Mærker

  • Abbotts & Delaunay

    Abbotts & Delaunay

    Laurent Delaunay er en passioneret vinbonde, der efterhånden må kaldes lidt af en specialist i Languedoc vine. Han repræsenterer i dag femte generation af en burgundisk familie af producenter og negociants. Vel vidende om Languedoc områdets enorme potentiale, erhvervede han Nerida Abbotts vingård i 2005. Nerida er australier og stiftede vingården i 1996 i Marseillette, i nærheden af Carcassonne i det sydvestlige Frankrig.
    Hendes oprindelse fornægtede sig ikke i vinenes stil. Her var masser af frugt og en god portion ny eg – som man ynder i Australien. Det har Laurent Delaunay lavet om på. Vinene er nu mere franske, end de er australske, men i respekt for Abbott´s stræben efter perfektion og hendes lidenskab for Languedoc, så valgte Laurent, der har samme filosofi, at navngive gården: Abbotts & Delaunay .

  • Bodegas Arrocal

    Bodegas Arrocal

    Bodegas Arrocal

    Bodegas Arrocal er en familievingård beliggende i Gumiel de Mercado, i D.O. Ribera del Duero området. Her er der store traditioner for vindyrkning, og området er middelalderlig og i centrum af byen er der en bakke, hvor forfædre udgravede de underjordiske kældre for give deres vine de bedste betingelser. 

    Arrocal er udelukkende lavet af egne druer og vinmarkerne ligger i samme by som vingården, med en højde fra 830 m. til 930 m. Jordbundsforholdene er en kombination af kalksten, sand, ler og grus. Nedbøren i området er moderat-lav (450 mm regn om året), varme somre (40ºC), lange og kolde vintre (-12ºC) og store termiske svingninger mellem årstider. Ribera del Duero giver derfor nogle specielle klimatiske forhold, der har stor indflydelse for vinstokkenes vegetative cyklus og udviklingen af Tinto Fino (Tempranillo) druen. Kvaliteten af vinene afhænger af disse betingelser.

    Vingården er på 85 hektar, fordelt på de oprindelige sorter Tinto Fino (rød) og Albillo Mayor (hvid). På gården produceres der efter gamle traditioner og med respekt for miljø og landbrugsjorden. Grundprincippet er at følge en bæredygtig vindyrkning, en sand afspejling af kvalitetsvine.

    I Arrocals kælder er der 600 egetræs tønder, hvoraf 80% er af fransk eg og resten af amerikansk eg. Vinene får her den nødvendige tid til at give strukturen, uden at miste deres identitet.

  • Bodegas Azul y Garanza

    Bodegas Azul y Garanza

    Bodegas Azul y Garanza er beliggende i det sydlige Navarra, helt op ad nationalparken Bardenas Reales, som er et af blot to områder i Europa, der går under kategorien ørken. På Bodegas Azul y Garanza dyrkes økologisk og de buskvoksende vinstokke er ofte omgivet af græs og frugttræer, som lokker dyreliv til. Det sørger for den biodiversitet, som ejer Maria Barrena mener er vigtigt for at opnå naturlig balance både i mark og vin. Alle disse faktorer resulterer i meget lille udbytte med stor intensitet. Tanken om det naturlige fortsætter i kælderen. Alle vine gæres på naturgær og tappes ufiltreret.

  • Bodegas Entre Vinyes

    Bodegas Entre Vinyes

    Vest for Barcelona ligger vinområdet Penedès. Området er især kendt for sine mousserende vine, men producerer også stille vine. Bodegas Entre Vinyes er et ganske ungt lille vineri, der producerer små 50.000 flasker årligt. Vinene produceres efter champagne-metoden, med flaskegæring og lang tids lagring på gæren. Den almindelige Brut hviler således minimum 24 måneder inden den degorgeres.

  • Bodegas y Viñedos Maires

    Bodegas y Viñedos Maires

    Bodegas y Viñedos Maires fra Toro laver lækker vin under de ellers fuldstændig umulige klimatiske forhold. Det er intens og kompleks vin, som vi I Propperiet klart kan anbefale hvis du er til de lidt mere tunge krydrede vine. 

    Toro er et overset område i den Spanske liga - så her får du meget vin for pengene. 

