Svinekød

Vinguide_Svinekød.png

Svinekød & vin

Svinekød kan tilberedes på mange måder. Kødet i sig selv er meget mildt i smager, men det bliver oftest krydret med lidt stærkere krydderier. Fx skal en grillet, marineret svinemørbrad have modspil fra en vin der kan spille lidt med musklerne.

 
Se her vores bud på vine som går rigtig godt til svinekød...
 

Der er 16 varer.

Viser 1-12 af 16 element(er)

Aktive filtre

2019 Les Hauts de Lalande...

Årgang: 2019
Slot: Domaine Lalande
Gold Medal Catavinum 6 stjerner på Den Korte Avis: En velafbalanceret og frugtfyldt vin med noter af lakrids og peber i en lang finish. God til en gang flæskesteg. Druerne til vinen kommer fra området omkring den historiske by Carcassonne i Sydfrankrig. Her har Domaine Lalande sine besiddelser. Vinen er produceret fra gårdens bedste parceller og består af 50% Syrah, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Petit-Verdot og 10% Merlot. 40% af vinen har lagret 6 måneder på fade, hvoraf en tredjedel fornys hvert år. Duften byder på varme krydderier, blåbær, sød lakrids og knust peber. Smagen er delikat og sødmefuld og ender i et krydret bid med lidt kardemomme og lakrids. Fin ledsager til svine- eller kalve-kød. Domaine Lalande blev grundlagt i det 18. århundrede, i samme tidsrum som Canal du Midi blev anlagt. Canal du Midi gjorde der muligt at sejle fra Middelhavet til Atlanterhavet. Det var en af arkitekterne bag Canal du Midi, Paul Riquet, der byggede og bosatte sig på Domaine Lalande. På daværende tidspunkt omfattede domainet 2000 hektar jordbrug, men efter revolutionen blev det inddelt i mindre parceller. De nuværende ejere Pierre Degroote og Bernard Montariol købte ejendommen i 1996, på daværende tidspunkt var jordbesiddelserne mere beherskede 125 hektarer. Nogle af firmaets bedste marker ligger tæt op ad middelalderbyen Carcassonne, det er fra disse marker denne vin er skabt. Alkohol: 12,5%
Pris 79,20 kr.

2019 Hauteval, Carignan...

Årgang: 2019
Slot:
Vinanmelderne skriver om årgang 2018:  5 stjerner i Extra Bladet GODT KØB   Vinanmelderne skrev om årgang 2017:  6 stjerner i Politiken 5 stjerner og titlen "Godt køb" i Ekstra Bladet 5 stjerner på Flaskehalsen.nu 5 stjerner på Vinavisen   Vinanmelderne skriver om årgang 2019: 4,5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog: "Druerne er høstet med håndkraft, derefter afstilket og har så gennemgået en 4 dages maceration med skallerne inden gæringen er sat i gang. Bruno Raymond vælger at macerere før gæring, da det trækker færrest mulige bitterstoffer og mindst mulig garvesyre ud af skaller og kerner. Vinen har ligget 4 måneder på egetræ inden aftapning på flaske. I næsen er det en tør, mørk og vin ... krydret og mørk med lidt grannåle, røg, nelliker, brombær, solbær, blæk, grafit med godt med power. Der fornemmes svagt en brøkdel af sødme, men mest af alt er det bare krydret og tørt. Smagsmæssigt kommer sødmen klart mere frem ... måske ikke helt så dominerende som i 2017'eren, men det er fortsat en blød, fed og sødkrydret vin. Syren er der ... men gør ikke så meget væsen af sig og i stedet holder den tørre bitterhed vinen ret godt oppe sammen med søde kirsebær, brombær, hindbær, en plade mørk chokolade, vanilje og lakridspiber. Den er langt bedre, lidt køligere og i bedre balance end 2017'eren, så Thumbs Up. 6 stjerner i Den korte Avis: Vinen er lavet af Carignan-druer, som gror på 40 år gamle vinstokke i det nærmest ukendte vinområde Saint Guilhem nordvest for Montpellier i Sydfrankrig. Før gæringen fjernes stilke og kerner fra druerne, som derefter modner i 4 måneder i egetræsfade. Resultatet er en saftig og krydret rødvin, som performer med stor kompleksitet. Saint Guilhem le Désert er et relativt ukendt vin-område beliggende lidt nordvest for Montpeller. Området er bakket og bjergrigt og ligger en smule i læ for kølende vinde fra Middelhavet. Så her er varmt, - og tørt. I dette område stortrives Carignan, og har gjort det i århundreder. Det er derfor ikke svært at finde parceller med gamle stokke, som sætter færre druer, og som øger druernes koncentration. Derfor har Hauteval haft gode muligheder for at skabe en saftig, krydret rødvin, som overrasker med sin kompleksitet til en meget lille pris. Vinmager på vingården Saint Saturnin, Bruno Raymond, er en ung og initiativrig mand, der konstant søger nye veje. Således får han hvert år i høstperioden besøg af vinmagere fra hele verden, for at udveklse erfaringer og søge input. Hans produktionsmetoder bærer præg af dette, han anvender en god blanding af moderne og gammeldags teknikker. Denne Carignan er høstet manuelt og mosten har gennemgået en 4 dages macerering med skallerne inden gæringen er sat igang. Bruno vælger at macerere før gæring, da det trækker færrest mulige bitterstoffer og mindst mulig garvesyre ud af skaller og kerner. Vinen har ligget 4 måneder på egetræ og stokkene er ca. 40 år gamle. Alkohol: 13%
Pris 95,20 kr.

