Påske

Mange hilser foråret velkommen med en skøn grillet lammekølle med masser af hvidløg, rosmarin og timian - eller smørstegte lammekoteletter med lækre salater. Vin skal der til - og her i Propperiet anbefaler vi de lidt kraftige druer, som tempranillo og Shiraz til at spille op til den kraftige smag og skønne fedtmarmorering. 

Forkæl dit påskebord med følgende vine... 

Der er 18 varer.

Viser 1-12 af 18 element(er)

Aktive filtre

2016 Ademàn Finca...

Årgang: 2016
Slot:
6 stjerner ud af 6 af Erik Mortensen "Fremragende" 6 stjerner på Flaskehalsen: Toro -vine har ofte deres helt eget meget mørke og intense præg. De ofte ældgamle vinstokke leverer druer med rig power, og nogle gange kan det være næsten uoverskueligt at tage fat på. De dygtigste producent formår at tøjle vildskaben, og Ademán lykkes i høj grad med det. Her er lakrids, læder, mørk chokolade, kaffe og mega-moden frugt. Det smager egentlig rigtig godt, men der mangler lige den sidste balance og sammenhængskraft til, at vi er helt oppe i topklassen. Det er endnu en relativt ung vin, og jeg forestiller mig, at den falder til ro og finder sin balance, hvis du har nogle ledige pladser til overs i vinkælderen. For det er storladent, pompøst og imponerende – men endnu også en anelse vildt og bombastisk. Ademàn Valdecarretas Stop og nyd=Symbolet på hånden De siger, at tiden er den bedste forfatter. Finder altid en perfekt afslutning. Lagring af en vin fra århundreder gamle vinstokke er en kompleks proces: modenhed og visdom kombineres for at opnå harmonien i en vin, der er værd at stoppe op og nyde. Ademáns Valdecarretas er lavet på vingårdens ældste vinstokke der er op mod 100 år gamle. Vinen er produceret på 100% Tinta de Toro (tempranillo) og lagrer 20 måneder på franske egetræfade. Inden da gennemgår vinen macerering i 24 timer ved lav temperatur, for herefter at gennemgå en malolaktisk gæring på nye franske egetræsfade. Vinen er rubinrød i farven og enorm intenst i duft og smag. Den afslutter rund og med bløde tanniner. Prøv den til oksekød eller vildt så som krondyr eller Muflon. 14,5% Se video om Ademan og gobelet dyrkning:  https://vimeo.com/408081463
Pris 369 kr.

2018 Ürzig in der Kranklei...

Årgang: 2018
Slot: Karl Erbes
Fuldstændig fantastisk glas Mosel Riesling. De 116 gram restsukker holder i et jerngreb af 9,6 gram syre. Det er præcision på allerhøjeste niveau dette her. Vinen dufter af fersken, marcipan, et bed med regnvåde margueritter, let tørret abrikos og revet appelsinskal. Vinen er delikat og cremet på tungen - og ja, man fornemmer sødme, men slet ikke på dessertvins-niveau. Prøv istedet med et chili-marineret andebryst. Man skulle tro vinen var skabt i Stefan Erbes hemmelige underjordiske laboratorium, men den er skabt i hans kælder af druer der nærmest er overjordiske.  Restsukker: 116 gram Syre: 9,6 gram Alkohol: 8%
Pris 249 kr.
  • -25%

2019 Ademàn Carabizal Roble...

Årgang: 2019
Slot:
NB: 1½ liter MAGNUM Vinanmeldernes karakter til årgang 2018: Gastromand "BEDST I TEST" Total charmenæse af kaffebønner og søde solbær. Tætvævet mund med blide tanniner og mundvandsdrivende saftighed. Well done. 6 stjerner ud af 6 af Erik Mortensen "Fremragende" 5 stjerner i Extra Bladet Håndtegnet på flasken signaler nydelse, hygge – at man er ok og i balance, ligesom denne skønne vin fra Maires Denne Roble er produceret af 100% Tinta de Toro (tempranillo) der er håndplukket og selekteret. Smuk violet farve og i smagen finder man røde bær, roser samt et strejf af vanilje fra fadet. Vinen er en fantastisk ledsager til kalvekød eller kylling og bør serveres og nydes ved 14-16 grader. 14,5%
Normalpris 349 kr. -25% Pris 262 kr.

