Vildt uden fjer

Vinguide_Vildt.pngVildt uden fjer & vin

Kødet fra vildt er let sødligt og det samme er saucen som regel.
Derfor skal du bruge en vin, som er mere delikat end den er kraftig og robust. Vine fra varme områder er som regel gode hertil. Gå efter sødmefulde vine med relativt høj alkoholprocent.

Her er Propperiet´s forslag til retter med fx dådyr, harer osv. 

 

Der er 12 varer.

Viser 1-12 af 12 element(er)

Aktive filtre

Halvflaske: 2018 Ripasso,...

Årgang: 2018
Slot: Tenuta Lena di Mezzo/Monte del Fra
  92 point af James Suckling 91 point af Luca Maroni 90 point i Wine Spectator "Generous crushed black cherry and raspberry fruit is laced with ground ginger, orange zest and licorice notes in this medium-bodied red, framed by light, taut tannins and fresh acidity. Elegant." 90 point på Ekstra Bladet og titlen "Godt køb" Thomas Rydberg skriver: "Saftig og krydret med tydeligt ripasso præg. Bitre sorte kirsebær, tørrede krydderier, sød lakrids og vanilje i smagen. Vellavet med en lang krydret afslutning. Vellykket vin!" 5 stjerner på Vinavisen.dk "Flot rødvin i stil som en Amarone, men lettere og mere tilgængelig. En blød og indtagende vin med noter af mørke bær, rosiner, tobak, kaffe og læder." 5 stjerner og titlen "Godt Køb" på Finansbureauet.dk Claus Fledelius skriver: "Lækker Ripasso med balsamisk næse tilsat noter af læder og fyldig og opulent mund med toner af kirsebær og blommer komplementeret af  pæne mængder kaffe og pibetobak. Godt køb" Produceret af den friske Valpolicella tilsat gærresterne fra Amarone-produktionen. Herved startes en anden gæring, som koncentrerer vinens aroma og glycerol-indhold (= større fedme).   Efter endt gæring lagrer vinen 18 måneder på 3000 liters egetræsfade for at modnes.   I næsen finder man tørret frugt, kaffe, og peber. Saftig og delikat frugtsmag med tørrede noter og samtidig frisk frugt, flot smagsintensitet, og en eftersmag der pirrer med fine krydderier. Bør matches med kalvekød som for eksempel Vitello Tonato.   Alkohol: 14%
Pris 79,20 kr.
  • -35%

2017 Zulu, Languedoc,...

Årgang: 2017
Slot: Chateau Maris
  91 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Moden duft, blåbær, mørke kirsebær, mineralsk. Fyldig smag, fin nerve, samtidig luftig, lang eftersmag med modne mørke, friske bær." Denne vin er produceret uden tilsætning af svovl. Vinen er gæret på natur.gær og har efter endt gæring tilbragt 5 måneder på "æggeskaller", - tanke af beton, som er støbt uden brug af metal. Denne vins eneste forsvar mod alder/iltning er den naturlige garvesyre. Derfor vil vi anbefale, at den bliver drukket indenfor 2-4 år. Vinen er blevet tildelt navnet "Zulu" fordi en Zulu er vild og naturlig - ligesom denne. Vinen er sammensat af et blend af Syrah og Grenache. Den er mørk i glasset som var det flydende lakrids. Dufter af blåbær, solbær, karamel og salmiak pulver. Saftig, tæt og lækker struktur, hvor der er et ganske let tanninbid, men det er svøbt i sødmefuld frugtfylde. Dette er en helt anden vin end Zulu 2016, som var mere letbenet. Her får du den tyngde og fylde, som Maris er mestre i. Alkohol: 14%      
Normalpris 143,20 kr. -35% Pris 93,08 kr.
  • -30%

2018 Ripasso, Valpolicella...

Årgang: 2018
Slot: Tenuta Lena di Mezzo/Monte del Fra
4,0 Vivino 92 point James Suckling Produceret af den friske Valpolicella tilsat gærresterne fra Amarone-produktionen. Herved startes en anden gæring, som koncentrerer vinens aroma og glycerol-indhold (= større fedme). Efter endt gæring lagrer vinen 18 måneder på 3000 liters egetræsfade for at modnes. I næsen finder man tørret frugt, kaffe, og peber. Saftig og delikat frugtsmag med tørrede noter og samtidig frisk frugt, flot smagsintensitet, og en eftersmag der pirrer med fine krydderier. Bør matches med kalvekød som for eksempel Vitello Tonato. Alkohol: 14%
Normalpris 135,20 kr. -30% Pris 94,64 kr.

