

91 Point James Suckling
90 Point Gilbert & Gaillard
Lige syd for Monforte d´Alba har La Bioca sin største markbesiddelse. Området ligger lige uden for DOCG Barolo. Men det skal man ikke lade sig narre af. År efter år producerer La Bioca her en Nebbiolo, som i intensitet og tannin-struktur er en Barolo værdig. Den store fordel er så, at prisen for en Nebbiolo d´Alba Superiore er under det halve af hvad en Barolo koster.
Druerne har gennemgået en koldmacerering på 3 dage for at udvinde farve og aroma af skindet. Dernæst er vinen gæret i temperaturregulerede rustfri ståltanke. Vinene har yderligere macereret med skindet i 12 dage efter endt gæring. Det er i denne periode vinens tannin opbygges, når alkoholen hjælper til med at trække tannin af skaller og kerner. Dernæst har vinen tilbragt 14 måneder på 2-3 år gamle franske egetræsfade for at modnes.
Vinen dufter af jordbær, læder og urter, besidder flot intensitet, og velintegreret tannin. Året var varmt, og det har givet fuldmodne druer, - det fornemmes. Balancen er superflot, også selvom alkoholen er helt oppe at ringe på 14,5%. Vinen vil sagtens kunne ligge både 5 og 10 år endnu. Server den blindt for dine vin-nørdede venner - og de vil skyde på Barolo.
Alkohol: 14%
check 20 års erfaring
check Fri fragt ved 800 kr.
check Levering 1-3 dage
check Over 600 forskellige vine på lager
Det skrev de om 2016:
5 Gastromænd på Gastromand.dk
Anders Halskov skriver: "Blid, behagelig og feminin næse, hvis man da stadig må skrive sådan? Det er i hvert fald positivt ment. Munden starter saftigt og venligt inden en jetski af tanniner lige rydder kindtøjet. Præcis som det skal være. Giv den lidt luft, mens du samler svampe til en risotto."
5 stjerner på Houlbergs Vinblog
"Trods den monsterhøje alkoholprocent er vinen smuk, lys og transparent i glasset og i næsen er det herlig stenet, støvet Nebbiolo med kirsebær, ribs, tranebær, kirsebærsten, fennikel, lakrids, blomster, læder og seletøj, røg samt lidt hæfteplaster. I munden en fin og klar italiensk syre … lidt pågående og der er godt med tanniner, strenge og irettesættende suppleret med lidt jern og en vis fylde og rundhed for et år, hvor druerne modnede godt. Der fornemmes en vis modenhed i frugten, men de 15% alkohol er samtidig godt integreret i vinen, herligt."