Fjerkræ

FJERKRÆ


Til fjerkræ kan anvendes både rød, rosé og hvidvin. Vælger du rødvin skal være i den lette ende.
Vælger du hvidvin eller rosé, så er det tilberedningen du skal vælge din vin udfra. Et godt krydret kyllingebryst kan sagtens tåle modspil fra en vin med sødme. Er det der imod kyllingebryst med en let salat, så skal vinen være friskere og mere tør.
 
Se Propperiets bud her, men ha´ hele tiden din tilberedning i tankerne

Der er 23 varer.

Viser 1-23 af 23 element(er)

Aktive filtre

  • -35%

2017 Argaray Rosado,...

Årgang: 2017
Slot: Bodegas Artajona
Vinen er produceret på Garnacha i steghede Navarra, som dog nyder godt af kølige nætter på de højest beliggende marker. Nætterne er med til at bevare druernes syre, og det er netop det, der gør denne vin så fantastisk. Vinen dufter af friske røde bær og let krydderi. Smagen er delikat og sødmefuld, med fint syrligt bid. Vinen kan drikkes uden tilbehør, men også ledsage salater, fiske- eller kyllinge-retter. Alkohol: 13,5%
Normalpris89,00 kr. -35%Pris57,85 kr.

2018 Merlot, Venezia, Vigna...

Årgang: 2018
Slot: Vigna Dogarina
Guldmedalje på Berliner Wine Trophy 5 stjerner på Flaskehalsen.nu "Vigna Dogarina har leveret en ultra charmerende blød bamsebasse-Merlot i den fyldige men samtidig let tilgængelige stil." 5 stjerner på Vinavisen.dk "Vellavet rødvin til en god pris. Den har en tilpas saftig smag af Merlot, god syre, en lille sødme." Vinen er produceret af Merlot druer høstet på Vigna Dogarina´s marker omkring Trieste i Norditalien. Det er en flot og saftig rødvin med tobak, læder og let bærsødme i duften, og pirrende krydderi i eftersmagen. Fin vin til pasta eller fjerkræ. Alkohol: 12,5%
Pris99,00 kr.

Halvflaske: 2018...

Årgang: 2018
Slot: Monte del Fra
Druerne (80% Corvina og 20% Rondinella og Molinara.) er hentet på skråningerne over byen Fumane. Her dyrkes efter Pergola systemet, hvor vinplanterne danner et skyggende tag over druerne. Det giver noget nær perfekte betingelser for en lang og modningsfase og dermed flot aroma-opbygning i druerne. I kælderen er druerne behandlet skånsomt og konstant køligt, også gæringen holdes afkølet, for at bevare druernes friske aromatiske karakter hele vejen til flasken.  Vinen fremstår aromatisk og delikat i glasset. Flot frisk blåbær/kirsebær-næse, og en frisk delikat frugtsmag. Vinen besidder på en gang friskhed og fornemmes let, men fylder alligevel munden med sødmefuld frugt og slutter i et frisk bid med tørrede krydderier. Flot vin til lette retter med fjerkræ. Alkohol: 12,5%
Pris79,00 kr.

2019 Pinot Grigio, Venezia,...

Årgang: 2019
Slot: Vigna Dogarina
5 stjerner på Vinavisen "En fyldig hvidvin på en drue, Pinot Grigio, der altid er rigtig god til mad. I smagen noter af eksotiske frugter og citrus samt en fin frugtsødme." 5 stjerner på Den Korte Avis "En rigtig eftersommervin til terrasse eller altan" Skøn Pinot Grigio på druer dyrket omkring Trieste i Norditalien. Græsset duft med lidt melon og blomst. Tør, men lækker cremet smag, der får flot modspil af frisk syre. En rigtig sommervin. Super til terrassen før grillen. Alkohol: 12,5%
Pris99,00 kr.
  • -25%