2019 Maris L´Autan,...

Årgang: 2019
Slot: Chateau Maris
6 Stjerner i Den korte Avis: Sydfranske Languedoc-vinregionen huser en del perler, og blandt dem hører distriktet Minervois til blandt de farverigeste. Druerne i denne krydrede symfoni hedder Syrah og Grenache, og de gror ved foden af Montagne Noir på nogle marker, der plages af den djævelske vind Autan. Blandingsforholdet er 85/15%, og i glasset har man en oplevelse af masser af frugt, ung garvesyre og eftersmag af lakrids, peber og trækul. Den rigtige ledsager til vildt eller en sammenkogt ret. 5 stjerner i Vinavisen: En dejlig økologisk rødvin med en fint krydret duft med blandt andet vanille og violer. Smagen er også krydret , men her er det peber-noter, der er mest fremtrædende - men der er også god frugt i den lange eftersmag. En velkomponeret vin, der vil være fin til krydrede kødretter og kraftigt smagende oste. 4,5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog: Duftmæssigt er det en lille krydret bandit ... med frisk frugt, der lige skal åbne sig. Det er mest saftige kirsebær, brombær og boysenbær, røg, lejrbål, lavendel og Provence krydderier samt en lille jernagtig, stram note samt svag landlighed. I munden er vinen overraskende smooth ... cremet, blid og blød, mens frugten næsten er helt saftig. Der er jordbær, kirsebær og lidt brombær, en anelse frugtsødme, nogle tanniner, som dog er føjelige og venlige. Det er sgu godt balanceret, produceret og eksekveret, så vinbloggeren bliver sgu helt glad. Det er en pleaser, men fortsat med karakter og balanceret charme. Houlberg ligger sådan nærmest lige mellem 4,5 og 5 gale fingre. Autan er navnet vores forfædre gav djævelens og de vanvittiges vind, der var i stand til at blæse voldsomt over vinmarkerne på Château Maris, inden de stoppede og derefter startede forfra igen! Denne Syrah/Grenache en vellykket og generøs vin.  Vinen er produceret af biodynamisk dyrkede druer. 85% Syrah og 15% Grenache gæret på store åbne trækar og lagret på en kombination af ægformet cement og ældre træfade. Vinen er mørk og tæt i farven. Den dufter af krudt, kul, røg og mørke kirsebær. Saftig og vedholdende smag. Masser af frugt, ungdommelig tannin og en eftersmag med lakrids, peber og trækul. Det er dybt, det er intenst. En flot vin til en sammenkogt ret, vildt eller hvis du skal holde varmen på en kold dag. Alkohol 14 %
Pris 111,20 kr.

2018 Cabernet Sauvignon,...

Årgang: 2018
Slot: Finlayson
93 Point Winemag.co.za Top 100 National NWC Champion   Tre specielt udvalgte kloner af Cabernet Sauvignon har lagt druer til denne bombe af en Cabernet. David er virkelig på hjemmebane i Bordeaux-druer, det viser han også i denne udgave.  Den dufter af solbær, blomme i madeira, mørk chokolade og let urtet mynte-agtigt præg. Smagen er bundsolid med mørk intens frugt og noter af peber og røg. Frugtsødmen får modspil af tannin og alkohol, som gør vinen særdeles velegnet til et stykke oksekød.  70% af vinen har lagret 18 måneder på nye egetræsfade, den sidste andel på 1-2 år gamle fade.  Alkohol 14,5 %
Pris 135,20 kr.

