Efterårets rødvin med power

Efteråret byder ofte på lidt tungere retter med masser af smag og krydderier, det kræver vine med masser af smag, mange lag og større kompleksitet og laaaang eftersmag. 

Her er vores bud på de skønne efterårsvine - rødvin med power. 

Der er 11 varer.

Viser 1-11 af 11 element(er)

Aktive filtre

  • -25%

2016 Passo dopo Passo,...

Årgang: 2016
Slot:
5 stjerner GODT KØB i Extra Bladet: Mørke blommer i duften. Kraftig men pænt balanceret vin med masser af sort bærintensitet, varme krydderier i smagen. Pæn afslutning. Ganske fin vin til prisen. 5 stjerner i Vinavisen: En god Primitivo-rødvin, ikke så bamsesød som så ofte. Den har gode tanniner, god frugt og en lang eftersmag. Udpræget madvin. 6 stjerner Den Korte Avis: Her har vi en af de originalt smagende Primitivo-druevine, som desværre er ved at forsvinde i strømmen af ligegyldige vine, som Apulien i dag sender på markedet under navnet Zinfandel, efter at DNA-prøver har afsløret et nært familieskab. Og så sælger navnet Zinfandel bedre end Primitivo i USA. Den aktuelle vin fylder munden med god kirsebærsmag, og selvom der heldigvis er langt til jul, så køb noget andebryst og nyd vinen hertil. De kompletterer hinanden fornemt. Passo Dopo Passo bliver lavet af San Marco, som er ejet af Umberto Notarnicola vinbonde med rødder langt tilbage i Puglien samt Bruno Violo vinexpert fra Piemonte. Vingården fik sin start i 1986, hvor man fra starten ønskede at lave klassiske vine for området. Arbejdsgrundlaget bag San Marco`s vine er lokale druer, og lysten til på en gang at drive en stolt tradition videre, men samtidig forsøge at gå nye veje og indføre ny teknologi. Firmaets vine hentes fra vinstokke der vokser fritstående, fra vinstokke der dyrkes efter det klassiske syditalienske pergola-princip, samt mere moderne anlagte vinmarker. I Manduria, den sydlige del af Puglia hentes druen Primitivo. Sorten menes at være forfader til Californiens Zinfandel, – de to druesorter har identisk DNA. Produktionen af Primitivo foregår hos San Marco efter en antik opskrift. Vinen skal have en let oxyderet tone, af den slags hvor vinen begynder at dufte af læder og tobak. Flot duft af kirsebær, chokolade, tobak og læder. Smagen er mundfyldende og saftig, med let struktur, hvor der alligevel gemmer sig en masse smagskomponenter. Flot eftersmag der pirrer tungen længe med varme krydderier. En fremragende vin til and. Alkohol: 14,5%
Normalpris119,00 kr. -25%Pris89,25 kr.

2015 La Part des Anges,...

Årgang: 2015
Slot: Château Malijay
5 stjener af Århus Update 91 point i Ekstra Bladet " En kølig stil og præcis Cotes du Rhone med sorte kirsebær, lakrids, peber og krydderier i smagen. Flot balanceret med en lang krydret afslutning. Yderst flot glas vin til prisen" 5 stjerner på Gastromand.dk " Her er det hele 80 % syrah så nu snakker vi forretning. Næsen er lavendelkrydret, men ikke helt så gavmild som på Opus. Til gengæld er munden en større charmetrold end din festglade svoger og formentlig også mere elegant. Juicy, rank, mineralsk og yderst drikkevenlig. Steg et par lammeskanke og bliv et gladere menneske. "     Slottet Malijay ligger i byen Jonquières nær byen Orange, ikke langt fra Vacqueyras og Gigondas. Det er en ung kvinde der står bag vinproduktionen på stedet. En dygtig ung kvinde. Hun forstår at forene terroir og delikat sødmefuld frugt. Druesammensætningen i denne prestige Côtes du Rhône er 80% Syrah og 20% Grenache med 12 måneders fadlagring. Vinen har gennemgået en kølig gæring samt efterfølgende macerering, hvor den færdige vin har fået lov at trække farve og aroma på skindet.   Vinen fremstår med en mørk dyb violet farve. Den dufter fortryllende af brombær, blåbær og solbær med et strejf af chokolade og sort peber. Sublim delikat frugtfylde i munden. Her er masser af bær, kærnemælksagtig fylde og syrlighed. Lækker eftersmag med blomme og peber. Helt og aldeles fremragende glas Côtes du Rhône. Flot vin til vildt eller kalvekød.   Alkohol: 14,5%
Pris149,00 kr.

