2022 Côtes du Rhône, Château Malijay
5 Thumbs up Houlbergs Vinblog:
Mums ... igen arketypisk Rhône, hvor der er brombær, kirsebær og enebær, garvet læder, røget kød, blæk, grafit, garrique, grønne urter, tør engelsk lakrids, peber og så samtidig en sødme, som virkelige lige binder alle duftene godt sammen og gør vinen indtagende.
I munden smages sødmen også, men det er sammen med peber, et tørt tannisk bid, lidt bitterhed og en kødfuld frugt af blommer, sorte kirsebær og brombær, sød finsk og tør engelsk lakrids ... hvor er det bare skruet godt sammen og balanceret.
3,9 Vivino
Slottet Malijay ligger i byen Jonquières nær byen Orange, ikke langt fra Vacqueyras og Gigondas. Det er en ung kvinde der står bag vinproduktionen på stedet. En dygtig ung kvinde. Hun forstår at forene terroir og delikat sødmefuld frugt.
Denne Côtes du Rhône er lavet på 50% Grenache, 45% Syrah og 5% Carignan, høstet med et udbytte på 40 hektoliter pr. hektar og er vinificeret i store betonkar med gæring og maceration i 15 dage og efter en malolaktisk gæring er den lagret i rustfrie ståltanke på bærmen i 6 måneder.
Mørkere, dybere og mere kompleks end tidligere årgange. Vinen dufter af brombær, blomme, og lavendel. Flot bærsødme i smagen, men stadig frisk syrlighed. Super intensitet. Eftersmag med varme krydderier og tørt fast peberbid. En perfekt vin til retter med kalv- eller svinekød.
Alkohol: 13,5%
check 22 års erfaring
check Fri fragt ved 800 kr.
check Levering 1-3 dage
check Over 600 forskellige vine på lager
Det skrev de om 2020:
6 stjerner i Den korte Avis:
Denne Côtes du Rhône vin er kreeret af den kvindelige vinmager Aude Deltin. Hun har stukket Grenache som hoveddrue sammen med Syrah og Mourvèdre og lavet en dejlig ledsager til ande- eller gåsesteg, men vil også være perfekt til flæskesteg eller kalvekød. Fra glasset strømmer en duft af brombær, blomme og lavendel, og i den lange eftersmag fornemmes både sødme og syrlighed.
Det skrev de om 2019:
5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog:
I næsen er det så dejlig Rhône med mørk, tør, flæsket og urtet duft, en småkølig landlighed, godt med blæk og en frugt, der er en smule gæret med brombær, blommer, enebær, lakridsrod, rå og røget kød, en rustik syrlighed.
Smagsmæssigt er vinen måske en kende sødere end både årgang 2015 og 2016, som jeg sidst smagte vinen i. Det er fortsat en kødfuld vin med en rå kraft saftighed, chokolade, blommer, mørke bær, sorte kirsebær, et tørt tannisk bid, lidt peber og yderst fyldig i munden. Uh hvor det smager godt og vinen er svær ikke at knuselske ... og til prisen voldsom flot balanceret rhônevin
Det skrev de om 2018:
5 stjerner i Extrabladet og GODT KØB 90 point
Det skrev de om 2017:
6 stjerner i Den korte avis:
Her har vi en vin, som både kan drikkes til grillmad og til gås og and, når vi kommer frem til vintermånederne. Slottet Malijay drives af den kvindelige vinmager Aude Deltin, som ses på billedet sammen med Château Malijay. Hun jonglerer med druerne og har her blandet druetyperne Grenache, Syrah og Mourvèdre sammen til en gudeskøn vin, som er højst anbefalelsesværdig.
5 stjerner i Vinavisen:
En dejlig Rhône-rødvin, helt som sådan en skal være på de traditionelle druer Grenache, Syrah og Mourvèdre. Den har en vis tørhed og en lille charmerende sødme. Lang eftersmag. En rigtig lækker vin.
Det skrev de om 2016:
5 stjerner på Houlbergs Vinblog
"Herlig flæsket i aromaen… oss' med mælkede elementer, mejeri, urter, lakridskonfekt, mørk og gæret frugt, brombær og masser af enebær, blæk samt sødme. Det er råt og rustikt med masser af Rhône kvaliteter. Og som 2015'eren, så giv den endelig godt med luft og server hellere vinen et par grader for koldt til at starte med. Smagen har en vis kølighed og saftighed over sig, virkelig godt med saftig frugtsyre… måske endda mere end 2015'eren. Det er en kødfuld, rå vin med masser af urter, peber, chokolade, blommer samt et tannisk, jernholdig bid med bitterhed i eftersmagen."
5 stjerner på Vinavisen.dk
"En kraftig og intens rødvin på 50% Grenache, 45% Syrah og 5% Mourvèdre. Krydderierne spiller førsteviolin i både duft og smag - rosmarin, timian, anis, eukalyptus ... Smagen slutter med et lille tanninbid. Nyd vinen til krydrede kødretter."
6 stjerner på Flaskehalsen.nu
Morten Wamsler skriver: "Denne her vin fungerer forrygende, og den er et klart eksempel på en fuldstændig usnobbet og let tilgængelig vin, der stadig rummer kvaliteterne til at imponere og skabe glæde."