Vildt med fjer

Vinguide_Vildt med fjer.png

Vildt med fjerkræ & vin

Det smager af mere end kylling og kalkun, men af mindre end vildt uden fjer.

Til vildt med fjer skal du gå efter lette saftige rødvine. Bourgogne er altid godt til vildt med fjer,

men der findes også andre muligheder.

Vi har samlet vores bud på et godt glas vin til fasan, and, agerhøns, gæs og snepper... osv. 

Der er 17 varer.

Viser 1-12 af 17 element(er)

Aktive filtre

2020 Argaray Tinto,...

Årgang: 2020
Slot: Bodegas Artajona
En lækker Navarra, der kombinerer fuldmoden sødmefuld frugt med køligt krydderi. Vinen er produceret på Tempranillo og Garnacha. Det vælter op af glasset med friske sødmefulde bær. Blåbær, blomme og brombær. Samgen er delikat og sødmefuld med fint syrligt bid i enden. En helt og aldeles fremragende vin til meget små penge. Alkohol: 13,5%
Pris 89 kr.

2021 Pinot Noir, McManis...

Årgang: 2021
Slot: McManis Family Vineyards
Best Buy Top 100 (#28) / Wine Enthusiast McManis Family Vineyards blev grundlagt af Jamie og Ron McManis i 1990 og er beliggende i Ripon ved San Joaquin og Stanislaus Rivers. McManis Family Vineyards ejer 1457 hektar vinmarker og i 1997 investerede de i et helt nyt ”state-of-the-art” winery for at maksimere den i forvejen høje kvalitet. Nybygningen har da også vist sig at være en særdeles god investering, i form af talrige præmieringer af deres vine. McManis’ vision er, at producere de fineste vine. Hvert eneste trin i produktionsprocessen og hver eneste forretningsmæssige beslutning overvejes ganske nøje for ikke, at gå på kompromis med den høje kvalitet. Dette resulterer da også i, at McManis’ vine er fantastiske, behagelige og fint afrundede vine, hvor man virkelig får ”value for money”. I duften besidder vinen aromaer af modne røde kirsebær, jordbær og hindbær. Vinen er silkeblød på ganen med rød frugt og vanilje undertoner. Afslutningen er en velafbalanceret kombination af frugt fra druerne og vanilje fra fadlagringen. Kan fint ledsage et stykke vildt, kalvekød eller ost. Vinen lagrer 6 måneder på franske og amerikanske egetræsfade (nye og gamle). Alkohol: 13,5%
Pris 149 kr.

2021 Barbera d´Alba,...

Årgang: 2021
Slot: La Bioca
Vinmarken San Sebastiano i Monforte d´Alba købte La Bioca af familien Zabaldá, der har fået lov at lægge navn til denne herlige drik. Halvdelen af vinen har lagret på 2-3 år gamle franske egetræsfade, resten på rustfrit stål. Vinen dufter af jordbærkompot, sød lakrids, friske høballer og med en underliggende blomsteragtig karakter, der letter og løfter. Vinen besidder en fantastisk elegance. Den er let af struktur, men med et sødmefuldt krydderi der skaber dybde og kompleksitet, som var det en Barolo vi havde fat i. Lækker vin, som man ikke kan få nok af. Drik den til dyr med vinger. Alkohol: 14,5%
Pris 149 kr.

2021 Spätburgunder Trocken,...

Årgang: 2021
Slot: Weingut Wöhrle
95 point på Flaskehalsen.nu 90 point på Spritnyt.com "Ganske intens i duft og smag med urter og lyse bær. Imødekommende, frisk med et let umodent præg, som givet vil dele vandene. Men intensitetet og afslutningen er flot" "Den velkendte lækre Wöhrle-stil. Frugten er superfyldig med god syre og balance, og eftersmagen byder på en god flok af krydderier og gavmild og vedvarende længde." Pinot Noir druer høstet fra markerne omkring byen Lahr. Druerne har gennemgået 10 dages macerering inden gæring og vinen har lagret 10 måneder på store gamle træfade. Vinen dufter udpræget af mørke kirsebær, med lidt jordbær og flæsket spicy tone underneden. Saftig blommet, kirsebær-agtig smag. Den delikate frugt holdes fint i skak af frisk syre, og slutter i en lækker spicy, urtet eftersmag. Frisk, sitrende og lækker. Alkohol: 13% Restsukker: 3,3 gr/ltr Syre: 5,8 gr/ltr
Pris 179 kr.