2019 Gigondas, Domaine Palon

Årgang: 2019
Slot: Domaine Palon
BEDST I TEST hos Ekstrabladet 5 stjerner Ekstrabladet " Flot intens næse med masser af sorte bær. Yderst imødekommende med masser af krydrede bærnoter, lakrids, urter og sort peber. Lang vedvarende afslutning. En powervin men hvilket pragtstykke. Fem kæmpe stjerner" 5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog: WAUW ... dyb, flæsket næse med baconfedt, flæsk, mejeri, ymer, bark, blæk, grafit, solbær, blåbær, blommer og svesker, tør engelsk lakrids, stor tørhed i det hele taget, kakaopulver, bitter chokolade, god med power, lidt estragon og så samtidig en vis kølighed med våde sten, urter og lidt Nordrhône gener. Smagsmæssigt er det også en kraftig vin med mørk frugt, solbær, brombær, måske endda lidt kandiseret i fruften, for der er også lidt sødme, peber og massiv tæthed som en knytnæve lige i solar plexus. Vinen har en vild god balance, et modent udtryk, stor fyldighed, tør jord, mineraler suppleret med kakao og bitter chokolade samt krydderier. Flot rhônevin med svulmende maskulinitet og klart 5 store fingre med pil op. Druerne er høstet med et udbytte på 30 hektoliter pr. hektar og vinen er gæret 30 dage i betontanke med piegage to gange dagligt og efter endt fermentering er 1/3-del af vinen lagret 6 måneder på foudres - resten i betontankene - inden aftapning på flaske. Fantastisk flot Gigondas fra den sydlige del af Rhône med svesker, rosiner og lidt skovbund i næsen. Voluminøs mund med righoldige mængder kakaopulver, mørk chokolade, peber og lakrids som fortsætter ud i den lange intensive eftersmag. Et brag af en vin. Vinen er produceret på 80% Grenache, iblandet Syrah og Mouvedre. Men det er Grenache der dominerer smagspaletten. En fantastisk ledsager til vildt og okse.
Pris 183,20 kr.

2016 Laplagnotte Bellevue,...

Årgang: 2016
Slot: Laplagnotte Bellevue
Arnaud de Labarre var tidligere medejer af Cheval Blanc. Det siger lidt om hvilke kvalitetskrav han stiller til sig selv og sine omgivelser. Kun det bedste er godt nok. De vine han producerer på hans eget slot Laplagnotte Bellevue er bundsolide, ærketypiske Saint Emilion vine. Det er vine som disse der i tidernes morgen har givet området sit gode ry og rygte. Vinen er produceret på 70% Merlot og 30% Cabernet Franc og certificeret Økologisk. Dyb kompleks næse med mørke bær i retning af kølig solbær og blåbær. Vanille fra fad, samt en lidt røget kul og koks-agtig note. Fast bid fra ungdommelig tannin, men pakket pænt ind i saftig frugt. Eftersmag med mørke indtryk - røg, sort peber og lakrids. Flot vin, med masser af potentiale. Klarer nemt 5-10 år i kælderen.  Vinen er økologisk.
Pris 191,20 kr.

2017 Barbaresco "Ronchi",...

Årgang: 2017
Slot: La Bioca
Bronze Decanter Vinen er produceret fra vinmarken Ronchi i Barbaresco. Parcellen blev anlagt i 1968 og er ved at nå en alder hvor udbyttet er faldende, men kvaliteten stigende.  Nebbiolo-druerne gennemgik to dages kold macerering med skallerne inden gæring. Mosten er dernæst overført til 1/3 i ståltank og 2/3 i åbne trækar hvor den er gæret. Efter endt gæring har den igen gennemgået en 14 dages macerering med skindet. Vinen har dernæst lagret 17 måneder på 1-2 år gamle franske egetræsfade og dernæst et år på flaske. Selvom Nebbiolo ofte kan være aggresiv og maskulin, så må man næsten beskrive denne udgave som feminin. Den dufter af kirsebær, virginia tobak, tørret frugt og sorte oliven. Den har en let struktur på tungen, med fast tannin-bid, men er samtidig pakket med sødmefuldt krydderi, der nærmest holder fest i munden. Langt dvælende krydret bid i enden. Fanatstisk vin til vildt. Alkohol: 14%
Pris 231,20 kr.

