Oksekød

Vinguide_oksekød.png

Oksekød & vin

Oksekød er kraftigt i smagen og uanset hvordan kødet tilberedes, så er fibrene i kødet og smagen medvirkende til, at de solide og kraftige vine skal i spil her.
De store herrebøffer fortjener masser af lag og kompleksitet, fylde og kraftig smag. 

 
Her er propperiet´s bud på gode kraftige rødvine der passer til oksekød og grillmad. 
 

Der er 31 varer.

Viser 1-12 af 31 element(er)

Aktive filtre

2020 Côtes du Rhône,...

Årgang: 2020
Slot: Château Malijay
Slottet Malijay ligger i byen Jonquières nær byen Orange, ikke langt fra Vacqueyras og Gigondas. Det er en ung kvinde der står bag vinproduktionen på stedet. En dygtig ung kvinde. Hun forstår at forene terroir og delikat sødmefuld frugt. Denne Côtes du Rhône er lavet på 50% Grenache, 45% Syrah og 5% Mourvèdre, høstet med et udbytte på 40 hektoliter pr. hektar og er vinificeret i store betonkar med gæring og maceration i 15 dage og efter en malolaktisk gæring er den lagret i rustfrie ståltanke på bærmen i 6 måneder. Mørkere, dybere og mere kompleks end 2015 årgangen. Vinen dufter af brombær, blomme, og lavendel. Flot bærsødme i smagen, men stadig frisk syrlighed. Super intensitet. Eftersmag med varme krydderier og tørt fast peberbid. En perfekt vin til retter med kalv- eller svinekød. Alkohol: 13,5%
Pris 95,20 kr.
  • -25%

2019 Quinto Malbec, Riglos

Årgang: 2019
Slot: Riglos
5 Stjerner i Gastromand: Fadkrydret næse med kirsebær og sort peber. Stram, tør og tannisk mund med frisk syreafslutning.  Fin vin, der umiddelbart virker som et godt bud.  90 Point Tim Atkin 4,5 Thumbs up Houlbergs Vinblog: Smagsmæssigt er det sød, mørk frugt ... blåbær, brombær, sød tobak samt chokolade, men heldigvis også en syre, som er godt integreret i vinen, hvilket også gælder de fede tanniner, som alligevel formår at sætte sig behageligt på dine fortænder i overmunden. Der er en vis frugtsødme, som er behagelig ... ikke så dyb og kompleks, men en vin, som alle vil kunne lide og vil passe godt til rigtigt mange måltider, herunder endda også lidt julemad. Denne vin er produceret på 88% Malbec samt 12% Cabernet Franc. Ouinto Malbec 2019 fremstår med en saftig varm duft af brombær, rabarber og søde kirsebær, samt spicy BBQ noter. Smagen er frisk, frugtig og let krydret. Finish med godt bid og vedholdende krydderi af kakao og peber. Super vin til en varm aften ved grillen. Alkohol: 14,5%
Normalpris 108,00 kr. -25% Pris 81,00 kr.
Nero d´Avola, Black Label

Nero d´Avola, Black Label

Årgang: 2017
Slot: Azienda Vitivinicola Tola
Viticola Tola, Sicilien Frisk solbær, blåbær næse med lidt kardemomme hen over. Frisk fyrig smag med sundt tannin bid. En rigtig madvin. Prøv den til en gryderet der har simret fornuftigt længe. Alkohol 14%
Pris 103,20 kr.
  • -25%

2012 "La Touge", Minervois...

Årgang: 2012
Slot: Chateau Maris
Minervois la Livinière, Château Maris BIO 5 stjerner på Finansbureauet.dk "Sydfransk charmetrold med moden mørk frugt i næsen og let støvet mund med dominans af røg, lakridsrod og mørk chokolade. Høj klasse." 5 af 5 stjerner på Vinavisen.dk 6 af 6 stjerner i Den Korte Avis 89 point på Vinforum.dk 85% Syrah og 15% Grenache fra marken "La Touge", som består af en dyb brun og rødlig jordbund, der er mindre stenet end mange af de øvrige marker i La Livinière. 30% af vinen har lagret på nye efetræsfade. Man mødes af mørk frugt, lidt jordbærkompot og knust peber i næsen, pirrende intens frugt i smagen, og peber og lidt røget præg i eftersmagen. Gør dig selv en tjeneste: Hæld denne vin på karaffel, giv den en ordentlig luftetur og server den til en gryderet, så bliver alle lykkelige. Alkohol: 14,5%
Normalpris 140,00 kr. -25% Pris 105,00 kr.
  • -35%