  • Burggarten

    Burggarten

    Weingut Burggarten i Bad Neuenahr. Huset ejes af familien Schäfer, der har dyrket vin i generationer, men den selvstændige produktion har en relativt kort historie. Det var Paul-Josef Schäfer, der i 1988 besluttede sig for at bryde med kooperativet. Det var krisetider for vinproduktion ved Ahr. Kooperativerne, som havde enorm magt den gang, havde svært ved at sælge deres varer, og derfor styrtdykkede priserne på vinbøndernes druer. Der var kun én vej, i hvert tilfælde hvis man ville leve af vinproduktion: Blive selvstændig og satse på kvalitet. I dag er det Paul-Josef´s tre sønner der varetager alle opgaver på vingården. To er i marken og den tredie er gået hen og blevet vinmager – rigtig dygtig vinmager.
    I dag ejer huset 15 hektar, hvoraf de 80% er beplantet med Spätburgunder. Husets stolthed er parcellerne på de fire marker Kräuterberg, Schieferlay, Sonnenberg og Burggarten. De er hver især meget forskellige i deres udtryk, hvilket primært skyldes markernes individuelle hældning mod solen og især meget forskellige jordbunde. Alt er sydvendt, men med vidt forskellige vækstbetingelser – og det giver hver vin særlige kendetegn.

  • Chambers Rosewood Vineyards

    Chambers Rosewood Vineyards

    Der er unægtelig ikke meget at vise frem på Barkley Road i Rutherglen. Når man har fulgt skiltene til Chambers Rosewood Vineyards, så tror man faktisk at man er kørt forkert, især når man har stedets internationale succes i mente. Mellem vejen og vingården ligger en lade med rundballer og skjuler de i forvejen beskedne stållader fuldstændig. ”Den lade kunne vi da godt have indrettet til cellar-door sales, men den er bare så god til rundballer!”, siger Bill Chambers. Men tag ikke fejl, det er intet mindre end underværker der bliver udrettet i stål-laderne bag rundballerne. Den hedvins-opskrift som William Chambers nøje studerede sig frem til efter at han grundlagde Chambers Rosewood Vineyards i 1858 er gået i arv lige siden, og i dag er det 6. generation Stephen Chambers der efterhånden har overtaget den daglige drift.

  • Chateau Malijay

    Chateau Malijay

    Slottet Malijay ligger i byen Jonquières nær byen Orange, ikke langt fra Vacqueyras og Gigondas. Familien Deltin købte slottet Château Malijay i 2007. Det var Pierre Deltin´s helt store drøm der gik i opfyldelse, at bo på et rigtigt slot og producere vin - mere kan man næsten ikke drømme om. Hans datter Aude, kastede sig med lige så stor iver som sin far over projektet. Hun er egentlig uddannet journalist, men blev så grebet af livet som vinbonde, at hun droppede journalist-karrieren og begyndte at læse til agronom. I dag er det Aude, der er frontfigur på slottet, både hvad angår produktion, salg og markedsføring. Slottet besidder 125 hektar vinmarker, primært beplantet med Grenache og Syrah. Over halvdelen af vinstokkene har en alder på over 40 år, 15% er over 80 år gamle, og leverer druer til husets topvin, en Côtes du Rhône Plan de Dieu ”Opus de Malijay”.

  • Château Maris

    Château Maris

    Robert Eden er indædt tilhænger af Rudolph Steiners teorier om, at mennesker, dyr og planter er tættere forbundet end vi selv går og tror i dag. Det er ikke lige meget hvad vi indfører hvor i fødekæden. Det er ikke lige meget hvor meget vi manipulerer med naturen, og det er ikke lige meget hvor meget CO2 vi udleder. Derfor dyrker han sine marker efter biodynamiske principper. I marken anvendes kun homøopatiske gøde- og sprøjtemidler, ingen kemi. Det sker ud fra filosofien, at det er jorden, der skaber vinen. Er jorden i live - så er vinen det også.