2016 Passo dopo Passo,...

Årgang: 2016
Slot:
5 stjerner GODT KØB i Extra Bladet: Mørke blommer i duften. Kraftig men pænt balanceret vin med masser af sort bærintensitet, varme krydderier i smagen. Pæn afslutning. Ganske fin vin til prisen. 5 stjerner i Vinavisen: En god Primitivo-rødvin, ikke så bamsesød som så ofte. Den har gode tanniner, god frugt og en lang eftersmag. Udpræget madvin. 6 stjerner Den Korte Avis: Her har vi en af de originalt smagende Primitivo-druevine, som desværre er ved at forsvinde i strømmen af ligegyldige vine, som Apulien i dag sender på markedet under navnet Zinfandel, efter at DNA-prøver har afsløret et nært familieskab. Og så sælger navnet Zinfandel bedre end Primitivo i USA. Den aktuelle vin fylder munden med god kirsebærsmag, og selvom der heldigvis er langt til jul, så køb noget andebryst og nyd vinen hertil. De kompletterer hinanden fornemt. Passo Dopo Passo bliver lavet af San Marco, som er ejet af Umberto Notarnicola vinbonde med rødder langt tilbage i Puglien samt Bruno Violo vinexpert fra Piemonte. Vingården fik sin start i 1986, hvor man fra starten ønskede at lave klassiske vine for området. Arbejdsgrundlaget bag San Marco`s vine er lokale druer, og lysten til på en gang at drive en stolt tradition videre, men samtidig forsøge at gå nye veje og indføre ny teknologi. Firmaets vine hentes fra vinstokke der vokser fritstående, fra vinstokke der dyrkes efter det klassiske syditalienske pergola-princip, samt mere moderne anlagte vinmarker. I Manduria, den sydlige del af Puglia hentes druen Primitivo. Sorten menes at være forfader til Californiens Zinfandel, – de to druesorter har identisk DNA. Produktionen af Primitivo foregår hos San Marco efter en antik opskrift. Vinen skal have en let oxyderet tone, af den slags hvor vinen begynder at dufte af læder og tobak. Flot duft af kirsebær, chokolade, tobak og læder. Smagen er mundfyldende og saftig, med let struktur, hvor der alligevel gemmer sig en masse smagskomponenter. Flot eftersmag der pirrer tungen længe med varme krydderier. En fremragende vin til and. Alkohol: 14,5%
Normalpris119,00 kr. -25%Pris89,25 kr.

2018 Bardolino, Monte del Fra

Årgang:
Slot: Monte del Fra
En rigtig sommer-rødvin. Produceret på druerne 65% Corvina, 30% Rondinella og 5% Sangiovese, som har været udsat for en kold macerering inden gæring for at udvinde farve og smag, men ikke tannin. Efterfølgende har en lang kølig gæring medvirket til at bevare vinens friskhed. Vinen dufter af brombær, roser, tørret appelsinskal og friskkværnet peber. Smagen er delikat og saftig, med flot friskhed. Lækkert dvælende kirsebær i eftersmagen. En super vin til en sommeraften på terrassen, eller til et fjerkræ indendørs. Alkohol: 12,5%
Pris110,00 kr.
2018 Chateaumeillant, Jacques Rouzé
  • -33%

2018 Chateaumeillant,...

Årgang: 2018
Slot:
Chateaumeillant er en ganske lille (90 hektar) og ganske ukendt AOC i det sydlige Loire. Det er måske ikke så mærkeligt at det ikke er verdenskendt, for her produceres meget lidt vin, - området tæller et kooperativ og 8 selvstændige producenter. Noget andet er at området fik først egen AOC i 2010. Til gengæld er den AOC fuldt fortjent. Det beviser Jacques Rozé med denne lille perle af en rødvin. Det smager af sommer og sol. Frisk, let, læskende og lækkert. Hovedruerne i området er Gamay og Pinot Noir. Denne udgave er klart Gamay domineret. Den dufter af blåbær, brombær, friske kirsebær og kongen af Danmark bolsjer. Smagen er frugtig, frisk og let, men på samme tid insisterende på at ville være mere end bare det. Her er pæn intensitet i eftersmagen hvor peber og lidt røgede noter finder vej. Prøv denne vin til et stykke grillet fjerkræ på terrassen. Så bliver det ikke meget mere sommer. Alkohol: 12,5% 
Normalpris179,00 kr. -33%Pris119,93 kr.
2018 Valpolicella Classico, Lena di Mezzo

    2019 Valpolicella Classico,...

    Årgang:
    Slot: Tenuta Lena di Mezzo/Monte del Fra
    Druerne (80% Corvina og 20% Rondinella og Molinara.) er hentet på skråningerne over byen Fumane. Her dyrkes efter Pergola systemet, hvor vinplanterne danner et skyggende tag over druerne. Det giver noget nær perfekte betingelser for en lang og modningsfase og dermed flot aroma-opbygning i druerne. I kælderen er druerne behandlet skånsomt og konstant køligt, også gæringen holdes afkølet, for at bevare druernes friske aromatiske karakter hele vejen til flasken. Vinen fremstår aromatisk og delikat i glasset. Flot frisk blåbær/kirsebær-næse, og en frisk delikat frugtsmag. Vinen besidder på en gang friskhed og fornemmes let, men fylder alligevel munden med sødmefuld frugt og slutter i et frisk bid med tørrede krydderier. Flot vin til lette retter med fjerkræ. Alkohol: 12,5%
    Pris129,00 kr.

