Kalvekød

Vinguiden_Kalvekød_1.png

Kalvekød & vin

Kalvekød er lyst og mildt kød og kræver en tilsvarende let og mild flot afrundet vin.
Til kalvekød kan du med succes både anvende rødvin og hvidvin.

Rødvin til kalvekød

Vælger du at servere rødvin til det lyse kalvekød, skal vinen være let, elegante og uden
den store kompleksitet. Et godt valg, kunne være en tysk Pinot Noir, italiensk Barbera/Merlot eller en let fransk rødvin på Pinot Noir druen. 

Tysk Pinot Noir fra Burggarten

Italiensk Barbera fra La Bioca

Italiensk Melot fra Ottella

Fransk Pinot Noir fra Domaine de la Metairie

Hvis retten med kalvekød er kraftigt krydret fx en gryderet, ragout eller har kraftigt tilbehør, kræver det en lidt mere fyldig vin. En fyldigere tysk spätburgunder eller fransk Pinot Noir, en italiensk Sangiovese fra Toscana eller oversøisk Pinot Noir. 

Hvidvin til kalvekød

Vælger du derimod at servere hvidvin til kalvekød, vil en fyldig hvid Bourgogne på Chardonnay druen, en tysk grauburgunder (Pinot Gris), fransk Pinot Gris eller tysk Riesling være oplagte gode valg.

Fransk Bourgogne/Chardonnay fra Olivier Leflaive

Tysk Riesling fra Schmitges

Der er 27 varer.

Viser 1-12 af 27 element(er)

Aktive filtre

2019 Merlot, Venezia, Vigna...

Årgang: 2019
Slot: Vigna Dogarina
Vinen er produceret af Merlot druer høstet på Vigna Dogarina´s marker omkring Trieste i Norditalien. Det er en flot og saftig rødvin med tobak, læder og let bærsødme i duften, og pirrende krydderi i eftersmagen. Fin vin til pasta eller fjerkræ. Alkohol: 12,5%
Pris 79,20 kr.

2018 Pinot Noir, Domaine la...

Årgang: 2018
Slot: Domaine la Grange
Domaine La Grange ejes af Pierre Degroote der oprindeligt er fra Belgien. Hans forældre solgte landbrugsmaskiner af mærket John Deere, så landbrug havde han på en eller anden måde under huden da han på en sommerferie i Midi, i en alder af 20 år forelskede sig i en lokal pige. Han besluttede sig for at flytte til Sydfrankrig. I 1989 blev Domaine la Grange sat til salg og Pierre tøvede ikke. Han var overbevist om, at vinområdet Languedoc havde et kæmpe potentiale rent kvalitetsmæssigt. Man må sige, at han fik ret. Hans egne vine er ingen undtagelse. Du får helt fantastiske kvaliteter, til meget små penge. At dyrke Pinot Noir i varme Languedoc er ikke det nemmeste. Det kræver omhyggeligt beskæringsarbejde i vinmarken for at danne en store tæt løvkrone, der kan kaste svalende skygge over druerne. Hos Domaine la Grange siger man, at 90% af succesen med Pinot Noir ligger i arbejdet vinmarken. Vinifikationen er meget traditionel. Druerne er afstilket og sendt til gæring. Under gæringen er der foretaget daglige ”pump overs” for at udvinde farve og aroma af skallerne. Halvdelen af vinen har dernæst lagret på nye egetræsfade i 4 måneder inden den er blandet med den resterende halvdel, som har lagret på ståltank. Vinen besidder en flot frugtrig næse af kirsebær og blomme, samt en god fyldig smag med et frisk bid i enden. Vinen vil være en fortræffelig ledsager til lettere kødretter eller afkølet til fisk. Alkohol: 12,5%
Pris 79,20 kr.

Halvflaske: 2016 Riesling...

Årgang: 2016
Slot: Weingut Schmitges
QbA fra den øverste del af Erdener Treppchen og Erdener Herrenberg. Kølig afdæmpet næse med lidt fersken og blomst. Smagen byder på cremet delikat frugtsmag og en stringent mineralitet, som løfter denne vin til et niveau hvor den slet ikke hører hjemme. Et brag af en vin til en meget, meget fornuftig pris. Drik den som ledsager til lette fiskeretter, suppe, sushi eller tærter. Restsukker 8,9 gr./ltr. Syre 6,9 gr./ltr. Alkohol 12,5%
Pris 63,20 kr.

2020 Ürziger Würzgarten...