  • Domaine de Galuval

    Domaine de Galuval

    Fransk vinhus

  • Domaine de la Mètairie d´Alon

    Domaine de la Mètairie d´Alon

    Domaine de la Métairie d´Alon
    I 2015 opkøbte Laurent Delaunay en 25 hektar stor ejendom i højtliggende Limoux. Hans drøm om, at producere "Bourgogne" i Languedoc skulle have ny næring.
    Og det må man i den grad sige den har fået. Ejendommen var i forvejen beplantet med Pinot Noir og Chardonnay vinstokke, så han overtog en ejendom, der kun ventede på, at en "Bourgogne-mand" skulle komme forbi.
    Beliggende i det bjergrige område omkring landsbyen Magrie, mellem Limoux og Roquetaillade, i Languedoc's Haute Vallée de l'Aude, er stedet et af de køligste i Languedoc.
    Læg til det den næringsfattige jord i bjergene, som giver lavt udbytte og sit helt eget "terroir". Ejendommen er som skabt til produktion af high-end Pinot Noir og Chardonnay vine. Alt er fremstillet af økologisk dyrkede, håndplukkede druer.

  • Domaine du Grand Tinel

    Domaine du Grand Tinel

    Domaine du Grand Tinel er et gammelt familiedomæne, der blev grundlagt allerede i det 16. århundrede. I starten ejet af de to familier Jeune og Establet. I dag ejes domainet af Monsieur Elie Jeune der ud over at have været beskæftiget med vinproduktion hele sit liv også har været borgmester i Châteauneuf-du-pape. Elie Jeune er en mand der værner om traditionerne og det skinner tydeligt igennem i hans vine. Imens tiden har gjort meget ved Rhônedalen og i de senere år bragt mange nye superproducenter med moderne udstyr og produktionsmetoder til området, så er tiden nærmest gået i stå på Domaine du Grand Tinel. Her bliver Châteauneuf-du-Pape fremstillet som i gamle dage. Vinene får lov at ligge på store gamle træfade og udvikle de aromaer som i sin tid gjorde disse vine så berømte. Glem alt om de moderne frugtagtige og tidligt drikkemodne vine, som verden er ved at flyde over af – her er vinene der er værd at vente på.

  • Domaine Uby

    Domaine Uby

    Domaine Uby har været i familien Mortel´s eje siden 1920. Det var et par sweiziske brødre der i sin tid opkøbte ejendommen og dens 12 hektar vinmarker. Det er i dag barnebarnet til den ene af brødrene der driver ejendommen, og han har ændret den overordnede strategi radikalt. Fra at være et cognac-hus, er ejendommen i dag fokuseret på vinproduktion og omfatter 100 hektar. Målet er, at producere let drikkelige, frugt-agtige vine, der giver fuld valuta for pengene. Projektet må siges at være ved at lykkes.

  • Frankland Estate

    Frankland Estate

    Frankland Estate blev grundlagt af Barrie Smith og Judi Cullam i 1988, og det var ingen tilfældig beslutning. Der var indikationer af, at deres gård lå på en plet, som var ganske velegnet til vinproduktion. Vingården ligger ved Frankland River i Great Southern distriktet i Western Australia. Det milde klima, giver en anden type vin end man er vant til fra Australien. Rigtig koldt er her jo ikke. Men det er uden sidestykke den køligste og vådeste vindyrknings-region på det australske kontinent.

  • Franzen

    Franzen

    Et ungt par kravler rundt på stejle Bremmer Calmont ved Mosel og skaber nogle helt særlige vine. Calmont hælder visse steder helt op til 65 grader, så man skal have Spiderman-lignende teknik for at komme rundt deroppe. Måske grundet de vanvittige arbejdsvilkår, og fordi Mosel-vin generelt har været under pres op gennem 80´erne og 90´erne, så blev flere og flere parceller på Calmont braklagt. Det har vinhuset Franzen udnyttet. Købt forholdsvis billig jord, på en skråning, som har et helt vildt potentiale. Calmont hævdes at være den mest stejle vinmark i Europa og med eksponering mod syd. Skråningen nærmest suger solen til sig. Her kan høstes druer af Auslese kvalitet hvert eneste år. En vinmager der skal høste på Calmont´s skråninger skal være atletisk og frygtløs. Som Kilian Franzen siger "Calmont kræver al ens energi, man mærker den i hver eneste muskel når man kommer hjem om aftenen. Men det er hele indsatsen værd."