2019 Valpolicella Classico...

Årgang: 2019
Slot: Monte del Fra
6 stjerner i Den korte Avis: Her har vi en ægte Valpolicella-vin fra de berømte marker rundt om landsbyen Fumane i Veneto provinsen. Den er stukket sammen af druerne Corvina, Rondinella og Molinara og passer fantastisk sammen med de andebryster, som for tiden er på udsalg i supermarkederne. Smag og duft er gennemsyret af mørke kirsebær, og i den lange finish er der både noter af bitter chokolade og kaffe. Druerne til denne vin kommer fra nogle af de bedste besiddelser omkring byen Fumane i Valpolicella. Vinen har lagret 12 måneder på både store gamle træfade og en lille del på barriques. Den besidder en flot rubinrød farve. Mørke modne kirsebær, friskkværnet peber, kardemomme, nelliker samt lidt mokka i næsen. Delikat nærmest balsamerende frugtsmag med kirsebær og let krydderi i munden. Flot lang og dvælende eftersmag med lidt bitter chokolade og mokka-toner. Den dufter af jul, og er en af vores varmeste anbefalinger i sin prisklasse til juleand med rødkål og hvad der til ellers hører. Alkohol: 13,5%
Pris 169 kr.
  • Ny

2022 Old Vine Reserve...

Årgang: 2022
Slot: Ken Forrester
Gilbert & Galliard – Dobbelt guld (91 point) Gylden nuanceret og fyldig, med melon og krydrede bagte æblearomaer. Vinen har mineralske noter forstærket af honning og en smule karamelsmag fra bærmkontakten. Den har en harmoniske ballance imellem frugt syre og den delikate ege/vanilje smag fra fadet. Vinen er fyldig og har en tilstrækkelig krop til krydret og fyldige måltider. Vinen er gæret på egetræsfade og ligget efterfølgende 8 måneder på gærresterne. 20% af fadene er nye fade. 13,5% 2,7 gr. restsukker
Pris 189 kr.

2019 Schliengener Pinot...

Årgang: 2019
Slot: Weingut Blankenhorn
Druerne til denne VDP. Ortswein gennemgår en kold macerering. Vinen gæres i åbne træfade i 12 til 20 uger inden vinen bliver hældt på barrique for til sidst at lagre i 12-14 måneder. I næsen finder man  kirsebær, hindbær, lilla blomster, hvid peber samt lidt røg. I smagen mødes man ligeledes af Kirsebær, hindbær,  noter af træ og bløde tanniner.  Alkohol: 13% Restsukker: 0,8 gr/ltr Syre: 5,2 gr/ltr
Pris 199 kr.

2020 Spätburgunder Trocken,...

Årgang: 2020
Slot: Weingut Schmitges
Spätburgunder, eller Pinot Noir, som den kaldes udenfor Tyskland, vinder mere og mere frem i vores grænseland mod syd. Tyskerne er blevet helt vanvittigt dygtige til at tøjle druen, og er også godt hjulpet på vej af klimaforandringer, som har hævet middeltemperaturen i de tyske vinområder ganske betragteligt. I dag kan man så langt mod nord som i Ahr, dyrke kloner af Pinot Noir, som for 20-25 år siden kun ville modne hvis de stod med rødderne i godt gammeldags burgundisk klima. Schmitges har også taget druen til sig, og fundet en lille parcel på Lösnicher Försterlay, der er nabomark til Erdener Treppchen og består af grå skifer på direkte sydvendt skråning. Herfra producerer han denne saftige og imødekommende Pinot Noir. Vinen har lagret 8 månder på store 2-3 år gamle træfade. Den fremstår med en diskret næse med lidt varme jordbær og smørkaramel. Smagen er let, delikat og saftig. Sødmefuld frugt kæler næsten for tungen. Blidt og kærligt. Her er ingen vred tannin eller ubehersket syre. En super vin til svampe eller retter med lyst kød. Drik den let afkølet af store glas, og hav en ekstra på lager, for den første forsvinder hurtigt!  Alkohol: 13% Restsukker 1.0 g/l Syre 4.2 g/l 
Pris 229 kr.