2013 Cumulo Nimbus,...

Årgang: 2013
Slot: Abbotts & Delaunay
5 stjerner på Vinavisen.dk "En forrygende rødvin på druerne Syrah og Grenache. Vinen har en kraftig og liflig duft og en bred, dyb og meget lækker og kompleks smag med mørke bær og noter af peber, chokolade og lakrids. Dertil fint integrerede fadnoter. Den kan drikkes nu, men bør have lidt luft. Så åbner den sig fint. Den må dog meget gerne gemmes endnu nogle år." 5 stjerner på Winelab.dk "Saftige og modne brombær og mocca i duften. Harmonisk og kraftfuld. Masser af saftighed følger med i smagen sammen med en god syre, skovbær og ristede kaffebønner. Flotte tanniner og alle indikationer på en stor vin, der skal have et par år mere for at udfolde sig. Drikker du den nu, skal du endelig give den masser af luft inden servering." 91 point i Vinbladet " Koncentreret, tæt, krydret duft, flæsket med brombær og blåbær og nuancer fra fad. Fyldig smag, koncentreret med moden frugt, markeret tannin og en lidt bitter eftersmag med lidt for meget ekstraktion og markering af fad. Vokser i glasset, giv tid." Druerne til vinen er håndplukket fra to parceller i Minervois. En parcel i det kølige højland med Carignan og Syrah - samt en parcel med Syrah i det steghede lavland omkring Canal du Midi. 60% af vinen har lagret 9 måneder på en blanding af nye og 1-2 år gamle egetræsfade. De sidste 40% har overvintret på ståltank. Resultatet er blevet en vanvittig lækker Minervois med blommekompot, solbær, sød lakrids, malt og en underliggende urtet note. Sødmefuld og delikat frugtsmag, hvor pirrende syre og krydderi byder ind til noget nær perfektion. Fantastisk vin til et stykke oksekød. Alkohol:14%
Normalpris 183,20 kr. -35% Pris 119,08 kr.

2019 Ademàn Carabizal...

Årgang: 2019
Slot: Bodega Y Vinedos Maires
Vinanmeldernes karakter til årgang 2018: Gastromand "BEDST I TEST" Total charmenæse af kaffebønner og søde solbær. Tætvævet mund med blide tanniner og mundvandsdrivende saftighed. Well done. 6 stjerner ud af 6 af Erik Mortensen "Fremragende" 5 stjerner i Extra Bladet Håndtegnet på flasken signaler nydelse, hygge – at man er ok og i balance, ligesom denne skønne vin fra Maires Denne Roble er produceret af 100% Tinta de Toro (tempranillo) der er håndplukket og selekteret. Vinen har lagret 4 måneder på medium toasted fransk egetræ. Smuk violet farve og i smagen finder man røde bær, roser samt et strejf af vanilje fra fadet. Vinen er en fantastisk ledsager til kalvekød eller kylling og bør serveres og nydes ved 16-18 grader. 14,5% Se video om Ademan her:  https://vimeo.com/408081463
Pris 143,20 kr.
  • -35%