Årgang: 2020
Slot: Karl Erbes
6 stjerner i Den korte Avis: Vingården Karl Erbes med sine kun 5 hektarer jordtilliggende blev grundlagt i 1967. Markerne ligger på stejle mineralholdige skiferskråninger ned mod floden Mosel. Her dyrkes udelukkende Riesling-druer , og den nuværende ejer Stefan Erbes søger den balance mellem sødme og syre, som gør Moselvinene så attraktive. En lækker ledsager til fisk og andet godt fra havet. 5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog: Vi har været der før ... på Weingut Karl Erbes' parcel på den 56 hektar store, stejle og berømte Ürziger Würzgarten mark. Derfra smager vi husets 2020 Ürziger Würzgarten Riesling Feinherb. Det er en vin, som jeg har smagt tidligere ... både i årgang 2018 og 2019. Det er dog ikke Karl, som har lavet vinen, men i stedet Karls søn Stefan, som i dag har overtaget driften af de 7 hektar vinmarker og nu laver alle vinene. Og de laves meget klassisk … ikke så megen fokus på de tørre vin, for fokus på vine med sødme-/syrebalance er vigtigst, så derfor er de fleste vine søde eller halvsøde. Derfor har vinhuset også har stor eksport til bl.a. det asiatiske marked. Her smager vi Erbes' 2020 Ürziger Würzgarten Riesling Feinherb, som Propperiet selv kalder den mest traditionelle Mosel vin i deres sortiment. Vinen har pæn restsødme med hele 20 gram restsukker pr. liter, men hvor nogle Feinherb vine godt kan virke nærmest tørre i deres stil, så kan sødmen i denne vin her virkelig smages. Og den minder i næsen om de to foregående årgange ... igen en omgang tropisk med fersken, melon, ananas og banan. Der er ikke petroleum eller i diesel, så på den måde minder den mest om 2019, men har også samme strejf af råolie, krop, fedme, sødme, sten og mineraler. Måske virker den endda lidt støvet. I munden overraskes du af masser af sødme ... igen er sluserne til nektarland åbne, så der er dømt bællefest. Det er Moselriesling, som man kan drikke litervis af. Der er ananas, pærer i honning, mandarin og vinen er cremet, småfed, bred samt buttet. Svagt fanges svagt lidt grape, lemon, citroner og sten ... men de er puttet godt nedenunder fedtlaget. Hvor er det dejligt. Vel nok den mest traditionelle Mosel-vin i vores sortiment. Stefan Erbes søger altid balancen mellem sødme og syre i hans vine, og er klart orienteret mod at udnytte vinenes syre til at opnå restsødme. Han besiddelser ligger næsten alle på Ürziger Würzgarten. Marken med den røde skifer. Det er næsten som om skiferens farve går igen i vinen. Det er eksotisk spicy Riesling der kommer herfra. Vinen byder på lækker sødmefuld næse med papaya og fersken. Smagen er sødmefuld og frisk på samme tid og ender ud i et let krydret bid. En super vin til asiatiske retter. Restsødme 20 gr./ltr. Syre 6,8 gr./ltr. Alkohol: 12%
Pris 103,20 kr.

2020 Riesling "Vom Haus",...

Årgang: 2020
Slot: Weingut Schmitges
6 stjerner Den korte Avis: Vine fra de stejle bjergsider langs den tyske Mosel-flod er det altid en stor fornøjelse at lægge smagsløg til. Det gælder også denne tørre, sødmefulde og mineralske Riesling fra 1744-årstallets vingård, der ligger i Mittel-Mosel-landsbyen Erden. Vinen er gæret ved lav temperatur, og den lange gæring bevirker, at den færdige vin fremstår med blomst, elegance og mineral i duft og smag. Kvaliteten overgår prisen mange gange. 88/100 i Vinexpressen: Lille strejf af bolsjer, ananas og gule stenfrugter. Ganske intens i smagen med god ekstraktion, en let markeret frugtsødme, der toppes op af en god fylde og en vedvarende syre i eftersmagen, der får den til at hænge godt i munden. Alkohol 12,5% Syre 8 gr/ltr Sukker 8,8 gr/ltr
Pris 95,20 kr.
  • -25%
  • Ny

2018 Maison Rouge, Blankenhorn

Årgang: 2018
Slot: Weingut Blankenhorn
Druerne til denne VDP. Gutwein  gæres i åbne træfade i op til 4 uger, inden vinen bliver hældt på barrique for til sidst at lagre i 12-14 måneder. I næsen finder man røde bær, urter og masser af frisk frugt I smagen mødes man af friske bær noter og bløde tanniner. Vinen er lavet på Merlot og Spätburgunder. Alkohol: 13,1% Restsukker: 0,8 gr/ltr Syre: 5,1gr/ltr
Normalpris 95,20 kr. -25% Pris 71,40 kr.

