Australien

Der er 31 varer.

Viser 1-12 af 31 element(er)

Aktive filtre

  • -30%

2012 Netley Road Riesling,...

Årgang: 2012
Slot: Frankland Estate
95 POINT FRA JAMES HALIDAY 91 POINT FRA WINE ENTHUSIAST Enkeltmarks Riesling fra den kølige Frankland River region. Netley Road vinmarken blev beplantet i 1968 og er den ældste parcel Frankland Estate producerer fra. Gæring foregår på gamle neutrale træfade ved en temperatur på blot 14 grader. Den lave temperatur gør, at gæringen trækkes i langdrag (ca. 12 uger) og udvikler meget fine og raffinerede florale aromaer. På trods af petroleumsduften, så tænk ikke tysk Riesling når du skænker denne vin - tænk australsk. Det er en helt særlig mineralsk karakter og tons af citrus der møder smagsløgene. En fremragende vin til fiskeretter med en syrlig Beurre blanc. Alkohol: 11%
Normalpris 183,20 kr. -30% Pris 128,00 kr.

2016 Isolation Ridge...

Årgang:
Slot: Frankland Estate
96 point af James Haliday 94 point på The Wine Front 94 point West Australian Wine Guide 93 point Wine Anorak 92 point The Real Review Riesling fra Frankland Estate´s egen mark Isolation Ridge.  Frankland Estate har endnu engang præsteret et lille mesterværk på Riesling. Det smager så rent, er så mineralsk, at man tænker alle andre steder end Australien når man smager denne vin blindt.  Druerne presses straks ved ankomsten til vingården, mosten bundfælder natten over og videreføres til gæringskarret. Vinen gæres i rustfrie ståltanke ved lav temperaturer (under 15° C). Gæringen forløber over 8 uger med minimal indgriben. På denne måde opnås det reneste udtryk, og den bedst mulige gengivelse af de økologisk dyrkede druer fra Isolation Ridge. Vinen hviler derefter på gærresterne i seks måneder. En lille del af vinen blev gæret og lagret i neutral eg i 10 måneder. Tør, sprød luksus, der pirrer og prikker alle de rigtige steder. Er du til god Riesling, så er du til Isolation Ridge fra Frankland Estate. Alkohol: 12,5%
Pris 207,00 kr.
  • -20%

2016 Isolation Ridge...

Årgang: 2016
Slot: Frankland Estate
5 stjerner - Ekstra Bladet Masser af sorte bær i duften. En flot og harmonisk vin med brombær, sort peber, lakrids og vanilje. Flot længde og en vis dybde. 95 point af James Halliday Silver - Decanter World Wine Awards Shiraz druer fra Frankland Estates egen mark Isolation Ridge. Druerne er dyrket økologisk på husets afsides liggende marker, deraf navnet "Isolation". Druerne har gennemgået en lang kølig gæring, der virkelig har kunnet trække saft og kraft af skallerne, og er dernæst lagret 18 måneder på 500 liters franske egetræsfade i 18 måneder. Frankland River er et af de køligste vinområder på det australske kontinent og derfor har vinen en langt mere spændstig og næsten europæisk stil end man er vant til fra Australien. Vinen dufter af brombær, syltede blommer, mokka og lidt sød lakrids. I munden er den saftig og delikat med brombær, friske blåbær, og pirrer med mokka langt ud i eftersmagen. Alkohol: 14%
Normalpris 207,20 kr. -20% Pris 166,00 kr.

2016 Old Hayshed Vintage...

Årgang: 2016
Slot: Chambers Rosewood Vineyards
Vi stod over for et kæmpe problem, da Epsilon Wines ikke længere kunne levere den australske port i den lille buttede flaske, som vores kunder stod i kø for at få fat på hvert år før jul. Men Stephen Chambers har løst problemet. Han var i Danmark i efteråret 2017 og blev konfronteret med vores problem, og sagde, at han havde et fad liggende, med en vintage port der mindede lidt om det vi søgte. Det VAR det vi søgte, og nu er den hjemme. Vinen er produceret på druerne tempranillo, durif og touriga, gæret til cirka 6% alkohol, hvorefter den er tilsat druesprit for at nå op på 18,8% alkohol og dernæst lagret i 15 måneder på et stort træfad af ældre dato. I næsen bombarderes man af storladen solmoden frugt, syltede blommer, mørke rosiner, chokolade, mokka og tørrede figner. Smagen besidder en tæt og kompleks sødme, der afbalanceres godt af syre og alkohol. Meget "smooth" og velsmagende uden generende tannin af nogen art. En flot port til et ostebord eller en dessert med islæt af mørk chokolade. Alkohol: 18,8% Restsukker: 97,1 gr/ltr
Pris 159,00 kr.