2014 Cumulo Nimbus,...

Årgang: 2014
Slot: Abbotts & Delaunay
92 point i Ekstra Bladet Thomas Rydberg skriver: "Bedste vin i test. Fra Minervois i Sydfrankrig på Syrah og Grenache. Mørke intense bær i duften. Koncentreret med animalske toner i smagen, sorte bær, krydderier, chokolade og vanilje. Flot stringent syre og begrænset fadpræg. Lang eftersmag." 92 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Tæt duft pakket med mørke bær, kødfuld og mineralsk, krydret med viol, brombær og nuancer fra fad. Fyldig smag, stor frugt der dækker over tanninerne, lang, krydret eftersmag med mørke bær og nuancer fra fad, der ikke dominerer." 6 stjerner på Flaskehalsen.nu "Vi har at gøre med en kølig mineralsk vin, der er sat umanerligt smukt sammen med en større og federe frugtsmag. På den måde ender det i en vin, der har så mange facetter og alligevel fremstår i perfekt balance, at det er sjældent at smage mage i denne priskategori og i så ung en alder. Den skal næppe ligge for mange år på hylden, men den er tilgengæld aldeles fremragende netop nu. Bravo." 5 stjerner på Vinavisen.dk " En forrygende rødvin på druerne Syrah og Grenache. Vinen har en kraftig og liflig duft og en bred, dyb og meget lækker og kompleks smag med mørke bær og noter af peber, chokolade og lakrids. Dertil fint integrerede fadnoter. Den kan drikkes nu, men bør have lidt luft. Så åbner den sig fint. Den må dog meget gerne gemmes endnu nogle år." 5 stjerner på Finansbureauet.dk Claus Forrai skriver: "Ganske fortrinlig Minervois med lige dele elegance og intensitet. Let støvet næse med strejf af solbærbusk og våd lædersaddel og silkeblød mund med let sødmefulde noter af overmodne brombær tilsat sart peberbid og krydrede noter i retning af estragon og timian. Lækker sag." Druerne til vinen er håndplukket fra to parceller i Minervois. En parcel i det kølige højland med Carignan og Syrah - samt en parcel med Syrah i det steghede lavland omkring Canal du Midi. 60% af vinen har lagret 9 måneder på en blanding af nye og 1-2 år gamle egetræsfade. De sidste 40% har overvintret på ståltank. 2014 er solens år i Minervois. Det er saftige solmodne vine med blød tannin der er årgangens signatur. Meget forskellige fra 2012 og 2013, der var kølige år, som producerede vine der var meget ranke og lukkede. 2014 har ikke samme potentiale, men er til gengæld rasende lækkert nu og de næste 4-5 år. Denne vin dufter af blomme, solbær, nybagt rugbrød, sød lakrids og lidt peber. Smagen er saftig og mundfyldende med stor frugtsødme, der slutter i et fint bid med lidt peber og engelsk lakrids. Super vin til et stykke oksekød. Alkohol: 14%
Normalpris 199,20 kr. -35% Pris 129,48 kr.
  • -35%

2015 Cumulo Nimbus,...

Årgang: 2015
Slot: Abbotts & Delaunay
92 point i Ekstra Bladet og titlen "Bedst i test" Thomas Rydberg skriver: "Carignan og syrah fra Minervois i det sydfranske. Intens i duften med masser af sorte bærnoter. Flot koncentration og renhed i smagen med skovbær, lakrids, peber og vaniljetoner. Yderst flot og velbalanceret vin med en lang krydret afslutning." 91 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Tæt duft med mørke bær, krydret med røget tone og vanilje fra fad. Fyldig smag, markeret tannin dækket af mørke bær og lang eftersmag med mørk frugt med fadpræg. Virker mindre voldsom end tidligere årgange, stadig meget ung. " 6 stjerner på Flaskehalsen.dk Morten Wamsler skriver: "Det er en vin, der kan noget helt særligt, og som formår at kombinere de klassiske franske vin-dyder med en blid og blød lethed, der giver et fremragende slut-resultat." 5 stjerner på Vinavisen "Fortræffelig rødvin på druerne Syrah og Grenache, der fylder sanserne med vin, vin, vin. Moden frugt, tilpas syre, noter af tobak, lakrids og mørk chokolade samt egetræ fra fadlagringen. De gode tanniner gør vinen til en udpræget madvin." Druerne til vinen er håndplukket fra to parceller i Minervois. En parcel i det kølige højland med Carignan og Syrah - samt en parcel med Syrah i det steghede lavland omkring Canal du Midi. 60% af vinen har lagret 9 måneder på en blanding af nye og 1-2 år gamle egetræsfade. De sidste 40% har overvintret på ståltank. Resultatet er blevet en vanvittig lækker Minervois med masser af mørke bær (kirsebær og solbær), lidt peber, chokolade og lakrids i næsen. Flot kompleks smag, der er en finurlig blanding af kraft og elegance. Lang eftersmag med fint bid. En vin der skal serveres til et godt stykke oksekød. Alkohol:14%
Normalpris 199,20 kr. -35% Pris 129,48 kr.