2020 Riesling Vom Berg,...

Årgang: 2020
Slot: Weingut Schmitges
Vinanmeldernes bedømmelse af årgang 2018: 5 stjerner - GODT KØB - Extra Bladet 5 stjerner på Houlbergs Vinblog 5 stjerner på Flaskehalsen 5 stjerner på Vin avisen.dk QbA fra den øverste del af Erdener Treppchen og Erdener Herrenberg. Cremet fersken og ananas med rank syre og flot mineralitet. Vinen har restsødme, men sødmen får meget fint modspil af vinens syrlighed. Perfekt ledsager til krydrede eller stærke retter med fjerkræ eller fisk. Sødmen giver fint modspil til det stærke. Kan også anvendes til sushi hvor soya, wasabi og ingefær får lidt modvægt. Restsukker 25,2 gr./ltr. Syre 8,4 gr./ltr. Alkohol 11%
Pris 103,20 kr.

2020 Riesling Grauschiefer,...

Årgang: 2020
Slot: Weingut Schmitges
QbA fra den øverste del af Erdener Treppchen og Erdener Herrenberg. Kølig afdæmpet næse med lidt fersken og blomst. Smagen byder på cremet delikat frugtsmag og en stringent mineralitet, som løfter denne vin til et niveau hvor den slet ikke hører hjemme. Et brag af en vin til en meget, meget fornuftig pris. Drik den som ledsager til lette fiskeretter, suppe, sushi eller tærter. Restsukker 8,9 gr./ltr. Syre 6,9 gr./ltr. Alkohol 12,5%
Pris 103,20 kr.

2017 Barbera d´Alba,...

Årgang: 2017
Slot: La Bioca
  Vinmarken San Sebastiano i Monforte d´Alba købte La Bioca af familien Zabaldá, der har fået lov at lægge navn til denne herlige drik. Halvdelen af vinen har lagret på 2-3 år gamle franske egetræsfade, resten på rustfrit stål. Vinen dufter af jordbærkompot, sød lakrids, friske høballer og med en underliggende blomsteragtig karakter, der letter og løfter. Vinen besidder en fantastisk elegance. Den er let af struktur, men med et sødmefuldt krydderi der skaber dybde og kompleksitet, som var det en Barolo vi havde fat i. Lækker vin, som man ikke kan få nok af. Drik den til dyr med vinger. Alkohol: 14,5% Læs om La Bioca her
Pris 119,20 kr.

2020 Quereinsteiger,...

Årgang: 2020
Slot: Weingut Schmitges
Duft af overmoden banan, fersken og lidt nybagt rugbrød. Delikat sødmefuld smag, hvor den fuldmodne frugt får modspil af pirrende krydderi. Olieret og vedholdende eftersmag. Perfekt match til stærke retter med karry og chili. Restsukker 7 gr/ltr Syre 6 gr/ltr Alkohol: 12,5% 
Pris 119,20 kr.

2017 Bourgogne Chardonnay,...

Årgang: 2017
Slot: Olivier Leflaive
Vinmager hos Olivier Leflaive: Franck Grux, er en renhedens og mineralitetens mester. Det ser man selv i hans standard cuvée på Chardonnay. Flot og rank er den sat sammen, med let cremet fylde i munden. En super vin til lettere fiske retter. Alkohol: 12,5%
Pris 135,20 kr.

2017 Pinot Noir "Le...

Årgang: 2017
Slot: Domaine de la Metairie d´Alon
Sølv Medalje Mundus Vini Biofach Bronze Medalje IWSC Bronze Medalje Decanter Laurent Delaunay har Bourgogne-rødder - og han har bestemt ikke vendt sine rødder ryggen, selvom hans vinproduktion i dag koncentrerer sig om Languedoc. Drømmen om, at producere Bourgogne-vin har han stadig. Og nu er det faktisk lykkedes ham at få drømmen opfyldt, - men i Languedoc. Med købet af Domaine de la Métairie d´Alon i Limoux, samt marker i højlandet omkring Limoux, så har han nu mulighed for at producere Chardonnay og Pinot Noir med en kølighed og en nerve som var det produceret længere mod nord. Druerne er knust og afstilket inden de kommer i store, åbne rustfrie stålkar, hvor de undergår en maceration i 2 uger efterfulgt af fermentering ved op til 23 grader. Omkring 60% af vinen er lagret i rustfrie ståltanke ved lave temperaturer i 9 måneder, mens de sidste 40% er lagret 6 måneder i brugte egefade. Lækker kølig Pinot-næse med masser af røde bær. Ribs, jordbær, kirsebær og let viol. Delikat og saftig mundfyldende frugtsmag, med finurligt krydderi og let pirrende bid i eftersmagen. Især i eftersmagen kommer der lidt fadnoter, - mokka og peber. Let struktur, men alligevel kødfuld vin. Kan fint ledsage et stykke vildt. Alkohol: 13,5%
Pris 159,20 kr.