2016 Originale, Old vine...

Årgang: 2016
Slot: JC´s Own
94 point på The Winefront "Strong perfume of dark cherries, plum with whiffs off green herbs, brambles and faint sarsaparilla. The palate has the moody slouch to it, with dark fruit, wishes of chewy tannin, flicks of pepper and sage with a chomp of salt bush to close. It’s a sexed up grenache in weight, texture, complexity, far away from fruity, ‘pinot of South Australia’-styling. Really like it." 92 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: "Tæt duft mættet med mørke, modne bær, mørk chokolade, lakrids, fine nuancer fra fad. Meget fyldig smag, stor frisk, let krydret, kølig med friske bær, kirsebær, stikkelsbær, fine nuancer fra fad? Rank struktur, frisk med moden tannin, cremet og samtidig slank med en eftersmag med frisk frugt. Meget atypisk Grenache fra Australien.frugt der dækker over tanninen, lang, cremet eftersmag mættet med moden frugt. Rigtig Barossavin i den mere elegante stil. " 5 stjerner på Winelab.dk Mads Jordansen skriver: " Ekstremt dyb og kompleks frugt med modne skovbær og duften af komposterede bøgeblade. Intenst og elegant. Røde og sorte kirsebær og lidt vanilje i smagen. Integreret fadlagring og fine, afrundede tanniner. Seriøs Grenache fra gamle australske stokke. Eksklusiv lille produktion fra Jaysen Collins’ sideprojekt." 5 stjerner og Bedst i test på Gastromand.dk "Så er vi i Barossa med en vin lavet af Jaysen Collins, der også laver Massena. Hans egen grenache leverer elegant næse af druestilk og pibetobak på toppen af fed blommefrugt. Munden er knivskarp, kompleks frugt, balsamisk sursødme og saliverende elegance. Smuk vin, der giver troen på grenache som enkeltdruevin igen." Jaysen Collins har produceret vinene fra Massena i over 15 år. Han er bestemt ikke blevet træt af at producere Massena, for hver årgang har sine egne udfordringer. Men han føler sig lidt fastlåst på en bestemt stil. Han er nødt til at producere det kunderne forventer. Derfor har han nu startet sit eget projekt op. En legeplads hvor han kan gøre hvad han har lyst til. Til denne vin har Jaysen fundet en parcel med 150 år gamle Grenache stokke i bakkerne lidt uden for Angaston. Parcellen ligger i 350 meters højde og her blæser ofte en kølig brise. Vinen har gennemgået en kølig gæring på hele klaser. Gæret på naturgær og er dernæst lagret på 2-3 år gamle franske egtræsfade i 12 måneder og modnet på flaske i 6 måneder. Vinen er ikke blevet filtreret før aftapning. Årgang 2016 topper 2015, som var enestående. Dette er Grenache-guf fra allerøverste hylde! Vinen er mere imødekommende og powerfuld end 2015, nogen vil måske sige knap så elegant, men en vin behøver ikke altid være elegant. Sommeren var markant varmere og mindre blæsende, så den lille bakketop i Angaston modnede druer som aldrig før. En Grenache på 14,5% er dog stadig ikke i den høje ende af skalaen. Det dufter af hyben, røde søde kirsebær, blomme, mokka, lakrids og varm støvet rød jord. Flot intensitet i munden, hvor den sødmefulde, friske frugt pirrer smagsløgende, ledsaget af et sandt fyrværkeri af krydderier, kardemmomme, peber og lakridsrod. Kælen sødmefuld eftersmag med sitrende bid. Det er kort og godt velkonstrueret, smukt arbejde af Jaysen. 1476 flasker produceret. Alkohol: 14,5% 
Pris 359,00 kr.

2016 Poison Hill Riesling,...

Årgang: 2016
Slot: Frankland Estate
96 point af James Halliday 93 point på The Wine Front Vinen har fået sit navn, fordi der på bakken hvor der nu fortrinsvis vokser Riesling også vokser hjerteblads kløver, en lokal kløver, der har den særlige egenskab, at den er giftig for alt andet end det lokale dyreliv. Vinen der kommer fra skråningen er til gengæld ikke giftig. Jordbunden består her af en særlig hvid ler og kvarts, hvilket giver en helt særlig urtet karakter til vinen. Poison Hill er klart en af de mest karakteristiske Rieslings fra Frankland Estate. Den er nærmest som en Saar Riesling i forhold til en Mosel. Det er grønne urtede indtryk man finder i næsen. Lidt solbær-blad. Den urtede og spicy tone fortsætter i en kompleks mund med frisk syre. Det er en solid Riesling vi har fat i. Eftersmagen er igen urtet, med dild og kørvel. Den tigger og beder om et stykke fisk med urter. Alkohol: 11,3%
Pris 207,00 kr.
  • -35%