  • JC´s Own

    JC´s Own

    JC´s Own, Barossa Valley, Australien

    Interessen for at gære ting begyndte i et vaskehus på universitetet. Jaysen Collins eksperimenterede på livet løs, og frembragte bedre og bedre øl, som gjorde, at vaskehuset blev samlingssted for med-studerende. Øllet blev døbt “JC´s Own”.

    Det var jo egentlig handel Jaysen studerede, men fascinationen af gæringsprocessen, det skabende, og velsmagen forfulgte ham. Det var derfor ikke noget stort skridt for ham at tage, da hans mangeårige ven Dan Standish foreslog at de skulle starte vinproduktion sammen. Dette blev starten på en fremtidig levevej, da Jaysen og Dan Standish startede Massena Vineyards.

    Siden er Jaysen blevet eneansvarlig for vinene fra Massena. Han har ført stilen i vinene videre, i et forsøg på ikke at skræmme de trofaste kunder væk. Det har dog efterladt Jaysen med lysten til at udfordre sig selv, og at eksperimentere noget mere end han følte Massena-navnet tillod. Derfor startede han sin egen legeplads, som naturligvis skulle opkaldes efter de øl han var så berygtet for i sin studietid: “JC´s Own”.

  • Jülg

    Jülg

    Da grænserne skulle trækkes efter 2. verdenskrig var der vinbønder i området omkring byen Schweigen-Rechtenbach, der fik delt deres markbesiddelser i to, en fransk del og en tysk del. Ikke problemfrit hvis man tænker vinlovgivning, og bestemt heller ikke problemfrit for de vinbønder der skulle have pas med for at komme til deres vinmarker på den anden side af grænsen. Mange familier har i flere generationer dyrket vin i denne "grænsezone", - Weingut Jülg er en af dem.
    I dag er grænsen takket være EU nærmest ikke-eksisterende. Man kan jo også være ligeglad med hvad der står på flasken og så bare nyde indholdet, som Johannes siger: "Vi er 50% franske, 50% tyske, men 100% Jülg"

  • Karl Erbes

    Karl Erbes

    I dag består firmaet Karl Erbes af 7 hektar vinmarker og Karl´s søn Stefan har overtaget driften af vingården. Produktionen koncentrerer sig om Würzgarten, med små besiddelser på Kranklay (0,3 ha) og Prälat (0,1 ha) som toppen af kransekagen. Tilgangen til Mosel-vin er klassisk. Det er sødme/syrebalancen der er vigtig. Dillen med at producere tørre vine har aldrig rigtig vundet indpas her. Der produceres Trocken udgaver af enkelte vine, men det er ikke her efterspørgslen ligger for firmaet, der har en stor eksport til det asiatiske marked. De klassiske tyske vines sødme står godt til det asiatiske køkken.

  • La Bioca

    La Bioca

    La Bioca er et lille vinbrug i Serralunga dalen i Barolo. Huset blev stiftet i 2012, første Barolo blev frigivet i Januar 2016. Huset har dog besiddelser på flere cru-marker i Barolo, bl.a. Bussia, Castagni, Croera og Ravera. Der er helt sikkert gode ting i vente. Allerede nu har huset sin helt egen signatur, det er vine med en idé. Nebbiolo, der smager som om det har været i hænderne på en rigtig vinmager. Vinene er transparante, besidder sart delikat sødme og fine krydderier, der spiller fantastisk op til Nebbiolo´s tannin. Old School Nebbiolo.

  • Massena Vineyards

    Massena Vineyards

    Massena Vineyards er beliggende i Barossa Valley i Australien. Produktionen kan kaldes moderne, men er egentlig et kig tilbage i tiden. Her anvendes produktionsudstyr som ved første øjekast ligner noget fra før industrialiseringen, men det er rent faktisk udstyr som har fået en renæssance, – især på det australske kontinent. På mange vingårde rundt omkring i verden gæres vin på tanke, hvor man kan styre temperatur og ilt-tilførsel.  Hos Massena Vineyards benyttes “Open top fermenters” – eller “åbne gæringskar”. De giver en mere livlig gæring, fordi gærcellerne har fri adgang til ilt. Og her benyttes også gammeldags "Basket Press", når skallerne skal presses. 