2019 Syrah, Stellenbosch,...

Årgang: 2019
Slot: Finlayson
En fuldstændig hysterisk fantastisk udgave af Shiraz! Vinen har tilbragt 14 måneder på fad.  50% af vinen på ny fransk eg fra Nevers og Allier - med medium toast. 50% på 2 og 3 år gamle franske egetræsfade - Medium Toast. Selvom fadet har spillet en vigtig rolle i produktionen, så er det ikke det man fanger når man stikker næsen i glasset. Det er lidt som at stå i mormors krydderhave en dugfrisk morgen når man dufter til vinen første gang. Her er dild, kørvel, oregano - hvilende på en bund af solbær og en anelse chokolade. Men det er især i munden at vidunderet rigtig folder sig ud. Her er insisterende frugt og syre, i en helt fantastisk balance, som bare bringer smil og glæde. En ret enestående vinoplevelse. Du er hverken i Australien eller Rhône her - du er i Sydafrika, hos en sindssygt dygtig vinmager.   14,5 % Alkohol
Pris 169 kr.

2020 Arrocal Reserva De...

Årgang: 2020
Slot:
Vinen har en intens rubinrød farve, med en let violet kant. Den er produceret 100% på Tempranillo på 70 år gamle stokke, i 860 meters højde. Vinen gærer i ca. 15 dage ved 25-27 grader i temperatur styrret ståltanke. For herefter at lagre 24 måneder franske og amerikanske barrique. den lagrer herefter 12 måneder på flaske inden salg. Jordbundsforholdene er lerholdigt sandet jord. Den byder på høj aromatisk intensitet. I sin Bouquet finder du skovfrugter, blåbær, mynte, brombær og blommer, og et krydret strejf af vanilje, rosenmarin og timian. Vinen er enorm intens og kraftige tanniner som giver struktur og kompleksitet. Der er kun produceret 4500 flasker.
Pris 599 kr.

2020 Arrocal Selecciòn...

Årgang: 2020
Slot:
Vinen har en intens rubinrød farve, med en let violet kant. Den er produceret 100% på Tempranillo på 40 år gamle stokke, i 855 meters højde. Vinen gærer i ca. 20 dage ved 25-27 grader i temperatur styrret ståltanke. For herefter at lagre 18 måneder franske og amerikanske barrique. den lagrer herefter 12 måneder på flaske inden salg. Jordbundsforholdene er lermuld. Den byder på høj aromatisk intensitet. I sin Bouquet finder du skovfrugter, blåbær, mynte, brombær og blommer, og et krydret strejf af vanilje, rosenmarin og timian. Vinen er enorm intens og kraftige tanniner som giver struktur og kompleksitet.
Pris 299 kr.

2020 Domaine Galuval,...

Årgang: 2020
Slot: Domaine Galuval
6 stjerner fra Den Korte Avis: "Hovedparten af den vin, vi drikker fra Rhônedalen i Frankrig, er rød, men ind imellem laves  der også hvidvin som denne, hvis Viognier-druer vokser ved foden af det skaldede bjerg i Ventoux.  Vinen er frisk og frugtig i smagen og vil nu, hvor grillen er hentet ud af vinterlyet, passe godt til en gang ristede kæmperejer med hvidløg" 4,5 stjerne fra Houlberg`s Vinblog: "Duftmæssigt starter vinen lidt forsigtig, men så dukker der både lidt pære op, muskat og abrikos, svagt lidt vingummibamser, blomster og en smule honningmelon. Det er sgu en meget imødekommende duft, der vil tiltale alle. I munden er vinen både rund, fyldig og cremet … masser af krop, melon, pærer og abrikos, mens syren er blid, hvilket gør vinen meget flydende som en stille bæk. Det er sgu bællevin af den bedste skuffe, smager bare så godt, let sødlig med en sødbitter samt sødkrydret smag. Den kan vi sgu godt li’ !!!" Denne vin hylder den ikoniske hvide druesort i Rhône-dalen: Viognier. Beliggende ved foden af ​​Ventoux og fra et meget køligt terroir, bevarer denne sydlige Viognier en smuk friskhed. Med sin gyldne farve er denne druesort ekstremt flatterende, sprudlende og frisk. Den har blomster og gule frugtnoter. Delikat og velsmagende Viognier. Prøv den en varm sommer dag med grillet fisk. Alkohol: 14 % Restsukker 0,76g/l Syre 3,42 g/l
Pris 139 kr.

2020 The Moonlight Run,...

Årgang: 2020
Slot: Massena Vineyards
94 Points The Real Review¨ 95 Points Halliday Wine Companion Endnu en fantastisk årgang af Massena´s "Chateauneuf-wanna-be". Mataro har løftet opgaven med at gøre denne vin lettere og friskere i det klimaforandringsramte Barossa Valley, som bare bliver varmere og varmere, - og som gør, at Grenache bliver sværere og sværere at undgå at lave marmelade ud af. I 2020 hed blended 34 % Mataro, 36% Grenache, 30% Shiraz. Druerne er hentet i forskellige subregioner af Barossa, som alle kan bidrage med lige nøjagtigt det denne vin kræver. Mataro med sin syre og tannin, spicyness fra Grenache og tyngde fra Shiraz. Så har man en "Barossa-neuf". Vinen dufter af sødmefulde blommer og et sandt bombardement af krydderier, der går i retning af nellike, kardemomme og mokka. Sødmefuld og mundfyldende frugt, der pirrer med krydderi og frisk syrlighed. Selvom der er en masse sødmefulde noter i vinen, så holdes det hele fint i snor af syre og alkohol, samt en let lakridsrods-bitterhed i eftersmagen. Alkohol: 14,5%
Pris 279 kr.

