Svinekød

Vinguide_Svinekød.png

Svinekød & vin

Svinekød kan tilberedes på mange måder. Kødet i sig selv er meget mildt i smager, men det bliver oftest krydret med lidt stærkere krydderier. Fx skal en grillet, marineret svinemørbrad have modspil fra en vin der kan spille lidt med musklerne.

 
Se her vores bud på vine som går rigtig godt til svinekød...
 

Der er 13 varer.

Viser 1-12 af 13 element(er)

Aktive filtre

2019 Les Hauts de Lalande...

Årgang: 2019
Slot: Domaine Lalande
Gold Medal Catavinum 6 stjerner på Den Korte Avis: En velafbalanceret og frugtfyldt vin med noter af lakrids og peber i en lang finish. God til en gang flæskesteg. Druerne til vinen kommer fra området omkring den historiske by Carcassonne i Sydfrankrig. Her har Domaine Lalande sine besiddelser. Vinen er produceret fra gårdens bedste parceller og består af 50% Syrah, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Petit-Verdot og 10% Merlot. 40% af vinen har lagret 6 måneder på fade, hvoraf en tredjedel fornys hvert år. Duften byder på varme krydderier, blåbær, sød lakrids og knust peber. Smagen er delikat og sødmefuld og ender i et krydret bid med lidt kardemomme og lakrids. Fin ledsager til svine- eller kalve-kød. Domaine Lalande blev grundlagt i det 18. århundrede, i samme tidsrum som Canal du Midi blev anlagt. Canal du Midi gjorde der muligt at sejle fra Middelhavet til Atlanterhavet. Det var en af arkitekterne bag Canal du Midi, Paul Riquet, der byggede og bosatte sig på Domaine Lalande. På daværende tidspunkt omfattede domainet 2000 hektar jordbrug, men efter revolutionen blev det inddelt i mindre parceller. De nuværende ejere Pierre Degroote og Bernard Montariol købte ejendommen i 1996, på daværende tidspunkt var jordbesiddelserne mere beherskede 125 hektarer. Nogle af firmaets bedste marker ligger tæt op ad middelalderbyen Carcassonne, det er fra disse marker denne vin er skabt. Alkohol: 12,5%
Pris 79,20 kr.

2019 Hauteval, Carignan...

Årgang: 2019
Slot:
Vinanmelderne skriver om årgang 2018:  5 stjerner i Extra Bladet GODT KØB   Vinanmelderne skrev om årgang 2017:  6 stjerner i Politiken 5 stjerner og titlen "Godt køb" i Ekstra Bladet 5 stjerner på Flaskehalsen.nu 5 stjerner på Vinavisen   Vinanmelderne skriver om årgang 2019: 4,5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog: "Druerne er høstet med håndkraft, derefter afstilket og har så gennemgået en 4 dages maceration med skallerne inden gæringen er sat i gang. Bruno Raymond vælger at macerere før gæring, da det trækker færrest mulige bitterstoffer og mindst mulig garvesyre ud af skaller og kerner. Vinen har ligget 4 måneder på egetræ inden aftapning på flaske. I næsen er det en tør, mørk og vin ... krydret og mørk med lidt grannåle, røg, nelliker, brombær, solbær, blæk, grafit med godt med power. Der fornemmes svagt en brøkdel af sødme, men mest af alt er det bare krydret og tørt. Smagsmæssigt kommer sødmen klart mere frem ... måske ikke helt så dominerende som i 2017'eren, men det er fortsat en blød, fed og sødkrydret vin. Syren er der ... men gør ikke så meget væsen af sig og i stedet holder den tørre bitterhed vinen ret godt oppe sammen med søde kirsebær, brombær, hindbær, en plade mørk chokolade, vanilje og lakridspiber. Den er langt bedre, lidt køligere og i bedre balance end 2017'eren, så Thumbs Up. 6 stjerner i Den korte Avis: Vinen er lavet af Carignan-druer, som gror på 40 år gamle vinstokke i det nærmest ukendte vinområde Saint Guilhem nordvest for Montpellier i Sydfrankrig. Før gæringen fjernes stilke og kerner fra druerne, som derefter modner i 4 måneder i egetræsfade. Resultatet er en saftig og krydret rødvin, som performer med stor kompleksitet. Saint Guilhem le Désert er et relativt ukendt vin-område beliggende lidt nordvest for Montpeller. Området er bakket og bjergrigt og ligger en smule i læ for kølende vinde fra Middelhavet. Så her er varmt, - og tørt. I dette område stortrives Carignan, og har gjort det i århundreder. Det er derfor ikke svært at finde parceller med gamle stokke, som sætter færre druer, og som øger druernes koncentration. Derfor har Hauteval haft gode muligheder for at skabe en saftig, krydret rødvin, som overrasker med sin kompleksitet til en meget lille pris. Vinmager på vingården Saint Saturnin, Bruno Raymond, er en ung og initiativrig mand, der konstant søger nye veje. Således får han hvert år i høstperioden besøg af vinmagere fra hele verden, for at udveklse erfaringer og søge input. Hans produktionsmetoder bærer præg af dette, han anvender en god blanding af moderne og gammeldags teknikker. Denne Carignan er høstet manuelt og mosten har gennemgået en 4 dages macerering med skallerne inden gæringen er sat igang. Bruno vælger at macerere før gæring, da det trækker færrest mulige bitterstoffer og mindst mulig garvesyre ud af skaller og kerner. Vinen har ligget 4 måneder på egetræ og stokkene er ca. 40 år gamle. Alkohol: 13%
Pris 95,20 kr.
  • -35%

