2019 Valpolicella, Ripa della Volta, Ottella
Der var engang. Engang hvor producenterne i Valpolicella Classico kunne hævde, at alt hvad der lå udenfor deres område var ligegyldigt. Betingelserne for at producere stor vin i Valpolicella var kun til stede i "Classico" området - det oprindelige Valpolicella. Men uha, de skal stå tidligt op og sadle hesten i Classico-området hvis de skal følge med det der foregår i "det nye" Valpolicella.
Et af de seneste bud på hvordan top Valpolicella skal smage finder vi nær byen Romagnano, i dalen nord for Verona. Her ligger vingården Ripa della Volta, som i 2013 blev erhvervet af huset Ottella, der normalt hører til i Lugana.
Vinen er økologisk og produceret på druerne Corvina 70%, Corvinone 20%, samt de sidste 10% bestående af Oseleta,Spigamonte, Corbina, Turchetta. Efter endt gæring har vinen tilbragt 10 dage sammen med gærresterne
Vinen dufter af kirsebær og hindbær og roser - og er meget feminin . Saftig og læskende smag, med kirsebær, flot syre, moden og harmonisk.
Alkohol: 12%
Restsukker: 1 gr/ltr
Ekstrakt: 26 gr/ltr
Syre 6,2 gr/ltr
check 22 års erfaring
check Fri fragt ved 800 kr.
check Levering 1-3 dage
check Over 600 forskellige vine på lager