  • Massimago

    Massimago

    Det lå overhovedet ikke i kortene, at Camilla Rossi Chauvenet skulle være vinbonde. Hun skulle naturligvis være advokat – ligesom hendes forældre. Skæbnen ville det bare anderledes. Camilla´s forældre drak ikke vin, men hendes møde med vin blev til en livslang passion. En passion som medførte lysten til selv at producere, selv at skabe. Hun kastede sig hovedkulds ud i projektet, da hendes mormor fraflyttede ejendommen "Massimago" i bakkerne over Mezzane di Sotto i Valpolicella. Her var vinmarker men ingen produktionslokaler, intet udstyr. Tingene udviklede sig stille og roligt, og i dag kan hun med stolthed se tilbage på tiden der er gået – for hun producerer forbandet god vin.

  • Monte del Fra

    Monte del Fra

    Monte del Fra er beliggende i byen Sommacampagna, som ligger cirka 20 kilometer syd for Garda-søen. I 1958 tog man første step og om-lagde flere marker til vindyrkning. Vin viste sig nemlig at være en bedre forretning end fersken-produktion, og derfor gik det ”step by step” imod det som Monte del Fra er i dag – en af de helt store spillere på den venetianske vinscene. Det var vinene fra gårdens marker i Custoza, der skabte fundamentet, men seneste alvorlige trin op ad kvalitets ranglisten blev taget, da familien Bonomo købte Tenuta Lena di Mezzo i hjertet af Valpolicella Classico. Det løftede deres Valpolicella vine betragteligt. Nu kunne man producere fra egne marker og var ikke afhængig af hvilken kvalitet kontrakt-bønderne i Valpolicella leverede.

  • Muri-Gries
  • Olivier Leflaive

    Olivier Leflaive

    For de fleste hænger navnet "Leflaive" uløseligt sammen med Puligny-Montrachet og med nogle af denne verdens fineste og mest sjældne hvidvine. Det var familieejendommen Domaine Leflaive der gjorde navnet berømt, men to af sønnerne på domainet fik en dag lyst til at skabe deres eget, og det kom der Olivier Leflaive & Freres ud af. Vinene er en markant anden stil end Domaine Leflaive. Vinmager Franc Grux er stor tilhænger af stringente og mineralske vine. 

  • Ottella

    Ottella

    Vingården er beliggende ved byen Peschiera del Garda ved den sydligste del af Garda-søen. Vin-området hedder Lugana, og er især er kendt for sine forførende og friske hvidvine på Verdicchio, men her kan bestemt også produceres fremragende vin på røde druer. Vingården drives i dag af Francesco og Michele Montresor. Navnet Ottella stammer fra familiens våbenskjold, der forestiller et kuld ottelinger. Ifølge legenden, så blev der født noget så sjældent som ottelinger på familiens gård i 1600 tallet. Våbenskjoldet er i dag støbt ind i samtlige flasker der forlader vingården.

  • Pulenta Estate

    Pulenta Estate

    Pulenta Estate er beliggende i de højt beliggende marker omkring byen Lujan de Cuyo syd for Mendoza by. Området kaldes også Alto Agrelo. Markerne ligger i 800-1100 meters højde, hvilket gør klimaet særdeles velegnet til de gamle Bordeaux-druer: Petit Verdot, Cabernet Franc, Malbec og Sauvignon Blanc. Ingen af disse druer holder af for megen varme og de har det heller ikke godt med høj luftfugtighed - da de let angribes af råd.

  • Schmitges

    Schmitges

    Waltraud og Andreas Schmitges overtog i 1990 en traditionel vingård beliggende i Erden. Det skulle snart vise sig, at de to ikke var helt så traditionelle som de fleste ved Mosel. Vingården fik et løft både hvad udseende og kvalitet angår. Både huset de bor i, og måden de udstyrer deres flasker, vidner om, at her foregår noget, som bryder med normen.
    De to har på de godt 20 år de har været i gang, opbygget en solid kundekreds, som alle hylder deres innovative, kvalitetsbevidste og tidssvarende tankegang. Noget som tysk vin har haft, og stadig har brug for. At de så vælger at sælge deres vine til priser som er tæt på det halve af hvad de store producenter i VDP sælger til, det er jo næsten rørende. Schmitges er medlem af Bernkasteler Ring, som består af 34 af de bedste producenter ved Mosel - med undtagelse af dem, der er medlem af VDP. Regelsættet og kvalitetskravende er næsten de samme.