2015 Côte de Beaune...

Årgang: 2015
Slot: Olivier Leflaive
Røde bær, karamel og søde varme krydderier i næsen. Den dufter herligt af Pinot Noir. Smagen er intet mindre end fantastisk. Her er delikat sødmefuld frugt, pirrende krydderi og perfekt afbalanceret syre. Det hele forenes i en herlig symfoni af modsætninger som lethed, kompleksitet og vedholdenhed. Eller sagt på en anden måde; velsmag på meget højt plan!!! Alkohol: 13%
Pris 239,20 kr.

2016 Ademàn Finca...

Årgang: 2016
Slot:
6 stjerner ud af 6 af Erik Mortensen "Fremragende" 6 stjerner på Flaskehalsen: Toro -vine har ofte deres helt eget meget mørke og intense præg. De ofte ældgamle vinstokke leverer druer med rig power, og nogle gange kan det være næsten uoverskueligt at tage fat på. De dygtigste producent formår at tøjle vildskaben, og Ademán lykkes i høj grad med det. Her er lakrids, læder, mørk chokolade, kaffe og mega-moden frugt. Det smager egentlig rigtig godt, men der mangler lige den sidste balance og sammenhængskraft til, at vi er helt oppe i topklassen. Det er endnu en relativt ung vin, og jeg forestiller mig, at den falder til ro og finder sin balance, hvis du har nogle ledige pladser til overs i vinkælderen. For det er storladent, pompøst og imponerende – men endnu også en anelse vildt og bombastisk. Ademàn Valdecarretas Stop og nyd=Symbolet på hånden De siger, at tiden er den bedste forfatter. Finder altid en perfekt afslutning. Lagring af en vin fra århundreder gamle vinstokke er en kompleks proces: modenhed og visdom kombineres for at opnå harmonien i en vin, der er værd at stoppe op og nyde. Ademáns Valdecarretas er lavet på vingårdens ældste vinstokke der er op mod 100 år gamle. Vinen er produceret på 100% Tinta de Toro (tempranillo) og lagrer 20 måneder på franske egetræfade. Inden da gennemgår vinen macerering i 24 timer ved lav temperatur, for herefter at gennemgå en malolaktisk gæring på nye franske egetræsfade. Vinen er rubinrød i farven og enorm intenst i duft og smag. Den afslutter rund og med bløde tanniner. Prøv den til oksekød eller vildt så som krondyr eller Muflon. 14,5% Se video om Ademan og goblet dyrkning:  https://vimeo.com/408081463
Pris 295,20 kr.
  • -30%

