Spanien

Der er 22 varer.

Viser 1-12 af 22 element(er)

Aktive filtre

  • -35%

2017 Argaray Rosado,...

Årgang: 2017
Slot: Bodegas Artajona
Vinen er produceret på Garnacha i steghede Navarra, som dog nyder godt af kølige nætter på de højest beliggende marker. Nætterne er med til at bevare druernes syre, og det er netop det, der gør denne vin så fantastisk. Vinen dufter af friske røde bær og let krydderi. Smagen er delikat og sødmefuld, med fint syrligt bid. Vinen kan drikkes uden tilbehør, men også ledsage salater, fiske- eller kyllinge-retter. Alkohol: 13,5%
Normalpris 71,20 kr. -35% Pris 46,28 kr.
  • -35%

2018 Argaray Tinto,...

Årgang: 2018
Slot: Bodegas Artajona
En lækker Navarra, der kombinerer fuldmoden sødmefuld frugt med køligt krydderi. Vinen er produceret på Tempranillo og Garnacha. Det vælter op af glasset med friske sødmefulde bær. Blåbær, blomme og brombær. Samgen er delikat og sødmefuld med fint syrligt bid i enden. En helt og aldeles fremragende vin til meget små penge. Alkohol: 13,5%
Normalpris 71,20 kr. -35% Pris 46,28 kr.

2018 Ylirum, Tempranillo,...

Årgang: 2018
Slot: Haciendo de los Suenos Vino
GULD Japan Women´s Wine Awards 2020 GULD Mundus Vini GULD Gilbert Gaillard I steghede La Mancha syd for Madrid er kunsten at modne druer lige så let som at klø sig i nakken. Tempranillo er normalt en syrerig og voldsom oplevelse, når den kommer fra køligere regioner, men denne udgave er så kælen og saftig, at man får tømt en flaske alt for hurtigt. Familien Mateos de la Higuera har arbejdet med vin i over 60 år, de besidder i dag 85 hektar i La Mancha og Tierra de Castilla. Det er primært klassiske spanske druer som Tempranillo, Airen og Macabeo der dyrkes på firmaets marker. Gennem de seneste år har familien investeret i moderne produktionsudstyr, så de nu kan styre gæringstemperaturer og arbejde med en renhed og hygiejne, som i den grad har givet vinene et kvalitetsløft. Alle husets vine er produceret med minimalt brug af kunstgødning og sprøjtemidler. Denne vin er frugtrig, besidder middel fylde og kan med fordel serveres let afkølet. En vin der er særdeles velegnet til hverdagens udfordringer, såsom en pastaret eller en salat. Alkohol: 13%
Pris 79,20 kr.
  • -40%

2016 Volalto, Azul y...

Årgang: 2016
Slot: Bodegas Azul y Garanza
5 stjerner fra Flaskehalsen " Superflot og rar oplevelse" Maria Barrena, der oprinder fra Navarra, producerer nu også vin i Jumilla i det sydøstlige Spanien. Og det gør hun på højt niveau. Højt niveau i mere end en forstand, idet Monastrell druerne til denne vin dyrkes på nogle af de højest beliggende marker i Jumilla. Men også fordi denne Monastrell besidder en dybde og en kompleksitet som løfter den op i en klasse, som er svær at finde i området. Det hører med til historien, at den sandede jord i området gør, at vinstokkene der skabte denne vin vokser på egne rødder. Phylloxera kan ikke overleve i den varme, tørre sandjord. Druerne er dyrket økologisk, gæret på naturgær og dernæst lagret 6 måneder på 300 liters franske egetræsfade. Vinen fremstår dyb og mørk i glasset. Duften bidrager med samme indtryk, her er mørke blommer, brombær, mokka-noter, sød lakrids og en anelse sveske. I munden er vinen delikat og sødmefuld, med flot syre og alkoholbid, der efterlader tungen med noter af lakrids og sitrende krydderi. En flot vin til de lidt kraftigere retter. Alkohol: 14,5%
Normalpris 111,20 kr. -40% Pris 66,72 kr.
2017 Argaray Blanco, Navarra, Spanien

2017 Argaray Blanco,...

Årgang: 2017
Slot: Bodegas Artajona
Sprød og frisk hvidvin produceret på druerne Viura og Chardonnay. Duft af citrus og lidt fersken. Smagen er delikat og med pæn fylde der slutter i et fint citrus-bid. Perfekt vin til fisk. Alkohol: 12%
Pris 71,20 kr.
  • -30%

