• 2019 Ürziger Würzgarten Feinherb, Karl Erbes, Mosel
 • 2019 Ürziger Würzgarten Feinherb, Karl Erbes, Mosel

2022 Ürziger Würzgarten Feinherb, Karl Erbes, Mosel

129 kr.
Inkl. moms

5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog:
Så er vi der igen ... altså på Weingut Karl Erbes' parcel på den 56 hektar store, stejle og berømte Ürziger Würzgarten mark. Derfra smager vi husets 2021 Ürziger Würzgarten Riesling Feinherb.

Som jeg skrev sidste gang, så er det en vin, som jeg har smagt tidligere ... både i årgang 2018, 2019 og 2020. Det er dog ikke Karl, som har lavet vinen, men i stedet Karls søn Stefan, som i dag har overtaget driften af de 7 hektar vinmarker og nu laver alle vinene.

Og de laves meget klassisk … ikke så megen fokus på de tørre vin, for fokus på vine med sødme-/syrebalance er vigtigst, så derfor er de fleste vine søde eller halvsøde. Derfor har vinhuset også har stor eksport til bl.a. det asiatiske marked.

Her smager vi Erbes' 2021 Ürziger Würzgarten Riesling Feinherb, som Propperiet selv kalder den mest traditionelle Mosel vin i deres sortiment. Vinen har pæn restsødme med 18-25 gram restsukker pr. liter, men hvor nogle Feinherb vine godt kan virke nærmest tørre i deres stil, så kan sødmen i denne vin her virkelig smages.

I næsen er det totalt æblekage suppleret med lidt tropisk frugt, fersken, melon, ananas og banan ... præcis som forrige årgang. Det er en venlig vin med fylde, krop og sødme ... har et nærmest tørret mineralitet, men det er sødmen, som altså fylder.

Smagsmæssigt er det easydrinking ... masser af modne æbler, æblesaft og æbletærte, en lille lemon bitterhed, men både lemon- og citronfrugter er nærmest syltede og kommer sammen med ananas, pærer i honning, mandarin og en vis cremet fedme. Det er en vin, som du kan drikke spandevis af, totalt bællelækker og alligevel kommer den med en lille og skjult mineralsk kant. Dermed er karakteren sådan lige mellem 4,5 og 5 houlbergske tomler.

4 Stjerner i Vinavisen:
En vegansk hvidvin med god frugtfylde og en hel del sødme uden af være direkte sød samt en anelse banan i eftersmagen.

3,9 Vivino

Vel nok den mest traditionelle Mosel-vin i vores sortiment. Stefan Erbes søger altid balancen mellem sødme og syre i hans vine, og er klart orienteret mod at udnytte vinenes syre til at opnå restsødme.

Han besiddelser ligger næsten alle på Ürziger Würzgarten. Marken med den røde skifer. Det er næsten som om skiferens farve går igen i vinen. Det er eksotisk spicy Riesling der kommer herfra.

Vinen byder på lækker sødmefuld næse med papaya og fersken. Smagen er sødmefuld og frisk på samme tid og ender ud i et let krydret bid. En super vin til asiatiske retter.

Restsødme 20 gr./ltr.
Syre 6,8 gr./ltr.
Alkohol: 12%

Årgang: 2022
Slot: Karl Erbes
 • Køb 6 flasker
  spar 20%
Antal

check 22 års erfaring

check Fri fragt ved 800 kr.

check Levering 1-3 dage

check Over 600 forskellige vine på lager

Det skrev de om 2021:

6 stjerner i Den korte Avis:
Vingården Karl Erbes med sine kun 5 hektarer jordtilliggende blev grundlagt i 1967. Markerne ligger på stejle mineralholdige skiferskråninger ned mod floden Mosel. Her dyrkes udelukkende Riesling-druer , og den nuværende ejer Stefan Erbes søger den balance mellem sødme og syre, som gør Moselvinene så attraktive. En lækker ledsager til fisk og andet godt fra havet.

5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog:
Vi har været der før ... på Weingut Karl Erbes' parcel på den 56 hektar store, stejle og berømte Ürziger Würzgarten mark. Derfra smager vi husets 2020 Ürziger Würzgarten Riesling Feinherb.Det er en vin, som jeg har smagt tidligere ... både i årgang 2018 og 2019. Det er dog ikke Karl, som har lavet vinen, men i stedet Karls søn Stefan, som i dag har overtaget driften af de 7 hektar vinmarker og nu laver alle vinene.

Og de laves meget klassisk … ikke så megen fokus på de tørre vin, for fokus på vine med sødme-/syrebalance er vigtigst, så derfor er de fleste vine søde eller halvsøde. Derfor har vinhuset også har stor eksport til bl.a. det asiatiske marked.