      2018 Ademàn Adalia Verdejo

      Årgang: 2018
      Slot:
      6 ud af 6 stjerner hos Erik Mortensen - Den korte Avis "Fremragende vin - overdådig og aromatisk frugt, der gøres let tilgængelig med sin sprøde friskhed" Symbolet på flasken signaler V for de fantastiske Verdejo druer, som denne vin er lavet på. Vinen er dyrket gobelet i Toro nær grænsen til Adalia. Essensen af området er indkapslet i denne elegante og aromatiske Verdejo. Stokkene står goblet (se billederne) og er ca. 30 år gamle. Det er usædvanlig stenet og næringsfattig jord. Høsten foregår om natten hvor temperaturen kommer ned på omkring 6 grader. Druerne har efterfølgende gennemgået en to måneders lang macerering og derefter har vinen lagret to måneder på franske medium toasted egetræsfade. I bouqueten finder man noter af fennikel og ristet urter der går igen i smagen, hvor det hele holdes op af en stram syre og en anelse bitterstof, det gør vinen velegnet til salat, grillet grøntsager, brie samt pasta retter. 13,5%
      Pris149,00 kr.
      • -25%

      2018 Ademàn Carabizal Roble

      Årgang: 2018
      Slot:
      Gastromand BEDST I TEST Total charmenæse af kaffebønner og søde solbær. Tætvævet mund med blide tanniner og mundvandsdrivende saftighed. Well done. 6 stjerner ud af 6 af Erik Mortensen "Fremragende" 5 stjerner i Extra Bladet: Fra Toro i det vestspanske. Frugtig meget ren og vellavet vin med brombær, mocca, tobak og vaniljenoter. Flot friskhed og saftig i udtrykket. Pæn balance og længde. 90 Håndtegnet på flasken signaler nydelse, hygge – at man er ok og i balance, ligesom denne skønne vin fra Maires Denne Roble er produceret af 100% Tinta de Toro (tempranillo) der er håndplukket og selekteret. Smuk violet farve og i smagen finder man røde bær, roser samt et strejf af vanilje fra fadet. Vinen er en fantastisk ledsager til kalvekød eller kylling og bør serveres og nydes ved 14-16 grader. 14,5%
      Normalpris179,00 kr. -25%Pris134,25 kr.