2015 Ylirum Crianza,...

Årgang: 2015
Slot: Haciendo de los Suenos Vino
GULD Japan Women´s Wine Awards 2020 6 stjerner i Den korte Avis: La Mancha ligger som en højslette i Centralspanien syd for hovedstaden Madrid. Somrene er skoldhede og vintrene iskolde, og umiddelbart tror man ikke, at der er grobund for noget som helst levende. Ikke desto mindre stortrives vindruerne her, og det gælder også Tempranillo’en og Merlot’en, som Ylirum er lavet af. Den første drue giver kraft og frugt, mens den anden tilfører lindrende blødhed. Et godt madvalg vil være et spidstegt eller grillet lam. I steghede La Mancha syd for Madrid er kunsten at modne druer lige så let som at klø sig i nakken. Tempranillo er normalt en syrerig og voldsom oplevelse, når den kommer fra køligere regioner, men denne udgave er så kælen og saftig, at man får tømt en flaske alt for hurtigt. Familien Mateos de la Higuera har arbejdet med vin i over 60 år, de besidder i dag 85 hektar i La Mancha og Tierra de Castilla. Det er primært klassiske spanske druer som Tempranillo, Airen og Macabeo der dyrkes på firmaets marker. Gennem de seneste år har familien investeret i moderne produktionsudstyr, så de nu kan styre gæringstemperaturer og arbejde med en renhed og hygiejne, som i den grad har givet vinene et kvalitetsløft. Alle husets vine er produceret med minimalt brug af kunstgødning og sprøjtemidler. Denne vin er frugtrig, besidder stor fylde og kompleksitet efter 6 måneders fadlagring. En vin der er særdeles velegnet til lam. Alkohol: 13%
Normalpris 119,20 kr. -30% Pris 83,44 kr.

2017 Cabirol, Azul y...

Årgang: 2017
Slot: Bodegas Azul y Garanza
Montsant ligger i det nordøstlige Spanien og er opkaldt efter bjergene af samme navn. De bjerge, der ligger som en hestesko og omkranser det berømmede Priorat område. Vinen fra bjergene har en lidt køligere og mere elegant stil end vinene fra lavlandet. I bjergene er køligere nætter med til at bevare syre og friskhed i vinene, og den mere grusede, stenede og veldrænede jordbund giver vinene en lettere struktur.  Denne vin er produceret på 70% Garnacha og 30% Syrah. Druerne er dyrket økologisk, gæret på naturgær og har lagret 5 måneder på nye franske egetræsfade. Vinen er opkaldt efter den store bestand af råvildt der lever i Montsant bjergene. Vinen dufter af mørke bær, skovbund og lidt sød lakrids. I munden fornemmes vinen kølig og frisk, med saftig kødfuld frugt og pirrende krydderi. Fornem syre og let alkoholbid. Vinen er, som etiketten antyder, velegnet til vildt. Alkohol: 14,5%
Pris 111,20 kr.

2016 Garciano, Bodegas Azul...

Årgang: 2016
Slot: Bodegas Azul y Garanza
6 Stjerner i Den Korte Avis: Her står vi med en økologisk fremstillet vin lavet af 60% Garnacha og 40% Graciano druer fra buskvoksende vinstokke. Ophavsmand til dette pragtstykke er Maria Barrena (se billede). Vinen dufter af mørke kirsebær, blommer, kværnet peber og paprika, mens smagen er saftig og fyldt med frugt. Importøren anbefaler den til grydestegte svinekæber og simremad i al almindelighed. Silver Medal - International Organic Wine Awards 2018 (2016 vintage) 4 Stjerner Vivino Blend på 60% Garnacha og 40% Gracianio - deraf navnet Gar/ciano. På Bodegas Azul y Garanza dyrkes økologisk og de buskvoksende vinstokke er ofte omgivet af græs, som lokker dyreliv til. Det sørger for biodiversitet, som ejer Maria Barrena mener er vigtigt for at opnå naturlig balance både i mark og vin. Alle disse faktorer resulterer i meget lille udbytte med stor intensitet. Tanken om det naturlige fortsætter i kælderen. Alle vine gæres på naturgær og tappes ufiltreret. Denne vin er et smukt eksempel på hvad Maria´s idéeer kan føre til. Vinen dufter af mørke kirsebær, blomme i madeira, friskkværnet peber og paprika. Dyb, saftig og flæsket i munden, medder masser af solmoden frugt og fint modspil fra tør tannin-kant. Dvælende saftigt bid i enden, med lakridsrod og paprika. Kan anbefales til grillet kød eller simreretter. Vinen vil uden tvivl elske at blive serveret til svinekæber.  Alkohol: 14,5%
Pris 119,20 kr.

