i perfekt harmoni og giver en virkelig kreativ og fantasifuld vermouth som bare skinner" Jaysen Collins har produceret vinene fra Massena i over 20 år. Han er bestemt ikke blevet træt af at producere Massena, for hver årgang har sine egne udfordringer. Men han føler sig lidt fastlåst på en bestemt stil. Han er nødt til at producere det kunderne forventer. Derfor har han nu startet sit eget projekt op. En legeplads hvor han kan gøre hvad han har lyst til. Målet med denne Wermut er at lave basis vine på det bedste Marsanne, den hviler 12 måneder på bærmen for at give struktur samt fylde. Herefter tilsættes urter der ligger i basis vinen i 14 dage for at trække aromaer og smag til den færdige Wermut. Til sidst tilsætte det fineste neutrale druesprit fra Barossa Valley. Vinen lagrer 6 måneder før den frigives til salg. Urter der er brugt ved fremstilling: Malurt, enebær, hyben, citronskal, citronmyrteblad, kamilleblomster, mælkebøtteblad, Angelica rod, hibiskus blomster, ingefærrod, vaniljestang, jasminblomster, tjørnbær, allehåndebær Alkohol: 16,4% 
Pris 239,00 kr.

2018 Tianna Negre 5-2 ,...

Årgang: 2018
Slot: Tianna Negre
Helt uimodståelig orange vin produceret 100% på Giró Ros, druerne er koldt gæret i nye franske 500 liters egetræs fade. Efter end gæring lagrer den 15 måneder på  franske 500 liters egetræs fade og tappes uden filterering.  Orange farve med kobbertoner. Aromaer af nyt træ såsom vanilje på en baggrund af tør mandarinskal. Tannisk mund, velbalanceret og med en stor intensitet lang efter smag. Vinen er økologisk Alkohol 13,5%
Pris 319,00 kr.

2019 Tianna Negre 5-4 SA...

Årgang: 2019
Slot: Tianna Negre
Mallorca er et af de vinområder vi spår en spændende fremtid. Øen er gået fra en sø af middelmådig vin, til i dag at producere moderne kvalitetsvine med eget særpræg. Det der hjælper øen godt på vej i forhold til så mange andre fremadstormende vinområder er, at Mallorca har formået at bevare lokale druer som den hvide Prensal og måske især den røde Manto Negro. Det er sorter som ikke findes ret mange andre steder og som har noget helt unikt at byde ind med. Prensal kan på egen hånd mangle lidt syre, men piftet op med en syreholdig druesort, så bliver det pludselig rigtig spændende. Manto Negro er helt unik. Glem alt om blæksort, overekstraheret spansk vin, her får du Pinot Noir/Nebbiolo-agtig farve og karakter. Det er ganske enkelt noget du er nødt til at prøve! Vinen er produceret 100% på Manto Negro, druerne er gæret i nye franske 500 liters egetræs fade. Vinen macererer 5 dage og gæringen tager ca. 15 dage med daglig omrøring af mosten. Den lagrer 6 måneder på 2 år gamle franske 500 liters egetræs fade og tappes uden filterering. Rubinrød i farevn. Intense aromaer med en overvægt af modne blommer, meget typisk for sorten, mineralske noter og krydret baggrund (nellike, kanel, sort peber). I munden er den kødfuld med modne tanniner. Lang og behagelig eftersmag. Alkohol 14%
Pris 319,00 kr.

2018 Tianna Negre 2,...

Årgang: 2018
Slot: Tianna Negre
Mallorca er et af de vinområder vi spår en spændende fremtid. Øen er gået fra en sø af middelmådig vin, til i dag at producere moderne kvalitetsvine med eget særpræg. Det der hjælper øen godt på vej i forhold til så mange andre fremadstormende vinområder er, at Mallorca har formået at bevare lokale druer som den hvide Prensal og måske især den røde Manto Negro. Det er sorter som ikke findes ret mange andre steder og som har noget helt unikt at byde ind med. Prensal kan på egen hånd mangle lidt syre, men piftet op med en syreholdig druesort, så bliver det pludselig rigtig spændende. Manto Negro er helt unik. Glem alt om blæksort, overekstraheret spansk vin, her får du Pinot Noir/Nebbiolo-agtig farve og karakter. Det er ganske enkelt noget du er nødt til at prøve! Vinen er produceret 100% på Manto Negro, druerne er gæret i nye franske 500 liters egetræs fade. Vinen macererer 5 dage og gæringen tager ca. 20 dage med daglig omrøring af mosten.  Granatrød farve og intens delikat aroma med strejf af moden blomme og en krydret baggrund. Silkeblød i munden med modne tanniner og behagelig finish. Medium fylde og velafbalanceret eftersmag. Alkohol 12,5%
Pris 319,00 kr.

