Lam

Vinguide_Lam.png

Lam & vin

Lam har noget mere smag end fx svinekød og kan tilberes i det uendelige. Retter med lam kan være meget kraftige og sødmefulde, hvis det serveres som simremad. Tilbereder du det derimod i ovn med timian, citronskal og hvidløg bliver det et lidt andet stykke kød, hvor knap så kraftige vine skal i spil.

 
Propperiets bud på vine som passer til retter med lam finder du her - men husk at have din tilberedning med i dine overvejelser når du vælger vin. 
 

Der er 15 varer.

Viser 1-12 af 15 element(er)

Aktive filtre

2019 Les Hauts de Lalande...

Årgang: 2019
Slot: Domaine Lalande
Gold Medal Catavinum 6 stjerner på Den Korte Avis: En velafbalanceret og frugtfyldt vin med noter af lakrids og peber i en lang finish. God til en gang flæskesteg. Druerne til vinen kommer fra området omkring den historiske by Carcassonne i Sydfrankrig. Her har Domaine Lalande sine besiddelser. Vinen er produceret fra gårdens bedste parceller og består af 50% Syrah, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Petit-Verdot og 10% Merlot. 40% af vinen har lagret 6 måneder på fade, hvoraf en tredjedel fornys hvert år. Duften byder på varme krydderier, blåbær, sød lakrids og knust peber. Smagen er delikat og sødmefuld og ender i et krydret bid med lidt kardemomme og lakrids. Fin ledsager til svine- eller kalve-kød. Domaine Lalande blev grundlagt i det 18. århundrede, i samme tidsrum som Canal du Midi blev anlagt. Canal du Midi gjorde der muligt at sejle fra Middelhavet til Atlanterhavet. Det var en af arkitekterne bag Canal du Midi, Paul Riquet, der byggede og bosatte sig på Domaine Lalande. På daværende tidspunkt omfattede domainet 2000 hektar jordbrug, men efter revolutionen blev det inddelt i mindre parceller. De nuværende ejere Pierre Degroote og Bernard Montariol købte ejendommen i 1996, på daværende tidspunkt var jordbesiddelserne mere beherskede 125 hektarer. Nogle af firmaets bedste marker ligger tæt op ad middelalderbyen Carcassonne, det er fra disse marker denne vin er skabt. Alkohol: 12,5%
Pris 79,00 kr.

Halvflaske: 2018 Ripasso,...

Årgang: 2018
Slot: Tenuta Lena di Mezzo/Monte del Fra
  92 point af James Suckling 91 point af Luca Maroni 90 point i Wine Spectator "Generous crushed black cherry and raspberry fruit is laced with ground ginger, orange zest and licorice notes in this medium-bodied red, framed by light, taut tannins and fresh acidity. Elegant." 90 point på Ekstra Bladet og titlen "Godt køb" Thomas Rydberg skriver: "Saftig og krydret med tydeligt ripasso præg. Bitre sorte kirsebær, tørrede krydderier, sød lakrids og vanilje i smagen. Vellavet med en lang krydret afslutning. Vellykket vin!" 5 stjerner på Vinavisen.dk "Flot rødvin i stil som en Amarone, men lettere og mere tilgængelig. En blød og indtagende vin med noter af mørke bær, rosiner, tobak, kaffe og læder." 5 stjerner og titlen "Godt Køb" på Finansbureauet.dk Claus Fledelius skriver: "Lækker Ripasso med balsamisk næse tilsat noter af læder og fyldig og opulent mund med toner af kirsebær og blommer komplementeret af  pæne mængder kaffe og pibetobak. Godt køb" Produceret af den friske Valpolicella tilsat gærresterne fra Amarone-produktionen. Herved startes en anden gæring, som koncentrerer vinens aroma og glycerol-indhold (= større fedme).   Efter endt gæring lagrer vinen 18 måneder på 3000 liters egetræsfade for at modnes.   I næsen finder man tørret frugt, kaffe, og peber. Saftig og delikat frugtsmag med tørrede noter og samtidig frisk frugt, flot smagsintensitet, og en eftersmag der pirrer med fine krydderier. Bør matches med kalvekød som for eksempel Vitello Tonato.   Alkohol: 14%
Pris 79,00 kr.
2017 Corbières A tire d´Aile, Abbotts & Delaunay