2018 Fleurie "Les Côtes",...

Årgang: 2018
Slot: Laura Lardy
5,5 Thumbs up på Houlbergs vinblog: Duftmæssigt en herlig let aroma, hvor der både er blæk, ler og så blomster ... masser af violer. Frugten er måske ikke helt så lys som forventet, men det er mere kirsebær, rabarber og brombær, grøn peber, rå champignon, let banan samt kandiseret appelsinskal. Hvor smager det godt ... let, silkeblidt, feminint, kvindagtig og forførende med en saftig, læskende smag. Igen er frugten ikke helt lys, men der er lidt bid i smagen med nogen syre, lidt peber, urter og mørk chokolade med svag bitterhed og sødme. Det smager rasende godt, så vild saftig og alligevel med kant og bid. 6 stjerner i Den korte Avis: Vinmageren Laura Lardy på billedet er ny i vindistriktet Beaujolais. Hendes første vin så lyset i 2017 og blev en kæmpesucces, men det må dog indrømmes, at druer fra 60 år gamle Gamay-vinstokke næsten er født til at give en pragtfuld vin. Det har vi også her i glasset, som udsender duft af vild natur, kirsebær, mynte og appelsin. Smagen har touch af viol, som kombinerer sig effektfuldt med jordbær og kirsebær samt fersken med strejf af lakrids og et grøn peber. Super.   Laura Lardy er et nyt ansigt i Beaujolais-verdenen - men hvilket et !! I 2017 kom hendes første årgang og det lover godt for fremtiden. Dejlig vin lavet på Gamay-druer på ca. 60 år gamle stokke. Vingården er økologisk drevet siden 2017, men ikke certificeret.  Druer høstes i hånden og sorteres, og gærer derefter spontant i hele klaser i betontanke. Lagringen sker på egetræsfade. Ingen filtrering og absolut minimum svovl ved aftapning. Laura har drevet vingården økologisk siden 2017 (ikke certificeret), og hun tror på synergien mellem jordens ressourcer og den måde vi behandler jorden på. Så hendes vine er naturligt gærede, og de små smagsnuancer du oplever i hendes forskelige vine tilskriver hun stokkenes og terroirs forskellighed.     "Jeg elsker Gamay druen, den er så alsidig og kan tage så mange forskellige smagsprofiler afhængigt af jordbunden, hældningen, og mikroklimaet..."siger Laura begejstret, og hendes vine viser, at hun har ret.  Hendes 4 vine er meget forskellige og alligevel med samme DNA og kvalitet.  Denne fleurie er lækker og meget velfortjent hedder den Fleurie, som betyder blomster. Fantastisk balance mellem syre, sødme og frugt. I næsen rammes du af blomsterende gårdhave, vild natur, kirsebær, mynte og et strejf af kandiseret appelsin. I smagen finder du violer og mørk frugt kombineret med jordbær og kirsebær. Skønne blomster og fersken med strejf af peber og lakrids - lækker urtet. Forbandet saftig og fløjlsblød. Fantastisk til svinekød. 
Pris 249 kr.

2019 Neuenahrer,...

Årgang: 2019
Slot: Weingut Burggarten
5,5 Thumbs Up Houlbergs Vinblog: Smagsmæssigt er vinen cremet , men har en meget syrlig, frisk frugtsyre med ribs, rabarber, hindbær, syrlig/søde kirsebær, lidt søde krydderier, meget livlig, luftig og utrolig venlig. Det er en utrolig nem drikkevenlig vin, meget smagfuld, rund, elegant og lækker. Jeg har fra første fløjt været begejstret for Burggarten og denne vin forstærker bare denne forelskelse. Pinot Noir fra markerne omkring byen Neuenahr. Vinen har lagret 12 måneder på 2-3 år gamle barriques af fransk eg. Årgangen har uden tvivl gemme-potentiale. Den har mørk frugt i næsen. Delikat og sødmefuld smag, der lige nu bider fra sed let tannin-bid og frisk frugtsyre. En dekantering vil klæde den. Pinot Noir krydderi og fin mineralitet i eftersmagen. Alkohol: 13,5%
Pris 249 kr.