      2018 Spätburgunder Classic,...

      Årgang: 2018
      Slot: Weingut Burggarten
      5 stjerner Vinavisen: Om en tidligere årgang skrev vi: "Elegant og lækker rødvin på druen Spätburgunder - også kaldet Pinot Noir. Den har den typiske lette og fint krydrede Pinot-smag, tilpas syre og en lille sødme. Skænk den fx til en let frokost." Den beskrivelse gælder også denne årgang. Flasken har skruelåg.  5 stjerner Houlbergs Vinblog: Yahoo … dejlig røget Ahr næse, måske lige en anelse mørkere i frugten end de to foregående år. Der er nelliker, svagt lidt animalsk stald, men på en kølig måde, virkelig dyb frugtnote, kirsebær, ribs, jordbær, brombær, ristede mandler, lidt brændte noter og blæk. Duftmæssigt læner den sig meget op ad 2016’eren. I munden er det en meget kærlig, dyb og virkelig lækker smag, rank og saftig med lidt sødme, svag lidt peber og tydelige tanniner. Som med 2017’eren bliver vinen blødere, sødere og mere udtryksfuld med lidt luft og varme i glasset, hvor der også kommer lidt vanilje frem. Det er smukt balanceret og fuck det smager godt. Sindsygt højt niveau for en Gutswein. Houlberg fluks hoster fluks op med flotte 5 glade fingre med pil op. 6 stjerner Den korte Avis: Spätburgunder er det tyske navn på Pinot Noir druen, som jo stammer fra Burgund eller Bourgogne, som det hedder på fransk. Mange mener, at tyskerne burde holde sig til at producere hvidvin, men det gør de kun af uvidenhed, for meget ofte finder man langs Rhinen og de tilløbende floder som f. eks. Ahr vinbønder, som laver rødvin, der får smagsløgene til at smelte af glæde. Det gælder også disse røde dråber, der meget vel kan siges at være ugens bedste køb. 5 stjerner i Ekstra Bladet : Krydret næse. Medium koncentration, flot struktur med kølige krydrede noter, vilde jordbær og strejf vanilje i smagen. Lang frugtig afslutning. 90 Rystende lækker entry level Pinot Noir! Paul Schäfer beviser her, at han er en hamrende dygtig vinmager, der vil tages alvorligt. Her er virkelig kælet for druerne i produktionslokalet, afsluttet med lagring i 12 måneder på store gamle egetræsfade. Årgangen er lysere og lettere end 2017, men mere harmonisk smagsmæssigt. Her er masser af jordbær, hvid peber og vanille i næsen. Lækker mundfyldende frugt, igen med jordbær. Delikat sødmefuld, men samtidig med kølig frisk syrlighed. Det er som at spise friske danske modne jordbær. Lækker mineralitet og syrlighed i eftersmagen. En flot vin til retter med fjerkræ. Alkohol: 13%
      Pris179,00 kr.

      2018 Gemei, Ottella, IGP...

      Årgang: 2018
      Slot: Ottella
      Rødvin produceret i bakkedragene i det sydlige Lugana. Vanvidslækker duft, med turbo på frugten. Her er brombær, solbær, kongen af Danmark bolsjer og marcipan. Mellemfyldig smag med masser af frisk frugt. Eftersmagen byder på behageligt bid med dvælende lakrids. En super vin til en let afkøling og et grillet stykke fjerkræ. Vinen er produceret på 40% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon og 40% Corvina, Molinara og Rondinella. Alkohol: 14%
      Pris159,00 kr.

      2017 Pinot Noir "Le...

      Årgang: 2017
      Slot: Domaine de la Metairie d´Alon
      Sølv Medalje Mundus Vini Biofach Bronze Medalje IWSC Bronze Medalje Decanter Laurent Delaunay har Bourgogne-rødder - og han har bestemt ikke vendt sine rødder ryggen, selvom hans vinproduktion i dag koncentrerer sig om Languedoc. Drømmen om, at producere Bourgogne-vin har han stadig. Og nu er det faktisk lykkedes ham at få drømmen opfyldt, - men i Languedoc. Med købet af Domaine de la Métairie d´Alon i Limoux, samt marker i højlandet omkring Limoux, så har han nu mulighed for at producere Chardonnay og Pinot Noir med en kølighed og en nerve som var det produceret længere mod nord. Druerne er knust og afstilket inden de kommer i store, åbne rustfrie stålkar, hvor de undergår en maceration i 2 uger efterfulgt af fermentering ved op til 23 grader. Omkring 60% af vinen er lagret i rustfrie ståltanke ved lave temperaturer i 9 måneder, mens de sidste 40% er lagret 6 måneder i brugte egefade. Lækker kølig Pinot-næse med masser af røde bær. Ribs, jordbær, kirsebær og let viol. Delikat og saftig mundfyldende frugtsmag, med finurligt krydderi og let pirrende bid i eftersmagen. Især i eftersmagen kommer der lidt fadnoter, - mokka og peber. Let struktur, men alligevel kødfuld vin. Kan fint ledsage et stykke vildt. Alkohol: 13,5%
      Pris199,00 kr.

        2017 Furd Pinot Gris,...

        Årgang: 2017
        Slot:
        Friske grønne æbler, lidt fersken og i særlig udpræget grad ananas i næsen. Pæn sødmefuld fedme i smagen, der rundes godt af, af et let krydret smag. I eftersmagen er det igen ananas og honning der tager over. En fantastisk vin til krydrede fiskeretter, fjerkræ eller ost. Vinen har Mélanie kald Furd, da druerne til vinen kommer fra en parcel på marken Furdenheimer Tal. Alkohol: 13,5% 5 Thumbs up Houlbergs vinblog: Duftmæssigt er det en blid vin ... der er fersken, melon, røde æbler, kvæde, svag grape, lidt nødder, lynghonning, bivoks, blomstersæbe, safran, sødkrydrede noter og noget, som minder om balsamtræ eller sandeltræ og så en pose med Katjes Salte Fisk lakridser. I munden er det er meget blød, cremet og rund vin, som har en meget lavt syreniveau ... nærmest mild som et forårsvindpust, mens frugten er fersken, mango og ananas, hvilket så suppleres af nogle jernholdige elementer, faktisk vildt med mineraler og jernholdige smage i eftersmagen. 6 Stjerner Den korte Avis
        Pris229,00 kr.

