2021 Ripasso, Valpolicella Classico Superiore, Lena di Mezzo
4,0 Vivino
92 point James Suckling
6 Stjerner i Den Korte Avis:
Valpolicella Ripasso betegnes ofte som Amarone-vinens lillebror. Den fremstilles af de lokale druesorter Rondinella, Corvina, Corvinone og Molinara, og finten er, at mosten blandes med druekvas fra Amarone og gennemgår en fælles gæring. På den måde opnås en koncentreret og kraftig vin, men som er lettere og mere tilgængelig end Amaronen
Produceret af den friske Valpolicella tilsat gærresterne fra Amarone-produktionen. Herved startes en anden gæring, som koncentrerer vinens aroma og glycerol-indhold (= større fedme).
Efter endt gæring lagrer vinen 18 måneder på 3000 liters egetræsfade for at modnes.
I næsen finder man tørret frugt, kaffe, og peber. Saftig og delikat frugtsmag med tørrede noter og samtidig frisk frugt, flot smagsintensitet, og en eftersmag der pirrer med fine krydderier. Bør matches med kalvekød som for eksempel Vitello Tonato.
Alkohol: 14%
check 22 års erfaring
check Fri fragt ved 800 kr.
check Levering 1-3 dage
check Over 600 forskellige vine på lager
Det skrev de om 2017:
5 stjerner i Gastro:
Monte del Fra bruger faktisk molinara, og det giver her friske røde bær og livlig syre. Den er fuld af røget paprika, intens bagt peber, mørke modne kirsebær i tørret udgave og tydelig frugtsødme (restsukker?). Senere anis og lakridspulver. Udtrykket er i hvert fald sødmefuldt. Livlig syre og fasthed fra tannin, der ankommer sent. Ingen nye egefade, den har nemlig ligget 18 måneder på store botti. Krasbørstighed fra tørrede druer og muligvis højt indhold af en tannisk druesort som rondinella. Fornemt fortolket ripasso og noget helt andet end det sjask, der diskes op med fra supermarkedernes tilbudshylder.
93 point af James Suckling
6 Stjerner i Den Korte Avis
Det skrev de om 2016:
92 point af James Suckling
90 point på Vinladet.dk
"Moden, krydret kirsebærduft, marcipan med herlig bærsødme. Fyldig smag, kælen tannin og lang eftersmag med sødmefulde bær med fin syre. Saftig, meget balanceret vin uden den tørhed man ofte finder i Ripassovine."
90 point i Ekstra Bladet
Thomas Rydberg skriver: "Let og frugtig ripasso i stilen. Røde bær i duften med en pæn intensitet i smagen drevet af bærnoter, krydderier og strejf vanilje. Flot friskhed og en meget imødekommende vin."
5 stjerner på Flaskehalsen.nu
"Det er en superfin rødvin, der har blødere touch end de fleste af sin type, og som samtidig er i en priskategori, hvor det er svært ikke at lade sig friste."