Liste over varer efter mærke La Bioca

La Bioca er et lille vinbrug i Serralunga dalen i Barolo. Huset blev stiftet i 2012, første Barolo blev frigivet i Januar 2016. Huset har dog besiddelser på flere cru-marker i Barolo, bl.a. Bussia, Castagni, Croera og Ravera. Der er helt sikkert gode ting i vente. Allerede nu har huset sin helt egen signatur, det er vine med en idé. Nebbiolo, der smager som om det har været i hænderne på en rigtig vinmager. Vinene er transparante, besidder sart delikat sødme og fine krydderier, der spiller fantastisk op til Nebbiolo´s tannin. Old School Nebbiolo.

Der er 15 varer.

Viser 1-12 af 15 element(er)
Magnumflaske: 2014 Barolo Monvigliero, La Bioca, Italien
  • -15%

Magnumflaske: 2014 Barolo...

Årgang: 2014
Slot: La Bioca
BEMÆRK VINEN ER I MAGNUM FLASKE Cru Monvighlieri ligger op ad byen Verduno i den nordlige del af Barolo. Her er jordbunden meget gruset og veldrænet, og giver en lettere og mere floral Barolo end andre steder i området. La Bioca producerede i alt 900 liter fra denne mark i 2014. Vinen har lagret 32 måneder på træfad. 2/3 af vinen indgik i husets Barolo Aculei, imens den resterende del er tappet på magnumflaske under cru navnet. Det er blevet til i alt 214 magnums. Vinen har lagret et halvt år på flaske inden den er frigivet til salg i januar 2018. Transparent og klar i glasset. Duft af sødmefulde krydderier, trøffel, chokolade og figner. Let struktur i munden med flot vedholdende og pirrende bid. Kirsebærsten og let tanninbid i eftersmagen. Et ualmindeligt behageligt glas ung Barolo. Alkohol: 13,6%
Normalpris1.199,00 kr. -15%Pris1.019,15 kr.

2019 Moscato d´Asti, La Bioca

Årgang: 2019
Slot: La Bioca
  Let perlende, frisk og sødmefuld på samme tid, - blomsterduftende som en sommeraften. Man kan kun knuselske den. Lækker vin til frugt eller desserter med is. Alkohol: 5,5% 
Pris119,00 kr.
  • -25%

2018 Nebbiolo "Sterma",...

Årgang: 2018
Slot: La Bioca
91 Point James Suckling 90 Point Gilbert & Gaillard Lige syd for Monforte d´Alba har La Bioca sin største markbesiddelse. Området ligger lige uden for DOCG Barolo. Men det skal man ikke lade sig narre af. År efter år producerer La Bioca her en Nebbiolo, som i intensitet og tannin-struktur er en Barolo værdig. Den store fordel er så, at prisen for en Nebbiolo d´Alba Superiore er under det halve af hvad en Barolo koster. Druerne har gennemgået en koldmacerering på 3 dage for at udvinde farve og aroma af skindet. Dernæst er vinen gæret i temperaturregulerede rustfri ståltanke. Vinene har yderligere macereret med skindet i 12 dage efter endt gæring. Det er i denne periode vinens tannin opbygges, når alkoholen hjælper til med at trække tannin af skaller og kerner. Dernæst har vinen tilbragt 14 måneder på 2-3 år gamle franske egetræsfade for at modnes. Vinen dufter af jordbær, læder og urter, besidder flot intensitet, og velintegreret tannin. Året var varmt, og det har givet fuldmodne druer, - det fornemmes. Balancen er superflot, også selvom alkoholen er helt oppe at ringe på 14,5%. Vinen vil sagtens kunne ligge både 5 og 10 år endnu. Server den blindt for dine vin-nørdede venner - og de vil skyde på Barolo.  Alkohol: 14,5%
Normalpris189,00 kr. -25%Pris141,75 kr.
2017 Langhe Chardonnay, Bissia, La Bioca