Her smager vi Erbes' 2020 Ürziger Würzgarten Riesling Feinherb, som Propperiet selv kalder den mest traditionelle Mosel vin i deres sortiment. Vinen har pæn restsødme med hele 20 gram restsukker pr. liter, men hvor nogle Feinherb vine godt kan virke nærmest tørre i deres stil, så kan sødmen i denne vin her virkelig smages.

Og den minder i næsen om de to foregående årgange ... igen en omgang tropisk med fersken, melon, ananas og banan. Der er ikke petroleum eller i diesel, så på den måde minder den mest om 2019, men har også samme strejf af råolie, krop, fedme, sødme, sten og mineraler. Måske virker den endda lidt støvet.

Det skrev de om 2019:

5 stjerner på Houlbergs Vinblog:
Smagsmæssigt er det en lækker Riesling med sødmebarometeret åbnet for solens varme. Der er ananas, pærer i honning, mandarin og en olieret krop som på en bodybuilder uden sixpack. Det løber let gennem svælget med pimpegaranti, cremet og venlig ... svagt lige citroner og svag grape til at holde den skinnende bodybuilder i hånden ... og hvor er det smagfuldt.

6 stjerner Den korte Avis:
Vingården blev grundlagt i 1967 af Karl Erbes, og driften af de 5 hektarer vinmarker med udsigt over floden Mosel er i dag lagt i sønnen Stefan Erbes hænder. På de stejlt anlagte terrasser dyrkes udelukkende Rieslingdruer, der vokser på vinstokke, hvis alder går op til 80 år. Alderen på planterne giver en fantastisk balance mellem frugt, syre og mineraler. Et virkeligt pletskud.

5 stjerner i Vinavisen:
En lækker Mosel-hvidvin med en ren og dejlig smag af druen Riesling og en markant sødme, som man må forvente af en Feinherb Mosel. Lang eftersmag. Flasken har skruelåg.

Det skrev de om 2018:

5 stjerner på Houlbergs Vinblog
"Pænt med sødme, søde krydderier og fedme. Det bliver dog aldrig for kraftigt eller alt for sødt, for vinen har også svag grape, nogen citron og er samlet virkelig smagfuld. Der er nydelse og bællepotentiale."

5 stjerner på Flaskehalsen
"Det er en vin med en pragtfuld og blød duft, mens smagen er fuld af frugt, der får et let modspil fra en smule friskhed. Der er super lækre nuancer og blødhed i smagen, og det er både let at forstå, nemt at gå til – og samtidig udfordrende og aldeles fornuftigt til prisen"

Anmeldelser af årgang 2017:

6/6 stjerner fra Erik Mortensen
”Karl Erbes’ vine på Riesling druen er liflige og sødmefulde med en snert af mineral fra den jernholdige skiferjord, som vinstokkene vokser i. Et fantastisk match til en gang stenbiderrogn med rødløg og creme fraiche eller thaimad."

5/5 stjerner på Vinavisen
"En rigtig dejlig hvidvin med en ekstremt aromatisk duft og smag. Den er ganske let, men kompleks, med fin Riesling-smag og en lille sødme i god balance med syren."

5 stjerner fra Flaskehalsen.nu
"Den er helt frisk fra tapperiet, denne Riesling Feinherb fra den tyske Mosel-producent Karl Erbes. På de vidunderlige marker i Ürziger Würzgarten, hvor druerne har en helt særlig jord at vokse i, er der atter skabt en fremragende Riesling med stor fylde og en sødmefuld stil med fornemmelser af både pærer og ferskner. Sideløbende er der også en ganske klar og ungdommelig syre, der spiller fint imod, og som trækker indtrykket lidt ind mod midten, hvor det bliver lækkert."

5 stjerner fra Winelab.dk
"Skøn, tætpakket Moselfrugt med honningmelon, papaya og saftig, moden gråpære. Masser af lag, stor dybde og kompleksitet. Elegant struktur med en vedholdende, fyldig syre og en rar sødmefuld tyngde. Delikat afsluttende frugt. Smuk Moselriesling – især til prisen."