2019 Malbec, Finca la...

Årgang: 2019
Slot: Pulenta Family Wines
6 Stjerner Den korte Avis: Finca La Zulema, 2019 Malbec, Lujan de Cuyo, Mendoza, Argentina – Vingården er ejet af Pulenta Family Wines, der har en lang historie som foregangsmand bag sig i Sydamerika.be Den aktuelle vin er fremstillet på nationaldruen Malbec, som giver kraftig smag af blomme og blåbær fra sig sammen med et lille bid af hvid peber. Det er en eminent ledsager til alt godt bøfkød fra grillen, og skulle der blive en flaske tilbage, så server den til en sammenkogt ret, når efteråret igen begynder at vise tænder. Denne vin har fået navn efter Finca la Zulema, som er det oprindelige Pulenta Estate. Firmaet har haft travlt med investeringer i jord og andre vingårde i de senere år, så denne vin er produceret som en hyldest til det, der var engang. Sådan smagte Malbec fra Pulenta Estate før verden gik af lave. Gården ligger i Lujan de Cuyo en subregion i Mendoza. Klimaet her er varmt og tørt. Jordbunden omkring vingården er meget lerholdig. Forholdene skaber en Malbec, der besidder delikat blomme-sødme og behageligt krydderi. Vinen fremstår mørk rubin-rød i glasset. Dufter saftigt og lækkert af blomme, blåbær og kardemomme. Delikat sødmefuld frugt i munden, der lynhurtigt får behageligt modspil af frisk syre og pirrende krydderi. Eftersmagen er lang og dvælende med bid af blåbær og hvid peber. Et super glas til for eksempel en sammenkogt ret.  Alkohol: 14,5%
Pris129,00 kr.
  • -25%

2018 Ademàn Carabizal Roble

Årgang: 2018
Slot:
Gastromand BEDST I TEST Total charmenæse af kaffebønner og søde solbær. Tætvævet mund med blide tanniner og mundvandsdrivende saftighed. Well done. 6 stjerner ud af 6 af Erik Mortensen "Fremragende" 5 stjerner i Extra Bladet: Fra Toro i det vestspanske. Frugtig meget ren og vellavet vin med brombær, mocca, tobak og vaniljenoter. Flot friskhed og saftig i udtrykket. Pæn balance og længde. 90 Håndtegnet på flasken signaler nydelse, hygge – at man er ok og i balance, ligesom denne skønne vin fra Maires Denne Roble er produceret af 100% Tinta de Toro (tempranillo) der er håndplukket og selekteret. Smuk violet farve og i smagen finder man røde bær, roser samt et strejf af vanilje fra fadet. Vinen er en fantastisk ledsager til kalvekød eller kylling og bør serveres og nydes ved 14-16 grader. 14,5%
Normalpris179,00 kr. -25%Pris134,25 kr.

2017 Ripasso, Valpolicella...

Årgang: 2017
Slot: Tenuta Lena di Mezzo/Monte del Fra
5 stjerner i Gastro: Monte del Fra bruger faktisk molinara, og det giver her friske røde bær og livlig syre. Den er fuld af røget paprika, intens bagt peber, mørke modne kirsebær i tørret udgave og tydelig frugtsødme (restsukker?). Senere anis og lakridspulver. Udtrykket er i hvert fald sødmefuldt. Livlig syre og fasthed fra tannin, der ankommer sent. Ingen nye egefade, den har nemlig ligget 18 måneder på store botti. Krasbørstighed fra tørrede druer og muligvis højt indhold af en tannisk druesort som rondinella. Fornemt fortolket ripasso og noget helt andet end det sjask, der diskes op med fra supermarkedernes tilbudshylder. 93 point af James Suckling 6 Stjerner i Den Korte Avis Produceret af den friske Valpolicella tilsat gærresterne fra Amarone-produktionen. Herved startes en anden gæring, som koncentrerer vinens aroma og glycerol-indhold (= større fedme). Efter endt gæring lagrer vinen 18 måneder på 3000 liters egetræsfade for at modnes. I næsen finder man tørret frugt, kaffe, og peber. Saftig og delikat frugtsmag med tørrede noter og samtidig frisk frugt, flot smagsintensitet, og en eftersmag der pirrer med fine krydderier. Bør matches med kalvekød som for eksempel Vitello Tonato. Alkohol: 14%
Pris169,00 kr.