2016 The Surly Muse,...

Årgang: 2016
Slot: Massena Vineyards
92 points af James Halliday "A blend of viognier and marsanne from a single vineyard in Gomersal, wild-fermented, part in barrel, part in tank. The marsanne gives some spine for the viognier, which in turn provides some flavour for the marsanne. Interesting wine, but needs time." 92 point på Vinbladet.dk Peter Winding skriver: " Frisk, let røget duft, meget elegant, let røget med fersken og citrus. Cremet og samtidig sprød, fyldig med frisk eftersmag, cremet med meget fin syre." 6 stjerner på Finansbureauet.dk " Vinen er skruet sammen af Viognier og en slat Marsanne. Og det er der kommet en helt forrygende vin ud af, som imponerer med sin kontrollerede vildskab. Fascinerende næse med floralt præg tilsat lidt kandiseret frugt og fedmefuld og frodig mund med righoldige mængder eksotisk frugt i retning af papaya og mango pakket ind i sirlig syre og forfinede fadnoter. Det er en uhyggelig god vin, som holder Viognierfanen meget højt. Prøv den!" Vinen er produceret på 85% Viognier og 15% Marsanne høstet i Koonunga Hill-området, der er det køligste område i Barossa Valley, beliggende i 300 meters højde.  Halvdelen af druerne er høstet tidligt, næsten 4 uger før den sidste halvdel. De først høstede druer bringer syre, friskhed og blomst, den sidste halvdel bringer tyngde og eksotisk frugt. Mosten er gæret op på naturgær, en halvedel på ståltank og en halvdel på fad. Alkohol: 13,5%
Normalpris 159,20 kr. -35% Pris 103,00 kr.
  • -35%

2017 Estate Riesling,...

Årgang: 2017
Slot: Frankland Estate
Smuk, sart og fin. Denne vin er så så elegant, at man som Riesling entusiast kun kan drages af den. Den besidder (om muligt) et mere rent og blomstret udtryk end en Mosel. Baggrunden for dette lille mirakel på flaske er en lang kølig gæring på rustfri ståltanke. Det er den mest rene og mineralske gengivelse af Frankland River vi nogensinde har smagt. Lidt grøn i næsen, græs, urter og et tvist petroleum. Det er især i munden den viser hvad den kan. På en gang cremet, men alligevel let og næsten luftig. Fyrig og levende mineralitet i eftersmagen.  Alkohol: 12%  
Normalpris 159,20 kr. -35% Pris 103,00 kr.

2017 Howling Dog, Saparavi,...

Årgang: 2017
Slot: Massena Vineyards
93 point af James Haliday "A deeply coloured, ultra-exotic 72/16/12% blend of saperavi, petite sirah (durif) and tannat; has all the qualities its varietal parentage promise; it is infinitely powerful and compact, a vinous black hole in space, yet retains sufficient balance to guide it through decades of change." 93 point på The Wine Front "Thick flavour. Asphalt, cloves, blackberry, sweet woodsmoke. Mouth-filling and mouth-puckering. Chunky chains of tannin drag through the wine. It’s not overdone, despite the way it sounds. Fresher, red-berried flavours peek through the finish, though it remains a Very Big Wine. A mouthful, but an intriguing one." Produceret primært på druen Saparavi. Vinen lagrer 18 måneder på 2-3 år gamle træfade. Syltede figner, mokka, røgede noter og hængt kød i næsen. Smagen byder på blomme og solbær, og det rå kød fortsætter. Det er som at stå i en slagtebutik og vælge pålæg imens kommunen asfalterer udenfor. Stor sødme, men også en tannin, der som vinens navn antyder, får hunde til at hyle. En vin til mad der skal suppleres med masser af kraft. 14,5% alkohol.
Pris 319,00 kr.

2017 Rocky Gully Shiraz,...

Årgang: 2017
Slot: Frankland Estate
Den australske vinguru James Halliday regner Frankland Estate for at være blandt de allerbedste producenter i Australien. Huset er beliggende ved Frankland River i det vestlige Australien, og er begunstiget af et lidt køligere klima end områderne mod øst. Det giver huset mulighed for at producere nogle Shiraz-vine, med et næsten europæisk snit. I Rocky Gully Shiraz er der iblandet en smule af den hvide drue Viognier. En metode man har anvendt ved Rhône-floden i Frankrig i mange år, for at lette og løfte den tunge Shiraz en smule. En del af vinen har tilbragt et år på træfade. Denne årgang er dybere og mere kompleks end tidligere årgange. Alkoholen er så også kravlet op på 14,0%. Det er dog sket uden at efterlade sprittet kant. Næsen er frisk med blåbær, solbær og peach melba yoghurt. Frisk og rank i munden, hvor det er kirsebær der tager over, med mørke pirrende krydderier. Lidt røget karakter i eftersmagen Alkohol: 14,0%
Pris 103,00 kr.