2017 Langhe Chardonnay,...

Årgang: 2017
Slot: La Bioca
91 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Krydret duft, mineralsk med fersken og nødder, meget pirrende fyldt med energi. Rig, elegant, fyldig og luftig med frisk, krydret eftersmag med fin syre. " 91 point i Din Vin Guide Jasper Mohr Holm skriver: "En anderledes og interessant Piemonte hvidvin." 91 point af James Suckling Chardonnay dyrket på cru marken Bussia. Dejligt skør og meget begrænset produktion. Druerne til vinen er gået direkte i pressen, sendt på ståltank for at bundfælde urenheder, og dernæst fyldt på tre egetræsfade af fransk oprindelse for at gære. To af fadene var nye. Den færdige vin har hvilet på gærresterne i næsten et år. Duft af ler og kalk. Lidt "brandy-agtig" i sit udtryk, med en underliggende sødmefuld frugt af moden banan, fersken og pirrende fadkrydderi - især kardemomme og nellike. I munden er den stor elegance og vild kompleksitet på samme tid. Let og rank struktur, med flot frisk syre, der letter og løfter, men det hele overtages af en vanvittig intensitet, der kommer med sødmefulde krydderier og rugbrødsnoter. Vedvarende fast bid i eftersmagen. Man kan ikke lade være med at tænke Bourgogne, men vinen er alligevel bare helt sin egen. Alkohol: 13,5%
Pris299,00 kr.
2017 Daje Mach, Verduno Pelaverga, La Bioca

2017 Daje Mach, Verduno...

Årgang: 2017
Slot: La Bioca
5 stjerner i Extra Bladet: På druen pelaverga fra byen Verduna i Piemonte. Her har den sin egen DOC og dyrkes kun her. En meget lys vin med hindbær, jordbær og citrusnoter i smagen. Flot balance og en spændende vin som i stil ligger mellem en nebbiolo og en pinot noir.  90 Pelaverga er en sjælden lokal druesort fra Piemonte. En af de sidste bastioner for druen findes omkring byen Verduno i den nordlige del af Barolo. Det har simpelthen været for fristende, for de lokale bønder, at skille sig af med den ukendte Pinot Noir-agtige druesort, og plante Nebbiolo istedet. Men med 1995 årgangen kom belønningen for århundreders stædige kamp for at bevare lokalt særpræg. Pelaverga fra Verduno fik egen DOC. Druesorten har været kendt siden romerne, der også gav den sit "velklingende" navn og opkaldte den (på latin) efter det mandlige kønsorgan. Romerne mente at de blev voldsomt virile af at drikke vin produceret på Pelaverga. I dag er der blot 18 hektar tilbage med sorten i Piemonte. Druerne til denne vin er gæret i åbne trækar og dernæste lagret i to 300 liters franske egetræsfade. For to fade er alt hvad der er produceret. 760 flasker i alt. "Daje Mach" er en frisk bemærkning til den effekt romerne mente vinen havde på konsumenten og betyder noget i retning af "Må energien være med dig!" Chili´en på etiketten refererer til vinens karakter, som er virkeligt "spicy" - også selvom den er let af struktur.  Vinen er dybrød og transparant som en Nebbiolo. Den dufter af blåbær, syltede kirsebær og søde krydderier. 2017 har mere tannin end den foregående årgang, er dybere og mere kompleks. Smagen bevæger sig i retning af sur/søde kirsebær, og pirrer hele tiden med krydderi på tungen, sprød syre og let tanninbid. En lækker ledsager til en sammenkogt ret eller et pølsebord, men også en vin der vil kunne modnes over de næste 2-3 år uden problemer. Den har endnu ikke smidt sin generthed, men det skal nok komme. Umiddelbart er det en større vin end 2016 var. Alkohol: 13,5%
Pris189,00 kr.

2017 Barbera d´Alba,...

Årgang: 2017
Slot: La Bioca
  Vinmarken San Sebastiano i Monforte d´Alba købte La Bioca af familien Zabaldá, der har fået lov at lægge navn til denne herlige drik. Halvdelen af vinen har lagret på 2-3 år gamle franske egetræsfade, resten på rustfrit stål. Vinen dufter af jordbærkompot, sød lakrids, friske høballer og med en underliggende blomsteragtig karakter, der letter og løfter. Vinen besidder en fantastisk elegance. Den er let af struktur, men med et sødmefuldt krydderi der skaber dybde og kompleksitet, som var det en Barolo vi havde fat i. Lækker vin, som man ikke kan få nok af. Drik den til dyr med vinger. Alkohol: 14,5% Læs om La Bioca her
Pris149,00 kr.