2018 Corbières A tire...

Årgang: 2018
Slot: Abbotts & Delaunay
Sølvmedalje Decanter 90 Point Wine Advocate 90 point Vinen kommer fra 3 forskellige parceller i Corbères. Dels lavland, dels højland. Lavlandet bringer de kødfulde og mørke nuancer i vinen, imens højlandet sikrer mere elegance og spændstighed. Vinen er produceret på Syrah og Grenache. 40% af vinen har tilbragt 9 månder på egetræsfade. Den resterende del har hvilet på ståltank. I duften mødes man af skovbær, lidt røde kirsebær, sart fint middelhavskrydderi med lavendel og eucalyptus. Næsten pinot noir agtig finesse og lethed i smagen. Fint bid i eftersmagen med lidt røg og lakrids, samt fine krydrede nuancer. Super vin til kalvekød, eller lam. Alkohol: 13,5%
Pris 103,00 kr.
Nero d´Avola, Black Label

Nero d´Avola, Black Label

Årgang: 2017
Slot: Azienda Vitivinicola Tola
Viticola Tola, Sicilien Frisk solbær, blåbær næse med lidt kardemomme hen over. Frisk fyrig smag med sundt tannin bid. En rigtig madvin. Prøv den til en gryderet der har simret fornuftigt længe. Alkohol 14%
Pris 103,00 kr.

2019 Ripasso, Valpolicella...

Årgang: 2019
Slot: Tenuta Lena di Mezzo/Monte del Fra
4,0 Vivino 92 point James Suckling 6 Stjerner i Den Korte Avis: Valpolicella Ripasso betegnes ofte som Amarone-vinens lillebror. Den fremstilles af de lokale druesorter Rondinella, Corvina, Corvinone og Molinara, og finten er, at mosten blandes med druekvas fra Amarone og gennemgår en fælles gæring. På den måde opnås en koncentreret og kraftig vin, men som er lettere og mere tilgængelig end Amaronen Produceret af den friske Valpolicella tilsat gærresterne fra Amarone-produktionen. Herved startes en anden gæring, som koncentrerer vinens aroma og glycerol-indhold (= større fedme). Efter endt gæring lagrer vinen 18 måneder på 3000 liters egetræsfade for at modnes. I næsen finder man tørret frugt, kaffe, og peber. Saftig og delikat frugtsmag med tørrede noter og samtidig frisk frugt, flot smagsintensitet, og en eftersmag der pirrer med fine krydderier. Bør matches med kalvekød som for eksempel Vitello Tonato. Alkohol: 14%
Pris 135,00 kr.

2020 Shiraz, Epsilon Wines,...

Årgang: 2020
Slot: Epsilon Wines
Det skrev vin-anmelderne om 2019: ”BEDSTE JULEVIN TIL PRISEN” Gastromand 5 stjerner i Den korte Avis: Her oplever vi australsk Shiraz-vin for fuld udblæsning. Op af glasset vælder til overflod en duft af blommer, blåbær, solbær og kirsebær samt et utal af krydderier.  Det skrev vin-anmelderne om 2018: ”BEDSTE JULEVIN TIL PRISEN” Gastromand 5 stjerner af Mads Jordansen på Winelab.dk: 5 stjerner på Flaskehalsen.nu 5 stjerner på Houlbergs Vinblog 5 stjerner i Den korte Avis Vinen har tilbragt 12 måneder i 2-3 år gamle amerikanske og franske egetræsfade. Det dufter af blomme, mørke kirsebær, kamfer, tjære, hængt kød, knust peber og lakrids. Masser af mørk sødmefuld frugt i munden, men vinen virker alligevel rank. Dyb og kompleks vin hvor sort peber og røg dominerer eftersmagen. En vin til en peber-bøf eller en ret med tyngde. Alkohol: 14,8%
Pris 143,00 kr.