2019 Morgon "Côte du Py",...

Årgang: 2019
Slot:
93/100 på WineSearcher Dejlig krydret vin med en meget klassiske Beaujolais-karakter. 5,5 Thumbs up på Houlbergs vinblog: I munden er Morgon Côte du Py også kraftigere, mere fyldig og så tættere med en større sødme end de 3 forrige vine fra Lardy. Det er tørt, intenst og fyldigt på den lette måde. Der er mørke kirsebær og brombær, lakrids, rund og omfavnende med et imødekommende, høfligt, rart og venligt ansigt. Morgon Côte du Py er nok mere let elskelig end de øvrige vine fra Lardy og alligevel får man noget ekstra, så dermed igen 5,5 store tomler, men nu med pil op. 6 stjerner i Den korte Avis: Laura Lardy er en ny vinmagerstjerne i vinområdet Beaujolais. Hun er yngste medlem af en traditionel vinfamilie, og hun debuterede med sin første vin i 2017 og høstede straks international ros. Den aktuelle Morgon er som andre rødvine fra området fremstillet af 100% Gamay-drue, der alt efter dyrkningsmark giver et interessant og vidt forskelligt ansigt. Denne udgave har masser af mørke bær, sydlandske urter og lakrids i sin fyldige smag. Laura Lardy er et nyt ansigt i Beaujolais-verdenen - men hvilket et !! I 2017 kom hendes første årgang og det lover godt for fremtiden. Dejlig vin lavet på 100% på Gamay fra ca. 60 år gamle stokke. Vingården er økologisk drevet siden 2017, men ikke certificeret.  Druer høstes i hånden og sorteres, og gærer derefter spontant i hele klaser i betontanke. Lagring sker på egetræsfade. Ingen filtrering og absolut minimum svovl ved aftapning. Laura har drevet vingården økologisk siden 2017 (ikke certificeret), og hun tror på synergien mellem jordens ressourcer og den måde vi behandler jorden på. Så hendes vine er naturligt gæret, og de små smagsnuancer du oplever i hendes forskelige vine tilskriver hun stokkenes og terroirs forskellighed.     "Jeg elsker Gamay druen, den er så alsidig og kan tage så mange forskellige smagsprofiler afhængigt af jordbunden, hældningen, og mikroklimaet..."siger Laura begejstret, og hendes vine viser, at hun har ret.  Hendes 4 vine er meget forskellige og alligevel med samme DNA og kvalitet.  Denne top Morgon har masser af mørke bær, lidt krydderurter samt lækker friskhed i duften. Smagen er fyldig med fine elegante smagsnoter af mørke bær, urter og lakrids.
Pris 329 kr.

Gold Top, Skærsøgaard

Årgang: 2018
Slot: Skærsøgaard
International Sølvmedalje – Cuvée 2020 Tjekkiet International Guldmedalje – PIWI International 2020, Tyskland Vinbladet.dk 2020: Aromatisk duft, fin sødme, solbær, hyldebær og marcipan. Saftig smag, let sødmefuld frugt, der dækker over de blide tanniner, cremet eftersmag med aromatisk frugt og denne markante syre, der er kendetegnet for Sven Moesgaards vine.  90 | 6 stjerner af 6 – Flaskehalsen.nu 2020 :  " Sommeren 2018. Måske en af de bedste somre længe, for alle der nyder varme, tørvejr og masser af solskin. Ja, tørvejr var i perioder erstattet af tørke, og varme var periodevis afløst af hedebølge. En udfordring for de fleste, der dyrker frugt og planter, men for vinstokkene på Skærsøgaard var udfordringen med til at sikre en fremragende høst. Resultatet er endelig frigivet, og vingårdens Gold Top, der er baseret på Rondo, Leon Millot og Regent-druer smager virkelig af solskin, sommer og masser af blød fylde. Det er så blødt og fløjlsagtigt, at alle med en sund skepsis overfor dansk rødvin, simpelthen er nødt til at overgive sig. Det her smager af rødvin, som de fleste kender det – og på et rigtig højt niveau. For solskin, sommer og hedebølgens modning af druerne, har ikke gjort Gold Top til en sukker-bandit. Et års lagring i franske, amerikanske og ungarske egefade har derimod været med til at give smagen en ekstra kompleksitet, en fint afstemt palette af krydrede noter og en balance, der får den fløjlsbløde smag til at fremstå endnu mere komplet. Ofte må man leve med at betale lidt ekstra for at få en vin fra Danmark, fordi det nu engang er bøvlet, dyrt og små mængder, der kan fremstilles. Men her behøver jeg ikke trække kortet, at man må leve med en høj pris, fordi det er dansk. Gold Top giver velsmag og lækre fornemmelser for hver en krone med sin bløde, fløjlslækre og stadig nuancerede stil. Det er en fremragende dansk rødvin." Et mix af druerne Rondo, Regent og Leon Millot giver denne fremragende topcuvée. Det er Leon Millot og lagring på franske, ungarske og amerikanske fade der giver den smukke mørkerøde farve til vinen. Mørk og cremet vin med moden bærfrugt og røgede kryddernoter, knapt "så højlydt", som en ren Leon Millot, men med mere bredde og dybde. Lækker vin med stor finesse - perfekt til fx kalvekød og kylling.        
Pris 280 kr.