0759050100
335 Varer

Produktinformation

Type
Halvtør hvidvin
Indhold
750
Årgang
2022
Vin navn
Ürziger Würzgarten Feinherb
Vingårdens navn
Karl Erbes
Land
Tyskland
Drue
Riesling
Region
Mosel
Array
(
  [0] => Array
    (
      [bySize] => Array
        (
          [small_default] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2199-small_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 98
              [height] => 98
            )

          [small_default_new] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2199-small_default_new/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 98
              [height] => 98
            )

          [cart_default] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2199-cart_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 125
              [height] => 125
            )

          [small_default_new2020] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2199-small_default_new2020/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 142
              [height] => 163
            )

          [new_square] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2199-new_square/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 320
              [height] => 320
            )

          [newsmall_default] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2199-newsmall_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 320
              [height] => 365
            )

          [home_default] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2199-home_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 416
              [height] => 468
            )

          [medium_default] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2199-medium_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 452
              [height] => 452
            )

          [medium_default_new] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2199-medium_default_new/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 452
              [height] => 452
            )

          [large_default] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2199-large_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 520
              [height] => 585
            )

          [large_default_new] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2199-large_default_new/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 712
              [height] => 817
            )

          [large_default_new2020] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2199-large_default_new2020/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 1068
              [height] => 1225
            )

        )

      [small] => Array
        (
          [url] => https://propperiet.dk/2199-small_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
          [width] => 98
          [height] => 98
        )

      [medium] => Array
        (
          [url] => https://propperiet.dk/2199-home_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
          [width] => 416
          [height] => 468
        )

      [large] => Array
        (
          [url] => https://propperiet.dk/2199-large_default_new2020/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
          [width] => 1068
          [height] => 1225
        )

      [legend] => 2019 Ürziger Würzgarten Feinherb, Karl Erbes, Mosel
      [cover] => 
      [id_image] => 2199
      [position] => 1
      [associatedVariants] => Array
        (
        )

    )

  [1] => Array
    (
      [bySize] => Array
        (
          [small_default] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2196-small_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 98
              [height] => 98
            )

          [small_default_new] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2196-small_default_new/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 98
              [height] => 98
            )

          [cart_default] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2196-cart_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 125
              [height] => 125
            )

          [small_default_new2020] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2196-small_default_new2020/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 142
              [height] => 163
            )

          [new_square] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2196-new_square/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 320
              [height] => 320
            )

          [newsmall_default] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2196-newsmall_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 320
              [height] => 365
            )

          [home_default] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2196-home_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 416
              [height] => 468
            )

          [medium_default] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2196-medium_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 452
              [height] => 452
            )

          [medium_default_new] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2196-medium_default_new/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 452
              [height] => 452
            )

          [large_default] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2196-large_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 520
              [height] => 585
            )

          [large_default_new] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2196-large_default_new/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 712
              [height] => 817
            )

          [large_default_new2020] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/2196-large_default_new2020/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 1068
              [height] => 1225
            )

        )

      [small] => Array
        (
          [url] => https://propperiet.dk/2196-small_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
          [width] => 98
          [height] => 98
        )

      [medium] => Array
        (
          [url] => https://propperiet.dk/2196-home_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
          [width] => 416
          [height] => 468
        )

      [large] => Array
        (
          [url] => https://propperiet.dk/2196-large_default_new2020/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
          [width] => 1068
          [height] => 1225
        )

      [legend] => 2019 Ürziger Würzgarten Feinherb, Karl Erbes, Mosel
      [cover] => 
      [id_image] => 2196
      [position] => 2
      [associatedVariants] => Array
        (
        )

    )

  [2] => Array
    (
      [bySize] => Array
        (
          [small_default] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/50291-small_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 98
              [height] => 98
            )

          [small_default_new] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/50291-small_default_new/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 98
              [height] => 98
            )

          [cart_default] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/50291-cart_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 125
              [height] => 125
            )

          [small_default_new2020] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/50291-small_default_new2020/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 142
              [height] => 163
            )

          [new_square] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/50291-new_square/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 320
              [height] => 320
            )

          [newsmall_default] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/50291-newsmall_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 320
              [height] => 365
            )

          [home_default] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/50291-home_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 416
              [height] => 468
            )

          [medium_default] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/50291-medium_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 452
              [height] => 452
            )

          [medium_default_new] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/50291-medium_default_new/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 452
              [height] => 452
            )

          [large_default] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/50291-large_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 520
              [height] => 585
            )

          [large_default_new] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/50291-large_default_new/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 712
              [height] => 817
            )

          [large_default_new2020] => Array
            (
              [url] => https://propperiet.dk/50291-large_default_new2020/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
              [width] => 1068
              [height] => 1225
            )

        )

      [small] => Array
        (
          [url] => https://propperiet.dk/50291-small_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
          [width] => 98
          [height] => 98
        )

      [medium] => Array
        (
          [url] => https://propperiet.dk/50291-home_default/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
          [width] => 416
          [height] => 468
        )

      [large] => Array
        (
          [url] => https://propperiet.dk/50291-large_default_new2020/2021-uerziger-wuerzgarten-feinherb-karl-erbes-mosel.jpg
          [width] => 1068
          [height] => 1225
        )

      [legend] => 
      [cover] => 1
      [id_image] => 50291
      [position] => 3
      [associatedVariants] => Array
        (
        )

    )

)
1