Vildt uden fjer

Vinguide_Vildt.pngVildt uden fjer & vin

Kødet fra vildt er let sødligt og det samme er saucen som regel.
Derfor skal du bruge en vin, som er mere delikat end den er kraftig og robust. Vine fra varme områder er som regel gode hertil. Gå efter sødmefulde vine med relativt høj alkoholprocent.

Her er Propperiet´s forslag til retter med fx dådyr, harer osv. 

 

Der er 21 varer.

Viser 1-12 af 21 element(er)

Aktive filtre

Halvflaske: 2020 Ripasso,...

Årgang: 2020
Slot: Tenuta Lena di Mezzo/Monte del Fra
  92 point af James Suckling 91 point af Luca Maroni 90 point i Wine Spectator "Generous crushed black cherry and raspberry fruit is laced with ground ginger, orange zest and licorice notes in this medium-bodied red, framed by light, taut tannins and fresh acidity. Elegant." 90 point på Ekstra Bladet og titlen "Godt køb" Thomas Rydberg skriver: "Saftig og krydret med tydeligt ripasso præg. Bitre sorte kirsebær, tørrede krydderier, sød lakrids og vanilje i smagen. Vellavet med en lang krydret afslutning. Vellykket vin!" 5 stjerner på Vinavisen.dk "Flot rødvin i stil som en Amarone, men lettere og mere tilgængelig. En blød og indtagende vin med noter af mørke bær, rosiner, tobak, kaffe og læder." 5 stjerner og titlen "Godt Køb" på Finansbureauet.dk Claus Fledelius skriver: "Lækker Ripasso med balsamisk næse tilsat noter af læder og fyldig og opulent mund med toner af kirsebær og blommer komplementeret af  pæne mængder kaffe og pibetobak. Godt køb" Produceret af den friske Valpolicella tilsat gærresterne fra Amarone-produktionen. Herved startes en anden gæring, som koncentrerer vinens aroma og glycerol-indhold (= større fedme).   Efter endt gæring lagrer vinen 18 måneder på 3000 liters egetræsfade for at modnes.   I næsen finder man tørret frugt, kaffe, og peber. Saftig og delikat frugtsmag med tørrede noter og samtidig frisk frugt, flot smagsintensitet, og en eftersmag der pirrer med fine krydderier. Bør matches med kalvekød som for eksempel Vitello Tonato.   Alkohol: 14%
Pris 129 kr.

2020 Domaine Galuval,...

Årgang: 2020
Slot: Domaine Galuval
6 stjerner fra Den Korte Avis: "Hovedparten af den vin, vi drikker fra Rhônedalen i Frankrig, er rød, men ind imellem laves  der også hvidvin som denne, hvis Viognier-druer vokser ved foden af det skaldede bjerg i Ventoux.  Vinen er frisk og frugtig i smagen og vil nu, hvor grillen er hentet ud af vinterlyet, passe godt til en gang ristede kæmperejer med hvidløg" 4,5 stjerne fra Houlberg`s Vinblog: "Duftmæssigt starter vinen lidt forsigtig, men så dukker der både lidt pære op, muskat og abrikos, svagt lidt vingummibamser, blomster og en smule honningmelon. Det er sgu en meget imødekommende duft, der vil tiltale alle. I munden er vinen både rund, fyldig og cremet … masser af krop, melon, pærer og abrikos, mens syren er blid, hvilket gør vinen meget flydende som en stille bæk. Det er sgu bællevin af den bedste skuffe, smager bare så godt, let sødlig med en sødbitter samt sødkrydret smag. Den kan vi sgu godt li’ !!!" Denne vin hylder den ikoniske hvide druesort i Rhône-dalen: Viognier. Beliggende ved foden af ​​Ventoux og fra et meget køligt terroir, bevarer denne sydlige Viognier en smuk friskhed. Med sin gyldne farve er denne druesort ekstremt flatterende, sprudlende og frisk. Den har blomster og gule frugtnoter. Delikat og velsmagende Viognier. Prøv den en varm sommer dag med grillet fisk. Alkohol: 14 % Restsukker 0,76g/l Syre 3,42 g/l
Pris 139 kr.

Lena, Corvina,...