2019 Gigondas, Domaine Palon

Årgang: 2019
Slot: Domaine Palon
BEDST I TEST hos Ekstrabladet 5 stjerner Ekstrabladet " Flot intens næse med masser af sorte bær. Yderst imødekommende med masser af krydrede bærnoter, lakrids, urter og sort peber. Lang vedvarende afslutning. En powervin men hvilket pragtstykke. Fem kæmpe stjerner" 5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog: WAUW ... dyb, flæsket næse med baconfedt, flæsk, mejeri, ymer, bark, blæk, grafit, solbær, blåbær, blommer og svesker, tør engelsk lakrids, stor tørhed i det hele taget, kakaopulver, bitter chokolade, god med power, lidt estragon og så samtidig en vis kølighed med våde sten, urter og lidt Nordrhône gener. Smagsmæssigt er det også en kraftig vin med mørk frugt, solbær, brombær, måske endda lidt kandiseret i fruften, for der er også lidt sødme, peber og massiv tæthed som en knytnæve lige i solar plexus. Vinen har en vild god balance, et modent udtryk, stor fyldighed, tør jord, mineraler suppleret med kakao og bitter chokolade samt krydderier. Flot rhônevin med svulmende maskulinitet og klart 5 store fingre med pil op. Druerne er høstet med et udbytte på 30 hektoliter pr. hektar og vinen er gæret 30 dage i betontanke med piegage to gange dagligt og efter endt fermentering er 1/3-del af vinen lagret 6 måneder på foudres - resten i betontankene - inden aftapning på flaske. Fantastisk flot Gigondas fra den sydlige del af Rhône med svesker, rosiner og lidt skovbund i næsen. Voluminøs mund med righoldige mængder kakaopulver, mørk chokolade, peber og lakrids som fortsætter ud i den lange intensive eftersmag. Et brag af en vin. Vinen er produceret på 80% Grenache, iblandet Syrah og Mouvedre. Men det er Grenache der dominerer smagspaletten. En fantastisk ledsager til vildt og okse.
Pris 183,20 kr.

2012 Camposireso, Veronese...

Årgang: 2012
Slot: Ottella
Vinexpressen: Lidt støvet kirsebær/blåbær næse, krydret med tobak, lakrids og lavendel. Saftig og kompleks smag med dyb mørk kirsebær og behageligt tannisk bid. Lang lækker eftersmag med peber og lakridsrod. En fuldstændig enestående vin, der giver mindelser om toppen af Toscana. Produceret på 50% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon og 25% Corvina. Vinen er gæret og dernæst lagret på egetræsfad i 18 måneder. "Lækker næse med masser af saftig frugt – blandt andet søde kirsebær. Fløjlsblød i munden, hvor man finder en flot balance mellem struktur, syre og sødme. Totalt lækker vin, man nærmest ikke kan stoppe med at drikke." Alkohol: 14%
Pris 183,20 kr.

2018 Ademàn Valdearanda...

Årgang: 2018
Slot:
Ademàn Valdearanda Crianza To ting forbundet=Symbolet på hånden Der er altid en grund skjult i enhver gestus. Den konstante pleje af vinmarkerne, respekt for naturens rytmer og kunsten at vælge druer - er søjlerne i en god vin. Nydelse og oplevelser, to dyder forbundet i denne vin lavet på stokke der er op mod 55 år gamle. Vinen er produceret på 100% Tinta de Toro (tempranillo) og lagret i 12 måneder på franske eg. Den er kirsebær rød i farven har en intens bouquet af modne frugter og rødebær samt vanilje fra det ristede fad. Vinen er ideel til Lam, og BBQ. 14,5% Se video om Ademan og deres goble dyrkning:  https://vimeo.com/408081463
Pris 159,20 kr.

2017 Cumulo Nimbus,...

Årgang: 2017
Slot: Abbotts & Delaunay
Wine Advocate - Robert Parker: 86/100 Decanter: 91/100 4,1 Vivino Druerne til vinen er håndplukket fra to parceller i Minervois. En parcel i det kølige højland med Carignan og Syrah - samt en parcel med Syrah i det steghede lavland omkring Canal du Midi. 60% af vinen har lagret 9 måneder på en blanding af nye og 1-2 år gamle egetræsfade. De sidste 40% har overvintret på ståltank. Resultatet er blevet en vanvittig lækker Minervois med masser af mørke bær (kirsebær og solbær), lidt peber, chokolade og lakrids i næsen. Flot kompleks smag, der er en finurlig blanding af kraft og elegance. Lang eftersmag med fint bid. En vin der skal serveres til et godt stykke oksekød. Alkohol:14%
Pris 207,20 kr.