2019 Domaine Galuval, Côtes...

Årgang: 2019
Slot: Domaine Galuval
Vinen er økologisk. 5 thumbs up på Houlbergs Vinblog: "Der er skam også langt mere tyngde i duften nu ... det er engelsk og finsk lakrids, en pose lakridspiber, lakridskonfekt, saftig med tørrede roser, violer, en vild dybde med sort, tung og vel nærmest kandiseret frugt, brombær og solbær, søde elementer, svag eukalyptus, vanilje fra fadene samt våd og sød pibetobak. I munden er det lidt samme historie, stor, fed, tung og dyb ... der er tjære, mørk, sort og dyb frugt. Selvom smagen er fed og næsten helt med tørret tørret frugt, så virker vinen faktisk tør og bitter, hvilket er godt hjulpet undervejs af stramme, tørre og bitre tanniner, lidt stærk peber og lang, lang eftersmag" 5 stjerner i Extra Bladet 91 point: "Rhône vin på den ene side kraftig men samtidig meget elegant i udtrykket. Sorte bær, violer, lakrids og vilde krydderier i smagen. Flot balanceret med en flot lang afslutning" 6 stjerner på Den Korte Avis: "Vinhuset Galuval laver sine vine af druer, som vokser i kommunen Plan de Dieu i og omkring småbyerne Cairanne, Camaret og Sainte Cécile Les Vignes,  og den aktuelle er stukket sammen af lige dele Syrah og Grenache druer, hvilket resulterer i tætte og dybe dråber i glasset. Duften afslører mørke bær,  som sveske og sorte moreller, men smager præsenterer en overvældende kraft, som passer fint til simremad" Fra Domaine Galuval besiddelser i kommunen Plan de Dieu i og omkring byerne Cairanne, Travaillan, Camaret og Sainte Cécile Les Vignes. Alle byer, der ligger grænsende op til det berømte vinområde Gigondas. Det beskriver meget godt, at vi har fat i en Côtes du Rhône med saft og kraft. Druesammensætningen består af lige dele Grenache og Syrah på 30 år gamle stokke. Vinen macererer op til 3 uger med skinnet og modner 3 måneder i beton tanke for herefter at afslutte med 4 måneders fadlagring. Vinen er tæt og dyb. Dufter af mørke bær så som blommer og mørke kirsebær, samt et strejf af vel integreret vanille. Dyb, saftig og kompleks smag, med fine krydderier i eftersmagen. Flot vin til for eksempel en lammesteg. Alkohol: 15% Restsukker 1,7g/l Syre 2,93 g/l
Pris 183,00 kr.

2017 Neuenahrer,...

Årgang: 2017
Slot: Weingut Burggarten
5,5 Thumbs Up Houlbergs Vinblog: Smagsmæssigt er vinen cremet , men har en meget syrlig, frisk frugtsyre med ribs, rabarber, hindbær, syrlig/søde kirsebær, lidt søde krydderier, meget livlig, luftig og utrolig venlig. Det er en utrolig nem drikkevenlig vin, meget smagfuld, rund, elegant og lækker. Jeg har fra første fløjt været begejstret for Burggarten og denne vin forstærker bare denne forelskelse. Pinot Noir fra markerne omkring byen Neuenahr. Vinen har lagret 12 måneder på 2-3 år gamle barriques af fransk eg. Årgangen har uden tvivl gemme-potentiale. Den har mørk frugt i næsen. Delikat og sødmefuld smag, der lige nu bider fra sed let tannin-bid og frisk frugtsyre. En dekantering vil klæde den. Pinot Noir krydderi og fin mineralitet i eftersmagen. Alkohol: 13,5%
Pris 199,00 kr.

2018 Ademàn Valdearanda...

Årgang: 2018
Slot:
Ademàn Valdearanda Crianza To ting forbundet=Symbolet på hånden Der er altid en grund skjult i enhver gestus. Den konstante pleje af vinmarkerne, respekt for naturens rytmer og kunsten at vælge druer - er søjlerne i en god vin. Nydelse og oplevelser, to dyder forbundet i denne vin lavet på stokke der er op mod 55 år gamle. Vinen er produceret på 100% Tinta de Toro (tempranillo) og lagret i 12 måneder på franske eg. Den er kirsebær rød i farven har en intens bouquet af modne frugter og rødebær samt vanilje fra det ristede fad. Vinen er ideel til Lam, og BBQ. 14,5% Se video om Ademan og deres goble dyrkning:  https://vimeo.com/408081463
Pris 159,00 kr.