2018 Shiraz, Epsilon Wines,...

Årgang: 2018
Slot: Epsilon Wines
5 stjerner i Den korte Avis: Her oplever vi australsk Shiraz-vin for fuld udblæsning. Op af glasset vælder til overflod en duft af blommer, blåbær, solbær og kirsebær samt et utal af krydderier. Mundens smagsløg fyldes af sødmefuld druesaft, og peber blandet med cigarkassesmag dominerer i den lange finish. Her får rødkål og fed, brun sovs kamp til stregen. Og med en alkoholprocent på 14,8 er der noget at tygge på. Vinen har tilbragt 12 måneder i 2-3 år gamle amerikanske og franske egetræsfade. Det dufter af blomme, mørke kirsebær, kamfer, tjære, hængt kød, knust peber og lakrids. Masser af mørk sødmefuld frugt i munden, men vinen virker alligevel rank. Dyb og kompleks vin hvor sort peber og røg dominerer eftersmagen. En vin til en peber-bøf eller en ret med tyngde. Alkohol: 14,8%
Pris179,00 kr.

    2017 Ademàn Valdearanda...

    Årgang: 2017
    Slot:
    5 stjerner ud af 5 af Signe Wulff fra "Kvindevin" "Rødvinen, der kan omvende hvidvinsfreaks og redde dig gennem vinteren. Vinen er blød som velour, dyb som natten og med en vidunderlig aroma og smag af vanilje og brombær. En vaskeægte sjælevarmer. Jeg serverede den til en simreret med oksekød og tørrede svampe og tilbehør af selleri med parmesan, fløde og sort peber. Wow" 6 stjerner ud af 6 af Erik Mortensen "Fremragende" Ademàn Valdearanda Crianza To ting forbundet=Symbolet på hånden Der er altid en grund skjult i enhver gestus. Den konstante pleje af vinmarkerne, respekt for naturens rytmer og kunsten at vælge druer - er søjlerne i en god vin. Nydelse og oplevelser, to dyder forbundet i denne vin lavet på stokke der er op mod 55 år gamle. Vinen er produceret på 100% Tinta de Toro (tempranillo) og lagret i 12 måneder på franske eg. Den er kirsebær rød i farven har en intens bouquet af modne frugter og rødebær samt vanilje fra det ristede fad. Vinen er ideel til Lam, og BBQ. 14,5%
    Pris199,00 kr.

    2017 Riglos, Gran Cabernet...

    Årgang: 2017
    Slot:
    Finca las Divas er ejet af Darío Werthein, Fabián Suffern og californiske Paul Hobbs, der er en af de helt store vinmagere inden for Malbec og Cabernet Sauvignon. Vinene giver et andet udtryk end tidligere smagte vine fra Mendoza. For det første er stokkene ganske unge; for det andet ligger vinmarkerne i ca. 1200 meters højde, der giver den færdige vin masser af aromatiske udtryk samtidig med at syreindholdet er højt. Årgangene har indtil videre været utrolig stabile og i takt med at stokkene vokser sig ned gennem jorden kommer vinene til at blive endnu mere komplekse. Stilen er elegant anlagt, subtil og sofistikeret. Ingen overflødighedshorn, snævert funderet udtryk med masser af spændende stunder i glasset. Klar lakridset næse med toner af stikkelsbær, som dukker frem efter lidt ilt. Vinen fremstår umiddelbar grøntstilket i bouqueten, men velafbalanceret med god syre og en snert af sødme. På klassisk Cabernet’sk maner er den grøntlig stikkende og prikkende i sit udtryk, og samtidig godt sammenholdt i munden. Den føles meget fed og fyldende, men er behersket af et udenomliggende filter af syre og skarp blå frugt. Køligt sammenholdt med super velintegrerede tanniner. I eftersmagen præsenterer den en god længde med en smag af lakrids til bagmund og gummer. Vinen ligger 21 måneder på fransk eg. 14,5%
    Pris239,00 kr.