2019 Rosso dei Poggi,...

Årgang: 2019
Slot: Cignozza
Herlig toscaner fra vores Chianti-producent. Vinen er sat sammen af 90% Sangiovese og 10% Cabernet Sauvignon. Diskret kirsebær, orangeskal, læder og roser i duften. Old School velkomponeret Sangiovese. Blød og saftig i munden, med flot frisk syre, der bider med lækre krydderier i eftersmagen. Den smager som bløde kys. Lækker vin til pastaretter, svine- eller kalvekød. Alkohol: 13,5%
Normalpris 95,20 kr. -35% Pris 61,88 kr.

2019 La Flor Malbec,...

Årgang: 2019
Slot: Pulenta Estate
Druerne til vinen er høstet manuelt og sorteret inden de er gået til gæring. Gæret på naturgær i åbne kar af cement og har dernæst tilbragt 6 måneder på 2-3 år gamle træfade. Vinen dufter af mørke bær, mokka, skovbund og lakrids. Smagen er frisk og frugtrig med blommesødme og fyrigt krydderi - især peber dominerer. Flot eftersmag der slutter i et bid med lidt mokka og bitter chokolade. En fortræffelig vin til svine- eller kalvekød. Alkohol: 14,5%
Pris 103,20 kr.

2016 Garciano, Bodegas Azul...

Årgang: 2016
Slot: Bodegas Azul y Garanza
6 Stjerner i Den Korte Avis: Her står vi med en økologisk fremstillet vin lavet af 60% Garnacha og 40% Graciano druer fra buskvoksende vinstokke. Ophavsmand til dette pragtstykke er Maria Barrena (se billede). Vinen dufter af mørke kirsebær, blommer, kværnet peber og paprika, mens smagen er saftig og fyldt med frugt. Importøren anbefaler den til grydestegte svinekæber og simremad i al almindelighed. Silver Medal - International Organic Wine Awards 2018 (2016 vintage) 4 Stjerner Vivino Blend på 60% Garnacha og 40% Gracianio - deraf navnet Gar/ciano. På Bodegas Azul y Garanza dyrkes økologisk og de buskvoksende vinstokke er ofte omgivet af græs, som lokker dyreliv til. Det sørger for biodiversitet, som ejer Maria Barrena mener er vigtigt for at opnå naturlig balance både i mark og vin. Alle disse faktorer resulterer i meget lille udbytte med stor intensitet. Tanken om det naturlige fortsætter i kælderen. Alle vine gæres på naturgær og tappes ufiltreret. Denne vin er et smukt eksempel på hvad Maria´s idéeer kan føre til. Vinen dufter af mørke kirsebær, blomme i madeira, friskkværnet peber og paprika. Dyb, saftig og flæsket i munden, medder masser af solmoden frugt og fint modspil fra tør tannin-kant. Dvælende saftigt bid i enden, med lakridsrod og paprika. Kan anbefales til grillet kød eller simreretter. Vinen vil uden tvivl elske at blive serveret til svinekæber.  Alkohol: 14,5%
Pris 119,20 kr.