          2017 Mel, Mélanie Pfister

          Årgang: 2017
          Slot:
          Frisk blomstret næse med lidt reven citronskal og et skvis lime. Pæn fylde i munden suppleret med et stringent mineralsk bid, der følger en langt ud i eftersmagen.Vinen er lavet i rustfrie ståltanke og hver druesort vinificeret separat, således det endelig blend først laves, når gæring og lagring er slut. En rigtig fiskevin. Prøv den til lidt federe fisk som laks eller til skaldyr fra grillen. Vinen er lavet på druerne Gewürztraminer, Pinot Gris, Riesling og Muscat. Alkohol: 13% 5 Thumbs Up, Houlbergs vinblok: Lidt overraskende, så er det en sød og meget behagelig duft, ganske aromatisk med både æblemost, blomster, grillede citroner, lemon og akaciehonning. Det er lige før, at det dufter som en dessertvin, svagt lidt nødder og så samtidig let, liflig og behagesyg. Men smagsmæssigt er det en langt mere tør, skarp, krisp og sprød vin med masser af syre, godt med lemon, lidt fyldig grape bitterhed, småsure grønne æbler, saltet mineraler og lækker lang eftersmag med grapen siddende ætsende i munden. 6 Stjerner Den korte Avis
          Pris229,00 kr.

          2016 Pinot Noir Rosé "Le...

          Årgang: 2016
          Slot: Domaine de la Metairie d´Alon
          Laurent Delaunay har Bourgogne-rødder - og han har bestemt ikke vendt sine rødder ryggen, selvom hans vinproduktion i dag koncentrerer sig om Languedoc. Drømmen om, at producere Bourgogne-vin har han stadig. Og nu er det faktisk lykkedes ham at få drømmen opfyldt, - men i Languedoc. Med købet af Domaine de la Métairie d´Alon i Limoux, samt marker i højlandet omkring Limoux, så har han nu mulighed for at producere Chardonnay og Pinot Noir med en kølighed og en nerve som var det produceret længere mod nord.  Denne rosé er produceret af Pinot Noir med kort skindkontakt. Efter endt gæring har vinen hvilet 8 måneder på gær-resterne. Produceret uden malolaktisk gæring, for at bevare friskhed og nerve. Lys laksefarvet rosé. Man bliver udsat for et bedrag af sine sanser her. Det ser så lyst ud, men dufter så mørkt. Det dufter udtalt af blåbær, med præg af havvand og røg, som sad man ved et røgeri i Skagen havn. Rank og frisk i munden, igen med et præg af mørke bær, men med stor lethed og en finesse. Frisk og citrus-drevet eftersmag. Lækker vin til en eftermiddag på en solbeskinnet terrasse.  Alkohol: 13,5%
          Pris189,00 kr.

          2018 Gran Chardonnay, Riglos

          Årgang: 2018
          Slot: Riglos
          5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog: Dejlig smøragtig aroma ... smørcreme, melon, fersken, pærer, appelsin, nogle småsøde noter, nogle fadnoter, bl.a. lidt vanilje, svag honning samt masser af hvide blomster og søde krydderier. Vinen er smagsmæssigt dejlig cremet ... rund og varm, egentlig ganske omgængelig, blød og ligetil. Midt i alt det bløde er der lemon, grillede citroner og samlet kommer der en god syre, som lige præcis er tilstrækkelig til at sikre vinen kant og charme. Det er småfedt, helgodt og super lækkert. Druerne til vinen kommer fra 1350 meters højde hvilket bidrager til en spændstig syre. Vinen lager 8 måneder på franske 500 liters egetræs fade som giver vinen kompleksitet og fedme. Vinen har en fantastisk duft af fersken, lime, anis og et cremet smøragtig præg. Smagen er delikat og cremet med lækker frugtsødme, der overlappes af et frisk stringent syrligt bid. Eftersmagen er lang og vedholdende. Der produceres ca. 5500 flasker årligt. Alkohol: 13,5%
          Pris239,00 kr.