Årgang:
Slot:
91 point Winescritis.com 91 point James Suckling 16,5 point James Robinson Lena er produceret på druen Corvina, primært høstet i Custoza området syd for Garda-søen. Vinen er en såkaldt ”Appassimento” hvilket vil sige at en del af druerne er tørret på bedste Amarone manér før gæringen er startet. I dette tilfælde har halvdelen af druerne tørret 30 dage. Tørringen koncentrerer sukker og aroma-indhold i druerne. Efter endt gæring er vinen lagret på 2-3 år gamle barriques. Vinen dufter af lavendel, orangeskal, rosenbed og store saftige mørke kirsebær. Smagen besidder stor fylde og frugtsødme og ender i et frisk syrligt bid. Fortrinlig vin til kalvekød.  Finansbureauet skriver: "Druerne får på bedste Amarone vis lov til at tørre lidt før gæringen sættes i gang, dog uden at vinen af den årsag minder specielt meget om sin berømte storebror. Ganske vist besidder vinen pæn volumen og fylde. Og kirsebærpræget finder man også i både næse og mund. Men vinen besidder en forfriskende spændstig syre, som pakker de sødmefulde undertoner perfekt ind og skaber en vin lidt udover det sædvanlige. Den er prisfastsat som en gennemsnitlig Ripasso, men er efter undertegnedes vurdering langt mere spændende, end hvad man normalt finder i samme prisklasse i det norditalienske."   Alkohol: 14,5%
Pris 189 kr.

2018 Edgebaston David...

Årgang: 2018
Slot: Finlayson
93 Point Winemag.co.za Top 100 National NWC Champion   Tre specielt udvalgte kloner af Cabernet Sauvignon har lagt druer til denne bombe af en Cabernet. David er virkelig på hjemmebane i Bordeaux-druer, det viser han også i denne udgave.  Den dufter af solbær, blomme i madeira, mørk chokolade og let urtet mynte-agtigt præg. Smagen er bundsolid med mørk intens frugt og noter af peber og røg. Frugtsødmen får modspil af tannin og alkohol, som gør vinen særdeles velegnet til et stykke oksekød.  70% af vinen har lagret 18 måneder på nye egetræsfade, den sidste andel på 1-2 år gamle fade.  Alkohol 14,5 %
Pris 169 kr.

2019 Maris L´Autan,...

Årgang: 2019
Slot: Chateau Maris
6 Stjerner i Den korte Avis: Sydfranske Languedoc-vinregionen huser en del perler, og blandt dem hører distriktet Minervois til blandt de farverigeste. Druerne i denne krydrede symfoni hedder Syrah og Grenache, og de gror ved foden af Montagne Noir på nogle marker, der plages af den djævelske vind Autan. Blandingsforholdet er 85/15%, og i glasset har man en oplevelse af masser af frugt, ung garvesyre og eftersmag af lakrids, peber og trækul. Den rigtige ledsager til vildt eller en sammenkogt ret. 5 stjerner i Vinavisen: En dejlig økologisk rødvin med en fint krydret duft med blandt andet vanille og violer. Smagen er også krydret , men her er det peber-noter, der er mest fremtrædende - men der er også god frugt i den lange eftersmag. En velkomponeret vin, der vil være fin til krydrede kødretter og kraftigt smagende oste. 4,5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog: Duftmæssigt er det en lille krydret bandit ... med frisk frugt, der lige skal åbne sig. Det er mest saftige kirsebær, brombær og boysenbær, røg, lejrbål, lavendel og Provence krydderier samt en lille jernagtig, stram note samt svag landlighed. I munden er vinen overraskende smooth ... cremet, blid og blød, mens frugten næsten er helt saftig. Der er jordbær, kirsebær og lidt brombær, en anelse frugtsødme, nogle tanniner, som dog er føjelige og venlige. Det er sgu godt balanceret, produceret og eksekveret, så vinbloggeren bliver sgu helt glad. Det er en pleaser, men fortsat med karakter og balanceret charme. Houlberg ligger sådan nærmest lige mellem 4,5 og 5 gale fingre. Autan er navnet vores forfædre gav djævelens og de vanvittiges vind, der var i stand til at blæse voldsomt over vinmarkerne på Château Maris, inden de stoppede og derefter startede forfra igen! Denne Syrah/Grenache en vellykket og generøs vin.  Vinen er produceret af biodynamisk dyrkede druer. 85% Syrah og 15% Grenache gæret på store åbne trækar og lagret på en kombination af ægformet cement og ældre træfade. Vinen er mørk og tæt i farven. Den dufter af krudt, kul, røg og mørke kirsebær. Saftig og vedholdende smag. Masser af frugt, ungdommelig tannin og en eftersmag med lakrids, peber og trækul. Det er dybt, det er intenst. En flot vin til en sammenkogt ret, vildt eller hvis du skal holde varmen på en kold dag. Alkohol 14 %
Pris 149 kr.
  • -25%