2019 Chianti Colli Senesi ,...

Årgang: 2019
Slot: Cignozza
Lækker Chianti, der er tro mod sin oprindelse. For det første er vinen produceret på druer der kan dateres langt tilbage i områdets historie; 85% Sangiovese, 10% Cannaiolo og 5% Mammolo. For det andet har vinen "stresset af" og udviklet sig på gamle 500 liters træfade i et år inden aftapning. Mørke modne kirsebær, moreller, bålrøg og chokolade i duften. Mørk, tæt og intens i munden. Tanninen bider godt fra sig. Eftersmagen er tør og fast med let lakrids præg. En super-lækker og næsten nostalgi-fremkaldene vin. Noget nær perfekt vin til braisseret kalve- eller svine-kød. Stadig meget ung, vil udvikle sig og modnes de næste 5 år, men kan sagtens gemmes i kælderen endu længere. Alkohol: 13,5%
Pris 119,20 kr.

2018 Ademàn Adalia Verdejo

Årgang: 2018
Slot:
6 ud af 6 stjerner hos Erik Mortensen - Den korte Avis "Fremragende vin - overdådig og aromatisk frugt, der gøres let tilgængelig med sin sprøde friskhed" Symbolet på flasken signaler V for de fantastiske Verdejo druer, som denne vin er lavet på. Vinen er dyrket gobelet i Toro nær grænsen til Adalia. Essensen af området er indkapslet i denne elegante og aromatiske Verdejo. Stokkene står goblet (se billederne) og er ca. 30 år gamle. Det er usædvanlig stenet og næringsfattig jord. Høsten foregår om natten hvor temperaturen kommer ned på omkring 6 grader. Druerne har efterfølgende gennemgået en to måneders lang macerering og derefter har vinen lagret to måneder på franske medium toasted egetræsfade. I bouqueten finder man noter af fennikel og ristet urter der går igen i smagen, hvor det hele holdes op af en stram syre og en anelse bitterstof, det gør vinen velegnet til salat, grillet grøntsager, brie samt pasta retter. Alkohol: 13,5% Se video om Ademan og deres goblet dyrkning:  https://vimeo.com/408081463
Pris 119,20 kr.

2019 Ademàn Carabizal Roble

Årgang: 2019
Slot: Bodega Y Vinedos Maires
Vinanmeldernes karakter til årgang 2018: Gastromand "BEDST I TEST" Total charmenæse af kaffebønner og søde solbær. Tætvævet mund med blide tanniner og mundvandsdrivende saftighed. Well done. 6 stjerner ud af 6 af Erik Mortensen "Fremragende" 5 stjerner i Extra Bladet Håndtegnet på flasken signaler nydelse, hygge – at man er ok og i balance, ligesom denne skønne vin fra Maires Denne Roble er produceret af 100% Tinta de Toro (tempranillo) der er håndplukket og selekteret. Vinen har lagret 4 måneder på medium toasted fransk egetræ. Smuk violet farve og i smagen finder man røde bær, roser samt et strejf af vanilje fra fadet. Vinen er en fantastisk ledsager til kalvekød eller kylling og bør serveres og nydes ved 16-18 grader. 14,5% Se video om Ademan her:  https://vimeo.com/408081463
Pris 143,20 kr.

2017 Mel, Mélanie Pfister

Årgang: 2017
Slot: Melanié Pfister
Frisk blomstret næse med lidt reven citronskal og et skvis lime. Pæn fylde i munden suppleret med et stringent mineralsk bid, der følger en langt ud i eftersmagen.Vinen er lavet i rustfrie ståltanke og hver druesort vinificeret separat, således det endelig blend først laves, når gæring og lagring er slut. En rigtig fiskevin. Prøv den til lidt federe fisk som laks eller til skaldyr fra grillen. Vinen er lavet på druerne Gewürztraminer, Pinot Gris, Riesling og Muscat. Alkohol: 13% 5 Thumbs Up, Houlbergs vinblok: Lidt overraskende, så er det en sød og meget behagelig duft, ganske aromatisk med både æblemost, blomster, grillede citroner, lemon og akaciehonning. Det er lige før, at det dufter som en dessertvin, svagt lidt nødder og så samtidig let, liflig og behagesyg. Men smagsmæssigt er det en langt mere tør, skarp, krisp og sprød vin med masser af syre, godt med lemon, lidt fyldig grape bitterhed, småsure grønne æbler, saltet mineraler og lækker lang eftersmag med grapen siddende ætsende i munden. 6 Stjerner Den korte Avis
Pris 183,20 kr.