          2015 Pinot Noir "La...

          Årgang: 2015
          Slot: Domaine de la Metairie d´Alon
          5 stjerner på Flaskehalsen.nu "Det er en noget sydligere Pinot Noir, end de fleste franske, vi smager, og det sætter sit præg på smagen også. For ligesom der er mere pondus i kuløren, så er smagen også væsentligt mere fyldig og kraftfuld, men uden at det går ud over den lange og saftige eftersmag." 91 point på Vinbladet.dk " Meget kølig, ren duft, kalkagtig med sommerens lyse bær. Rank struktur, stram, lineær med ren eftersmag med frisk frugt, mineralsk med markeret syre. Meget kølig Pinot Noir, virker endnu meget lukket." Laurent Delaunay har Bourgogne-rødder - og han har bestemt ikke vendt sine rødder ryggen, selvom hans vinproduktion i dag koncentrerer sig om Languedoc. Drømmen om, at producere Bourgogne-vin har han stadig. Og nu er det faktisk lykkedes ham at få drømmen opfyldt, - men i Languedoc. Med købet af Domaine de la Métairie d´Alon i Limoux, samt marker i højlandet omkring Limoux, så har han nu mulighed for at producere Chardonnay og Pinot Noir med en kølighed og en nerve som var det produceret længere mod nord.  La Métairie stammer fra Domainet´s højest beliggende mark i 414 meters højde. På grund af højden nyder druerne godt af friske nattemperaturer og varme solrige dage . Vinen gæres i 5000 liter store trækar i det man i huset kalder"lasagne-stil" hele hvor hele klaser og most fra kværnen fyldes i fadet på skift. Massen udsættes for en kold forgæring hvor temperaturen i fadet holdes omkring 18 grader i 3 til 4 dage. Dernæst øges temperaturen langsomt til 25 grader. Et par korte pumpe-overs  når gæringen er halvvejs. Efter endt gæring hviler vinen på skallerne i 3-4 dage, dernæst fyldes al free-run juice på egetræsfade for at lagre og gennemgå malolaktisk gæring. Pres-vinen holdes adskilt til det endelige blend sættes sammen. Vinen hviler på træfade i 9 måneder. 10% af egetræsfadene fornys hvert år.  Vinen dufter af roser, blommekompot, tørret figen, knust sort peber og mokka. Saftig og fyldig i munden, men med en let struktur. Frugtsødmen overtages langsomt af et pirrende syrligt bid. Eftersmag med chokolade og røg. En flot Pinot Noir, der er domineret af tørret frugt og mørke aromaer. Vil være en fortræffelig vin til vildt. Alkohol: 13,5%
          Pris269,00 kr.
          2018 Valpolicella Classico, Lena di Mezzo

            2018 Valpolicella Classico...

            Årgang:
            Slot: Tenuta Lena di Mezzo/Monte del Fra
            Druerne (80% Corvina og 20% Rondinella og Molinara.) er hentet på skråningerne over byen Fumane. Her dyrkes efter Pergola systemet, hvor vinplanterne danner et skyggende tag over druerne. Det giver noget nær perfekte betingelser for en lang og modningsfase og dermed flot aroma-opbygning i druerne. I kælderen er druerne behandlet skånsomt og konstant køligt, også gæringen holdes afkølet, for at bevare druernes friske aromatiske karakter hele vejen til flasken. Vinen fremstår aromatisk og delikat i glasset. Flot frisk blåbær/kirsebær-næse, og en frisk delikat frugtsmag. Vinen besidder på en gang friskhed og fornemmes let, men fylder alligevel munden med sødmefuld frugt og slutter i et frisk bid med tørrede krydderier. Flot vin til lette retter med fjerkræ. Alkohol: 12,5%
            Pris299,00 kr.