2020 Velo Negre, Manto...

Årgang: 2020
Slot: Tianna Negre
Skøn, skøn overraskelse, hvis man nu har det svært med overekstraheret blækfarvet spansk vin. Manto Negro er lige det modsatte. Druen indeholder ikke så meget phenol, og skaber derfor lyse transparente rødvine, der ganske vist ofte er høje i alkohol, men besidder en forholdsvis let karakter. På Mallorca siger de, at den minder om Pinot Noir, vi siger den minder mere om Nebbiolo, men det skal ikke skille os ad, - det er en absolut fremragende rødvin. Manto Negro-druerne er høstet fra gamle stokke, har gennemgået en 5 dages macerering både før og efter gæring og har modnet 8 måneder på 2 år gamle træfade. Vinen dufter af kirsebær, læder, rose og orangestænger (chokolade/appelsin). Mellemfyldig i munden, med masser af saftig frugt og paprika-agtigt krydderi. Eftersmag med god syre, peber og rød vulkansk jord. Flot vin til vildt eller krydrede retter med svinekød. Økologisk  Alkohol: 13,5%
Normalpris 199 kr. -25% Pris 149 kr.

2019 Zulu, Languedoc,...

Årgang: 2019
Slot: Chateau Maris
  Denne vin er produceret uden tilsætning af svovl. Vinen er gæret på natur.gær og har efter endt gæring tilbragt 5 måneder på "æggeskaller", - tanke af beton, som er støbt uden brug af metal. Denne vins eneste forsvar mod alder/iltning er den naturlige garvesyre. Derfor vil vi anbefale, at den bliver drukket indenfor 2-4 år. Vinen er blevet tildelt navnet "Zulu" fordi en Zulu er vild og naturlig - ligesom denne. Vinen er sammensat af et blend af Syrah og Grenache. Den er mørk i glasset som var det flydende lakrids. Dufter af blåbær, solbær, karamel og salmiak pulver. Saftig, tæt og lækker struktur, hvor der er et ganske let tanninbid, men det er svøbt i sødmefuld frugtfylde. Dette er en helt anden vin end Zulu 2016, som var mere letbenet. Her får du den tyngde og fylde, som Maris er mestre i. Alkohol: 13%      
Pris 179 kr.

2021 Ripasso, Valpolicella...

Årgang: 2021
Slot: Tenuta Lena di Mezzo/Monte del Fra
4,0 Vivino 92 point James Suckling 6 Stjerner i Den Korte Avis: Valpolicella Ripasso betegnes ofte som Amarone-vinens lillebror. Den fremstilles af de lokale druesorter Rondinella, Corvina, Corvinone og Molinara, og finten er, at mosten blandes med druekvas fra Amarone og gennemgår en fælles gæring. På den måde opnås en koncentreret og kraftig vin, men som er lettere og mere tilgængelig end Amaronen Produceret af den friske Valpolicella tilsat gærresterne fra Amarone-produktionen. Herved startes en anden gæring, som koncentrerer vinens aroma og glycerol-indhold (= større fedme). Efter endt gæring lagrer vinen 18 måneder på 3000 liters egetræsfade for at modnes. I næsen finder man tørret frugt, kaffe, og peber. Saftig og delikat frugtsmag med tørrede noter og samtidig frisk frugt, flot smagsintensitet, og en eftersmag der pirrer med fine krydderier. Bør matches med kalvekød som for eksempel Vitello Tonato. Alkohol: 14%
Pris 189 kr.

2021 Gigondas, Domaine Palon

Årgang: 2021
Slot: Domaine Palon
Druerne er høstet med et udbytte på 30 hektoliter pr. hektar og vinen er gæret 30 dage i betontanke med piegage to gange dagligt og efter endt fermentering er 1/3-del af vinen lagret 6 måneder på foudres - resten i betontankene - inden aftapning på flaske. Fantastisk flot Gigondas fra den sydlige del af Rhône med svesker, rosiner og lidt skovbund i næsen. Voluminøs mund med righoldige mængder kakaopulver, mørk chokolade, peber og lakrids som fortsætter ud i den lange intensive eftersmag. Et brag af en vin. Vinen er produceret på 80% Grenache, iblandet Syrah og Mouvedre. Men det er Grenache der dominerer smagspaletten. En fantastisk ledsager til vildt og okse. 14%
Pris 229 kr.