2019 Ademàn Carabizal Roble...

Årgang: 2019
Slot:
NB: 1½ liter MAGNUM Vinanmelderne om årgang 2018: "BEDST I TEST" - Gastromand 6 stjerner ud af 6 af Erik Mortensen 5 stjerner i Extra Bladet Håndtegnet på flasken signaler nydelse, hygge – at man er ok og i balance, ligesom denne skønne vin fra Maires Denne Roble er produceret af 100% Tinta de Toro (tempranillo) der er håndplukket og selekteret. Smuk violet farve og i smagen finder man røde bær, roser samt et strejf af vanilje fra fadet. Vinen er en fantastisk ledsager til kalvekød eller kylling og bør serveres og nydes ved 14-16 grader. 14,5%
Pris 279,20 kr.

2016 Rahn Pinot Noir,...

Årgang: 2016
Slot: Mélanie Pfister
5,5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog: "Bare først snif af Mélanie Pfisters 2016 Pinot Noir Rahn afslører omgående, at vi nu er kravlet en liga op ... fra Liga 2 til Liga 1, hvor vi spiller om det franske mesterskab. Vinen er selvfølgelig 100% Pinot Noir, som kommer fra marken Rahn ... en enkeltmark med en undergrund af kalksten. Vinen er lavet helt traditionelt med først alkoholisk gæring og derefter en malolaktisk gæring efterfulgt af lagring 14 måneder på brugte fade, hvorefter vinen er aftappet og klar til frigivelse. Vinen er duftmæssigt bestemt nogle af de samme aromaer som Pfister´s Pinot Noir Weg, men her er det hele altså bare varmere, mere rundt og har langt mere dybde, mere kompleksitet og samtidig også meget mere kirsebær. Ellers er der fortsat mirabeller, hindbær samt fennikel ... her måske endda decideret lakrids, som suppleres med tobak, læder, medicinskab, blomster og en parfumeret kant. Smagsmæssigt er der også langt mere kraft og saft ... igen dette varmere og mere cosy udtryk, hvor frugten virker lidt mørkere med kirsebær, tranebær og ribs. Den er slet ikke så grøn, syrlig og stram som Weg og har langt mere smag. Selvom den måske i duften kan virke moden, kogt eller svagt marmeladeagtig, så her den fortsat grøn og stram syre, hvilket giver en sammenhængende fin samt intens alsacisk Pinot Noir" Pinot Noir med dybde. I næsen finder man brombær og kirsebær, kamferolie og en anelse fad. Vinen kommer fra marken Rahn som er en enkeltmark med undergrund af kalksten. Efter Malolaktisk gæring lagrer vinen 14 måneder på brugte fade. Prøv den til and eller gris. Alkohol: 13%
Pris 287,20 kr.
  • -128,00 kr.

Smagekasse Spätburgunder...

Årgang:
Slot:
Her får du beviset for, at tyskerne har knækket koden for hvordan man producerer Pinot Noir. Lad det være sagt med det samme,  niveauet er højt på alle tre vine. Burggarten fra Ahr producerer rank og mineralsk Pinot Noir med stor dybde og intensitet fra en undergrund af skifer og basalt. Schmitges fra Mosel producerer dyb og mørk Spätburgunder fra en undergrund af Skifer/Grå ler. Wöhrle fra Baden producerer en mere saftig og let krydret Spätburgunder fra en undergrund af Löss. Du får kort og godt tre forskellige stilarter her, fra tre forskellige producenter i tre forskellige områder.  
Normalpris 469,60 kr. -128,00 kr. Pris 341,60 kr.