2018 Domaine Galuval, Cru...

Årgang: 2018
Slot: Maison Galuval
5 thumbs up på Houlbergs Vinblog: Duftmæssigt minder Les Collines Côtes du Rhône Rasteau rigtig meget om Le Plan de Dieu. Igen masser af lakridsale noter, både tør, engelsk lakrids, lakridsrod ... men er klart meget stenet. Der er granit og lidt flæsk, godt med røg, lidt mælkede noter, brombær og solbær, sorte oliven, tørret frugt og en lille indelukket, indkapslet sødme, selvom fadpræget her ikke er særlig tydelig. Smagen er meget frugtrig ... virkelig frisk, fortættet og intens, men alkoholen mærkes her klart mindre end hos både Le Plan de Dieu og Le Coq Volant. Det er fortsat en stor og stærk mundfuld, men har en stenet, hård smag, meget kompakt, fortættet og massiv. Der er igen lakrids, tør lakrids, en smule bitterhed, sorte oliven, så Houlberg disker op med 5 tomler med en bitte pil op. Denne vin er en invitation til at udforske Collinesde Rasteau, en af ​​de fineste terroirs i denne landsby på en bakketop i Provence. Vinen er et udvalg fra små parceller fra kanten af ​​Gayère -floden. Terroirs fra Collines de Rasteau beskytter vinstokkene i tørketider takket være dens nærhed til floden. De røde druer kan derfor udtrykke alt deres potentiale, især Mourvèdre. Det er karakteristisk yderst aromatisk og trækker fra flodens dyb sine krydrede aromaer og kraftige tanniner, der dæmpes af Grenaches glathed og Syrahs silkeagtighed, som også er en del af blandingen. "Jeg ville lave en enestående vin, lidt anderledes end en klassisk Rasteau, baseret på udtrykket og kraften i Mourvèdre, tæmmet af ældning." E. COUZI, DOMAINE (ENOLOG) Med en skinnende lilla rød farve tilbyder denne overdådige vin en fantastisk koncentration med noter af sort frugt som solbær eller brombær, løftet af en røget, ristet finish, der er resultatet af komplementariteten mellem Mourvèdre og egetræs fadet. I munden er den fyldig og kompleks, med solbær og krydderier, og antydninger af sort oliven understøttet af ristede noter. Dyb og rig, denne blanding bærer stolt Mourvèdres stempel. Alkohol: 15,5% Restsukker 0,9 g/l Syre 3,33 g/l
Pris 263,00 kr.

2016 Ademàn Finca...

Årgang: 2016
Slot:
6 stjerner ud af 6 af Erik Mortensen "Fremragende" 6 stjerner på Flaskehalsen: Toro -vine har ofte deres helt eget meget mørke og intense præg. De ofte ældgamle vinstokke leverer druer med rig power, og nogle gange kan det være næsten uoverskueligt at tage fat på. De dygtigste producent formår at tøjle vildskaben, og Ademán lykkes i høj grad med det. Her er lakrids, læder, mørk chokolade, kaffe og mega-moden frugt. Det smager egentlig rigtig godt, men der mangler lige den sidste balance og sammenhængskraft til, at vi er helt oppe i topklassen. Det er endnu en relativt ung vin, og jeg forestiller mig, at den falder til ro og finder sin balance, hvis du har nogle ledige pladser til overs i vinkælderen. For det er storladent, pompøst og imponerende – men endnu også en anelse vildt og bombastisk. Ademàn Valdecarretas Stop og nyd=Symbolet på hånden De siger, at tiden er den bedste forfatter. Finder altid en perfekt afslutning. Lagring af en vin fra århundreder gamle vinstokke er en kompleks proces: modenhed og visdom kombineres for at opnå harmonien i en vin, der er værd at stoppe op og nyde. Ademáns Valdecarretas er lavet på vingårdens ældste vinstokke der er op mod 100 år gamle. Vinen er produceret på 100% Tinta de Toro (tempranillo) og lagrer 20 måneder på franske egetræfade. Inden da gennemgår vinen macerering i 24 timer ved lav temperatur, for herefter at gennemgå en malolaktisk gæring på nye franske egetræsfade. Vinen er rubinrød i farven og enorm intenst i duft og smag. Den afslutter rund og med bløde tanniner. Prøv den til oksekød eller vildt så som krondyr eller Muflon. 14,5% Se video om Ademan og goblet dyrkning:  https://vimeo.com/408081463
Pris 295,00 kr.

2018 Schliengener Syrah...

Årgang: 2018
Slot: Weingut Blankenhorn
6 stjerner fra Houlberg´s Vinblog: " Hold nu kaje for en duft .... vild lækker aroma, ganske landlig, animalsk med både dampende mødding, mejeri og mælkede noter, lidt bacon, en portion nødder, røg, våde og sødbrændte fade, kakao, chokolade, sød finsk lakrids, sorte oliven, kaffe samt en frugt med kirsebær, solbær og næsten tørret i udtrykket. Der fornemmes en lille mineralitet ... det dufter sindssygt godt. Det smager også næsten, som det dufter, altså rasende godt med masser af saft og kraft, solbær, sorte kirsebær samt klare fadnoter med røg, kakao, chokolade og så ellers en peber, som er tydelig og går igen gennem hele smagen med en lille afterburner.  Det er bare så smagfuld, intenst, dyb og potent, har en kalkagtig mineralitet og ellers bare dyb velsmag " Alkohol: 13,1% Restsukker: 0,8 gr/ltr Syre: 5,1gr/ltr
Pris 383,00 kr.