2020 Barbaresco "Ronchi",...

Årgang: 2020
Slot: La Bioca
Bronze Decanter Vinen er produceret fra vinmarken Ronchi i Barbaresco. Parcellen blev anlagt i 1968 og er ved at nå en alder hvor udbyttet er faldende, men kvaliteten stigende.  Nebbiolo-druerne gennemgik to dages kold macerering med skallerne inden gæring. Mosten er dernæst overført til 1/3 i ståltank og 2/3 i åbne trækar hvor den er gæret. Efter endt gæring har den igen gennemgået en 14 dages macerering med skindet. Vinen har dernæst lagret 17 måneder på 1-2 år gamle franske egetræsfade og dernæst et år på flaske. Selvom Nebbiolo ofte kan være aggresiv og maskulin, så må man næsten beskrive denne udgave som feminin. Den dufter af kirsebær, virginia tobak, tørret frugt og sorte oliven. Den har en let struktur på tungen, med fast tannin-bid, men er samtidig pakket med sødmefuldt krydderi, der nærmest holder fest i munden. Langt dvælende krydret bid i enden. Fanatstisk vin til vildt. Alkohol: 14%
Pris 289 kr.

2019 Laplagnotte Bellevue,...

Årgang: 2019
Slot: Laplagnotte Bellevue
Arnaud de Labarre var tidligere medejer af Cheval Blanc. Det siger lidt om hvilke kvalitetskrav han stiller til sig selv og sine omgivelser. Kun det bedste er godt nok. De vine han producerer på hans eget slot Laplagnotte Bellevue er bundsolide, ærketypiske Saint Emilion vine. Det er vine som disse der i tidernes morgen har givet området sit gode ry og rygte. Vinen er produceret på 70% Merlot og 30% Cabernet Franc og certificeret Økologisk. Dyb kompleks næse med mørke bær i retning af kølig solbær og blåbær. Vanille fra fad, samt en lidt røget kul og koks-agtig note. Fast bid fra ungdommelig tannin, men pakket pænt ind i saftig frugt. Eftersmag med mørke indtryk - røg, sort peber og lakrids. Flot vin, med masser af potentiale. Klarer nemt 5-10 år i kælderen.  Vinen er økologisk.
Pris 279 kr.

Gold Top, Skærsøgaard

Årgang: 2018
Slot: Skærsøgaard
International Sølvmedalje – Cuvée 2020 Tjekkiet International Guldmedalje – PIWI International 2020, Tyskland Vinbladet.dk 2020: Aromatisk duft, fin sødme, solbær, hyldebær og marcipan. Saftig smag, let sødmefuld frugt, der dækker over de blide tanniner, cremet eftersmag med aromatisk frugt og denne markante syre, der er kendetegnet for Sven Moesgaards vine.  90 | 6 stjerner af 6 – Flaskehalsen.nu 2020 :  " Sommeren 2018. Måske en af de bedste somre længe, for alle der nyder varme, tørvejr og masser af solskin. Ja, tørvejr var i perioder erstattet af tørke, og varme var periodevis afløst af hedebølge. En udfordring for de fleste, der dyrker frugt og planter, men for vinstokkene på Skærsøgaard var udfordringen med til at sikre en fremragende høst. Resultatet er endelig frigivet, og vingårdens Gold Top, der er baseret på Rondo, Leon Millot og Regent-druer smager virkelig af solskin, sommer og masser af blød fylde. Det er så blødt og fløjlsagtigt, at alle med en sund skepsis overfor dansk rødvin, simpelthen er nødt til at overgive sig. Det her smager af rødvin, som de fleste kender det – og på et rigtig højt niveau. For solskin, sommer og hedebølgens modning af druerne, har ikke gjort Gold Top til en sukker-bandit. Et års lagring i franske, amerikanske og ungarske egefade har derimod været med til at give smagen en ekstra kompleksitet, en fint afstemt palette af krydrede noter og en balance, der får den fløjlsbløde smag til at fremstå endnu mere komplet. Ofte må man leve med at betale lidt ekstra for at få en vin fra Danmark, fordi det nu engang er bøvlet, dyrt og små mængder, der kan fremstilles. Men her behøver jeg ikke trække kortet, at man må leve med en høj pris, fordi det er dansk. Gold Top giver velsmag og lækre fornemmelser for hver en krone med sin bløde, fløjlslækre og stadig nuancerede stil. Det er en fremragende dansk rødvin." Et mix af druerne Rondo, Regent og Leon Millot giver denne fremragende topcuvée. Det er Leon Millot og lagring på franske, ungarske og amerikanske fade der giver den smukke mørkerøde farve til vinen. Mørk og cremet vin med moden bærfrugt og røgede kryddernoter, knapt "så højlydt", som en ren Leon Millot, men med mere bredde og dybde. Lækker vin med stor finesse - perfekt til fx kalvekød og kylling.        
Pris 280 kr.