              2016 Ademàn Finca...

              Årgang: 2016
              Slot:
              6 stjerner ud af 6 af Erik Mortensen "Fremragende" 6 stjerner på Flaskehalsen: Toro -vine har ofte deres helt eget meget mørke og intense præg. De ofte ældgamle vinstokke leverer druer med rig power, og nogle gange kan det være næsten uoverskueligt at tage fat på. De dygtigste producent formår at tøjle vildskaben, og Ademán lykkes i høj grad med det. Her er lakrids, læder, mørk chokolade, kaffe og mega-moden frugt. Det smager egentlig rigtig godt, men der mangler lige den sidste balance og sammenhængskraft til, at vi er helt oppe i topklassen. Det er endnu en relativt ung vin, og jeg forestiller mig, at den falder til ro og finder sin balance, hvis du har nogle ledige pladser til overs i vinkælderen. For det er storladent, pompøst og imponerende – men endnu også en anelse vildt og bombastisk. Ademàn Valdecarretas Stop og nyd=Symbolet på hånden De siger, at tiden er den bedste forfatter. Finder altid en perfekt afslutning. Lagring af en vin fra århundreder gamle vinstokke er en kompleks proces: modenhed og visdom kombineres for at opnå harmonien i en vin, der er værd at stoppe op og nyde. Ademáns Valdecarretas er lavet på vingårdens ældste vinstokke der er op mod 100 år gamle. Vinen er produceret på 100% Tinta de Toro (tempranillo) og lagrer 20 måneder på franske egetræfade. Inden da gennemgår vinen macerering i 24 timer ved lav temperatur, for herefter at gennemgå en malolaktisk gæring på nye franske egetræsfade. Vinen er rubinrød i farven og enorm intenst i duft og smag. Den afslutter rund og med bløde tanniner. Prøv den til oksekød eller vildt så som krondyr eller Muflon. 14,5%
              Pris369,00 kr.

                2019 Ademàn Carabizal Roble...

                Årgang: 2019
                Slot:
                MAGNUM Håndtegnet på flasken signaler nydelse, hygge – at man er ok og i balance, ligesom denne skønne vin fra Maires Denne Roble er produceret af 100% Tinta de Toro (tempranillo) der er håndplukket og selekteret. Smuk violet farve og i smagen finder man røde bær, roser samt et strejf af vanilje fra fadet. Vinen er en fantastisk ledsager til kalvekød eller kylling og bør serveres og nydes ved 14-16 grader. 14,5%
                Pris349,00 kr.
                • -15%

                2018 Gemei MAGNUM Ottella,...

                Årgang: 2018
                Slot: Ottella
                Rødvin produceret i bakkedragene i det sydlige Lugana. Vanvidslækker duft, med turbo på frugten. Her er brombær, solbær, kongen af Danmark bolsjer og marcipan. Mellemfyldig smag med masser af frisk frugt. Eftersmagen byder på behageligt bid med dvælende lakrids. En super vin til en let afkøling og et grillet stykke fjerkræ. Vinen er produceret på 40% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon og 40% Corvina, Molinara og Rondinella. Alkohol: 14%
                Normalpris449,00 kr. -15%Pris381,65 kr.

                2017 Riglos, Gran Cabernet...

                Årgang: 2017
                Slot:
                Finca las Divas er ejet af Darío Werthein, Fabián Suffern og californiske Paul Hobbs, der er en af de helt store vinmagere inden for Malbec og Cabernet Sauvignon. Vinene giver et andet udtryk end tidligere smagte vine fra Mendoza. For det første er stokkene ganske unge; for det andet ligger vinmarkerne i ca. 1200 meters højde, der giver den færdige vin masser af aromatiske udtryk samtidig med at syreindholdet er højt. Årgangene har indtil videre været utrolig stabile og i takt med at stokkene vokser sig ned gennem jorden kommer vinene til at blive endnu mere komplekse. Stilen er elegant anlagt, subtil og sofistikeret. Ingen overflødighedshorn, snævert funderet udtryk med masser af spændende stunder i glasset. Klar lakridset næse med toner af stikkelsbær, som dukker frem efter lidt ilt. Vinen fremstår umiddelbar grøntstilket i bouqueten, men velafbalanceret med god syre og en snert af sødme. På klassisk Cabernet’sk maner er den grøntlig stikkende og prikkende i sit udtryk, og samtidig godt sammenholdt i munden. Den føles meget fed og fyldende, men er behersket af et udenomliggende filter af syre og skarp blå frugt. Køligt sammenholdt med super velintegrerede tanniner. I eftersmagen præsenterer den en god længde med en smag af lakrids til bagmund og gummer. Vinen ligger 21 måneder på fransk eg. 14,5%
                Pris239,00 kr.