2021 Ademàn Valdearanda...

Årgang: 2021
Slot: Bodega Y Vinedos Maires
Ademàn Valdearanda Crianza To ting forbundet=Symbolet på hånden Der er altid en grund skjult i enhver gestus. Den konstante pleje af vinmarkerne, respekt for naturens rytmer og kunsten at vælge druer - er søjlerne i en god vin. Nydelse og oplevelser, to dyder forbundet i denne vin lavet på stokke der er op mod 55 år gamle. Vinen er produceret på 100% Tinta de Toro (tempranillo) og lagret i 12 måneder på franske eg. Den er kirsebær rød i farven har en intens bouquet af modne frugter og rødebær samt vanilje fra det ristede fad. Vinen er ideel til Lam, og BBQ. 14,5% Se video om Ademan og deres gobelet dyrkning:  https://vimeo.com/408081463
Pris 199 kr.

2021 Ademàn Valdearanda...

Årgang: 2021
Slot: Bodega Y Vinedos Maires
Ademàn Valdearanda Crianza - nu som MAGNUM Druerne på Ademan´s stokke er over 80 år gamle, og det er lidt et særsyn i Europa med så gamle stokke. Når Ademan alligevel har så gamle vinstokke, skyldes det at vindruepesten, som havde sit korstog gennem Europa, heldigvis ikke formåede at nærme sig de meget afsiddes parceller, som Ademan besidder. Bjergene slog en ring rundt om parcellerne, og de var derfor isoleret fra resten af Europas vinstokke.  De gamle stokke giver hver år en forholdsvis lille mængde druer, som ligner lidt rosiner i størrelsen - MEN hvad de ikke har i størrelsen har de gamle druer i smagen, som er meget kompleks og voldsom koncentreret, og som giver vinen masser af dybde, smag intensitet.  Vinstokkene er dyrket i meget stenet/gold jord, og stokkene er dyrket goble (se video nedenfor), hvor man hvert år skær stokkene helt ned, for så igen at lade dem spirer året efter. Kender du ikke metoden så snyd ikke dig selv for videoen.     Vinen er produceret på 100% Tinta de Toro (Tempranillo) og lagret i 12 måneder på franske eg. Den er kirsebær rød i farven og har en intens bouquet af modne frugter og røde bær samt vanilje fra det ristede fad.   Prøv vinen til til Lam, BBQ eller en god stor grille herre-bøf.  Alkohol: 14,5% Symbolet på flasken betyder: To ting der er forbundet Der er altid en grund skjult i enhver gestus. Den konstante pleje af vinmarkerne, respekt for naturens rytmer og kunsten at vælge druer - er søjlerne i en god vin. Nydelse og oplevelser, to dyder forbundet i denne vin lavet på stokke der er op mod 80 år gamle. Se video om Ademan og deres gobelet dyrkning:  https://vimeo.com/408081463
Pris 425 kr.

2021 Arrocal Crianza ,...

Årgang: 2021
Slot:
92 point Din Vinguide Vinen har en intens rubinrød farve, med en let violet kant. Den er produceret 100% på Tempranillo på 30 år gamle stokke, i 830 meters højde. Vinen gærer i ca. 15 dage ved 23-25 grader i temperatur styret ståltanke. For herefter at lagre 12 måneder på barrique og 12 måneder på flaske inden salg. Den byder på høj aromatisk intensitet. I sin Bouquet finder du skovfrugter, blåbær, brombær og blommer, og et krydret strejf af vanilje, muskatnød og nelliker, perfekt samlet med ristede og balsamiske nuancer af sort lakrids. Den har fløjs bløde tanniner som giver struktur og kompleksitet.
Pris 259 kr.

2021 Arrocal Roble , Bodega...

Årgang: 2021
Slot:
Vinen har en intens rubinrød farve, med en let violet kant. Den er produceret 100% på Tempranillo på 20-25 år gamle stokke, i 830 meters højde. Vinen gærer i ca. 12 dage ved 25-27 grader i temperatur styrret ståltanke. For herefter at lagre 9 måneder på 3 år gamle franske og amerikanske barrique. den lagrer herefter 12 måneder på flaske inden salg. Jordbundsforholdene er ler. Den byder på høj aromatisk intensitet. I sin Bouquet finder du skovfrugter, blåbær, mynte, brombær og blommer, og et krydret strejf af vanilje, muskatnød og nelliker. Den har fløjsbløde tanniner som giver struktur og kompleksitet.
Pris 199 kr.