2019 Tianna Negre,...

Årgang: 2019
Slot: Tianna Negre
Vinen er produceret på druerne 56.5% Manto Negro, 15.3% Callet, 14.5% Cabernet Sauvignon og 13.7% Syrah høstet fra gårdens absolut bedste parceller og med optimal modenhed. Druerne er gæret og lagret hver for sig, og først stukket sammen efter 10 måneder på nye franske egetræsfade. Vinen dufter af mørke saftige kirsebær, chokolade og vanille. Flot intens og velsmagende frugt, der får fint modspil af frisk syre. Lang dvælende eftersmag med lakridsrod og mokka. Skøn vin, der giver mindelser om god Crozes-Hermitage. Serveres til et godt stykke kalv- eller okse. Alkohol 14%
Pris 319,00 kr.

2017 Meursault "Narvaux",...

Årgang: 2017
Slot: Olivier Leflaive
Druerne til denne vin kommer fra marker, der ligger på et gruset højdedrag i den sydlige del af Meursault, på grænsen til Puligny-Montrachet. Jordbundsforholdene minder derfor også meget om nabokommunens, hvilket vil sige mere stenet og ikke så dyb og leret som omkring byen Meursault. Det giver en lettere og mere blomsteragtig struktur end typisk for Meursault. Rank og elegant, og biddet i eftersmagen sidder lige i skabet. En drøm af en vin til et bord fyldt med skalddyr. Alkohol: 13%
Pris 479,00 kr.
  • -30%

2019 Rock-it, JC´s Own,...

Årgang: 2019
Slot: JC´s Own
De fleste af Jaysen´s vine bliver blended efter gæring, men her har han gjort det omvendt. Fundet parceller med druerne Grenache, Shiraz, Mataro og Cinsault, som modner inden for tre dage af hinanden, lavet det han kalder en "frugt-salat" ud af de håndplukkede druer og smidt dem i et åbent gæringskar. Druerne er gæret på naturgær og under gæringen er skallerne blevet bearbejdet, så de har afgivet godt med farve og tannin. Presset i "Basket press" og har dernæst tilbragt 19 måneder i 2-3 år gamle træfade. Vinen dufter af mørke blommer, hængt kød, tørrede tranebær og finsk lakrids. Smagen er saftig, med røde bær og ledsages af mundvandsdrivende tørt tannin-bid og myriader af krydderier, der går i retning af tørret orangeskal og tranebær. Eftersmag med godt bid. Ungdommelig vin, der godt kan ligge 5-10 år, eller serveres til en god sammenkogt ret. 1202 flasker produceret. Alkohol: 15%
Normalpris 399,20 kr. -30% Pris 279,00 kr.
2016 Ch. Kirwan, 3ème Cru Classé

2016 Ch. Kirwan, 3ème Cru...

Årgang: 2016
Slot:
Château Kirwan ligger midt i Margaux-distriktet i den lille kommune Cantenac, og har en lille smule danske aner, idet den danske konsul bor på det klassificerede 3. Cru slot. Årgang 2016 består af 40% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 20% Cabernet Franc, 10% Petit Verdot. I 2016 var slottets kælder igennem en større renovation, hvor bl.a. de gamle ståltanke blev udskiftet med tulipanformede keramik beholdere. Både den malolaktiske og alkoholiske proces foregår i disse tanke. Efterfølgende lagres vinen i 18-20 måneder på barriques. Château Kirwan er kendt for at lave elegante vine med en bemærkelsesværdig fylde og smidighed. En flot vin med en lækker sødmefuld bouquet af modne skovbær og fine noter af trøffel og cigarkasse. Smagen er solid og dog feminin med en fin dybde. Modne tanniner og masser af moden rød frugt med blommer, solbær, brombær og følges op af kaffe, chokolade og cedertræ - en imponerende lang eftersmag.
Pris 384,00 kr.
2014 Barolo "Ravera", La Bioca, Italien