2017 Stonegarden Grenache,...

Årgang: 2017
Slot: Massena Vineyards
94 points på The Winefront "Old vine grenache off the Stonegarden vineyard. Part matured in a ceramic egg, part whole bunches, all unfiltered and unfined. Ribs of tannin for sure but it generally feel unfettered and free. It has power but not a lead foot. It tastes of chicory and black cherry, graphite and woodsmoke. It’s sleeves are bursting with spice, dry/sweet/woody at once. Flashes of ironstone and molasses too. They vineyard has done an excellent job, and so too has the winery team. There’s finesse flaring off them’s fingers. It’s a respectful wine and as a result, it’s a fundamentally delicious as it is impressive." 93 point i Wine Advocate "Raspberries and cherries mark the nose of the 2017 Stonegarden Grenache, sourced from Eden Valley. This full-bodied rendering of Grenache is quite deep, dark and tannic, although it's creamy enough on the mid-palate to make it approachable now. Serious stuff, with a long, spice-driven finish." Når Barossa Valley bliver for varm for Grenache, så må man jo søge til køligere områder. Det har Jaysen gjort i det højt liggende nabo-område Eden Valley. Her sørger svalende vinde i dagtimerne og kølige nætter for, at Grenache beholder sin syre og spændstighed. Stonegarden er en legendarisk vinmark i Eden Valley. Markens undergrund består af rød ler imens de øverste jordlag består af rosenkvarts og skifersten. Denne specielle kombination giver vinene herfra en helt særlig mineralitet. Marken ligger ydermere i næsten 400 meters højde hvilket betyder, at sommervarmen holdes moderat af kølige briser og lave nat-temperaturer. Modningen af druerne foregår langsomt og sørger dermed for fin syre og silkeagtig tannin. Druerne til denne vin er høstet i to omgange. Første del er afstilket og fyldt i et keramisk æg hvor den har gennemgået gæring og dernæst flere måneders macerering sammen med skindet for at udvinde en fin tannin struktur. Den anden del er gæret som hele klaser og fodtrampet over en periode på to uger. Vinen har modnet på gamle træfade i 11 måneder. Man tænker vilkårligt Châteauneuf-du-Pape når man stikker næsen i glasset her. Det dufter på ingen måde oversøisk. Her er masser af kirsebærsødme, peber og hybenroser. Smagen er delikat og saftig, med mørke sødmefulde kirsebær og flot tannin-struktur. Vinen bør have lidt luft hvis den skal drikkes i 2018/2019, men med det rette tilbehør og tilpas iltning, så er den et monster. Velsmag i yderste potens. Der er stof nok i denne vin til mange års lagring, og til at tage kampen op med de helt store franske Grenache-vine. Vinen vil være perfekt til en dyreryg.  Antal flasker produceret: 2504 Alkohol: 14,5%
Normalpris 439,20 kr. -30% Pris 307,44 kr.

2017 Schliengener...

Årgang: 2017
Slot: Weingut Blankenhorn
6 stjerner fra Houlberg´s Vinblog: " Næsen er ikke helt så umidddelbart for fadpræget er klart mindre, hvorved frugten er mere i højsædet med brombær, sorte kirsebær, meget dyb og intens kirsebær,  tørt træ ... men nærmest mest ibenholt og mahogni, blomstersæbe, men slet ikke så impulsiv, eksplosiv og umiddelbar. Samtidig får man en lidt støvet, tør og så  meget dragende note.  Smagen er to die for ... sikke blød, mundsmeltende, cremet og blød smag, men med en intens kirsebær og hindbærsmag med utrolig intensitet,  lidt som en magiterning på kirsebær, bløde og smukt integrerede tanniner, fløjlsagtig, kompleks med imponerende eftersmag. Selvom den - som husets hvide  topvin - kræver klart mer' fordybelse, så er den svær at blive sur på ... vild smuk vin" 6 stjerner i Den korte Avis: "Vingårdens historie går tilbage til 1624 og var oprindelig en station, hvor transportkuskene skiftede heste. Senere blev stedet en kro med posthus, og gennem fem generationer blev det frem til 2014 drevet af familien Blankenhorn, hvor gården blev overtaget af Yvonne og Martin Männer, som på fineste vis lever op til husets verdensklasse. Sonnenstück er navnet på den mark, hvor vinstokkene vokser. Her er der tale om druen Schwarzburgunder (Pinot Noir) for fuld udblæsning" Top vinen fra Weingut Blankenhorn Spätburgunder GG Sonnenstrück gennemgår en kold macerering. Vinen gæres spontan i åbne træfade i 12 til 20 uger inden vinen bliver hældt på nye barrique for til sidst at lagre i 12-18 måneder. I næsen finder man kirsebær, hindbær, lilla blomster, hvid peber samt lidt røg og en intens dybde. I smagen mødes man ligeledes af Kirsebær, hindbær,  noter af træ og velintegreret tanniner.  Udbytte 40 hl/ha Alkohol: 13% Restsukker: 0,2 gr/ltr Syre: 5,5 gr/ltr
Pris 399,20 kr.