  • Skærsågaard
  • Vigna Dogarina

    Vigna Dogarina

    Vingården "Vigna Dogarina" ligger ved byen Treviso nord for Venedig.

    Gårdens vinmarker ligger langs floden Piave der løber fra Dolomitterne ned i lavlandet. Dolomitterne danner en nærmest malerisk ramme om vindyrkningen i området.

    Gården besidder i alt 80 hektar vinmarker og har i de senere år investeret store summer i et moderne vineri, så gården i dag fremstår som en af de mest moderne Prossecco producenter.

  • Weingut Blankenhorn

    Weingut Blankenhorn

    Weingut Fritz Blankenhorn

    Det er kærligheden til Markgräflerland-regionen, landsbyen Schliengen og passionen for vin, der i 2014 fik Martin Männer & Yvonne Keßler til at overtage roret på Weingut Blankenhorn som blev grundlagt tilbage i 1847. Den enestående placering i grænselandet, hvor Tyskland, Frankrig og Schweiz mødes, er vinmarkerne præget af Belfort Gaps klimatiske indflydelse. Dette er også tydeligt i deres vigtigste druesorter: Gutedel (= Chasselas), Weißburgunder (= Pinot Blanc), Grauburgunder (= Pinot Gris), Spätburgunder (= Pinot Noir) og Chardonnay, alt sammen perfekt til at formidle potentiale på deres sider.

    Weingut Blankenhorn ønsker at udtrykke forskellene mellem jord og klima i deres vine. De opnår dette ved at arbejde sammen med naturen og bruger meget begrænset sprøjtning i deres vinmarker. Vingården har været VDP-medlem siden 1987, en forening hvis absolutte kvalitetsetos de deler.

    Vinmarkerne i Schliengen, er let skrånende med en gennemsnitlig stigning på 25%, de ligger tæt på Schwarzwald, en skovklædt bjergkæde. På denne måde drager de fordele af de mange timers solskin og kølige vinde. I henhold til klassificeringsrang på markerne er de i stigende grad underlagt strenge regler. De reducerer udbyttet for at opnå en højere koncentration af aromaer, syrlighed og mineralitet i druerne. Vinens kvalitet og karakter er uløseligt knyttet til dens herkomst - til jord, topografi, klima og mikroklima.

    Blankenhorn var den første Baden-ejendom, der blev certificeret med det officielle FAIR‘N GREEN-segl for bæredygtig vinavl. Det hjælper vindyrkere med at skabe og nå bæredygtighedsmål (f.eks. sænke CO2-emissioner, øget biodiversitet, lokalt engagement), der er objektivt målelige og certificerbare.

    FAIR’N GREEN betyder:

    - Beskyttelse af miljøet og landbrug i overensstemmelse med naturen

    - Øget biodiversitet

    - Beskyttelse af naturressourcer

    - Fair lønninger og socialt engagement

    - Socialt engagement og ansvar

  • Wöhrle

    Wöhrle

    Baden er tysklands varmeste vin-område, og egentlig tysklands modstykke til Alsace. Baden´s vinmarker løber på modsatte side af Rhinen, og strækker sig fra grænsen til Schweitz (Basel) i syd til vinområdet Franken i nord. Weingut Wöhrle ligger lige syd for Offenburg i byen Lahr. Ved Lahr skærer en dal sig ind i Schwarzwald, og det er i denne dal, på de sydvendte skråninger, at parret Markus og Tanja Wöhrle henter deres druer. De dyrker nogenlunde ligeligt røde og hvide druer, med hovedvægten på Bourgogne-druerne Spätburgunder (Pinot Noir), Weissburgunder (Pinot Blanc) og Chardonnay,

  • Zuschmann & Schöfmann

    Zuschmann & Schöfmann

    Parret Else Zuschmann og Peter Schöfmann forstår at sætte turbo på selv Grüner Veltliner, så den bliver cremet og intens som har vi aldrig oplevet det før. Parrets vingård ligger i området Weinviertel lidt nordøst for Wien, i et lettere kuperet terræn med meget varieret jordbund. Blandt andet finder man her muslingekalk - midt i Europa!?! Ja, for her var faktisk havbund for nogle millioner år siden.