2017 Barbaresco "Ronchi",...

Årgang: 2017
Slot: La Bioca
Bronze Decanter Vinen er produceret fra vinmarken Ronchi i Barbaresco. Parcellen blev anlagt i 1968 og er ved at nå en alder hvor udbyttet er faldende, men kvaliteten stigende.  Nebbiolo-druerne gennemgik to dages kold macerering med skallerne inden gæring. Mosten er dernæst overført til 1/3 i ståltank og 2/3 i åbne trækar hvor den er gæret. Efter endt gæring har den igen gennemgået en 14 dages macerering med skindet. Vinen har dernæst lagret 17 måneder på 1-2 år gamle franske egetræsfade og dernæst et år på flaske. Selvom Nebbiolo ofte kan være aggresiv og maskulin, så må man næsten beskrive denne udgave som feminin. Den dufter af kirsebær, virginia tobak, tørret frugt og sorte oliven. Den har en let struktur på tungen, med fast tannin-bid, men er samtidig pakket med sødmefuldt krydderi, der nærmest holder fest i munden. Langt dvælende krydret bid i enden. Fanatstisk vin til vildt. Alkohol: 14%
Pris289,00 kr.
  • -25%

2016 Barolo "Aculei", La Bioca

Årgang: 2016
Slot: La Bioca
97 Point Decanter (Best in Show) 94 Point James Suckling 5,5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog: Der er masser af ung liv i vinen, som i munden både er spændstig, sprælsk, livlig og syrlig med fin stor tørhed, pænt med tanniner, som sætter sig dybt i ganen og efterlader en lang eftersmag med den lyse og syrlige frugt, ribs, rabarber samt lyse kirsebær. I munden er vinen ikke så poleret, men skarp, rå og lidt en usleben diamant, som måske endda bør ligge og modne i kælderen mange år … hvis man altså kan holde snitterne fra den. Bustet. Jeg kunne ikke. Vinen er sammensat af Nebbiolo druer fra 3 Cru parceller i Barolo. Halvdelen af druerne kommer fra marken Gastagni nord for byen La Morra, som er en af de højest beliggende vinmarker i Barolo med sine 530 meter over havoverfladen. Nebbiolo herfra er som regel friskere og mere elegant end andre steder. De andre parceller er Ravera og Bussia. Mosten har gennemgået en kold macerering sammen med skallerne i 3 dage inden gæringen er sat i gang. Gæringen er foregået på rustfri ståltanke og efter endt gæring har vinen hvilet med skallerne i 20 dage. Vinen har dernæst hvilet 20 måneder på en blanding af 500 liters og 300 liters træfade fra forskellige bødkere og med forskellig alder. Den samlede produktion beløb sig i 2016 til 8375 flasker af denne vin. Vinen dufter af våde roser, kærnemælk, læder, mørke kirsebær, chokolade og lakridsrod. Smagen er på en gang dyb og kompleks og så alligevel sart og fin. Her er velafbalanceret tannin og en spændstig syre. "Aculei" er i øvrigt italiensk for de spidser/nåle, der dækker pindsvinets ryg og som det bruger til at forsvare sig med. Pindsvinet er en del af La Bioca´s logo. Alkohol: 13,8%
Normalpris399,00 kr. -25%Pris299,25 kr.

2015 Barolo "Ravera", La...

Årgang: 2015
Slot: La Bioca
De fleste af cru-vinene fra La Bioca er produceret fra markbesiddelser som er lejet. Men dette er anden årgang fra La Bioca´s helt egen markbesiddelse på Ravera. Ravera ligger i den sydlige del af Barolo, syd for Barolo by. Marken er beplantet i 1972. Vinen har tilbragt 18 måneder på fad, 18 måneder på tank og et halvt år på flaske før den er blevet frigivet i marts 2019. Transparent og klar i glasset. Dufter af blomme i madeira, boysenbær, mokka, eucaluptus og sød lakrids. Klart mørkere og dybere aromaer end i Monvigliero. Rank og frisk i munden med mørke bær og lakridsrod. Flot intensitet. Fast tannin. En vin der bør gemmes 2-5 år, og har potentiale til meget længere tids lagring. Alkohol: 14%
Pris575,00 kr.