2014 Barolo "Ravera", La...

Årgang: 2014
Slot: La Bioca
93 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Frisk og moden bærduft, kølig tone, lyse bær, lakrids, læder, fin syrlig tone. Frisk smag, fyldig med herligt bid med syre og tannin, fyldig smag, rank, med lang eftersmag med modne bær." 90 point - James Suckling De fleste af cru-vinene fra La Bioca er produceret fra markbesiddelser som er lejet. Men dette er første årgang fra La Bioca´s helt egen markbesiddelse på Ravera. Ravera ligger i den sydlige del af Barolo, syd for Barolo by. Marken er beplantet i 1972. Vinen har tilbragt 18 måneder på fad, 18 måneder på tank og et halvt år på flaske før den er blevet frigivet i Januar 2018. Transparent og klar i glasset. Dufter af blomme i madeira, boysenbær, mokka, eucaluptus og sød lakrids. Klart mørkere og dybere aromaer end i Monvigliero. Rank og frisk i munden med mørke bær og lakridsrod. Flot intensitet. Fast tannin. En vin der bør gemmes 2-5 år, og har potentiale til meget længere tids lagring. Alkohol: 13,8%
Pris 460,00 kr.

2013 Heimesheimer...

Årgang: 2013
Slot: Weingut Burggarten
TESTVINDER - BEDSTE TYSKE PINOT NOIR i Extra Bladet 93 Point - Din VinGuide "Flot vin med bløde tanniner og en lækker, cremet struktur på paletten. Lang finish" Vinmarken Burggarten ligger på en stejl sydvendt skråning lige overfor vingården, deraf navnet på vingården. Her er jordbunden vulkansk og stenet og består i særdeleshed af basalt. Vinen har tilbragt 18 måneder på barriques af fransk eg, hvoraf 2/3 fornys hvert år. Dyb, kompleks, saftig Pinot Noir. Masser af blomme i duft og smag. Klart den mest komplekse af Burggartens topmarker. På niveau med Kräuterberg, men uden dennes krydrede mineralitet. Faktisk er Heimesheimer Burggarten nok den mest burgundiske, stilmæssigt, af de to. Alkohol: 13,5% Restsukker: 3,0 gr/ltr Syre: 5,2 gr/ltr
Pris 399,00 kr.

Valentin Leflaive Brut...

Årgang:
Slot: Valentin Leflaive
Nyt projekt i Champagne, startet af Olivier Leflaive med assistance fra Erick de Souza.  Brut Rosé er produceret udelukkende på Pinot Noir. 70% af basisvinen har lagret 7 måneder på ståltank og 30% på brugte egetræsfade fra Olivier Leflaive´s Bourgogne-produktion. Andengæringen er foregået på flaske og vinen har tilbragt 20 måneder "sur lie", inden den er blevet degorgeret. Detter er et glas Champagne rosé på meget højt niveau. Lækker næse med kirsebær, marcipan/mazarinbund og lidt tørret appelsin. Flot afbalanceret smag. Den lette sødme klæder virkelig de lidt røgede, kirsebæragtige noter. Lang pirrende eftersmag med orangeskal. En super vin som aperitif eller til en snack. Alkohol: 12,5% Restsukker: 7 gr/ltr 
Pris 399,00 kr.

2016 Amarone della...

Årgang: 2016
Slot: Ottella
90 point i Wine Spectator Der var engang. Engang hvor producenterne i Valpolicella Classico kunne hævde, at alt hvad der lå udenfor deres område var ligegyldigt. Betingelserne for at producere stor vin i Valpolicella var kun til stede i "Classico" området - det oprindelige Valpolicella. Men uha, de skal stå tidligt op og sadle hesten i Classico-området hvis de skal følge med det der foregår i "det nye" Valpolicella. Et af de seneste bud på hvordan top Valpolicella skal smage finder vi nær byen Romagnano, i dalen nord for Verona. Her ligger vingården Ripa della Volta, som i 2013 blev erhvervet af huset Ottella, der normalt hører til i Lugana. Dette er således husets første årgang, og det lover godt for fremtiden. Vinen er produceret på druerne Corvina 70%, Corvinone 20%, samt de sidste 10% bestående af Oseleta,Spigamonte, Corbina, Turchetta. De særligt udvalgte druer har tørret fra høst i Oktober til Januar, for at koncentrere sukker og aroma i dem. Efter endt gæring har vinen tilbragt tre år dels på store slovenske egetræsfade og små franske egetræsfade. Dyb sødmefuld blomme/kirsebær-næse. Meget ren i sit udtryk. Forbavsende lidt tørret frugt. Lidt marcipan og vanille i næsen. Fed flæsket, kompleks og lækker i munden. Insisterende kirsebær og sund tannin. De søde elementer holdes fuldstændig i skak af den friske syre. Vinen er stadig meget ung, men en dekantering kan gøre meget ved den. Et vanvittigt produkt! Absolut top Amarone. Alkohol: 16% Restsukker: 7 gr/ltr Ekstrakt: 44 gr/ltr Syre 7 gr/ltr
Pris 399,00 kr.