2019 Rosso dei Poggi,...

Årgang: 2019
Slot: Cignozza
Herlig toscaner fra vores Chianti-producent. Vinen er sat sammen af 90% Sangiovese og 10% Cabernet Sauvignon. Diskret kirsebær, orangeskal, læder og roser i duften. Old School velkomponeret Sangiovese. Blød og saftig i munden, med flot frisk syre, der bider med lækre krydderier i eftersmagen. Den smager som bløde kys. Lækker vin til pastaretter, svine- eller kalvekød. Alkohol: 13,5%
Pris 95,20 kr.

2019 Domaine Galuval,...

Årgang: 2019
Slot: Domaine Galuval
4 stjerner 89 Point i Extr a Bladet: Sydfransk vin på den lokale drue caladoc. Jordbær noter og let perlende i munden med masser af røde bærnoter, sort peber og vilde krydderier. En spændende ung vin med masser af friskhed og saftighed. Denne vin sætter fokus på en druesort, der inkarnerer sydens karakter ... Caladoc. Det er en relativt ukendt sort fra det sydlige Frankrig, en krydsning mellem Malbec og Grenache, med en stærk, flamboyant personlighed, der afspejler dens terroir. Ren og saftig, med fantastisk frugt, Caladoc kan lide ekstremer. Det vigtigste kendetegn ved denne sort er dens tætte, næsten sorte farve. Det er også genkendeligt for sine aromaer af meget moden rød frugt og en let krydret hed. I munden er den koncentreret med en suveræn garvesyre struktur. Denne vin tilbyder det allerbedste, Caladoc kan give.  Prøv den en varm sommer dag med barbecue marineret kød på grillen. Alkohol: 14 % Restsukker 1,4g/l Syre 3,35 g/l
Pris 103,20 kr.

2019 La Flor Malbec,...

Årgang: 2019
Slot: Pulenta Estate
Druerne til vinen er høstet manuelt og sorteret inden de er gået til gæring. Gæret på naturgær i åbne kar af cement og har dernæst tilbragt 6 måneder på 2-3 år gamle træfade. Vinen dufter af mørke bær, mokka, skovbund og lakrids. Smagen er frisk og frugtrig med blommesødme og fyrigt krydderi - især peber dominerer. Flot eftersmag der slutter i et bid med lidt mokka og bitter chokolade. En fortræffelig vin til svine- eller kalvekød. Alkohol: 14,5%
Pris 103,20 kr.

2016 Château la Roche,...

Årgang: 2016
Slot: Chateau la Roche
6 stjerner af Erik Mortensen "Vinen er, som man typisk gør langs højresiden af Gironde-floden syd for Bordeaux, stukket sammen af druetyperne Merlot (75%), Cabernet Sauvignon (20%) og Cabernet Franc (5%). Det giver et elegant resultat med frugt, der fylder munden og efterfølges af en behagelig lang eftersmag. Et særdeles godt køb til prisen " Chateau Laroche´s bygninger stammer fra det syttende og attende århundrede og er beliggende i Côtes de Bordeaux, som er området langs Garonne-flodens højre bred. Nabo-område til Entre-deux-Mers. Jean Merlaut er nuværende ejer. Slottets marker består af flere små plateauer med en undergrund af ler og kalksten, markerne er perfekt drænet og godt eksponeret. Fundamentet for at producere god vin er til stede. Denne vin er produceret på 75% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon og 5% Cabernet Franc. Druerne er gæret i ståltanke, og vinen derefter lagret 8 måneder på egetræsfade. Saftig kompleks og lækker rødvin med blomme, solbær og kærnemælk i næsen. Mørke dybe smagsnuancer, med mundfyldende frugt, der pakker den klassiske Bordeaux tannin fint ind. Et super køb til prisen. Alkohol: 12,5%
Pris 103,20 kr.