    2017 Riglos, Gran Malbec

    Årgang: 2017
    Slot:
    Finca las Divas er ejet af Darío Werthein, Fabián Suffern og californiske Paul Hobbs, der er en af de helt store vinmagere inden for Malbec og Cabernet Sauvignon. Vinene giver et aldeles helt andet udtryk end tidligere smagte vine fra Mendoza. For det første er stokkene ganske unge; for det andet ligger vinmarkerne i ca. 1350 meters højde, der giver den færdige vin masser af aromatiske udtryk samtidig med at syreindholdet ikke brændes af. Årgangene har indtil videre været utrolig stabile og i takt med at stokkene vokser sig ned gennem jorden kommer vinene til at blive endnu mere komplekse. Stilen er elegant anlagt, subtil og sofistikeret. Ingen overflødighedshorn, snævert funderet udtryk med masser af spændende stunder i glasset. Denne Malbec kommer fra højtbeliggende marker i Tupungato, der bla. er med til at give vinen en enstående syre og mineralitet grundet den høje beliggendhed. Det vælter op af glasset med noter af mørke blommer, blåbær, kaffe og tobak samt fadnoter. Vinen er kraftig med godt integreret fad og taniner. Den ligger 18 måneder på fransk eg efter endt gæring.  Alkohol: 14,5%
    Pris239,00 kr.

    2016 Damn Good Shit,...

    Årgang: 2016
    Slot: Chateau Maris
    Favorit hos vores kunder 5 stjerner fra Gastromand - BEDSTE RØDVIN I TEST "Dejligt krydret næse af friske bær. Skøn, saftig og krydret mund, der afslutter læskende og spicy. Kraftfuld og elegant syrah." 5 stjerner Extra Bladet "Fra Minerois en seriøs flot intens vin med masser af sorte kirsebær, violer, sort peber i smagen. Koncentreret men samtidig elegant og ren i udtrykket. Ganske flot vin med en lang krydret eftersmag" 90 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Moden duft, blåbær, mørke kirsebær, mineralsk, flæsket og krydret med nuancer fra fad. Fyldig smag, stor frugt der dækker over garvesyre. Lang eftersmag, mineralsk med modne, mørke bær med nuancer fra fad." 5 stjerner på Flaskehalsen.nu "Det mineralske præg, der kendetegner Minervois-området er med til at give en fin friskhed, selvom den altoverskyggende er oplevelse er en vin med en dyb frugtig smag med modne frugter og bær. Friskheden er med til at skabe en balance, der hæver vinen op til noget særligt." DGS står for Damn Good Shit - og det kan ikke siges mere tydeligt, for den her rødvin har sin helt egen fanklub i Propperiet. Vinen har fulgt os, som en signatur vin siden vi startede for snart 20 år sien - og det er en vin kunderne ALTID vender tilbage til, for det er bare Damn Good Shit.  Vinen kommer fra Chateau Maris, som drives biodynamisk.  2016 var et varmt år i Minervois. Vinteren havde ikke givet meget regn, så vandreserverne i jordbunden var små, og sommeren var både varm og tør, eller sagt på anden vis, - den var bedre for turister end for druer. Druerne der blev høstet i 2016 var derfor små og med meget lidt most. Det er mørke og intense vine der er blevet skabt. Vinen er stadig i sin ungdoms vår. Det er er kirsebær, der dominerer næsen, med et hint af fad og krydderier som mynte, sort peber, lavendel og rosmarin. Vinen forekommer på en måde let på tungen, med sin friske frugt og sin syrlighed, men intensiteten sætter ind i eftersmagen. Her kommer krydderierne væltende og med dem kommer lakridsrod. Nyd den nu - gem den 5-10 år - den bliver kun bedre med årene. Druerne er høstet fra nogle af husets bedste parceller, med en minimums-alder på 30 år. Druerne er gæret på åbne trækar, og dernæst lagret 12 måneder på en kombination af egetræsfade og "æg-formede" tanke af cement. Her er primært brugt fade fra Radoux og Allier og 15% af dem var nye. Alkohol: 14,5%
    Pris229,00 kr.
    • Ny

    2019 Ademàn Carabizal Roble...

    Årgang: 2019
    Slot:
    Håndtegnet på flasken signaler nydelse, hygge – at man er ok og i balance, ligesom denne skønne vin fra Maires Denne Roble er produceret af 100% Tinta de Toro (tempranillo) der er håndplukket og selekteret. Smuk violet farve og i smagen finder man røde bær, roser samt et strejf af vanilje fra fadet. Vinen er en fantastisk ledsager til kalvekød eller kylling og bør serveres og nydes ved 14-16 grader. 14,5%
    Pris349,00 kr.