Funambul Cava Brut, Bodegas...

Årgang:
Slot: Bodegas Vinyes
6 stjerner Den Korte Avis 90 point i DinVinguide Thilde Maarbjerg skriver: "Mineralsk, kalket duft, grønne æbler, lidt blomster. God duft. Ren smag, god frugt med dybde. Vital, intens og forfriskende. Meget drikbar."  5 Stjerner i Politiken Velafbalanceret, præcis vin. Modne citrustoner, floralt præg og pæn dybde. Hverken sødmefuld eller knastør. Ganske elegante bobler. God allrounder og fin pris. På Bodegas Entre Vinyes dyrkes økologisk og de buskvoksende vinstokke er ofte omgivet af græs, som lokker dyreliv til, der sørger for biodiversitet, som Maria Barrena mener er vigtigt for at opnå naturlig balance både i mark og vin. Alle disse faktorer resulterer i meget lille udbytte med stor intensitet. Tanken om det naturlige fortsætter i kælderen. Alle vine gæres på naturgær og tappes ufiltreret.  Denne økologiske Cava er produceret på druerne 60% Xarello, 35% Macabeo og 15% Parellada. Vinen er produceret på den traditionelle Champagnemetode med flaskegæring og i dette tilfælde 15 måneders lagring på flasken med gæren for at tilføje kompleksitet. Vinen er Brut, det vil sige tør, og tilsat under 0,5 gram dosage pr. flaske. Alkohol: 11,5%
Pris 119,20 kr.

2016 Tianna Bocchoris...

Årgang: 2016
Slot: Tianna Negre
Vinen er produceret på 45 % Prensal Blanc, 40% Sauvignon Blanc og 15% Giró Ros. Sauvignon Blanc og Giro Ros har fået lov at gære på træfade, imens Prensal er gæret på ståltank. Efter endt gæring har Sauvignon Blanc og Giro Ros fået lov at hvile på gærresterne i 8 uger inden det endelige blend er sat sammen. Vinen er let gylden. Dufter af fersken, abrikos og vanille. Fyldig frisk smag med fersken og friske grønne noter. Pirrende let krydret eftersmag. En skøn vin til grillet eller stegt fisk. Alkohol: 13,5%
Pris 159,20 kr.
  • -30%

2019 Ademàn Carabizal Roble

Årgang: 2019
Slot: Bodega Y Vinedos Maires
Vinanmeldernes karakter til årgang 2018: Gastromand "BEDST I TEST" Total charmenæse af kaffebønner og søde solbær. Tætvævet mund med blide tanniner og mundvandsdrivende saftighed. Well done. 6 stjerner ud af 6 af Erik Mortensen "Fremragende" 5 stjerner i Extra Bladet Håndtegnet på flasken signaler nydelse, hygge – at man er ok og i balance, ligesom denne skønne vin fra Maires Denne Roble er produceret af 100% Tinta de Toro (tempranillo) der er håndplukket og selekteret. Vinen har lagret 4 måneder på medium toasted fransk egetræ. Smuk violet farve og i smagen finder man røde bær, roser samt et strejf af vanilje fra fadet. Vinen er en fantastisk ledsager til kalvekød eller kylling og bør serveres og nydes ved 16-18 grader. 14,5% Se video om Ademan her:  https://vimeo.com/408081463
Normalpris 143,20 kr. -30% Pris 100,24 kr.

2018 Ademàn Adalia Verdejo

Årgang: 2018
Slot:
6 ud af 6 stjerner hos Erik Mortensen - Den korte Avis "Fremragende vin - overdådig og aromatisk frugt, der gøres let tilgængelig med sin sprøde friskhed" Symbolet på flasken signaler V for de fantastiske Verdejo druer, som denne vin er lavet på. Vinen er dyrket gobelet i Toro nær grænsen til Adalia. Essensen af området er indkapslet i denne elegante og aromatiske Verdejo. Stokkene står goblet (se billederne) og er ca. 30 år gamle. Det er usædvanlig stenet og næringsfattig jord. Høsten foregår om natten hvor temperaturen kommer ned på omkring 6 grader. Druerne har efterfølgende gennemgået en to måneders lang macerering og derefter har vinen lagret to måneder på franske medium toasted egetræsfade. I bouqueten finder man noter af fennikel og ristet urter der går igen i smagen, hvor det hele holdes op af en stram syre og en anelse bitterstof, det gør vinen velegnet til salat, grillet grøntsager, brie samt pasta retter. Alkohol: 13,5% Se video om Ademan og deres goblet dyrkning:  https://vimeo.com/408081463
Pris 119,20 kr.