2015 A Pipina, Amphora...

Årgang: 2015
Slot: La Bioca
LIMITED EDITION La Biòca forsøgte i 2015 at producere en lille del Nebbiolo i en amphora af ler. Den ældgamle, men gennem de senere år nærmest gen-opfundne beholder til produktion og opbevaring af vin. Ler amphora er ikke godkendt til vinproduktion i hverken Langhe eller Barolo, derfor er vinen klassificeret som Vino da Tavola.  Den færdige vin holder 4150 mg/ltr tørstof, hvor Nebbiolo normalt holder omkring 4000 mg/ltr og samtidig er den tannin der er i amphora udgaven langt mere moden og drikkevenlig.   Vinen fremstår hele vejen igennem smags-seancen som en ung Barolo. Smuk og klar rubinrød farve. Varme kirsebær, jordbær, roser, mokka og lakrids i næsen. Rank og frisk i smagen hvor ungdommelig tannin spiller en ikke uvæsentlig rolle, men det er en venlig tannin, der bider, men som kun bider for at forstærke indtrykkene af røde bær og lakrids, eftersmagen er vedholdende og med et tvist af kardemomme. Smuk vin, som stadig er ung - gem den 2-3 år og den vil blive endnu smukkere. Den giver dig en masse af Barolo, uden at være det, men du kan altså også erhverve dig en flaske for blot 149,- kroner. Alkohol: 14,2% Læs mere om vinen her
Pris149,00 kr.
2014 Barolo "Ravera", La Bioca, Italien

2014 Barolo "Ravera", La...

Årgang: 2014
Slot: La Bioca
93 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Frisk og moden bærduft, kølig tone, lyse bær, lakrids, læder, fin syrlig tone. Frisk smag, fyldig med herligt bid med syre og tannin, fyldig smag, rank, med lang eftersmag med modne bær." 90 point - James Suckling De fleste af cru-vinene fra La Bioca er produceret fra markbesiddelser som er lejet. Men dette er første årgang fra La Bioca´s helt egen markbesiddelse på Ravera. Ravera ligger i den sydlige del af Barolo, syd for Barolo by. Marken er beplantet i 1972. Vinen har tilbragt 18 måneder på fad, 18 måneder på tank og et halvt år på flaske før den er blevet frigivet i Januar 2018. Transparent og klar i glasset. Dufter af blomme i madeira, boysenbær, mokka, eucaluptus og sød lakrids. Klart mørkere og dybere aromaer end i Monvigliero. Rank og frisk i munden med mørke bær og lakridsrod. Flot intensitet. Fast tannin. En vin der bør gemmes 2-5 år, og har potentiale til meget længere tids lagring. Alkohol: 13,8%
Pris575,00 kr.

2013 Barolo "Bussia", La Bioca

Årgang: 2013
Slot: La Bioca
5 stjerner på Winelab.dk Mads Jordansen skriver: "Ekstremt komplekse og dybe, jordede noter og en rig og sofistikeret mørk kirsebærduft med læder og en anelse tobak i kanten. Vi er på den helt store klinge. Smagen har en enestående dybde og rig tekstur, hvor tanniner, frugt og syre danser i takt og er bakket op af en anelse lakrids. Det langvarige fadarbejde er smukt integreret. Pebret pris, men det er en rasende god vin med et moderne udtryk. Giv endelig flasken noget luft på en karaffel, hvis du ikke kan lade den ligge nogle år." 5 stjerner i Extra Bladet Tæt rød farve til kanten af glasset. Duften er åben med masser af sort frugt og animalsk præg. Der kommer noter af brombær, peberfrugt og lakrids. Smagen er blød og styret af en fast men moden tannin. Her er tyngde, men frisk syre. Vellavet. 91 point 91 point i DinVinguide frederik Kreutzer skriver: "Tæt rød farve til kanten af glasset. Duften er åben med masser af sort frugt og animalsk præg. Der kommer noter af brombær, peberfrugt og lakrids. Smagen er blød og styret af en fast men moden tannin. Her er tyngde, men frisk syre. Vellavet."  Det er første og indtil videre eneste årgang af denne vin fra La Bioca - desværre. For hold nu op hvor er det dog bare et helt enestående glas vin. Druerne blev leveret af en nabos, nabo kan man næsten sige. Men naboens nabo døde samme år som han leverede de første druer og den ældre mands familie havde andre planer, så leverancen ophørte. Mosten har gennemgået en kold macerering sammen med skallerne i 2 dage inden gæringen er sat i gang. Gæringen er foregået i åbne trækar og efter endt gæring har vinen hvilet med skallerne i 25 dage. Vinen har dernæst modnet 30 måneder i 300 liters træfade af fransk eg og efterfølgende på flaske indtil sin frigivelse i januar 2017. Der er blot produceret 936 flasker af denne vin. Vinen er, hvad Barolo er, når det er bedst. Tørrede daler, mokka, mynte, læder og jordbærkompot i næsen. Det vælter op med en masse rustikke modne indtryk. Stor harmonisk smag, med mange af de samme elementer. Smuk moden tannin. Ædelt, modent, perfekt.  Alkohol: 14,25%
Pris699,00 kr.