2017 Shiraz, Rutherglen,...

Årgang: 2017
Slot: Chambers Rosewood Vineyards
Rutherglen regionen er især kendt for sine hedvine på Muscat og Muscadelle, men området har også andet at byde på. Man glemmer lidt de almindelige bordvine i sin iver efter at få smagt de berygtede dessertvine. Og det er rigtig synd. Især når bordvinene ender ud med at smage som denne Shiraz. Den er ualmindeligt godt strikket sammen. Besidder al den vildskab som en australsk Shiraz skal have, men fremstår alligevel tæmmet og kølig i sin stil.  Vinen er gæret i åbne kar og der er foretaget 2 daglige "pump overs" for at udvinde farve af skallerne og køle gæringen ned. Gæringens temperatur har ligget relativt køligt omkring 25 grader, og det er her vi skal finde hemmeligheden bag den fine friske syre i vinen. Efter endt gæring har vinen lagret 12 måneder på 500 liters træfade af amerikansk eg. Man mødes af et væld af krydderi når man stikker næsen i glasset. Her er søde blommer, kirsebær, ingefær, vanille, virginia-tobak og sød lakrids. Fuldfed frugtfylde i munden hvor især kirsebær dominerer. Den sødlige frugt får flot modspil af frisk syre og lækkert lakridsbid.   Alkohol: 14,5%
Pris 143,00 kr.
  • -30%

2017 Stonegarden Grenache,...

Årgang: 2017
Slot: Massena Vineyards
94 points på The Winefront "Old vine grenache off the Stonegarden vineyard. Part matured in a ceramic egg, part whole bunches, all unfiltered and unfined. Ribs of tannin for sure but it generally feel unfettered and free. It has power but not a lead foot. It tastes of chicory and black cherry, graphite and woodsmoke. It’s sleeves are bursting with spice, dry/sweet/woody at once. Flashes of ironstone and molasses too. They vineyard has done an excellent job, and so too has the winery team. There’s finesse flaring off them’s fingers. It’s a respectful wine and as a result, it’s a fundamentally delicious as it is impressive." 93 point i Wine Advocate "Raspberries and cherries mark the nose of the 2017 Stonegarden Grenache, sourced from Eden Valley. This full-bodied rendering of Grenache is quite deep, dark and tannic, although it's creamy enough on the mid-palate to make it approachable now. Serious stuff, with a long, spice-driven finish." Når Barossa Valley bliver for varm for Grenache, så må man jo søge til køligere områder. Det har Jaysen gjort i det højt liggende nabo-område Eden Valley. Her sørger svalende vinde i dagtimerne og kølige nætter for, at Grenache beholder sin syre og spændstighed. Stonegarden er en legendarisk vinmark i Eden Valley. Markens undergrund består af rød ler imens de øverste jordlag består af rosenkvarts og skifersten. Denne specielle kombination giver vinene herfra en helt særlig mineralitet. Marken ligger ydermere i næsten 400 meters højde hvilket betyder, at sommervarmen holdes moderat af kølige briser og lave nat-temperaturer. Modningen af druerne foregår langsomt og sørger dermed for fin syre og silkeagtig tannin. Druerne til denne vin er høstet i to omgange. Første del er afstilket og fyldt i et keramisk æg hvor den har gennemgået gæring og dernæst flere måneders macerering sammen med skindet for at udvinde en fin tannin struktur. Den anden del er gæret som hele klaser og fodtrampet over en periode på to uger. Vinen har modnet på gamle træfade i 11 måneder. Man tænker vilkårligt Châteauneuf-du-Pape når man stikker næsen i glasset her. Det dufter på ingen måde oversøisk. Her er masser af kirsebærsødme, peber og hybenroser. Smagen er delikat og saftig, med mørke sødmefulde kirsebær og flot tannin-struktur. Vinen bør have lidt luft hvis den skal drikkes i 2018/2019, men med det rette tilbehør og tilpas iltning, så er den et monster. Velsmag i yderste potens. Der er stof nok i denne vin til mange års lagring, og til at tage kampen op med de helt store franske Grenache-vine. Vinen vil være perfekt til en dyreryg.  Antal flasker produceret: 2504 Alkohol: 14,5%
Normalpris 439,20 kr. -30% Pris 307,00 kr.