2016 Garciano, Bodegas Azul...

Årgang: 2016
Slot: Bodegas Azul y Garanza
6 Stjerner i Den Korte Avis: Her står vi med en økologisk fremstillet vin lavet af 60% Garnacha og 40% Graciano druer fra buskvoksende vinstokke. Ophavsmand til dette pragtstykke er Maria Barrena (se billede). Vinen dufter af mørke kirsebær, blommer, kværnet peber og paprika, mens smagen er saftig og fyldt med frugt. Importøren anbefaler den til grydestegte svinekæber og simremad i al almindelighed. Silver Medal - International Organic Wine Awards 2018 (2016 vintage) 4 Stjerner Vivino Blend på 60% Garnacha og 40% Gracianio - deraf navnet Gar/ciano. På Bodegas Azul y Garanza dyrkes økologisk og de buskvoksende vinstokke er ofte omgivet af græs, som lokker dyreliv til. Det sørger for biodiversitet, som ejer Maria Barrena mener er vigtigt for at opnå naturlig balance både i mark og vin. Alle disse faktorer resulterer i meget lille udbytte med stor intensitet. Tanken om det naturlige fortsætter i kælderen. Alle vine gæres på naturgær og tappes ufiltreret. Denne vin er et smukt eksempel på hvad Maria´s idéeer kan føre til. Vinen dufter af mørke kirsebær, blomme i madeira, friskkværnet peber og paprika. Dyb, saftig og flæsket i munden, medder masser af solmoden frugt og fint modspil fra tør tannin-kant. Dvælende saftigt bid i enden, med lakridsrod og paprika. Kan anbefales til grillet kød eller simreretter. Vinen vil uden tvivl elske at blive serveret til svinekæber.  Alkohol: 14,5%
Pris 119,20 kr.

2019 Chianti Colli Senesi ,...

Årgang: 2019
Slot: Cignozza
Lækker Chianti, der er tro mod sin oprindelse. For det første er vinen produceret på druer der kan dateres langt tilbage i områdets historie; 85% Sangiovese, 10% Cannaiolo og 5% Mammolo. For det andet har vinen "stresset af" og udviklet sig på gamle 500 liters træfade i et år inden aftapning. Mørke modne kirsebær, moreller, bålrøg og chokolade i duften. Mørk, tæt og intens i munden. Tanninen bider godt fra sig. Eftersmagen er tør og fast med let lakrids præg. En super-lækker og næsten nostalgi-fremkaldene vin. Noget nær perfekt vin til braisseret kalve- eller svine-kød. Stadig meget ung, vil udvikle sig og modnes de næste 5 år, men kan sagtens gemmes i kælderen endu længere. Alkohol: 13,5%
Pris 119,20 kr.

2018 Ademàn Adalia Verdejo,...

Årgang: 2018
Slot:
6 ud af 6 stjerner hos Erik Mortensen - Den korte Avis "Fremragende vin - overdådig og aromatisk frugt, der gøres let tilgængelig med sin sprøde friskhed" Symbolet på flasken signaler V for de fantastiske Verdejo druer, som denne vin er lavet på. Vinen er dyrket gobelet i Toro nær grænsen til Adalia. Essensen af området er indkapslet i denne elegante og aromatiske Verdejo. Stokkene står goblet (se billederne) og er ca. 30 år gamle. Det er usædvanlig stenet og næringsfattig jord. Høsten foregår om natten hvor temperaturen kommer ned på omkring 6 grader. Druerne har efterfølgende gennemgået en to måneders lang macerering og derefter har vinen lagret to måneder på franske medium toasted egetræsfade. I bouqueten finder man noter af fennikel og ristet urter der går igen i smagen, hvor det hele holdes op af en stram syre og en anelse bitterstof, det gør vinen velegnet til salat, grillet grøntsager, brie samt pasta retter. Alkohol: 13,5% Se video om Ademan og deres goblet dyrkning:  https://vimeo.com/408081463
Pris 119,20 kr.

