2020 Riesling Cremant, Schmitges, Mosel
5 stjerner 91 Point i Extra Bladet
Fersken i næsen. Frugtig i udtrykket pakket ind af en flot syre. Stilren med en pæn, ren og stringent afslutning
Jo, en mousserende vin fra Mosel kan godt hedde Cremant. Hvis den er produceret af ”free run juice” – altså den most, der løber fra druerne før de presses. Denne most indeholder færre bitterstoffer end den man presser. Og så skal vinen have gennemgået en 12 måneders flaskegæring. Så er det en Cremant. Dette er en helt eminent, næsten arrogant udgave af slagsen.
Vinen har en flot mousse, dufter af ananas, fersken og syltet citron i. Fyldig og delikat frugtsmag med et snert eksotisk frugt og frisk vedholdende syre, der letter og gør vinen sensorisk tør. Eftersmagen byder på lidt tørret abrikos. Voluminøs og delikat, og så alligevel frisk og læskende. Et super alternativ til Champagne.
Alkohol: 12,5%
Restsødme: 7 gr/ltr
Syre 6,1 gr/ltr
check 22 års erfaring
check Fri fragt ved 800 kr.
check Levering 1-3 dage
check Over 600 forskellige vine på lager
Det skrev de om 2016:
6 stjerner på Flaskehalsen.nu
Morten Wamsler skriver: "Vinen byder på en fyldig smag, der er præget af al den bedste frugt, vi kender fra Riesling-hvidvine, og med en stor og blød smag, der dog undgår at blive decideret sød. Det gør denne Cremant til en helt fantastisk omgang bobler, som jeg er knald-forelsket i."
90 point i Ekstra Bladet
Thomas Rydberg skriver: "Flotte ferskennoter i duften. Moden let hengemt pærer og æblenoter. Blomster og krydret i smagen med en flot syre. Pænt balanceret og en flot mousse med en lang afslutning. Spændende vin."
5,5 stjerner på Houlbergs Vinblog
"Det er blød og meget smagfuld cremant, hvor der er en fin balance mellem syre og søde. Det bliver ikke for sødt, for vinen er fortsat til den tørre side og det er kombineret med lidt citrus, mineraler samt æbler og pærer. Synes endda, at 2015'eren er endnu bedre end 2014'eren ... og samtidig er det langt bedre end mange dyrere champagner."