2019 Domaine Galuval, Le...

Årgang: 2019
Slot: Domaine Galuval
6 Stjerner i Den korte Avis: ”Den flyvende Hane” er navnet på vinen oversat fra fransk til dansk. Den fremstilles af Syrah og Grenache druer fra marker i Gayère-dalen. Her hersker Mistral-vinden, som ventilerer vinstokkene og dermed holder druer sunde of fri af svampeangreb. Prøv den sammen med en stegt lammekølle, der er godt spækket med hvidløg. "Emblemet for Domaine de Galuval, Hanen (fra det latinske Gallus), snurrer rundt, da vejrhanen bliver slået af vinden. Mistralen og den fordel, den bringer, er, hvad der hjælper vores vinmarker med at trives, ventilere vinstokkene, holder druerne sunde og jager skyerne væk, så de kan nå den perfekte modenhed. Coq Volant henter sin inspiration fra denne vind og byder på en frugtagtig -lignende profil som en hyldest." Le Coq Volant produceres fra små parceller i Gayère -dalen, som har sit navn fra floden, der løber gennem den. Området er kendt for ​​dets marmorerede lerjord, hvilket gør det til en ideel terroir for Syrah og Grenache. De 2 druesorter vinificeres sammen i 100 hL. rustfri ståltanke, macerationen af druerne tager op til tre uger, for at trække farve og tannin ud. Vinen gennemgår derefter en kort lagring på egetræfade for at fremhæve aromaerne. Den ideelle serveringstemperatur er 15° grader. Vinen dufter af dybe mørke bær som brombær, boysenbær, lidt jord og jod samt en snært af kamfer. Den samme finder man i smagen som afsluttes af bløde runde tanniner.    Le Coq Volant kan nydes med det samme eller gemmes op til 5 år. Det er en perfekt sommer-aperitif eller ledsager til gris eller lam. Alkohol: 14,5% Restsukker 1,1g/l Syre 3,48 g/l
Pris 127,20 kr.

2019 Ademàn Carabizal...

Årgang: 2019
Slot: Bodega Y Vinedos Maires
Vinanmeldernes karakter til årgang 2018: Gastromand "BEDST I TEST" Total charmenæse af kaffebønner og søde solbær. Tætvævet mund med blide tanniner og mundvandsdrivende saftighed. Well done. 6 stjerner ud af 6 af Erik Mortensen "Fremragende" 5 stjerner i Extra Bladet Håndtegnet på flasken signaler nydelse, hygge – at man er ok og i balance, ligesom denne skønne vin fra Maires Denne Roble er produceret af 100% Tinta de Toro (tempranillo) der er håndplukket og selekteret. Vinen har lagret 4 måneder på medium toasted fransk egetræ. Smuk violet farve og i smagen finder man røde bær, roser samt et strejf af vanilje fra fadet. Vinen er en fantastisk ledsager til kalvekød eller kylling og bør serveres og nydes ved 16-18 grader. 14,5% Se video om Ademan her:  https://vimeo.com/408081463
Pris 143,20 kr.

2017 Mel, Mélanie Pfister

Årgang: 2017
Slot: Melanié Pfister
Frisk blomstret næse med lidt reven citronskal og et skvis lime. Pæn fylde i munden suppleret med et stringent mineralsk bid, der følger en langt ud i eftersmagen.Vinen er lavet i rustfrie ståltanke og hver druesort vinificeret separat, således det endelig blend først laves, når gæring og lagring er slut. En rigtig fiskevin. Prøv den til lidt federe fisk som laks eller til skaldyr fra grillen. Vinen er lavet på druerne Gewürztraminer, Pinot Gris, Riesling og Muscat. Alkohol: 13% 5 Thumbs Up, Houlbergs vinblok: Lidt overraskende, så er det en sød og meget behagelig duft, ganske aromatisk med både æblemost, blomster, grillede citroner, lemon og akaciehonning. Det er lige før, at det dufter som en dessertvin, svagt lidt nødder og så samtidig let, liflig og behagesyg. Men smagsmæssigt er det en langt mere tør, skarp, krisp og sprød vin med masser af syre, godt med lemon, lidt fyldig grape bitterhed, småsure grønne æbler, saltet mineraler og lækker lang eftersmag med grapen siddende ætsende i munden. 6 Stjerner Den korte Avis
Pris 183,20 kr.